Milli güreşçi Rıza Kayaalp, numunesinde yasaklı bir madde tespit edilmesi nedeniyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılamayacağını açıkladı. Kayaalp, Instagram'da yaptığı açıklamada, kulüp doktorunun onayıyla başlanan tedavi sürecinde güreş için hiçbir güç ve benzeri katkısı olmayan bir maddenin tespit edildiğini belirtti. Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılımı geçici olarak askıya alınan Kayaalp, hukuk mücadelesine başladığını ifade etti.
9 Temmuz 2024

İskenderun-Antakya kara yolunda, kimliği belirsiz bir kamyon sürücüsü, Topboğazı mevkiinde bir çekiciyle çarpıştı. Kazada, kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçen kamyon, asker uğurlama töreni için bekleyen 11 araca çarptı. Bu feci kazada 12 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazayla ilgili bilgi vererek yaralıların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
6 Mayıs 2023

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara'dan Sivas'a giderken Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi yakınlarında bir trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Karasu ve sürücü Cengiz Kınaş, Yozgat Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Karasu, kazanın yağıştan dolayı şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiğini ve durumunun iyi olduğunu belirtti. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Karasu'yu hastanede ziyaret etti.
24 Nisan 2023

Kadıköy'de, Doğanay Güzelgün adlı bisiklet sürücüsüne çarpan ve henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Güzelgün'ün ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından olay yerine gelen bir kişi suçu üstlendi ancak MOBESE kameraları bu kişinin kazayı yapmadığını ortaya çıkardı. Görgü tanıkları ve Güzelgün'ün arkadaşları, kazanın olduğu yerde ve polis merkezi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, trafikteki hız sorununa ve Karayolları Trafik Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
18 Temmuz 2023

Oyuncu Olgun Şimşek, Muğla'nın Bodrum ilçesinde trafik kazası geçirdi. Bodrum Gürece Kavşağı'nda sabaha karşı meydana gelen kazada, Şimşek'in otomobili ile bir başka otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonucu yaralanan Şimşek, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı ve ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
22 Ağustos 2023

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale çıktı. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, çeyrek finalde Estonyalı Heiki Nabi'yi, yarı finalde ise Çinli Lingzhe Meng'i yenerek finale yükseldi. Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan Rıza, finalde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaşacak.
21 Eylül 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, erkekler bireysel son 16 karşılaşmasında Fransa'dan Thomas Chirault'u beraberlik atışı sonunda 6-5 yenerek çeyrek finale yükseldi. Gazoz'un çeyrek final karşılaşması saat 14.13'te yapılacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına önemli bir katkı sağladı.
4 Ağustos 2024

Kadıköy'de acil hasta taşıyan bir ambulansın önünü kesen motosikletli iki kişi, ambulansın içinde hasta olduğuna inanmadıklarını söyleyerek hastayı görmek istemişti. Ambulans şoförü bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetmişti. Olayın ardından motosikletliler ikna olup ambulansı serbest bırakmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu kişilerin yakalandığını ve adalete teslim edileceğini duyurdu.
12 Haziran 2024

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koşu yaparken düşerek yüzünde darbeye bağlı ezilme meydana geldi. Yaralanma nedeniyle Scholz, Hessen eyaletinde katılmayı planladığı Sosyal Demokrat Parti'nin eyalet meclisi seçim kampanyası için düzenlenecek etkinliklere gitmeyecek. Ancak hafta içinde katılacağı diğer etkinliklerin bu durumdan etkilenmeyeceği belirtildi.
3 Eylül 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kadıköy'de siren çalarak acil hasta nakli yapan bir ambulansın önünü kesen motosikletli iki kişinin arandığını açıkladı. Motosikletliler, ambulansın içinde hasta olduğuna inanmadıklarını belirterek hastayı görmek istediler. Ambulans şoförü bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti ve sağlık çalışanları hastayı göstermek zorunda kaldı. Fahrettin Koca, bu kişilerin peşinde olduklarını belirtti.
11 Haziran 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde Mehmet Apaydın yönetimindeki otomobil, saman yüklü bir traktörün römorkuna çarptı. Kazanın ardından Apaydın araçtan inerek yola uzandı ve bu sırada başka bir otomobil onun üzerinden geçti. Apaydın ağır yaralanarak Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldı ve durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
21 Mayıs 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, çeyrek finalde Güney Koreli rakibine 6-4 mağlup olarak elendi. Bu sonuçla Gazoz, olimpiyatlardaki mücadelesine veda etti. Türkiye'nin olimpiyat programında yer alan diğer etkinlikler ve sporcuların performansları da dikkat çekiyor.
4 Ağustos 2024

İstanbul Kadıköy'de bisiklet süren Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü Temel Ünlü, kazadan aylar sonra teslim oldu. Kazanın ardından kaçan sürücünün yerine suçu üstlenen bir kişi gelmiş, ancak MOBESE kameraları sayesinde gerçek failin bu kişi olmadığı tespit edilmişti. Güzelgün, kazadan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
27 Eylül 2023

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri bir hafta erteleme kararını eleştirdi ve bu kararın değiştirilmemesi durumunda takımın ligden çekileceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da hayatını kaybettiği bir ortamda, Yaman TFF'nin belki de bir yıl futbola ara vermesi gerektiğini ifade etti ve hayat normale dönene kadar futbol oynamayacaklarını söyledi.
8 Şubat 2023

İstanbul Beyoğlu'nda motosikletli kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayın nedeni henüz bilinmiyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, bir otomobile üç kurşun isabet ettiğini belirledi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
7 Ağustos 2023

Milli futbolcu Rıdvan Yılmaz, Macaristan ile oynanan hazırlık maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 26 Mart Salı günü Avusturya ile oynanacak özel maç için belirlenen A Milli Futbol Takımı aday kadrosundan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 22 yaşındaki sol kanat oyuncusunun sol üst uyluk adalesinden sakatlandığı belirtildi. Bu sakatlık, Türkiye'nin Macaristan'a 1-0 kaybettiği hazırlık maçında meydana geldi.
23 Mart 2024

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Uzunhan, bir trafik kazası sonrasında F.B. isimli bir kişi tarafından darp edildi. Olay sonrası polis ekipleri tarafından F.B. gözaltına alındı. Beşiktaş kulübü, Uzunhan'ın Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ve uyluk arka adale grubu tendon yapışma bölgesinde 4'üncü derece hasar tespit edildiğini açıkladı.
22 Temmuz 2023

5 Mayıs'ta İstanbul'da omurilik felçliler yararına düzenlenecek Wings for Life World İstanbul 2024 koşusu, Ortaköy-Arnavutköy arasındaki Muallim Naci Caddesi'nde gerçekleştirilecek. Koşu nedeniyle, cadde 12.00-17.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak. Bu global etkinlik, dünya çapında koşucuları ve tekerlekli sandalye kullanıcılarını bir araya getirerek omurilik felci tedavisi için bağış toplamayı amaçlıyor. Geçen yıl düzenlenen koşu, 165 ülkede 161,892 katılımcıyı birleştirmiş ve 4,7 milyon euro bağış toplanmıştı.
3 Mayıs 2024

Fenerbahçe Kulübü, İrfan Can Kahveci'nin sağ arka alt adalesinde 2. derece yırtık tespit edildiğini açıkladı. Bu sakatlık nedeniyle Kahveci'nin tedavisine hemen başlanmış ve oyuncunun üç hafta sahalardan uzak kalacağı bildirilmiştir. Bu durum, Fenerbahçe'nin sahadaki performansını ve takım düzenini etkileyebilir.
25 Şubat 2024
İşaretlediklerim