Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, milli futbolcu Arda Güler'in takımda daha fazla süre alması konusunda sabırlı olunması gerektiğini belirtti. La Liga'nın 26. haftasında Sevilla ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Ancelotti, Arda'nın bu sezon sadece üç maçta toplam 25 dakika süre aldığını ve bu durumun diğer oyuncularla olan rekabetten kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, Juse Bellingham ve Joselu'nun sakatlıkları nedeniyle Arda'ya oynama şansı doğabileceği İspanyol basınında yer aldı.
24 Şubat 2024

Arda Güler, Real Madrid'in La Liga'da Celta Vigo'yu 4-0 yendiği maçta ilk golünü attı. Maçın 90+4'üncü dakikasında, Dani Ceballos'un pasıyla golü kaydeden Güler, maçın son dakikalarında oyuna girmişti. Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler için olumlu yorumlarda bulunarak, onun Real Madrid'de büyük bir geleceği olduğunu belirtti.
11 Mart 2024

Türk milli futbolcu Arda Güler, Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Braga ile oynayacağı maçın kadrosuna dahil edildi. Real Madrid'e transfer olduktan sonra iki kez sakatlık yaşayan Arda, daha önce LaLiga'da Rayo Vallecano maçı kadrosunda yer almış ancak maçta forma şansı bulamamıştı. Bu, Arda'nın Real Madrid kadrosuna ilk defa dahil edilmesi anlamına geliyor.
7 Kasım 2023

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın futbolcularından Jennifer Hermoso, şampiyonluk töreninde kendisini dudağından öpen ve bundan dolayı geçici olarak görevden alınan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i savcılığa şikayet etti. Olayın ardından FIFA disiplin komitesi, Rubiales'i disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırmıştı. Hermoso, olaydan 17 gün sonra savcılığa başvurdu ve rızasının olmadığını belirtti.
6 Eylül 2023

Türk milli futbolcu Arda Güler, Real Madrid forması giydiği ilk sezonda La Liga şampiyonluğunu kutladı. Real Madrid, 2023-2024 sezonunda La Liga'da 36. şampiyonluğunu ilan etti ve şampiyonluk kupasını Madrid'deki bir törenle aldı. Kutlamalar sırasında Arda Güler'in Celta Vigo'ya attığı gol de öne çıkan anlardan biri olarak gösterildi. Takım, ayrıca taraftarlarına 1 Haziran'da Borussia Dortmund ile oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde galibiyet sözü verdi.
12 Mayıs 2024

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in yarın akşam oynanacak Rayo Vallecano maçının kadrosunda yer alacağını duyurdu. Sakatlıktan çıkan Arda'nın bu hafta boyunca takımla tam antrenmanlara çıktığını belirten Ancelotti, Arda'nın yavaş yavaş dakika almaya başlayacağını ve onun koşullarına göre özel bir plan uygulanacağını ifade etti. Arda'nın yarınki Rayo Vallecano maçının sonlarına doğru oyuna girmesi ve Santiago Bernabeu Stadı'nda ilk defa Madridli taraftarların karşısına çıkması bekleniyor.
4 Kasım 2023

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, İspanya Kadın Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından forvet oyuncusu Jenni Hormoso'yu dudaklarından öptü ve büyük tepki aldı. Hormoso, öpülmesinin rızaya dayalı olmadığını açıkladı. Bu olayın ardından Rubiales'in annesi Angeles Bejar, oğlunun yaşadığı tartışmalar nedeniyle açlık grevine başladı. FIFA, Rubiales'i görevden aldı ve İspanya hükümeti de Rubiales'in açığa alınmasını istedi.
28 Ağustos 2023

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 18 Şubat'ta oynanan maç sonrası gerilim artarken, Galatasaraylı Mauro Icardi'nin Ankaragücü maçında rakip taraftara yönelik uygunsuz hareketi nedeniyle TFF tarafından bir maç men ve para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Fenerbahçe, TFF'nin kararına ve Icardi ile TFF Başkanı'nın birlikte olduğu fotoğrafa sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Icardi ise aynı fotoğrafı kullanarak Fenerbahçe'ye şampiyonluk göndermesinde bulundu.
26 Şubat 2024

Real Madrid, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler ile altı yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Transfer, 20 milyon avro bonservis ve performansa bağlı olarak 10 milyon avro ekstra ödeme ile gerçekleşti. Arda Güler, Madrid'deki Real Madrid Sportif Şehri'nde basına tanıtılacak. Futbolcu, Fenerbahçe'ye veda ederken duygusal bir mesaj paylaştı ve Türk gençlerine ilham olmak istediğini belirtti.
6 Temmuz 2023

Real Madrid, 2025 Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacağını açıkladı. Kulüpten ismi verilmeyen bir kişi, FIFA'nın aşırı maç yükü nedeniyle futbolcuları zorladığını belirtti. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, turnuvaya katılmama kararını doğruladı. Turnuva, Amerika Birleşik Devletleri'nde neredeyse bir ay sürecek.
10 Haziran 2024

Real Madrid'de Jude Bellingham ve Joselu'nun sakatlanmaları sonucu, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin genç futbolcu Arda Güler'e daha fazla oynama şansı vermeyi planladığı belirtiliyor. Arda, sezon başından bu yana sakatlıklarla mücadele ederek forma şansı bulmakta zorlanıyordu. Ancelotti, Arda'yı takımın önemli oyuncuları Vinicius Jr., Rodrygo ve Brahim Diaz'ın alternatifi olarak görüyor. 18 yaşındaki Arda, bu sezon Real Madrid formasıyla beş maçta toplam 92 dakika süre aldı.
23 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı için hakem Atilla Karaoğlan'ı görevlendirdi. Karaoğlan, daha önce 25 Aralık 2022'de Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçta verdiği kararlar nedeniyle eleştirilmiş ve 'önemli hakem hatası' yapmakla suçlanarak bir süre maçlara atanmamıştı. Karaoğlan, bu atamayla yaklaşık iki ay sonra tekrar bir maç yönetmiş oldu.
7 Aralık 2023

Real Madrid Kulübü, Arda Güler'in sol bacağında sakatlık olduğunu açıkladı. Ancak teknik direktör Carlo Ancelotti, Arda'nın iyi durumda olduğunu ve oynamaya hazır olduğunu belirtti. Yaz döneminde Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda, sezon öncesi ABD'de yaptığı kampta sakatlanmış ve 14 Ağustos'ta sağ dizinden menisküs ameliyatı geçirmişti.
26 Eylül 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, cinsel taciz ve zorlama suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Rubiales, İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales, görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmişti. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti.
15 Eylül 2023

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri, bugün yapılan kura çekimiyle belirlendi. Eşleşmeler arasında Arsenal-Bayern Münih, Atletico Madrid-Borissa Dortmund, Real Madrid-Manchester City ve PSG-Barcelona gibi dikkat çekici maçlar yer alıyor. Bu eşleşmeler, futbol dünyasında büyük ilgiyle takip edilen karşılaşmalara sahne olacak.
15 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Real Madrid Kulübü, 2017 yılından beri görev yapan takım doktoru Hırvat Niko Mihic'in işine son verdi. Marca gazetesine göre, bu kararın Arda Güler'in sakatlıklarının tedavisindeki şüpheli yöntemler nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Mihic, Arda Güler'in yanı sıra Eder Militao ve Thibaut Courtois gibi sakatlık yaşayan diğer futbolcuların tedavi süreçlerindeki kararlarıyla da tartışma konusu olmuş. Arda Güler'in menisküs sakatlığı sonrası tedavi süreçlerinin yeterli faydayı sağlamadığı ve sakatlıklarının tekrarladığı belirtiliyor.
12 Kasım 2023

Isparta Milli Egemenlik Stadı'nda oynanan Küçük Hacılarspor ile Atabeyspor arasındaki amatör futbol maçında 20. dakikada iki takım oyuncuları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Hakem Hikmet Telli, Küçük Hacılarspor'dan 6, Atabeyspor'dan 5 oyuncuyu kırmızı kartla oyundan ihraç etti ve maçı iptal etti. Olaylar stat dışına taştı ve Atabeyspor'a ait bir otobüsün camı kırıldı.
26 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'nin Ankaragücü maçında rakip taraftara yönelik uygunsuz hareketi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen bir maçlık men ve 19 bin 500 lira para cezasına tepki gösterdi. Fenerbahçe, bu cezanın hafif olduğunu ve tarafsız olması gereken kurumların bu duruşuyla Türk futbolunda bir takımı kayırma eğiliminde olduğunu iddia etti. Kulüp, bu durumun sadece Ankaragücü tribünlerine değil, Türk sporuna ve tüm sporseverlere yapılan bir saygısızlık olduğunu belirtti.
26 Şubat 2024
İşaretlediklerim