Britanya’nın Southport kentinde bir bıçaklı saldırgan, Hart Caddesi'nde önüne gelen herkesi bıçakladı. Olayda bir çocuk hayatını kaybederken, çoğu çocuk en az 10 kişi ağır yaralandı. Yaralılar hastaneye helikopterlerle taşındı. Polis saldırganı yakaladı ve halka Hart Caddesi'nden uzak durmaları çağrısında bulundu.
29 Temmuz 2024

ABD'nin Georgia eyaletinde, Winder şehrindeki Apalachee Lisesi'nde 14 yaşındaki Cold Gray tarafından düzenlenen silahlı saldırıda dört kişi öldü, en az dokuz kişi yaralandı. FBI, Gray'in Mayıs 2023'te bir okulda silahlı saldırı düzenleme tehdidinde bulunduğu ihbarları üzerine sorgulandığını açıkladı. Gray'in babasının evinde av tüfekleri bulunduğu, ancak babasının oğlunun bu silahlara doğrudan erişimi olmadığını belirttiği ifade edildi. FBI, o dönemde tutuklama veya ek işlem için bir sebep olmadığını belirtti.
5 Eylül 2024

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde bir kişi çevresindekilere rastgele bıçakla saldırdı. Olayda en az üç kişi hayatını kaybetti, altısı ağır yedi kişi yaralandı. Polis, halktan şehir merkezini terk etmelerini istedi ve saldırganın kaçtığını belirtti. Saldırının, şehrin 650'inci yılı şerefine düzenlenen festivalde gerçekleştiği açıklandı.
24 Ağustos 2024

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, aşırı sağcı olarak sınıflandırılan Compact dergisinin yasaklandığını duyurdu. Faeser, derginin Yahudilere, göçmenlere ve parlamenter demokrasiye karşı nefret yaydığını belirtti. Yasak kararının ardından Brandenburg, Hessen, Saksonya ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinde polis, dergi yöneticilerinin evlerinde arama yaparak bazı materyallere el koydu. Bu yasak, aşırı sağcı kesime karşı sert bir darbe olarak değerlendirildi.
16 Temmuz 2024

Almanya, sığınmacılara aylık 50 avro nakit ödeme yapma kararı aldı. Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein, 16 eyalet başbakanının bu ödeme planında anlaştığını açıkladı. Eyalet başkanları, federal hükümetten iltica prosedürlerinin üçüncü ülkelere kaydırılması için somut modeller geliştirmesini talep edecek. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu düzenlemenin Almanya'daki göç durumunu değiştirmeyeceğini belirtti.
21 Haziran 2024

Almanya'da 2023 yılında sığınmacılara yönelik siyasi nedenlerle düzenlenen saldırı sayısı bir önceki yıla göre neredeyse iki kat artarak 2 bin 378'e ulaştı. Bu saldırılarda 219 kişi yaralanırken, sığınmacıların kaldığı merkezlere yönelik 180 saldırı gerçekleştirildi, bu da 2017'den bu yana en yüksek rakam olarak kaydedildi. Sol Parti milletvekili Clara Bünger, aşırı sağcı AfD partisinin yükselişi ile bu artışın sürpriz olmadığını belirtti.
21 Şubat 2024

Britanya'nın Southport kentinde Hart Caddesi'nde gerçekleşen bıçaklı saldırıda ölen çocukların sayısı üçe çıktı. Saldırıda sekiz çocuk ve iki yetişkin daha yaralandı; yaralılardan beş çocuğun ve iki yetişkinin durumu kritik. Polis, saldırganı yakaladı ve olayla ilgili soruşturma başlattı.
30 Temmuz 2024

ABD'nin Georgia eyaletindeki bir lisede 14 yaşındaki Colt Gray, silahla dört kişiyi öldürdü ve dokuz kişiyi yaraladı. Gray'in kullandığı silahın babası tarafından 'tatil hediyesi' olarak verildiği ortaya çıktı. Baba, oğlunun silah bulundurmasına bilerek izin verdiği iddiaları üzerine gözaltına alındı ve çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. Olay, ABD'deki silah kontrolü tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.
6 Eylül 2024

Almanya hükümeti, Ağustos 2021'den bu yana ilk kez Afganistan vatandaşlarını sınırdışı etti. Hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit, sınırdışı edilenlerin Almanya'da kalma hakkı bulunmayan ve haklarında sınırdışı edilme kararı verilmiş kişiler olduğunu belirtti. Spiegel dergisine göre, Leipzig kentinden 28 Afgan bu sabah Kabil'e gönderildi ve her birine 1000 avro verildi. Bu, Taliban'ın yönetime gelmesinden sonra ilk kez suçlu Afganların sınırdışı edilmesi olarak kaydedildi.
30 Ağustos 2024

İsveç Göç Mahkemesi, Kuran yakma eylemleriyle tanınan Iraklı Salwan Momika'nın oturum vizesinin sona ermesinin ardından sınır dışı edilmesine karar verdi. Momika, 2023 yılında İsveç'te birçok kez Kuran yakarak toplumsal gerilimi artırmıştı. Sınır dışı kararı, Momika'nın 'yalan beyanda bulunduğu' gerekçesiyle alındı ve 16 Nisan 2024'ten sonra uygulanacak.
7 Şubat 2024

ABD'de 14 yaşındaki Harris Wolobah, sosyal medyada popüler olan baharatlı tortilla cips yeme meydan okumasına katıldıktan sonra ani bir şekilde hayatını kaybetti. Otopsi raporuna göre, Wolobah'ın ölümüne yüksek miktarda kapsaisin tüketimi sonucu oluşan ani kalp durması neden oldu. Çocuğun kalp büyümesi ve kalp kası bandı rahatsızlığı da bulunduğu belirtildi. Bu olay, çocuklar ve gençler arasında yaygın olan bu tür meydan okumaların tehlikelerine dikkat çekti.
17 Mayıs 2024

Kenya'da 2022'den bu yana 42 kadını öldürdüğünü itiraf eden 33 yaşındaki Jomaisi Khalisia, EURO 2024 finalini izlerken yakalandı. İlk cesetler başkent Nairobi'deki Mukuru taş ocağında bulunmuştu. Polis, Khalisia'nın kurbanlarını kandırarak çöplüğe getirdiğini ve öldürdüğünü belirtti. Zanlı, kurbanlardan birinin telefonundaki para hareketleri sayesinde tespit edildi.
15 Temmuz 2024

ABD'nin Alabama eyaletinde Yüksek Mahkeme, dondurulmuş embriyoların 'çocuk' olarak sayılması gerektiğine ve yanlışlıkla yok edilmesi durumunda sorumluluk doğurabileceğine hükmetti. Bu karar, eyalette IVF tedavisini durdurma noktasına getirdi ve tıp uzmanları ile üreme tedavilerini savunan gruplar tarafından olumsuz sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarılar yapıldı. Karar, aynı zamanda Alabama'da aile kurma yöntemleri üzerinde ciddi etkiler yaratabilecek ve diğer eyaletlerde benzer yasal girişimlere yol açabilecek bir öncü olabilir.
23 Şubat 2024

Alman hükümeti, Nazi dönemi Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'e ait olan ve satılamayan mülkü hediye etmeye karar verdi. 17 hektarlık arazide bulunan ve bakım masrafları nedeniyle hükümet tarafından yük olarak görülen bu ev, Berlin'in kuzeyinde yer almakta ve şu anda kullanılmamaktadır. Maliye Bakanı Stefan Evers, evi almak isteyen olmazsa yıkım sürecinin başlatılacağını belirtti. Evin tarihi, Goebbels'in yaşamından Nazi liderlerinin ağırlandığı bir merkez olmasına kadar uzanmaktadır.
6 Mayıs 2024

İsviçre polisi, Sarco adlı intihar kapsülünün kullanımıyla ilgili olarak Schaffhausen kantonunda birkaç kişiyi gözaltına aldı. Sarco, nitrojen gazı kullanarak acısız bir ölüm sunan ve biyolojik olarak parçalanabilen malzemelerden üretilen bir cihaz. İsviçre Sağlık Bakanı Elisabeth Baume-Schneider, kapsülün güvenlik mevzuatına uymadığını ve yasal olmadığını belirtti. İsviçre'de ötanazi yasal olsa da, bencilce nedenlerle yapılması suç teşkil ediyor.
24 Eylül 2024

4’üncü veya 5’inci yüzyılda papirüs üzerine yazılan ve Almanya’nın Hamburg kentindeki bir kütüphanede saklanan el yazması, İsa’nın çocukluğuna dair bilinen en eski kayıt olarak belirlendi. İki uzman tarafından çözülen metin, Thomas’ın Bebeklik İncili’nin hayatta kalan en eski kopyası olarak tanımlandı. Papirüs, İsa’nın 12 kil serçesini canlı kuşlara dönüştürdüğü mucizeyi anlatıyor. Bu keşif, İsa’nın çocukluğuna dair bilinen en eski yazılı kaydın 600 yıl öncesine ait olduğunu gösteriyor.
13 Haziran 2024
İşaretlediklerim