Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda, 'terör örgütü propagandası' ve 'yardım ve yataklık' suçlamalarıyla Lice Belediye Eş Başkanı Fırat Demir ve dört kişi daha gözaltına alındı. Fırat Demir, DEM Partili olarak biliniyor.
25 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, ekonomide 'rasyonel fiyatlamaların' başladığını ifade etti. Ayrıca, muhalefetin yönetimindeki belediyelerin gerçek belediyecilikle buluşacağını söyledi. Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik durumuna ve İsrail'in Filistin politikasına da değinen Erdoğan, asgari ücretin işçi ve işveren memnuniyetini sağlayacak şekilde belirleneceğini vurguladı.
6 Aralık 2023

6 Şubat'ta Türkiye ve Suriye'nin kuzeyini etkileyen deprem sonrasında Türkiye, Suriye'deki depremzedelere uluslararası yardımın gönderilmesi amacıyla Rusya'dan onay bekliyor. Türkiye, Kilis'teki Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapılarından yardım malzemelerinin geçişine izin verilmesi için Moskova ile görüşmeler yapıyor. Birleşmiş Milletler'in sağladığı ilk insani yardım konvoyu sadece Cilvegözü sınır kapısından geçebildi. Rusya, yeni sınır noktalarının açılmasına karşı çıkarken, Türkiye Esad karşıtı grupları desteklemeye devam ediyor.
10 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir video paylaşarak Suriyelilerin en geç iki yıl içinde Suriye'ye gönderileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, sığınmacı sorununun ırkçı bir zemine taşınmaması gerektiğini, temelde bir kaynak sorunu olduğunu ifade etti. Türkiye'nin altyapı ve su kaynaklarının yetersiz olduğunu, Avrupa'nın bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Sığınmacıların geri dönüşü için Türkiye, AB ve Akdeniz Bölgesi ülkelerinin iş birliği yapacağını, Suriye yönetimiyle protokol yapılacağını ve Türk müteahhitlerin Suriye'de inşaat işlerini üstleneceğini söyledi.
2 Mayıs 2023

Yeşil Sol Parti tarafından İstanbul 3. Bölge'den milletvekili adayı gösterilen ancak seçilemeyen oyuncu Kerem Fırtına, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini devam ettireceğini belirtti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasının ardından HDP/Yeşil Sol'un tutumu merak konusu olmuştu. Fırtına, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan ve ekibine karşı Kılıçdaroğlu ve kabinesiyle mücadele etmeyi tercih ettiğini ve Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı ve faşist söylemlerine önem vermediklerini, önemli olanın Kemal Kılıçdaroğlu'nun topluma verdiği sözler olduğunu ifade etti. HDP ve Yeşil Sol Parti'nin merkez yürütme kurulları, Kılıçdaroğlu'na desteği sürdürme kararı aldı. Buldan, seçimde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında bir tercih yapılması gerektiğini ve HDP'nin tercihinin Kılıçdaroğlu olduğunu dile getirdi.
26 Mayıs 2023

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası Türk yetkililerle iletişime geçtiklerini ve 158 kişilik iki kentsel arama ve kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdiklerini açıkladı. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Savunma Bakanlığı (Pentagon) da ek yardımlar için Türkiye ile koordinasyon halinde. Ayrıca, ABD depremden etkilenen Suriye'ye de yardım sağlayacak.
6 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sorunlarını çözmeye talip olduğunu ve halk için çalışacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, sandık güvenliği için çalıştıklarını, Suriyeli sığınmacıları iki yıl içinde ülkelerine göndereceklerini ve Türkiye'yi 'Beşli Çeteler'den kurtaracaklarını ifade etti. Ayrıca, adaleti tesis etme sözü verdi ve çocukların aç yatmayacağı, temel hizmetlerin kesintisiz olacağı bir Türkiye vaadinde bulundu.
12 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, iktidarın seçim sürecinde dış güçlerin müdahalesine karşı çıkarken aslında dış güçlerden destek aldığını öne sürdü. Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerinden gelen mali desteği kabul ettiğini ve bu ülkelere teşekkür ziyaretleri yapacağını belirtti. Ayrıca, iktidarın yeni anayasa önerisine ilişkin CHP'nin iş birliğine hazır olduğunu ifade etti, ancak iktidarın ve ittifak ortaklarının geçmişteki tutumlarına dikkat çekti.
4 Haziran 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin 6 Şubat'ta yaşadığı büyük depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 saat boyunca kameralar karşısına geçmemesini eleştirdi ve nerede olduğunu sordu. Demirtaş, ilk anda seferberlik ilan edilmesi gerektiğini ve devasa inşaat firmalarının iş makinelerinin el konularak deprem bölgesine gönderilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, AFAD başkanının gönüllüleri organize etme konusunda yetersiz kaldığını ve para toplama yerine bu organizasyonun yapılması gerektiğini ifade etti.
7 Şubat 2023

AKP eski milletvekili ve yöneticisi Metin Külünk, sosyal medya üzerinden YÖK üyesi Hasan Çarıkçı'yı 'FETÖ'cü' olarak nitelendirdi. Külünk, Çarıkçı'nın FETÖ ile iltisaklı derneklerde eğitim verdiğini ve FETÖ mücadelesini sulandırmaya yol açtığını iddia etti. Çarıkçı ise Külünk'ün iddialarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zan altında bıraktığını belirtti. Ayrıca, Külünk'ün iddialarına Süleyman Demirel Üniversitesi rektörü Mehmet Saltan da yanıt verdi ve Külünk'ün iddialarını mahkeme huzurunda ispat etmekle yükümlü olduğunu ifade etti.
25 Ağustos 2023

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki yerel seçimlerde kaybettikleri büyükşehir belediyelerini, özellikle İstanbul'u geri almayı hedefliyor. Muhalefet cephesinde ise, özellikle Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve diğer sol, sosyalist partilerin tutumu merak konusu. DEM Parti, İstanbul seçimlerine kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. Selahattin Demirtaş'ın DEM Parti'nin bağımsız bir tutum sergilemesi gerektiğine dair ifadeleri ve parti içi stratejiler, siyasi tartışmaların odağında yer alıyor.
7 Şubat 2024

Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybetti, beş kişi kayboldu. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte selin vurduğu Şanlıurfa'ya gitti. Kılıçdaroğlu, afet yönetimindeki eksiklikleri eleştirerek, görevini yapmayıp ölümlere yol açan kişilere 'Güle güle' demek zorunda olduklarını söyledi. Ziyaret sırasında bazı vatandaşlar hükümetin istifasını talep etti.
15 Mart 2023

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaptığı konuşmada, Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin Türkiye'deki siyasi dengeleri eline aldığını ve HDP'nin 'anahtar parti' konumunu kaybettiğini savundu. Oğan, bu durumun kendi siyasi görüşlerinin toplumda karşılık bulduğunu ve bu yüzden mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca, HDP'nin denge partisi olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğunu ve bu durumun siyasete atılma sebeplerinden biri olduğunu ifade etti.
11 Mayıs 2023

Son 5 yılda Türkiye'de gerçekleşen seçimlerde, iç politika ile dış politika sıkça birbirine karıştırıldı. Özellikle 2019 yerel seçimleri, 2017 Anayasa referandumu ve 2023 genel seçimleri dönemlerinde, Türkiye'nin dış politikadaki tutumu ve dış güçlerle ilişkileri ön plana çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi ve TBMM'de çoğunluğun sağlanması, yerel seçimlerin önemini azaltırken, asıl sorunun Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz olduğu belirtiliyor. Bu krizin üstesinden gelmenin yolu ise Batı ile ilişkilerin düzeltilmesinden geçiyor.
4 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hür Dava Partisi'ne (HÜDA-PAR) destek verdiğini ve partinin terörle ilişkisi olmadığını, yerli ve milli bir yapı olduğunu belirtti. AKP'nin seçimler öncesi ittifakını genişletme çabası içinde HÜDA-PAR ile görüşmeler yaptığı ve bu görüşmelerin olumlu ilerlediği AKP kulislerinde konuşuluyor. HÜDA-PAR, geçmişte Hizbullah örgütü ile bağlantılı olarak biliniyor ve şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurma amacı da dahil olmak üzere silahsız siyaset yapmayı hedefliyor.
22 Mart 2023

Zafer Partisi yöneticileri, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yaptığı basın açıklamasını takip etmek isteyen Kurdistan24 ekibine izin vermedi. Özdağ, geçmişte de Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi merkezli basın kuruluşlarına mesafeli bir tutum sergilemiş ve Rudaw TV'nin Türkiye sınırları içerisine giremeyeceğini belirtmişti. Bu olay, Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladığı basın toplantısında tekrarlandı ve Kurdistan24 ekibi engellendi.
24 Mayıs 2023

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Türkiye'de bulunan Suriyeli gazetecilerin hayatlarının tehlike altında olduğunu ve ülkelerine geri gönderilme riski bulunduğunu belirtti. RSF'nin açıklamasına göre, Suriyeli gazeteciler sokaktan ve evlerinden alınarak sorgulanıyor, kötü muameleye maruz kalıyor ve sınır dışı edilmekle tehdit ediliyor. RSF, Türkiye'yi Suriyeli gazetecileri can güvenliği bulunmayan bu ülkeye göndermemeye çağırdı. RSF, 2019'da dış politika nedeniyle Suriyeli gazetecilerin sınır dışı edilme vakalarının tırmandığını duyurmuştu.
21 Temmuz 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki göçmen sorunu ve Hizbullahçılar üzerinden iktidarı eleştiren bir video yayınladı. Videoda, sınırların korunamaması, kadınlara yönelik şiddet, deprem yönetimi, etnik ve dini gruplara yönelik ayrımcılık, FETÖ ile eski ilişkiler ve ordunun durumu gibi konulara değinerek hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı.
17 Mayıs 2023

Suriye'nin Haseke ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı askeri üsse dört ayrı saldırı düzenlendi. Saldırılarda üsler ve çevresine roketler düştü, ancak can kaybı ya da yaralanma bilgisi verilmedi. Son üç günde, Suriye'nin güneyinde ve Irak sınırı yakınlarında ABD ordusunun bulunduğu üslere de saldırılar düzenlendi. Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, bu tür saldırılarda artışın olduğuna dikkat çekti.
25 Ekim 2023
İşaretlediklerim