Boyner ailesinden Nihat Boyner'in evinde 11 yıl çalışan Gülper Şeren, işten haksız yere çıkarıldığını iddia ederek açtığı tazminat davasını kazandı. Şeren, bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmak istediğinde, Boyner tarafından işten çıkarıldı. Mahkeme, Şeren'in 11 yıl boyunca kesintisiz çalıştığını tespit etti ve karar kesinleşince Boyner'in Şeren'in sigorta primlerini ödemesine hükmetti. Boyner'in avukatı, Şeren'in yıpratma amaçlı dava açtığını iddia etse de, mahkeme Şeren'in lehine karar verdi.
8 Temmuz 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir fırında çalışan 16 yaşındaki E.A., yanında çalıştığı fırıncı R.A.'nın kendisini taciz ettiğini iddia ederek polise başvurdu. E.A., taciz iddialarını desteklemek için cep telefonuyla kaydettiği bazı görüntüleri de kanıt olarak sundu. Şikayet üzerine R.A., polis ekiplerince gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
31 Ekim 2023

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan ses kayıtları nedeniyle Turgay Kocakaya tutuklandı. Ses kayıtlarında Zan'ın AKP'den 5 milyon dolar ve TRT'de pozisyon istediği iddia edilmiş, ancak Zan kayıtların montaj olduğunu savunmuştu. Zan, kendisine kumpas kurduğu iddiasıyla Kocakaya'dan şikayetçi olmuş, Kocakaya 'silahlı tehdit' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme' suçlamalarıyla tutuklanmıştır.
23 Mart 2024

Yeni Anadolu Madencilik tarafından sendikalı olduğu için işten atılan maden işçisi Ramazan Gündoğan, Manisa Soma Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) binasının çatısına çıktı. Gündoğan, üç buçuk ay önce 26 numaralı işten çıkış koduyla işten çıkarıldığı için tazminat alamadığını ve bu süre zarfında belediye başkanı ve kaymakamla görüştüğünü ancak bir sonuç alamadığını belirtti. Gündoğan'ın eylemi devam ederken, CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, konuyla ilgili olarak tazminat konusunun çözülmekte olduğunu ancak işe geri alınma konusunda dirençle karşılaşıldığını ifade etti.
21 Eylül 2023

Diyarbakır'da bir hastanede aşçı olarak çalışan Mehmet Kızıltaş, misafire sallama çay verdiği gerekçesiyle işten çıkarıldıktan sonra işe iade davası açtı. Diyarbakır 3'üncü İş Mahkemesi, işverenin işten çıkarmayı haksız ve geçersiz buldu ve Kızıltaş'a 77 bin 340 lira tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkeme, işverenin fesih kararının ağır kaldığını ve başka önlemler alınmadan doğrudan fesih yolunun tercih edilmesinin haksız olduğunu belirtti.
14 Haziran 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktor Mustafa Hürkal Tezvar, 15 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Tezvar, 40 yıllık meslek hayatında böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını ve artık hekimliğe devam etmek istemediğini belirterek emekli olmak istediğini açıkladı. Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sorununu bir kez daha gündeme getirdi.
12 Ağustos 2024

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Beyaz TV'de yayınlanan 'Derin Futbol' programında Rasim Ozan Kütahyalı'nın kullandığı dil nedeniyle Beyaz TV'ye verilen yüzde 3 oranındaki para cezasını duyurduktan sonra, Kütahyalı'nın kendisine yönelik tehdit içeren sözleri sebebiyle tazminat davası açtığını açıkladı. Kütahyalı, programda bir şarkının ismini kullanarak küfür etmiş ve bu durum RTÜK tarafından cezalandırılmıştı. Taşçı, kazanacağı tazminatı iki derneğe bağışlayacağını belirtti.
12 Ocak 2023

Tarsus Belediyesi Başkanı Ali Boltaç'ın makam odasındaki eşyalar, işçilere olan kıdem tazminatı borcu nedeniyle haczedildi. Borcun ana tutarının 5 milyon 476 bin 400 lira olduğu, hacizle birlikte 10 milyon 800 bin liraya çıktığı açıklandı. Belediyenin kıdem tazminatını alacak işçilere eşit ödeme yapma talebi kabul edilmedi. Haciz işlemi Tarsus İcra Müdürlüğü memurları tarafından gerçekleştirildi.
11 Eylül 2024

ABD'nin Connecticut eyaletinde, 57 yaşındaki Robert Withington, bir bankanın otoparkında bulduğu ve içinde 5 bin dolar olan çantayı almakla suçlandı. Withington, çantayı almasının yanlış olmadığını savunurken, çantanın bankaya ait olduğunu ve içindeki paranın kasabanın vergisi olduğunu bilmediğini belirtti. Eğer suçlu bulunursa, Withington beş yıla kadar hapis ve 5 bin dolar para cezası alabilir.
31 Ağustos 2023

Rasim Ozan Kütahyalı, 'Derin Futbol' programında kullandığı ifadeler nedeniyle RTÜK üyesi İlhan Taşcı tarafından kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle dava edildi. Taşcı, Kütahyalı'dan 20 bin liralık manevi tazminat talep etti. Davanın duruşmasında Kütahyalı'nın aylık 27 bin 500 lira kazandığı ve dört lüks araca sahip olduğu bilgisi dosyaya eklendi, ancak bu bilgilerin kesin olmadığı ve teyide muhtaç olduğu belirtildi.
1 Mart 2024

Bilecik'te Zeytindalı Hatıra Ormanı ve çevresine 2021 yılında yaklaşık 20 kamyon tehlikeli atık döken şirket yetkilisine beş yıl hapis cezası verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi yetkiliyi suçlu buldu. Ayrıca, çevreyi kirleten tesise 12 milyon 71 bin lira idari para cezası verildi. Valilik, kentteki ormanlık alanlara ve yol kenarlarına tehlikeli atık bırakan kişilere Çevre Kanunu uyarınca gerekli yaptırımların uygulandığını belirtti.
4 Eylül 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde bir kişi, ATM'de unutulan banka kartından 480 lira çekti. Kart sahibi durumu fark edip şikayetçi oldu ve sanık hakkında kamu davası açıldı. Bafra 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, sanığı 'banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçundan cezalandırdı. Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi, başsavcılığın 'bilişim suçu' itirazını reddederek kararı onadı.
20 Mayıs 2024

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen bir kişiye 91 bin 80 lira para cezası kesildi. Şüpheli Murat Ö., Eyüp Sultan Camisi çevresinde asit dökerken yakalandı ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Şüphelinin toplamda altı suç kaydı bulunuyor.
7 Ağustos 2023

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

İstanbul'da camilerden ses sistemi ve kablo çaldığı iddia edilen 23 yaşındaki şüpheli K.A.A, Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin daha önce beş suç kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Olay, 1 ve 6 Temmuz tarihlerinde iki camiden yapılan hırsızlıklarla ilgili olarak soruşturuluyordu.
14 Temmuz 2024

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Ankara'da bir kişiyi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtarak dolandıran sanığa verilen beş ay hapis cezasını yetersiz buldu. Mağdur, sanığa tapu işlemleri için toplam 7 bin 795 lira göndermiş, ancak işlemler yapılmayınca dolandırıldığını anlayıp şikayetçi olmuştu. Yargıtay, sanığın birden fazla kez dolandırıcılık eylemini gerçekleştirdiğini ve bu durumun 'zincirleme dolandırıcılık' suçunu oluşturduğunu belirterek, yerel mahkeme kararını bozdu.
10 Nisan 2024

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte diploma ile çalıştığı tespit edilen Ayşe Özkiraz, tutuklandıktan sonra yargılandığı davada 'tabip unvanını kullanmak', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından toplamda sekiz yıl hapis ve 18 bin lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Özkiraz'ın bir yıllık hapis cezasında hükmün açıklanmasını geriye bırakarak ve tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.
28 Mart 2023

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlamalarıyla tutuklandı. Akay, İstanbul Ataşehir'de yakalandıktan sonra Gaziantep'e götürüldü ve emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklama kararı verildi.
12 Şubat 2023

Müzisyen Emel Çiftçi, Ankara ve Batman'da başlatılan soruşturmalar kapsamında 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü yöneticiliği' iddiasıyla tutuklandı. Çiftçi'nin kanser tedavisi gördüğü ve acil ameliyat olması gerektiği belirtildi. Çiftçi'nin tutuklanmasına gizli tanık beyanları, MASAK Mali Analiz raporları, HTS analiz raporları ve otel konaklamaları suçlama konusu yapıldı. Çiftçi, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.
22 Ağustos 2023
İşaretlediklerim