Mersin'in Yenişehir ilçesinde 22 yaşındaki bir kadın çalışanı maket bıçağı ile tehdit ederek cinsel saldırıda bulunan 29 yaşındaki O.A., 13 yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Mersin 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık, 'cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından suçlu bulundu. Sanığın cezası, maket bıçağının 'silah' olarak değerlendirilmesiyle artırıldı. Ancak sanık, mahkeme kararına rağmen tutuksuz yargılandığı için ve 'mevcut halinin devamına' karar verildiği için cezaevine girmeyecek.
13 Temmuz 2023

Antalya'da işe giderken sırtından bıçaklanan E.A. isimli kadının saldırganı Emre Kırkuşu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanırken, mahkeme suçu 'silahla kasten yaralama' olarak değerlendirip altı yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı bir yıl göz önünde bulundurularak tahliye edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanığın cezai ehliyeti tam bulundu.
2 Mart 2023

Japonya'da her yıl Ocak ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Reşit Olma Bayramı, gençlerin yetişkinliğe geçişini kutlamak için düzenlenir. 2018 yılında kabul edilen ve 2022'de yürürlüğe giren bir yasa ile reşit olma yaşı 20'den 18'e indirildi. Ancak bu değişiklik, 2023 yılında bazı bölgelerde geleneklerin dikkate alınarak 20 yaşında kutlanmasına, bazı yerlerde ise 18 yaşındaki gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanmaları nedeniyle kutlamaların ertelenmesine yol açtı. Reşit olma yaşı 18 olsa da, 20 yaş altı için alkol, sigara ve kumar yasağı devam etmektedir.
9 Ocak 2023

ABD istihbarat teşkilatı CIA'de çalışmış olan Joshua Schulte, 2017 yılında Wikileaks'e 8,761 gizli belge sızdırmakla suçlanarak 40 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Adalet Bakanlığı, bu olayı CIA tarihindeki en büyük sızıntı olarak nitelendiriyor. Schulte, 2020, 2022 ve 2023'teki duruşmalarda farklı suçlamalardan mahkum edilmiş ve çocuk istismarı içeren görüntüler bulundurmak suçundan da cezalandırılmıştır. Yargıç, Schulte'nin eylemlerinin ulusal güvenliğe büyük zarar verdiğini belirtmiştir.
2 Şubat 2024

27 yaşındaki Pakistanlı kadın Seema Ghulam Haider, PUBG oyununda tanıştığı 22 yaşındaki Hintli Sachin Meena ile birlikte olabilmek için dört çocuğuyla Nepal üzerinden Hindistan'a yasa dışı yollarla giriş yaptı. İki ülke arasındaki tarihi karşıtlık ve kültürel farklılıklara rağmen ilişkilerini sürdüren çift, Youtube'dan araştırarak rota belirledi. Haider ve çocukları yasa dışı giriş suçlamasıyla, Meena ve babası ise vizesiz barındırma suçlamasıyla tutuklandı. Haider, daha sonra kefaletle serbest bırakıldı ve çift şimdi evlenmek için Hindistan hükümetinden yardım istiyor.
10 Temmuz 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Solingen'de IŞİD'in üstlendiği ve üç kişinin öldüğü bıçaklı saldırının ardından, ülkede kalma izni bulunmayan kişilerin daha kararlı bir şekilde sınır dışı edileceğini ve silah yasasının sertleştirileceğini açıkladı. Saldırganın teslim olduğu ve saldırıyı bildiği halde ihbar etmeyen 15 yaşındaki bir çocuğun tutuklandığı belirtildi. Scholz, terörizmin kabul edilemez olduğunu ve radikal İslamcılığın toplumu bölmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.
26 Ağustos 2024

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde üç kişinin öldüğü ve sekiz kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Saldırganın kayıplara karıştığı olayda, 15 yaşındaki bir çocuk saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklandı. IŞİD, saldırının Filistin'deki ve diğer yerlerdeki Müslümanların intikamını almak için yapıldığını belirtti. Ancak, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğine dair resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.
24 Ağustos 2024

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde 26 yaşındaki bir saldırgan, üç kişiyi bıçaklayarak öldürdü ve sekiz kişiyi yaraladı. Saldırgan olay yerinden kaçtıktan sonra teslim oldu. IŞİD, saldırıyı üstlendi ve saldırganın Filistin'deki ve diğer yerlerdeki Müslümanların intikamını almak için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti. Saldırganın daha önce sığınma başvurusunda bulunmuş bir Suriyeli olduğu açıklandı. Ayrıca, saldırıyı bildiği halde ihbar etmeyen 15 yaşındaki bir çocuk da tutuklandı.
25 Ağustos 2024

Belçika'nın Kortrijk kentinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 16 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından götürüldüğü bir korulukta 10 erkek çocuğun cinsel saldırısına uğradı. Olay iki gün sürdü ve mağdurun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 ile 16 yaşları arasındaki yaklaşık 10 çocuk tutuklandı. Soruşturma gizlilik içinde yürütülüyor ve şüphelilerin reşit olmamaları nedeniyle fazla bilgi paylaşılmıyor. Ayrıca, geçen hafta Kortrijk'de benzer bir toplu tecavüz vakası daha yaşanmıştı.
8 Mayıs 2024

Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısının faili Ahlam Albashır, mahkeme tarafından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1794 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Bu karar, saldırı sonrası yürütülen hukuki sürecin sonucu olarak verildi. Ahlam Albashır, saldırıyı gerçekleştirmekten sorumlu tutuldu.
26 Nisan 2024

Kayseri'de 7 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğraması üzerine halk sokaklara döküldü. Ancak çocuğun Suriyeli olduğu ortaya çıkınca protestolar sona erdi. Elif Çakır, mağdurun kimliğine bakılmaksızın insanlık dışı bir olayın protesto edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, AK Parti'nin seçim kazanmak uğruna sığınmacı politikasını değiştirdiğini ve bu durumun insani ölçüleri aştığını belirtti.
9 Temmuz 2024

İstanbul Başakşehir'de, Eros isimli kediyi öldüren İbrahim Keloğlan, iyi hal indirimi uygulanarak iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı ve serbest bırakıldı. Keloğlan'a yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Olay, 'Ağaoğlu My World Europe' sitesinde gerçekleşti ve kamuoyunda büyük tepki topladı. Hayvanseverler, Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda adalet talebiyle toplandı. Savcı, sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etmiş, ancak mahkeme iyi hal indirimi uyguladı.
13 Mart 2024

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen festivalde bir kişi çevredekilere rastgele bıçakla saldırdı. Olayda üç kişi hayatını kaybederken, sekiz kişi yaralandı. Saldırgan kayıplara karıştı, ancak polis bir kişiyi gözaltına aldı ve saldırıyla bağlantısını araştırıyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, olayda herhangi bir Türk vatandaşının zarar görmediğini açıkladı.
24 Ağustos 2024

Almanya'nın Mannheim kentinde aşırı sağcı Alman Özgürlük Partisi'nin eski lideri Michael Stürzenberger'e yönelik bıçaklı saldırıda yaralanan polis memuru hayatını kaybetti. Saldırıda beş kişi yaralanmış, saldırgan polis tarafından ateş edilerek etkisiz hale getirilmişti. Saldırının Afgan göçmen tarafından gerçekleştirildiği ve saldırının nedeninin henüz bilinmediği açıklandı. Diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
3 Haziran 2024

Londra'da 31 Ocak'ta bir anne ve iki kızına asitle saldıran 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi'nin Thames Nehri'ne atlayarak intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Saldırganın son olarak Chelsea Köprüsü'nden aşağı eğilirken güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğü, ancak henüz nehirde bir ceset bulunamadığı bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan kadın hala hastanede tedavi görüyor ve konuşamıyor, iki çocuk ise hafif yaralarla taburcu edildi. Saldırganın daha önce cinsel saldırı suçundan mahkum edildiği ve Afganistan'dan sığınma statüsü aldığı kaydedildi.
9 Şubat 2024

Almanya'nın Mannheim kentinde, aşırı sağcı Alman Özgürlük Partisi'nin eski lideri Michael Stürzenberger'e bir kişi bıçakla saldırdı. Saldırgan, bir polisi de boynundan bıçakladı ve polis saldırgana ateş etti. Skynews'ın haberine göre, çok sayıda yaralı var ve polis, yaralıların durumu hakkında henüz bilgi veremeyeceğini açıkladı. Saldırıyla ilgili operasyonun sürdüğü bildirildi.
31 Mayıs 2024

Britanya'nın Southport kentinde bir cami önünde gerçekleşen bıçaklı saldırıda üç kız çocuğu öldü. Saldırının ardından aşırı sağcı İngiliz Savunma Birliği hareketine mensup olduğu düşünülen bir grup, Hart Caddesi'nde gösteri düzenledi. Gösterilerde 39 polis yaralandı, bir polis minibüsü yakıldı ve dükkanlar yağmalandı. Britanya Başbakanı Keir Starmer, göstericileri kınadı ve ölen çocuklar için düzenlenen anma töreninin şiddetle gasp edildiğini belirtti.
31 Temmuz 2024

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün meydana gelen iki ayrı olayda toplam beş kadın hayatını kaybetti. İlk olayda, bir genelevde üç kadın ölümcül bıçak darbeleriyle öldürüldü ve 27 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı. İkinci olayda ise, bir dairede 13 yaşındaki bir kız çocuğu ve annesinin cansız bedenleri bulundu, kızın babası cinayetin baş şüphelisi olarak aranıyor. Polis, her iki olayın nedenini henüz tespit edemedi.
24 Şubat 2024

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, radikal İslamcılar ve Yahudi düşmanlarını daha hızlı sınırdışı etmeyi kolaylaştıran yeni yasa paketinin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Hamburg'da düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı bir gösteri, 'Hilafet çözüm değildir' ve 'Almanya değerler diktatörlüğü' temalı pankartlarla dikkat çekti. Alman güvenlik makamları, 480 kişiyi dini aşırıcılık gerekçesiyle tehlike teşkil eden kişi olarak sınıflandırıyor ve bu kişilerden 152'si Alman vatandaşı, 120'si ise çifte vatandaş. İç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı, ülkedeki İslamcıların üye potansiyelini 27 bin 480 olarak tahmin ediyor.
30 Nisan 2024

İngiltere'nin Southport şehrinde 17 yaşındaki Axel Rudakubana'nın bir cami dışında gerçekleştirdiği bıçaklı saldırı sonucu üç kız çocuğu hayatını kaybetti. Saldırının ardından sosyal medyada yayılan yanlış bilgiler, aşırı sağcı grupların protestolarına yol açtı. Protestolar sırasında 53 polis yaralandı ve 4 kişi gözaltına alındı. Ülke genelinde camilerde ve sığınmacıların kaldığı bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı.
2 Ağustos 2024
İşaretlediklerim