Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

Yozgat'ta 17 yaşındaki Z.Y., Salih Paşa Camisi önünde sohbet ettiği 14 yaşındaki F.Ü. ve E.G'yi bıçakla yaraladı. F.Ü. hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Şüpheli, kendisini yakalamak isteyen M.L'yi de yaraladıktan sonra kaçtı ancak daha sonra yakalanarak tutuklandı. Olayın ardından F.Ü.'nün cenazesi Gedikhasanlı köyü mezarlığına defnedildi.
16 Ağustos 2024

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Neslişah İmam Hatip Ortaokulu'nda, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sırasında AKP'li müşahitlerin seçmenlerle birlikte oy kabinine girmeye çalıştıkları iddia edildi. Bu duruma karşı çıkan ve uyarıda bulunan TİP üyesi sandık görevlisi, AKP'li müşahitler tarafından önce tehdit edildi, ardından saldırıya uğradı.
14 Mayıs 2023

14 Mart'ta gerçekleşen bir lise futbol maçında Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencilerine Nazi selamı verdiği iddia edildi. Üsküdar Amerikan Lisesi bu iddialara karşılık sadece bir öğrencinin selamı verdiğini savundu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı ve Üsküdar Amerikan Lisesi de kendi içinde bir araştırma komisyonu kurulacağını açıkladı. Nazi selamı, Hitler'e itaati simgeleyen ve birçok ülkede suç olarak kabul edilen bir selam şeklidir.
17 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. KYK yurtlarının depremzedeler için kullanılacağı belirtildi. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler karara karşı çıkarken, Eğitim-Sen dava açtı. YÖK henüz karardan geri adım atmadı. İBB Başkanı İmamoğlu, milyonlarca üniversiteli öğrencinin mağdur olduğunu belirterek karardan acilen dönülmesi çağrısında bulundu.
19 Şubat 2023

Çorum'da Gülabibey Mahallesi'ndeki Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda bir öğrenci fenalaştı ve okul müdürü Hacı Ömer Atılgan, ambulans çağırarak öğrenciyi hastaneye gönderdi. Öğrencinin velisi Saeed Daeh H. ve yanındaki F.M., okula gelerek müdür ve okul görevlisi Mehmet Öztürk'e zincirle saldırdı. Yaralanan müdür ve görevli hastaneye kaldırıldı, kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.
5 Haziran 2024

İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı görülen H.K.G. çocuk istismarı davasının ikinci duruşması gerçekleşti. Sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, Kadir İstekli ve anne Fatıma Gümüşel'in ifadeleri alındı ve suçlamaları reddettiler. Savcı, sanıkların 'çocukların cinsel istismarı' suçundan 31,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının talebi üzerine duruşmayı 31 Mart'a erteledi. H.K.G., babası tarafından altı yaşındayken Kadir İstekli ile 'evlendirilmiş' ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu.
27 Şubat 2023

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim verme sorumluluğunu terk ettiği ve okulları tarikat, cemaat ve siyasetçilerin etkisi altına aldığı belirtiliyor. Öğretmenlere yönelik inceleme-soruşturma adı altında cezaların arttığı, AKP iktidarının eğitimi dindar bir nesil yetiştirmek için araç olarak kullandığı ifade ediliyor. Kırıkkale'de, Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı olarak karma eğitimin bırakılarak sınıfların kız-erkek diye ayrıldığı bir uygulamanın tespit edildiği aktarılıyor.
29 Mart 2024

Mersin'de bir lise öğrencisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim afişine 'Hitler bıyığı çizdiği' ve 'küfürlü ifadeler yazdığı' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Çocuğun babası Caner Kaleli, çocuğunun bıyık yerine kaş çizdiğini ve küfürleri kendisinin yazmadığını belirtti. Babası, çocuğunun tutuklanmasının şokunu yaşadıklarını ve çocuğun eğitimine devam edemediğini ifade etti.
7 Haziran 2023

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki bir özel eğitim rehabilitasyon merkezi, lise mezunlarının derslere girdiği gerekçesiyle şikayet edildi. Kurumun kurucu temsilcisi Eylem Tan'ın AKP'den milletvekili adayı yapıldığı ve eski bakanlarla yakın ilişkileri olduğu belirtildi. Eski kurucu temsilci Hilal Coşkun, usulsüzlükleri fark ettiğini ve soruşturmanın AKP bağlantıları nedeniyle yavaş ilerlediğini iddia etti. Coşkun, öğrencilere gerçek anlamda hizmet verilmediğini ve eğitim verilmediğini, çocukların siyasi amaçlar için kullanıldığını öne sürdü.
11 Nisan 2023

6 Şubat'taki depremin ardından Diyarbakır'dan Adıyaman'a gönüllü olarak enkaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden beş genç, jandarma tarafından şüpheli bulunup polise teslim edildi. Emniyette işkence gördükleri, üzerlerine soğuk su dökülüp elbiseleri çıkarıldıktan sonra çıplak halde şehir dışına bırakıldıkları iddia ediliyor. Gençlerin telefonlarına el konuldu ve bir gencin sakladığı telefonla haber vermesi sonucu avukatlar olay yerine gitti. Gençlerin vücutlarında işkence izleriyle bulunduğu belirtiliyor.
12 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası Türkiye genelinde üniversitelerde uzaktan eğitim modeline geçilmesine öğrenciler tepki gösteriyor. Kadıköy Süreyya Operası önünde toplanan öğrenciler, kaymakamlık tarafından yasaklanan protesto gösterisi düzenlemek istedi. 'Öldüren deprem değil devlet' sloganları atan öğrencilere polis müdahale etti ve 23 öğrenci gözaltına alındı.
20 Şubat 2023

Bingöl'de çevik kuvvet polisi olarak görev yapan A.E, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu annesi, iki ağabeyi ve yengesini İznik Gölü kıyısında bulunan bir çamlık alanda silahla vurarak öldürdü. A.E, olayın ardından ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu ve emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
28 Ocak 2023

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 2002 yılında öldürülmesiyle ilgili davanın devamında, aralarında eski Özel Kuvvetler komutanı albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu altı sanık, yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Bu kararla birlikte dosyada tutuklu sanık kalmadı. Göktaş daha önce Bulgaristan'da yakalanmış ve Türkiye'ye iade edilmişti. Hablemitoğlu suikastı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeniden gündeme gelmiş ve soruşturma genişletilmişti.
19 Mayıs 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde halk otobüsü şoförü Cengiz Yeler'e saldırarak yaralayan E.B. isimli şüpheli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olay, Gültepe Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli, 'kasten yaralama' suçundan nöbetçi hakimlikçe tutuklanma kararı alındı. Otobüs şoförü Yeler, yaşananları basına anlatarak saldırganın önce otobüse vurduğunu, ardından kendisine saldırdığını ifade etti.
17 Ocak 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye Gençlik Vakfı ve 308 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen bir etkinlik sonrası yaşanan bir saldırıya ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle 'suçu ve suçluyu övmek' suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Altaylı'nın, saldırıyı gerçekleştiren kişiye yönelik 'Eline sağlık' mesajını paylaşması ve sonrasında bu paylaşımı silmesi üzerine İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede iki yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, bu tür eylemlerin kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu belirtildi.
7 Şubat 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

ABD'nin Virginia eyaletindeki Newport News kentinde bulunan Richneck İlkokulu'nda bir altı yaşındaki çocuk, tartıştığı öğretmenini tabancayla vurarak yaraladı. Öğretmen hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu bildirildi. Çocuğun silahı nasıl elde ettiği henüz bilinmiyor. Polis Şefi Steve Drew, çocuğun öğretmenini kazara değil, tartışma sırasında bilinçli olarak vurduğunu belirtti. Soruşturma devam etmektedir.
7 Ocak 2023

Aydın'da bir KYK yurdunda asansör kazası sonucu öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye genelinde protestolar düzenlendi. Mardin KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen protestoya katılan öğrencilere KYK tarafından soruşturma açıldı. Öğrencilerden savunma yapmaları istenirken, bazılarına KYK'ya hakaret ve öğrencileri protesto için örgütlemek suçlamaları yöneltildi. Mardin Şahmaran Kadın Platformu'nun düzenlediği bir etkinliğe katılan öğrencilere de soruşturma açıldığı ve disiplin soruşturması geçiren öğrenci sayısının 40'ı aştığı belirtildi.
11 Kasım 2023

Alparslan Kuytul ve diğer 12 sanık, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesi suçlamalarıyla yargılanmaktadır. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS aracılığıyla yapılan duruşmada, Kuytul ve diğer sanıklar suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etmişlerdir. Savcının tutukluluk hallerinin devamını talep etmesine rağmen, mahkeme Kuytul ve R.T'nin tahliyesine karar vermiş ve duruşmayı ertelemiştir. Kuytul, Mart 2022'de Adana'da polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
16 Haziran 2023
İşaretlediklerim