CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'de ziyaret edecek. Bu ziyaret, yerel seçimler sonrası siyasetin yumuşama sürecinin bir parçası olarak gerçekleşiyor. Özel daha önce de bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in ziyaretlerini olumlu karşılayarak Türk siyasetinin bu tür diyaloglara ihtiyacı olduğunu belirtmişti.
6 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya dönüşü yaptığı açıklamalarda normalleşme sürecinin sona erdiğini belirtti. Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'e yüklenerek siyasette yumuşama çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade etti. Mehmet Ocaktan, AK Parti'nin MHP'nin etkisi altında kalarak normalleşme iradesini gösteremediğini ve bu durumun parti içinde rahatsızlık yarattığını vurguladı.
17 Haziran 2024

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüksek teveccüh gördüğünü ifade etti. Anadolu Ajansı ve ANKA verilerine göre Erdoğan'ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önde olduğu belirtiliyor. Çelik ayrıca, kendilerini suyu bulandırmakla suçlayan CHP'nin aslında suyu bulandırdığını iddia etti ve kesin sonuçları beklediklerini dile getirdi.
28 Mayıs 2023

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği zafer, dünya basınında önemli bir gündem maddesi oldu. İngiliz Guardian gazetesi, Ekrem İmamoğlu'nun AKP'yi geride bırakarak Erdoğan'ın saltanatına meydan okuduğunu yazdı ve İmamoğlu'nu geleceğin potansiyel cumhurbaşkanı olarak gösterdi. Amerikan New York Times, İmamoğlu'nun güçlü performansının siyasi muhalefetin yıldızını parlatığını belirtti. Fransız Le Monde ve Financial Times ise CHP'nin zaferini Erdoğan için 'acı bir yenilgi' olarak nitelendirdi ve ekonominin Erdoğan'ı en çok zorlayan sorun olduğunu vurguladı.
1 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'daki AKP İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yumuşama adı altında kırmızı çizgilerden taviz verilmeyeceğini vurguladı. Erdoğan, 2024 yerel seçim sonuçlarına ilişkin milletin değişim ve yenilenme taleplerinin farkında olduklarını ve bu mesajların gereğini yapacaklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdüğünü ve enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşüş trendine gireceğini ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretine karşılık olarak Kurban Bayramı'ndan önce iadeiziyarette bulunacağını da açıkladı.
1 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Özgür Özel ile bir araya geldi. Bu ziyaret, Türk siyasetinde 'yumuşama' ve 'normalleşme' kavramlarıyla gündeme oturdu. Hüseyin Likoğlu, muhalefetin son 10 yıldır Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulu olduğunu ve bu ziyaretin derin anlamlar taşıdığını belirtiyor. Likoğlu, siyasette düşmanlık yerine rekabet ve hizmet yarışının olması gerektiğini vurguluyor.
12 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve MHP ortaklığının seçimlerde başarılı olduğunu ve partinin dinamik yapısını koruduğunu belirtti. AKP içinde farklı görüşlerin olduğu, bazı kesimlerin parti içindeki ittifak ve yönelimler konusunda farklı düşündüğü ancak Erdoğan'ın 15 Temmuz sonrası oluşan yeni yapıyı desteklediği ifade edildi. Erdoğan, partinin eleştirilere açık olduğunu ancak asılsız eleştirilere ve partiyi yıpratma çabalarına izin verilmeyeceğini vurguladı.
18 Nisan 2024

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bir basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetini eleştirdi. Öztrak, Erdoğan'ın partisinin oy oranının %30'un altına inmesi nedeniyle seçim kazanmak için her yolu denemek istediğini iddia etti. Ayrıca, Erdoğan'ın ekonomi politikalarını ve yakıt fiyatlarındaki artışı eleştirdi. Öztrak, hükümetin ülkenin sorunlarına çözüm olamayacağını belirtti.
25 Eylül 2023

Osman Sert, Türkiye'de iktidarın ve ana muhalefet partisi CHP'nin siyasi yaklaşımlarını ele alıyor. İktidarın 31 Mart öncesindeki takıntılarından kolayca kurtulamayacağını ve CHP'nin de benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında, uzun bir aradan sonra gerçekleşecek olan siyasi diyalogun önemi vurgulanıyor. Yazıda, siyasi partilerin toplumsal talepleri siyaset yoluyla ele alması gerektiği ve seçmenin bu yönde bir beklenti içinde olduğu ifade ediliyor.
2 Mayıs 2024

AKP'nin hukuk anlayışı ve siyasi ittifak arayışları tartışılıyor. CHP lideri Özgür Özel, AKP'nin ittifak önerilerine karşı çıkarak, 'Kimse bize ittifak önermesin' dedi. Kulislerde, Gezi hükümlüleri ve Osman Kavala gibi konularda adımlar atılabileceği iddia ediliyor. Ekonomik zorluklar nedeniyle Erdoğan'ın hem iç hem de dış politikada zayıfladığı belirtiliyor.
14 Haziran 2024

Rahmi Turan, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul seçimlerinde az farkla önde olduğunu ve karşısındaki asıl rakibin Murat Kurum değil, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtiyor. Turan'a göre, Erdoğan'ın Murat Kurum'un İmamoğlu karşısında yetersiz kalacağını anlayıp seçim mücadelesine bizzat katılması, yarışı bir 'Erdoğan-İmamoğlu' mücadelesine dönüştürmüş. İmamoğlu'nun bu durumu aylar öncesinden öngördüğü ve gerçek rakibinin kim olduğunu bildiği ifade ediliyor.
20 Mart 2024

Yerel seçimlerde CHP'nin, AKP'nin önüne geçmesi ve MHP'nin baraj altında kalması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Bahçeli, milletin verdiği mesajın önemli olduğunu belirterek, MHP'nin bu demokratik mesajı aldığını ve seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere çalışmalara başladığını ifade etti. Ayrıca, siyasi ve ekonomik istikrarın önemine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerinin devam edeceğini belirtti.
1 Nisan 2024

Mustafa Karaalioğlu, Erdoğan ve Özel arasında denenen ve başarısızlıkla sonuçlanan normalleşme girişiminin toplumda bir hayal kırıklığı yaratmadığını belirtiyor. Karaalioğlu, siyasetin normali normal olamamaktır diyerek, bu durumun beklenmedik olmadığını ifade ediyor. Ayrıca, Erdoğan'ın CHP'nin yerel seçimdeki başarısına kayıtsız kalamadığını, ancak MHP'nin tepkilerine karşı daha duyarlı olduğunu vurguluyor. Sonuç olarak, iktidar ile ana muhalefet arasında ittifak olamayacağını ve normalleşmenin böyle bir amacı olmadığını belirtiyor.
27 Haziran 2024

Yazar Necati Doğru, Türkiye'de gerçekleşen seçimlerin halkın iradesiyle kavgasız, gürültüsüz ve demokratik bir şekilde tamamlandığını belirtiyor. Seçim sonuçlarına göre, uzun yıllardır iktidarda olan AKP'nin yerini CHP'nin aldığı, bu değişimin halkın Tayyip Erdoğan ve yönetim tarzından duyduğu rahatsızlık sonucu gerçekleştiği ifade ediliyor. CHP'nin liderleri Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın partiyi 22 yıl sonra birinci parti yaparak umut saçtığı vurgulanıyor.
1 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da gerçekleşen seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla şekillendiğini öne sürdü. Hatay'da AKP adayının seçimi 3 bin 361 oy farkla kazanmasının ardından CHP'nin usulsüzlük iddiaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararı memnuniyetle karşıladığını belirtirken, CHP'nin 'tam kanunsuzluk' başvurusu da YSK tarafından reddedildi. Özel, seçmenin bir sonraki seçimde gereken tepkiyi göstereceğini ifade etti.
17 Nisan 2024

Yazıda, Türkiye genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yerel seçimlerde Özgür Özel'in öne çıktığı belirtiliyor. Seçmenlerin, bu iki liderden Türkiye'nin sorunlarını işbirliği içinde çözmelerini beklediği ifade ediliyor. Erdoğan'ın yeni anayasa yapımını önceliklendirdiği, Özel'in ise bu konuda itirazının olmadığı aktarılıyor. Ayrıca, Özel'in güven artırıcı adımlar olarak Gezi olaylarından dolayı hapis yatanların durumu ve 28 Şubat generallerinin affedilmesi konularını gündeme getirmesi bekleniyor.
26 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu, Hatay'da AKP adayının seçimi kazandığını tescilledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, YSK'nın CHP'nin itirazlarını reddetmesi üzerine Hatay'da AKP adayının zaferini memnuniyetle karşıladı ve kente daha fazla hizmet götürme sözü verdi. Erdoğan, Hatay Antakya'daki bir iftar programında yaptığı konuşmada, Hatay'ın karanlık günlerini geride bırakacaklarını ve hizmetlerin artırılacağını belirtti. CHP'nin depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilen Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi ve Erdoğan'ın daha önceki eleştirileri de haberde yer aldı.
8 Nisan 2024

Erdoğan, 22 yıl sonra ilk kez seçim sonrası balkona yalnız ve yenik bir şekilde çıktı, demokrasi ve sandığın önemine vurgu yaptı. Ancak, bu açıklamalarının ardından Van'da seçilmiş belediye başkanına yönelik kumpas iddiaları ve AKP'nin kaybettiği yerlerde sandıklara itiraz etmeye başlaması, Erdoğan'ın sözlerinin samimiyetini sorgulattı. Sultan Özer, bu durumu ele alarak, Erdoğan'ın kibri ve ekonomik sorunların seçim kaybına yol açtığını öne sürdü.
4 Nisan 2024

Berkant Gültekin, Türkiye siyasetinde iktidar dışında kalan aktörlerin karşılaştığı zorlukları ve bu zorlukların CHP ve lideri Özgür Özel üzerindeki etkilerini tartışıyor. Gültekin, CHP'nin söylemsel olarak umut vermesine rağmen, fiiliyatta beklenen etkiyi yaratamadığını ve kadrosal yenilenmenin önemine değiniyor. Ayrıca, yerel seçimlerin partideki dönüşümü erteleyebileceğini ancak Özgür Özel'in zorlu şartlar altında gerçek bir değişim için kritik bir aşamaya ilerlediğini belirtiyor.
10 Şubat 2024

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 'köşesinden gereğini yapması' talimatını verdiğini canlı yayında açıkladıktan sonra, köşe yazısında bazı AKP'li vekillerin partiye zarar verdiğini ve Erdoğan'a yük olduğunu belirtti. Hakan, bu vekillerin konuşmalarının veya suskunluklarının partiye fayda sağlamadığını ifade etti ve AK Parti'nin önümüzdeki seçimlerde radikal bir yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu yazdı.
31 Ocak 2023
İşaretlediklerim