İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, İstanbul Gaziosmanpaşa'da evinin önünde saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Valilik, şüphelilerin E.D, Y.G. ve R.B. olduğunu ve R.B.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Daha sonra Y.G. ve E.D. de yakalanıp gözaltına alındı ve adliyeye götürüldükten sonra serbest bırakıldılar. Kılıç, daha önce 'ordotoks' İslam görüşlerine mesafeli duruşu nedeniyle hedef gösterilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ihraç edilmişti.
28 Mart 2023

İzmir'de Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tutuklu ve hükümlüleri İzmir Eğitim Diş Hastanesi'ne getiren cezaevi nakil aracının altına uyuşturucu madde saklandığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Yapılan aramada, poşet içerisinde ve çoraba sarılı vaziyette 1216 uyuşturucu hap bulundu. Ö.K., ifadesinde cezaevinde hükümlü bir kişiyle telefon irtibatı kurduğunu ve uyuşturucu hapları koyması karşılığında 5 bin lira aldığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ö.K. tutuklandı.
9 Ağustos 2024

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda yabancı uyruklu bir çocuğu döven 41 yaşındaki D.A. tutuklandı. Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan sonra polis tarafından incelendi ve D.A. gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, D.A.'nın 'Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından tutuklandığını açıkladı.
30 Ağustos 2024

İstanbul Bakırköy başsavcılığı, Büyükçekmece'deki bir Kuran kursunda çocuklara şiddet uygulayan bir şüphelinin 25 Şubat'ta tutuklandığını duyurdu. Olay, kursun İsmailağa Cemaati'ne ait olduğu ve görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından gündeme geldi. Başsavcılık, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve şüphelinin 'kasten yaralama' suçundan tutuklandığını açıkladı.
11 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerdeki eğitimin yaza kadar uzaktan yapılacağını açıklaması üzerine, KYK yurtları depremzedeler için açılacak. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler bu kararın yeni mağduriyetler yaratacağını belirtiyor. İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde oturma eylemi yapan 22 öğrenci gözaltına alındı ve daha sonra serbest bırakıldı. Öğrenciler, yüz yüze eğitim taleplerini iletmek istediklerini ve uzaktan eğitimin yanlış bir karar olduğunu düşündüklerini ifade ettiler.
18 Şubat 2023

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunları, Hiranur Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarı olayını haber yapanlara karşı çıkan okul müdürü Cafer Koçyiğit'i mezuniyet töreninde sırtlarını dönerek protesto etti. Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının kendisini altı yaşındayken imam nikahıyla evlendirdiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu. Olayla ilgili henüz kimse tutuklanmazken, tepkiler sonucu iki isim gözaltına alınmıştı. Müdür Koçyiğit ise olayı haber yapanları Kuran ayetiyle eleştirmişti.
2 Haziran 2023

Diyarbakır'da 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğa işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan bir emniyet amiri ve bir polis, yapılan itiraz sonucu tutuklandı. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıklamış ve suç duyurusunda bulunmuştu. Daha önce gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklanmış, emniyet amiri A.O ve diğer polis ise itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Polislerin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtilmişti.
28 Mart 2023

Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Veysel Ö., Ankara'da izinli olduğu sırada Keçiören ilçesindeki evinde eşi ve iki çocuğunu öldürdü ve ardından intihar etti. Olay, Veysel Ö. eşiyle tartışmaya başladıktan sonra gerçekleşti. Aile yakınları olay yerine geldiklerinde büyük üzüntü ve şok yaşadı. Veysel Ö. daha önce Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapmıştı.
13 Mayıs 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, hakkında dokuz ayrı suçtan 174 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 17 yaşındaki A.K. polis ekipleri tarafından yakalandı. A.K.'nın çoğunluğu hırsızlık olmak üzere dokuz ayrı suç dosyasından toplam 174 yıl bir ay 19 gün hapis cezası olduğu tespit edildi. Yakalanma operasyonu İmbatlı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
4 Haziran 2024

Beyoğlu'nda 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilere ateş açılması sonucu Zuhal Ebrar Yıldız'ın vurularak ölümüne neden olan polis memuru Alper Demirsoy, 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. İstanbul 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, olay yerine ait görüntülerin bilirkişi raporu okundu ve Yıldız'ın ölümüne neden olan gasp suçundan tutuklanan sanıklar tanık olarak dinlendi. Yıldız'ın ailesi sanığa ağır ceza verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık polisin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
6 Haziran 2023

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli, emniyet güçleriyle girdiği silahlı çatışmada bir polisi öldürdü ve biri polis iki kişiyi yaraladı. Şüpheli, 26 suçtan kaydı bulunan 19 yaşındaki Y.E.Ç, gözaltına alınmaya çalışıldığı sırada görevli memurun silahını aldı. Olayda yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şüpheli hakkında 'kasten öldürme' ve 'kasten yaralama' suçlarından tahkikat işlemleri başlattı.
23 Eylül 2024

İstanbul'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını kasığına sürttüğü için tutuklanan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S. hakkında 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan üç yıla kadar hapis cezası istendi. Sosyal medyada dolaşıma giren video sonrası tutuklanan A.E.S.'nin bu videoyu iki yıl önce çektiği belirtildi. A.E.S., 'fotoğraftaki kişinin Atatürk olduğunu bilmediğini' iddia etti. Savcılık, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan takipsizlik kararı verdi.
28 Eylül 2023

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından adliye binası önünde bıçaklanan iki çocuk annesi N.K. (23) hayatını kaybetti. Saldırgan A.K. (27) polis tarafından gözaltına alındı. N.K., saldırı sonrası önce Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Kasım 2023

Anayasa Mahkemesi, 'FETÖ' ile ilişkilendirilen bir sendikanın üyesi olmanın ve sohbet toplantılarına katılmanın silahlı terör örgütü üyeliği için yeterli olmadığına hükmetti. Yüksek Mahkeme, Uşak'ta görev yapan ve darbe girişiminden sonra tutuklanan bir öğretmenin silahlı terör örgütü üyeliğinden cezalandırılmasını hak ihlali olarak değerlendirdi. Öğretmen, yerel mahkeme tarafından altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış, bu karar istinaf ve Yargıtay tarafından onaylanmıştı. Öğretmenin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuru sonucunda bu karar verildi.
6 Ocak 2023

Çorum'da Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda bir öğrencinin fenalaşmasının ardından, öğrencinin velisi ve yakını okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk'ü zincirle dövdü. Olayın ardından yabancı uyruklu saldırganlar D.H.H. ve A.A.M.M. yurt dışına kaçtı. Çorum Valisi Zülkif Dağlı, saldırganların bir daha Türkiye'ye girmesinin mümkün olmadığını belirtti.
12 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararı, bazı akademisyen, öğrenci ve veliler tarafından eleştirildi. İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde bu kararı protesto eden öğrenciler, 'Eğitim hakkımız engellenemez' sloganları atarken, polis müdahalesi sonucu 22 öğrenci gözaltına alındı. YÖK Başkanı Erol Özvar, şu an için sadece uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini, hibrit eğitimin nisan ayında değerlendirileceğini belirtti.
17 Şubat 2023

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B.'nin tutuklandığı olayda, şimdi de asansör firması sahibi H.T. tutuklandı. Soruşturma kapsamında dört şüpheli daha gözaltına alındı, ancak bunlardan üçü serbest bırakıldı.
13 Kasım 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir kız çocuğuna akrabası olan bir Suriyelinin cinsel tacizde bulunması üzerine halk sokağa döküldü ve Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırılar düzenlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, tacizcinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayları vandallık olarak nitelendirerek muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Taha Akyol, bu olayların Türkiye'nin göçmen taşıma kapasitesinin üstünde göçmen kabul etmesinden kaynaklandığını belirtti.
2 Temmuz 2024

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023
İşaretlediklerim