The Byrds ve Crosby, Stills ve Nash gruplarının kurucularından olan Amerikalı müzisyen David Crosby 81 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölümü, eşi Jan Dance ve eski grup arkadaşı Graham Nash tarafından duyuruldu. Crosby, uzun süredir kalp krizi, diyabet ve hepatit C gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu ve 1994 yılında karaciğer nakli geçirmişti. Altmış yıllık müzik kariyeri boyunca birçok hit şarkıya imza atan ve iki kez Rock and Roll Onur Listesi'ne alınan Crosby'nin son albümü 2021'de yayımlanmıştı.
20 Ocak 2023

Kalipso müziğinin dünyaca ünlü ismi, aktör, yapımcı ve insan hakları aktivisti Harry Belafonte, 96 yaşında Manhattan'da kalp krizinden öldü. 1950'lerin çok yönlü müzisyenlerinden olan Belafonte, Hollywood'un ilk siyah rol modellerinden biri olarak da tanınıyordu. Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerini kazanarak EGOT unvanına sahip oldu. Ayrıca, Martin Luther King Jr'ın yakın arkadaşı olarak insan hakları mücadelesinde aktif bir rol aldı ve sol görüşleriyle tanındı.
25 Nisan 2023

Ünlü caz saksafonisti ve besteci Wayne Shorter, 89 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti. Kariyeri boyunca 23 kez Grammy Ödülü'ne aday gösterilen ve 12 kez kazanan Shorter, 2015'te 'Yaşam Boyu Başarı' ödülüne de layık görüldü. Miles Davis'in 'Second Great Quintet' grubunda yer alan ve 'Weather Report' grubunu kuran Shorter, caz müziğine büyük katkılarda bulundu. Ölüm nedeni hakkında bilgi verilmedi.
3 Mart 2023

Oscar ödüllü yapımcı Jon Landau, bir yıldan fazla süredir kanserle mücadele ettikten sonra 63 yaşında hayatını kaybetti. Landau, Titanic ve Avatar gibi tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmlerinin yapımcılığını üstlenmişti. Yönetmen James Cameron ve oyuncu Zoe Saldaña, Landau'nun ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Landau, Hollywood'da önemli bir figür olarak hatırlanacak.
8 Temmuz 2024

Kanadalı ünlü aktör Donald Sutherland, 88 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıkla mücadele eden Sutherland'ın ölüm haberini, oğlu Kiefer Sutherland duyurdu. Kiefer Sutherland, babasının sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu belirtti. Donald Sutherland, Cephede Eğlence, Çılgın Savaşçılar ve Açlık Oyunları gibi filmlerle tanınıyordu.
20 Haziran 2024

Kült film yönetmeni Roger Corman, 98 yaşında Kaliforniya'daki evinde öldü. Corman, birçok ünlü aktörün kariyerine katkıda bulunmuş ve filmleri kült klasikler arasına girmiştir. Film endüstrisine olan ilgisi üniversite yıllarında başlamış ve kısa süre General Motors'ta çalıştıktan sonra 20th Century Fox'ta işe başlamıştır. Kendi şirketini kurarak bağımsız yapımcılığa adım atan Corman, 50'den fazla film çekmiş ve yeni yetenekler keşfetme konusunda ün kazanmıştır.
13 Mayıs 2024

Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

MFÖ grubunun üyesi olan müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur, 69 yaşında hayatını kaybetti. Sanat ve siyaset dünyasından birçok kişi, sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Erkan Oğur, Özkan Uğur için MFÖ'nün ünlü şarkısı 'Güllerin İçinden'i sazıyla çalıp Instagram hesabından paylaştı ve 'Özkan Uğur güllerin içinden geldi, güllerin içine gitti' sözleriyle anısını onurlandırdı.
9 Temmuz 2023

Türk rock müzik camiasının önemli isimlerinden Replikas grubunun solisti ve kurucu üyesi Gökçe Akçelik, 47 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Akçelik, Replikas ile beş albüm yayınladı ve birçok Avrupa ülkesinde konserler verdi. Ayrıca, 'Takva' filmi için bestelediği müzikle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Müziği Ödülü'ne layık görüldü.
11 Ağustos 2024

Türk tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllar boyunca tiyatro, sinema ve dizi alanlarında önemli roller üstlenen Gürzap, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Kurtlar Vadisi', 'Bir Avuç Deniz', 'Aşk Beklemez' ve 'Medcezir' gibi yapımlarla tanınıyordu. Sanatçının vefat haberini Armağan Çağlayan sosyal medya üzerinden duyurdu. Gürzap, aynı zamanda bir eğitmen ve yazar olarak da biliniyor ve Ankara Devlet Konservatuvarı'nda eğitim vermişti.
1 Aralık 2023

Hababam Sınıfı serisinde 'bacaksız' rolüyle tanınan oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Akça'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, onun çocuk ruhlu ve neşeli bir insan olduğunu belirtti. Akça, Üsküdar’daki Şakirin Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
17 Ağustos 2024

Oscar’a aday gösterilen ve 'Rocky' filmiyle tanınan Burt Young, 83 yaşında hayatını kaybetti. Young, 'Rocky Balboa' karakterinin dostu 'Paulie Pennino' olarak tanındı. Ölüm haberini kızı Anne Morea Steingieser, New York Times’a verdi. Young'ın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.
19 Ekim 2023

Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı doğal sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Kızı Sibel Yıldızoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yıldızoğlu'nun cenazesi Pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak ve Feriköy'de annesinin yanına defnedilecek. Yıldızoğlu, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda uzun yıllar sahne almasının yanı sıra, 180 filmde rol alarak Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuştur.
9 Mart 2024

Türk televizyon dizisi Kurtlar Vadisi'nde 'Bedir' karakteriyle tanınan ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan Levent Güner, 58 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güner aynı zamanda şarkıcılık yapmakta ve 'Eski Bir Sevda' adında bir albüme sahipti. Oyuncu, Mem û Zîn, Böcek, Aylaklar, Dudaktan Kalbe gibi birçok dizi ve tiyatro oyununda rol almıştır.
26 Ocak 2023

Türk rock müziğinin öncülerinden olan Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir Kanada'nın Toronto şehrinde yaşayan Koray, akciğer rahatsızlıkları ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. 'Anma Arkadaş', 'Fesuphanallah', 'Çöpçüler' gibi birçok efsaneleşmiş şarkıya imza atan Koray, Anadolu Rock'ın en önde gelen temsilcilerinden biriydi. Sanatçının kızı Damla Koray, babasının vefatını duyurdu.
7 Ağustos 2023

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan sinema ve dizi oyuncusu Merve Kayaalp, başına ateş ederek hayatına son verdi. Olay, Kayaalp'in yaşadığı dairenin balkonundan silah sesi duyan çevredekiler tarafından yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, Kayaalp'in hayatını kaybettiğini belirledi. Kayaalp, 'Sakarya Fırat', 'Küçük Kıyamet', 'Düşler ve Umutlar', 'Elif', 'Şeref Meselesi' ve 'Savaşçı' dizilerinde rol almıştı.
19 Eylül 2023

Hababam Sınıfı serisinde 'bacaksız' rolüyle tanınan oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Akça'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, onun çocuk ruhlu ve neşeli bir insan olduğunu belirtti. Akça, Üsküdar’daki Şakirin Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
17 Ağustos 2024

ABD'li pop ve caz şarkıcısı Tony Bennett, 96 yaşında hayatını kaybetti. Bennett, 'I Left My Heart In San Francisco' gibi hitler yaratarak Frank Sinatra'dan Lady Gaga'ya kadar birçok hayran kazandı. 2016'da Alzheimer teşhisi konan Bennett'in ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Bennett, 70'ten fazla albüm yayımladı ve 19 Grammy ödülü kazandı.
21 Temmuz 2023

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin eski başkanı ve 'Gecenin Sıcağında' filminin Oscar ödüllü yapımcısı Walter Mirisch, 101 yaşında hayatını kaybetti. Akademi CEO'su Bill Kramer ve Başkanı Janet Yang, Mirisch'in film endüstrisine ve Akademi'ye olan katkılarını övdü ve ailesine başsağlığı diledi. Mirisch, Hollywood'un en etkili yapımcılarından biri olarak kabul ediliyor ve Akademi tarafından kariyeri boyunca çeşitli ödüllerle onurlandırıldı.
26 Şubat 2023

34 yaşındaki rapçi Berk Karadaş, 'Maestro' adıyla bilinen bir sanatçı, kalp krizi nedeniyle vefat etti. Türk rap camiası, Karadaş'ın ölümüyle büyük üzüntü yaşadı ve birçok rapçi sosyal medya üzerinden taziyelerini ve üzüntülerini ifade etti. Karadaş için Maltepe Merkez Camii'nde bir tören düzenleneceği belirtildi.
15 Şubat 2023
İşaretlediklerim