İsrail, Suriye havalimanlarına düzenlenen saldırıların, İran ve 'tüm terör örgütlerine' uyarı amaçlı olduğunu duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Arap Basını Sözcüsü Hasan Kaabiya, bu saldırıların İran'a ve 'tüm terör örgütlerine savaşa müdahil olmamaları yönünde bir uyarı' olduğunu belirtti. Ayrıca, saldırının 'topraklarını Hizbullah'ın destekçilerine İran füzelerini teslim etmek için koridor olarak kullanan' Suriye'ye de bir mesaj olduğunu ifade etti.
13 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Doğu Kudüs'te meydana gelen saldırılara karşı hızlı ve güçlü bir yanıt vereceklerini ifade etti. Ayrıntı vermekten kaçınan Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a da kendisine ilettiği başsağlığı mesajı için teşekkür etti. Önceki günlerde Cenin Mülteci Kampı'na yapılan baskında dokuz Filistinli öldürülmüş, ardından Doğu Kudüs'te iki ayrı silahlı saldırıda toplam sekiz kişi hayatını kaybetmişti.
29 Ocak 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin sayısı 38 bin 848'e ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 54 Filistinlinin daha öldüğünü ve 95 kişinin yaralandığını açıkladı. Sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, İsrail'in engellemeleri nedeniyle enkaz altındaki cesetlere ulaşmakta zorluk çekiyor. İsrail parlamentosu, 7 Ekim saldırısını araştırmayı reddetti.
18 Temmuz 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki El Ehli Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda İslami Cihad'ı suçladı. Netanyahu, İsrail ordusunun analizlerinin, Gazze'den teröristlerce roketlerin atıldığını ve hastanenin vurulduğu sırada bu roketlerin bu noktadan geçtiğini gösterdiğini belirtti. Netanyahu'nun danışmanı Mark Regev ise patlamanın kısa düşen bir Hamas roketi nedeniyle yaşandığını iddia etti.
18 Ekim 2023

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'nin Haseke bölgesinde ABD askerlerine yönelik İHA saldırısına karşılık olarak Deyrizor'da İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Güçlerine ait iki tesisi hedef aldı. Saldırı sonucunda sekiz örgüt mensubu öldürüldü. 23 Mart'taki İHA saldırısında yaralanan altı ABD personelinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği belirtildi.
30 Mart 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. İsrail ordusu, Gazze'ye denizden de saldırılarını sürdürüyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı bir saldırı başlattı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.
28 Ekim 2023

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılar, Rafah, Beyt Lahye ve Han Yunus kentlerindeki ailelerin evlerine yönelikti. Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki bir evi hedef alması sonucu yedi kişinin yaralandığını bildirdi. AA muhabiri, hava saldırılarının özellikle bu gece çok yoğun olduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında hastanelerin korunmasının önemine dikkat çekti. İsrail'in, Hamas'ın kullanıldığını iddia ettiği Şifa Hastanesi çevresine saldırılar düzenlediği, Hamas'ın ise bu iddiaları reddettiği belirtildi. Şifa Hastanesi Müdürü, elektrik kesintisi nedeniyle yoğun bakımdaki altı prematüre bebeğin ve dokuz yaralı hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Gazze Sağlık Bakanlığı, yakıtın tükenmesi nedeniyle son üç günde 32 hastanın öldüğünü duyurdu.
14 Kasım 2023

Hizbullah, Hamas ve Filistinli İslami Cihat liderleri, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir araya geldi. Toplantıda, Gazze'deki direniş cephesinde 'gerçek bir zafer elde etmek' için ittifakların yapması gerekenler değerlendirildi. 'Direniş Ekseni' olarak adlandırılan bu ittifak, İran, Filistinli militan gruplar, Suriye, Lübnan Hizbullah'ı ve diğer grupları içeriyor.
25 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırları vurdu. Saldırıda en az 40 kişi öldü, 60 kişi de yaralandı. Görgü tanıklarına göre, İsrail savaş uçakları El-Mevasi bölgesine üç füze saldırısı düzenledi. İsrail ordusu, saldırının Hamas komuta merkezini hedef aldığını belirtirken, Hamas bu iddiaları reddetti.
10 Eylül 2024

İsrail ordusu, Gazze'de Kuveyt Kavşağı'nda yardım tırlarının gelişini bekleyen Filistinlilere tank ve ağır silahlarla ateş açarak 19 kişiyi öldürdü, 23 kişiyi yaraladı. Saldırıda ölenlerden bazılarının cesetleri sokakta kaldı, bazıları hastaneye nakledildi. Gazze'deki hükümet, uluslararası toplumdan İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulundu. Bu saldırı, Mart ayı içinde İsrail ordusunun Gazze'deki Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği birkaç saldırıdan sadece biri.
23 Mart 2024

Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırıda en az dokuz Amerikalı hayatını kaybetti. Gazze'den atılan roketlerden bazıları Askalan kentine isabet etti. Öldürülenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail’e ‘Aksa Tufanı‘ adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Savaştayız' demişti.
9 Ekim 2023

İsrail ordusunun 9 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 25'e, yaralı sayısı ise 76'ya çıktı. İslami Cihad Hareketi, saldırılarda üst düzey üç askeri kadro üyesinin ve roket biriminden sorumlu Ali Hasan Gali'nin öldürüldüğünü doğruladı. Gazze'deki sağlık kaynakları, saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 21 kişinin öldüğünü ve 64 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail ordusu, saldırıları İslami Cihad Hareketi lider kadrosunu hedef almak için başlattığını iddia ederken, Filistinli gruplar da İsrail'e roketlerle karşılık verdi ve ateşkes müzakereleri sonuçsuz kaldı.
11 Mayıs 2023

Türkiye, Gazze Şeridi'ndeki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hastanenin koordinatlarının dahil olduğu gerekli tüm bilgilerin İsrail makamlarıyla paylaşıldığı belirtildi. Açıklamada, Gazze'deki Filistin halkını temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu saldırının uluslararası hukuku ihlal ettiği ifade edildi.
30 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 18-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği tüm konserleri, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları nedeniyle ertelediğini duyurdu. İsrail'in saldırıları, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufan' operasyonunun ardından başlamıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu.
18 Ekim 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Türkiye'de çağrı cihazlarının neredeyse hiç kullanılmadığını ve vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin siber güvenlikte dünya genelinde ilk 10 ülke arasında olduğunu belirtti. Lübnan'daki patlamalarda dokuz kişi hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralanmıştı.
18 Eylül 2024

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Gazze'nin güney ucundaki Refah kentine kara saldırısı düzenledi. Refah, Gazze Şeridi'ndeki siviller için son sığınaklardan biri olarak kabul ediliyor ve şehrin nüfusu savaş öncesi 275 bin iken şu anda 1,3 milyona çıkmış durumda. İsrail'in bu harekatı, bölgedeki insani yardımların tamamen durdurulması ve yakıt rezervlerinin tükenme noktasına gelmesiyle birleşince, uluslararası yardım kuruluşları tarafından 'insani felaket' olarak değerlendiriliyor. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda 54 Filistinlinin öldüğünü ve 96 kişinin yaralandığını bildirdi.
8 Mayıs 2024

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 23'e çıktı. Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre, ölen gazetecilerin 19'u Filistinli, üçü İsrailli, biri de Lübnanlı. Ayrıca sekiz gazeteci yaralandı ve üç gazeteciden haber alınamıyor. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmasıyla yoğunlaştı.
23 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda dört hastane hizmet dışı kaldı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, İsrail'in 19 sağlık kuruluşunu hedef aldığını ve 14 sağlık merkezinin elektrik kesintileri ve yakıtın tükenmesi nedeniyle çalışmalarını durdurduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail'in 23 ambulansı hedef aldığı ve 44 sağlık çalışanının öldüğü, 70'inin yaralandığı bildirildi. Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde yüzde 150 doluluk oranına ulaşıldığı ve ilaç, tıbbi malzeme ve yakıt sorunu olduğu belirtildi.
19 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yaşlılar için hizmet veren Vefa Hastanesi'ne saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda hastane müdürü hayatını kaybetti ve bazı doktorlar ile hastalar yaralandı. Hastanede tedavi gören yaklaşık 80 yaşlı bulunuyordu. Ayrıca, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların son durumu hakkında bilgiler verilerek, her iki tarafta da ölü ve yaralı sayılarına değinildi.
18 Kasım 2023
İşaretlediklerim