Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde yenidoğan çetesiyle ilgili kendisine gelen ihbarlar hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, çeteyle ilgili üç kişinin isimlerinin sekiz yıl önce kendisine iletildiğini ve bu kişilerin şu anki soruşturmada önemli roller üstlendiğini belirtti. İstanbul'da sağlık çalışanlarının da dahil olduğu bir grubun, bebek acil hastalarını özel hastanelere sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında birçok hastane ve sağlık hizmeti şirketi sorumlu tutulurken, bazı hastanelerin ruhsatları iptal edildi.
19 Kasım 2024

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlar sonucunda, bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan ve aralarında doktorların da bulunduğu bir şebeke ortaya çıkarıldı. Toplam 300 şüpheli belirlenirken, somut delil bulunan 41 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirerek yüklü miktarda menfaat sağladığı ve SGK tarafından bu hastanelere yapılan ödemelerin maksimum süre boyunca devam ettirildiği belirlendi. Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde bulunması gereken doktorların kimliklerinin kiralandığı ve hemşirelerin doktor olarak tanıtıldığı tespit edildi.
27 Nisan 2024

İstanbul'da 10 bebeğin ölümüyle suçlanan ve aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 47 sanıklı yenidoğan çetesi davası dördüncü gününde devam ediyor. Dava, bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla açıldı. İddianamede, çetenin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin doluluğunu sağlamak ve SGK'dan üst sınırda ödeme almak amacıyla hareket ettiği belirtiliyor. 47 sanıktan 22'si tutuklu olarak yargılanırken, sanıklar hakkında ağır hapis cezaları isteniyor.
21 Kasım 2024

İstanbul'da, yenidoğan bebeklerin ölümlerine neden oldukları iddiasıyla 47 sanık hakkında açılan davanın ikinci günü başladı. Sanıklar arasında doktorlar, hemşireler ve ambulans şoförleri bulunuyor. İddianameye göre, sanıklar bebekleri özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ederek haksız kazanç sağlamakla suçlanıyor. Dava, İstanbul'da 10 bebeğin ölümüyle sonuçlanan olaylar üzerine açıldı ve sanıklar hakkında ağır hapis cezaları isteniyor.
19 Kasım 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul'da 12 bebeğin ölümüne neden olan 'yenidoğan çetesi' olayında Menzil tarikatını suçladı. Özdağ, Sağlık Bakanı'nın istifasını talep etti ve bakanın kendisine WhatsApp üzerinden ulaştığını belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, çeteyle bağlantılı 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi ve 22 kişi tutuklandı. Özdağ, Sağlık Bakanlığı'nın 2002'den beri Menzil tarikatı tarafından kontrol edildiğini iddia etti.
19 Ekim 2024

İstanbul Tabip Odası, 'Yenidoğan çetesi' olarak adlandırılan ve 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanan sağlık çetesi hakkında açıklama yaptı. Oda, sağlık sisteminin kamusal olarak herkese eşit, ücretsiz ve nitelikli hizmet sunacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Olayın, sağlık sisteminin iflas ettiğini gösterdiğini belirten Tabip Odası, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için sağlık politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, olayın hukuki ve idari boyutlarının yanı sıra sağlık sisteminin ticari bir yapıya dönüşmesinin de eleştirilmesi gerektiği belirtildi.
18 Ekim 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel sağlık kurumlarına yönelik yapısal reformların bakanlığın gündeminde olduğunu belirtti. Bu açıklama, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin ortaya çıkarılması ve 21 şüpheli bebek ölümüne neden oldukları iddiasıyla suçlanmalarının ardından geldi. Çetenin işbirliği yaptığı 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi. Bakan, sağlık sisteminin suistimal edilmesine karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve reformların yapılacağını vurguladı.
20 Ekim 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin 21 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlandığı soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bebek ölümlerine müsaade etmeyeceğini belirtti. Soruşturma, bir annenin şikayeti üzerine başlamış ve 47 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında doktorlar, hemşireler ve hastane personelleri de dahil olmak üzere birçok kişi tutuklandı veya adli kontrol altına alındı.
20 Ekim 2024

İstanbul'da 10 bebeğin ölümüyle suçlanan yenidoğan çetesi davasında, ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir, hasta yönlendirerek para kazandığını kabul etti. Özdemir, mevcut sevk sisteminin yavaş olduğunu ve bu nedenle özel hastanelerin ambulanslarını kullanarak süreci hızlandırdıklarını belirtti. Dava, 47 sanıklı bir çetenin, bebek acil hastalarını özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladığı iddialarını içeriyor. Çetenin lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı ve diğer sanıklar hakkında ağır hapis cezaları isteniyor.
22 Kasım 2024

İstanbul'da bir sağlık çetesi, 21 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanıyor. İstanbul Tabip Odası, bu olayın sağlık sisteminin iflas ettiğini gösterdiğini belirterek, sağlık hizmetlerinin kamusal olarak eşit ve ücretsiz sunulması gerektiğini vurguladı. Olay, bir annenin şikayeti üzerine ortaya çıkarken, savcı Y.E. soruşturma sırasında tehdit edildi. Beş kişi tutuklanırken, olayın sağlık sistemindeki özelleştirme politikalarının bir sonucu olduğu ifade edildi.
18 Ekim 2024

İstanbul'da sağlık çalışanlarının da dahil olduğu bir grubun, bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları iddiasıyla açılan davanın altıncı gününde, çete lideri olmakla suçlanan Fırat Sarı savunma yaptı. Sarı, savunmasında hayattan bir beklentisi kalmadığını ve her şeyi anlatmak istediğini belirtti. Davada 47 sanık bulunurken, 22'si tutuklu olarak yargılanıyor. İddianamede, çetenin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin doluluğunu sağlamak ve SGK'dan haksız kazanç elde etmek amacıyla hareket ettiği belirtiliyor.
23 Kasım 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin neden olduğu iddia edilen bebek ölümlerini araştırmak üzere bir komisyon kurdu. Gazeteci Emrullah Erdinç'in ortaya çıkardığı skandalda, bazı özel sağlık kuruluşlarının bebek ölümlerine karıştığı ve haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında 47 şüpheli bulunurken, 22 kişi tutuklandı ve bazı hastanelerin ruhsatları iptal edildi. Meclis, bu olayların tüm yönleriyle araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınması için harekete geçti.
22 Ekim 2024

Kocaeli'de Hamide ve Akın Okutucu çifti, özel bir hastanede dördüz bebeklerinden üçünü kaybetti. Çift, bebeklerin hastanede mikrop kaptığını ve dördüncü bebeği başka bir hastaneye sevk ederek kurtardıklarını iddia ediyor. Gebze başsavcılığına suç duyurusunda bulunan aile, Sağlık Bakanlığı'ndan soruşturma izni bekliyor. Olay, İstanbul'da gündemde olan 'yenidoğan çetesi' soruşturması ile benzerlikler taşıyor.
21 Ekim 2024

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir bebeğin hayatını kaybettiği ve altı bebeğin entübe edildiği Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi hakkında inceleme başlatıldı. Bebeklerin aileleri, hastane önünde toplanarak yönetimi protesto etti ve bebeklere yanlışlıkla tıbbi alkol verildiğini iddia etti. Polis, hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde çalışan dört sağlık çalışanını gözaltına aldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, olayın tüm boyutlarıyla araştırılacağını ve sorumluların cezalandırılacağını belirtti.
27 Ekim 2024

Yenidoğan çetesi olarak adlandırılan bir grup hakkında yürütülen soruşturmada, bazı hemşireler etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediklerini belirtti. İddianamede, Dr. Fırat Sarı'nın örgüt elebaşı olduğu ve usulsüzlüklerle suçlandığı ifade edildi. Hemşire Hakan Doğukan Taşçı, Dr. Sarı'nın kendisini işini yapmaktan alıkoyduğunu iddia etti. Soruşturma, sağlık sektöründe ciddi usulsüzlükler ve etik dışı uygulamalar olduğunu ortaya koyuyor.
20 Ekim 2024

Ankara'da Zübeyde Hanım Kadın ve Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastaneleri kapatılıyor. Bu hastaneler, kadın ve çocuk sağlığı alanında önemli hizmetler sunmaktaydı. Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hastanelerin kapatılmayacağına dair söz vermişti, ancak daha sonra depreme dayanıksız oldukları gerekçesiyle yıkılacaklarını açıkladı. Hastanelerin kapatılması, sağlık hizmetlerinin aksaması ve hastaların mağdur olması gibi endişelere yol açıyor.
2 Kasım 2024

Türkiye'de yenidoğan yoğun bakım yataklarının büyük bir kısmı özel hastanelerde bulunuyor. Özel hastanelerin bu alana yatırım yapmasının arkasında kazanç beklentisi olduğu belirtiliyor. Sağlık sisteminin ticarileşmesi ve özelleştirilmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenilirliğini sorgulatıyor. Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası, sağlık sisteminin çürüdüğünü ve denetimlerin yetersiz olduğunu vurguluyor.
18 Ekim 2024

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Bakırköy Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, yenidoğan çetesi davasına müdahil olma talebinde bulunduğunu belirtti. Çömez, elinde katledilmiş çocuklara dair belgeler olduğunu ve bu belgeleri TBMM'ye sunmak istediğini ifade etti. Ayrıca, Sağlık Bakanı'na yönelik eleştirilerde bulunarak, geçmişte İstanbul İl Sağlık Müdürü olduğu dönemde bu konuyla ilgili ihbarlar almasına rağmen neden harekete geçmediğini sorguladı. Çömez, bu davanın adaletin yerini bulması için önemli olduğunu vurguladı.
18 Kasım 2024

Türkiye'de bazı ebeveynler, çocuklarının aşılanmasına karşı çıktıkları gibi şimdi de yenidoğan bebeklerinden topuk kanı alınmasını reddediyorlar. Topuk kanı taraması, fenilketonüri (PKU), konjenital hipotiroidi gibi ciddi sağlık sorunlarının erken teşhis edilmesini sağlayarak tedavi şansını artırıyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, yenidoğan tarama programları her yıl 12 binden fazla çocuğun sağlıklı bir yaşama başlamasına yardımcı oluyor. Akraba evliliklerinin yaygın olduğu Türkiye'de genetik hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Türk Tabipleri Birliği ve diğer sağlık profesyonelleri, aşı ve topuk kanı taramalarının önemini vurgulayarak, ebeveynlerin bu konudaki yanlış bilgilendirilmelerine ve dirençlerine dikkat çekiyorlar.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim