Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

Muğla'nın Milas ilçesindeki bir okulda müdür yardımcısının altı yaşındaki bir öğrenciyi havaya kaldırıp sınıfa fırlattığı iddia edildi. Olayın görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Muğla Valiliği, olayla ilgili çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Öğrencinin annesi, müdür yardımcısının kısa süren soruşturma sonrası idari ceza ile görevine iade edilmesine tepki gösterdi.
28 Kasım 2023

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde Filistinli iş insanı F.M. aracındayken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda F.M. ve koruması yaralanırken, direksiyondaki Filistinli A.K. hayatını kaybetti. Saldırıda susturucu kullanıldığı ve maskeli saldırganların kaçtığı belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
19 Ağustos 2024

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

Kayseri'nin İncesu ilçesinde lise son sınıfta okuyan dört öğrenci, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktıkları için tutuklandı. Olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından öğrenciler, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen öğrenciler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kayseri Valiliği, konuya ilişkin adli ve idari sürecin başlatıldığını duyurdu.
27 Ekim 2023

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte diploma ile çalıştığı tespit edilen Ayşe Özkiraz, tutuklandıktan sonra yargılandığı davada 'tabip unvanını kullanmak', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından toplamda sekiz yıl hapis ve 18 bin lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Özkiraz'ın bir yıllık hapis cezasında hükmün açıklanmasını geriye bırakarak ve tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.
28 Mart 2023

Eskişehir'de 21 Haziran 2022'de bir apartmanın ikinci katından düşerek hayatını kaybeden 36 yaşındaki Zerin Kılınç'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, olaydan sonra serbest bırakılan erkek arkadaşı Y.S. tutuklandı. Kılınç'ın ailesinin başvurusu üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Y.S., 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlikçe tutuklama kararı verildi.
11 Ocak 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK'ün üniversitelerdeki eğitimi ertelemesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzaktan eğitime geçilmesi kararı üzerine Kırklareli'nde bir özel yurt, 15 Şubat'ta öğrencileri yurttan çıkardı. Yurt yönetimi, öğrencilerden şubat ayı için tam ücret talep etti ve aileleri doğrudan arayarak ödeme yapmaları gerektiğini, aksi takdirde bir yıllık sözleşmenin feshedilmeyeceğini belirtti. Aileler bu duruma tepki göstererek ücreti ödemeyeceklerini ifade etti. Öğrenciler, yurttan ani bir şekilde çıkarıldıkları için mağdur olduklarını ve yurdun talebini sürdürmesi durumunda yasal yollara başvuracaklarını söyledi.
28 Mart 2023

Gazeteci Serdar Akinan, YouTube kanalındaki videoları nedeniyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'tehdit', 'hakaret' ve 'terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek' suçlamalarıyla gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve hakkında soruşturma yürütülen Akinan, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, ancak yurtdışına çıkış yasağı getirildi ve haftada iki gün karakola imza atması şartı konuldu. Akinan, ifadesinde YouTube'da yayınladığı videolar ve konuk ettiği Muhammed Yakut ile ilgili soruları yanıtladı. Akinan'ın gözaltına alınmasının ardından Yakut'un YouTube kanalı da erişime engellendi.
19 Nisan 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan incelemeler neticesinde Maslak'taki 'Geçici kız konukevi yurdu'nun deprem riski taşıdığı gerekçesiyle boşaltılmasına karar verdi. Öğrencilere 2 Mart'ta yurt müdürü tarafından mesaj yoluyla bilgi verildi. İTÜ, yurdun boşaltılmasıyla ilgili haberlerin ardından Twitter üzerinden bir açıklama yaparak öğrencilerin KYK yurduna nakledildiğini ve İTÜ yurtlarında yer açıldıkça buraya yerleştirileceklerini duyurdu. Yurt sakinlerinden biri, binada son dönemde yeni bir test yapılmadığını iddia ederek duruma tepki gösterdi.
9 Mart 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, iki grup arasında çıkan ve henüz nedeni bilinmeyen bir tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. 17 yaşındaki İbrahim Akgül, aldığı bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili şüpheliler M.A. ve A.E polis tarafından gözaltına alındı.
17 Mayıs 2023

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, fakülte odasında silahla yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve Uluç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgisi olduğu belirlenen Prof. Dr. Galip A. gözaltına alındı. Şüphelinin kardeşi İzzet A'nın da yakalanması için çalışma başlatıldı.
4 Ekim 2023

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, bir Atatürk heykeline balyozla zarar veren bir kişi, vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli Y.U., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve savcılık sorgusunun sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından Akyazı Belediyesi, zarar gören heykelin çevresini güvenlik şeridi ile çevirerek tadilat çalışmalarına başladı.
29 Şubat 2024

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili soruşturmada, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. ve asansör firması sahibi H.T.'nin ardından mühendis R.H.A. da tutuklandı. Bu son tutuklama ile soruşturma kapsamında tutuklu sayısı üçe yükseldi.
17 Kasım 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak yerleşkesinde bulunan 'Geçici kız konukevi yurdu', deprem riski nedeniyle boşaltılıyor. 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası riskli binaların boşaltılması sürecinde, İTÜ'deki öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu'na nakledilecekler. Öğrenciler, yurt binasının uzun süredir riskli olduğunu ve yeni bir test yapılmadığını belirterek duruma sitem ettiler. Ayrıca, nakledilecekleri yurdun hem okula uzak hem de çevresel güvenlik sorunları olduğunu ifade ettiler.
8 Mart 2023

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili soruşturmada, asansör firmasında görevli mühendis U.İ. tutuklandı. Bu tutuklama ile birlikte olayla ilgili tutuklu sayısı dörde yükseldi. Daha önce asansörün bakımını üstlenen firmanın yetkilisi, asansör firması sahibi ve bir mühendis tutuklanmıştı.
18 Kasım 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini ve daha sonra uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. KYK yurtları depremzedeler için açılacakken, akademisyenler ve öğrenciler bu durumun yeni mağduriyetler yaratacağını belirtiyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini, hibrit eğitimin nisanda değerlendirileceğini açıkladı. Üniversiteler farklı başlangıç tarihleri ve eğitim yöntemleri belirlerken, öğrenciler hangi derslerin yüz yüze hangilerinin uzaktan olacağını anlamaya çalışıyor. Uzaktan eğitime karşı çıkan öğrencilerin gözaltına alınması ve sosyal medyada saldırıya uğraması endişeleri artırıyor.
18 Şubat 2023

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 'FETÖ/PDY üyesi olmak' suçundan tutuklu eski öğretmen Yüksel Yalçınkaya'nın hak ihlaline uğradığı gerekçesiyle verdiği kararı kabul etmediğini belirtti. Arslan, AİHM'nin kararının kamuoyunda tartışıldığını, ancak nihai kararı Türkiye'deki mahkemelerin vereceğini ifade etti. AİHM, Yalçınkaya'nın başvurusu üzerine Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6, 7 ve 11'inci maddelerine ilişkin hak ihlali kararı almıştı.
1 Ekim 2023

Diyarbakır Barosu, 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun Diyarbakır Lice'de polisler tarafından alıkonulduğunu ve dövüldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulundu. İddialara göre çocuk, Kürtlere küfretmeye ve İstiklal Marşı'nı zorla okumaya zorlanmış, işkence sonrası ağzı ve elleri bağlanarak bataklığa atılmıştır. Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği veya Emniyet'ten henüz bir açıklama yapılmamıştır.
22 Mart 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) eski AKP Gençlik Kolları yöneticisi Ümit Karadoğan, yurt koordinatörlüğü görevinde öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmak yerine zorluklar çıkardığı ve Twitter üzerinden gelen eleştirilere dayanamayarak hesabını kapattığı belirtiliyor. Öğrenciler, yurt sorunlarıyla ilgili Karadoğan'a ulaşamadıklarını ve yurt ofisinin yardımcı olmadığını ifade ediyorlar. Ayrıca, Karadoğan'ın İTÜ'de hızlı bir şekilde yükseldiği ve bir yılda iki adrese teslim akademik kadro ile iki idari görev aldığı haberleri de gündeme gelmiş.
23 Şubat 2023
İşaretlediklerim