İstanbul Valisi Davut Gül, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olduğunu duyurdu ve alternatif bir alanın kullanılacağını belirtti. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için büyük bir simgesel anlam taşımakta. Ancak, 2012 yılından bu yana burada kutlamalar yapılmamaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Taksim'de kutlama yapma isteğinin 1 Mayıs'ın dayanışma ruhuna zarar verdiğini ifade etti.
23 Nisan 2024

İzmir Valiliği, kent genelinde kapalı mekanlarda uygulanan müzik yasağının başlama saatini 01:00'den 04:00'e çekti. Açık mekanlar için herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu karar, Antalya'da alınan benzer bir kararın ardından geldi ve turizm sezonunun başlamasıyla yabancı turistlerin eğlencelerinin kesintiye uğramaması amaçlanıyor. İzmir Valililiği Mahali Çevre Kurulu'nda alınan karara il müftülüğü ve İzmir Ticaret Odası Başkanlığı şerh düştü.
22 Haziran 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van'da yaşanan mazbata krizine son veren gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, Zeydan hakkında karar veren mahkemenin son kararının 'yok hükmünde' olduğu belirtildi. Bu karar, Van'daki mazbata krizinin çözümünde önemli bir adım olarak görülüyor.
6 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir de dahil olmak üzere 29 kente sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda, kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Özellikle Van ve Hakkari gibi yüksek kesimlerde kar erimesi nedeniyle sel ve heyelan riski bulunmaktadır. Vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi.
11 Mayıs 2024

İstanbul Üniversitesi, Beyazıt kampüsünü halka açma uygulaması sonrasında yaşanan güvenlik endişeleri üzerine yeni kısıtlamalar getirdi. Öğrenciler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Taylan Yıldız'ın sosyal medyada paylaştığı güvenlik sorunlarına dikkat çekmesinin ardından, üniversite ziyaret saatlerini 13:00-16:00 arasına sınırladı, randevu sistemi getirdi ve ziyaretçilere sadece bahçeye giriş izni verileceğini duyurdu. Ayrıca, güvenlik görevlileri ziyaretçilere müdahale edebilecek ve piknik gibi aktiviteler yasaklanacak.
14 Şubat 2024

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da beklenen kar yağışı ve fırtına konusunda vatandaşları saat 17:00'den sonra trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. Ayrıca, saat 18:00'den itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarının yasaklandığını duyurdu. İstanbul genelinde rüzgarla birlikte karla karışık yağmur etkili olmaya başladı ve özellikle Pendik, Çekmeköy ve Beykoz'un yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı görüldü.
5 Şubat 2023

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kentteki olumsuz hava koşulları sebebiyle sağlık çalışanları hariç, kamu kurumlarında çalışan engelli, malul, hamile personel ve 10 yaş ve daha küçük çocuğu olan kamu çalışanlarının 8 Şubat Çarşamba günü idari izinli sayılacağını duyurdu. Bu karar, meteorolojik verilere dayanarak alındı.
7 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, HDP'nin İstanbul'daki Nevruz kutlamasında düzenlenen etkinlikte yasadışı pankart ve flama sokmaya çalışma ve yasadışı slogan atma gerekçesiyle 224 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Olay, Fatih ilçesindeki Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleşti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, incelemenin devam ettiği belirtildi.
19 Mart 2023

Bursa'da her yıl düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali, bu yıl kamp ve içki yasakları nedeniyle iptal edildi. Festivali düzenleyen Nilüfer Belediyesi, bu durum üzerine hukuki süreç başlatacağını duyurdu. Yasağın kim tarafından getirildiği belirtilmese de, geçen sene benzer bir kararın kaymakamlık tarafından alındığı biliniyor.
10 Ağustos 2023

Halkların Demokratik Kongresi'nin Ankara'da düzenlemeyi planladığı 'Ermeni Soykırımı' konulu panel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Twitter üzerinden yaptığı hedef gösterici açıklamaların ardından tehditler alması sonucu Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. HDK, yasaklama kararını kınayarak panelin bilimsel bir tartışma ortamı sağlayacağını ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti. Özdağ ise valiliğin kararını takdirle karşıladığını ve teşekkür ettiğini ifade etti.
24 Nisan 2023

Sinop'ta 3-6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Kuzey Fest' valilik tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edildi. İptal kararına karşı festivali düzenleyen organizasyon şirketi, yürütmeyi durdurma için başvuru yaptı. Daha önce de birçok konser ve festival, valilikler ve AKP'li belediyeler tarafından iptal edilmişti.
27 Temmuz 2023

Ordu ve Samsun'da yaşanan şiddetli yağışlar sel ve heyelan riskini artırınca, bu bölgelerdeki bazı okullarda eğitime ara verilme kararı alındı. Ordu Valisi Tuncay Sonel, il genelinde beklenen şiddetli yağışlar nedeniyle taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Samsun'un Ayvacık, Salıpazarı ve Ladik ilçelerindeki tüm okullar ile Atakum ve Canik ilçelerindeki taşımalı eğitim de aynı sebepten dolayı durduruldu.
6 Haziran 2023

Samsun Valiliği, şehir merkezi ve ilçelerinde devam eden şiddetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamaların olabileceğini belirtti. Bu nedenle 2 Ekim Pazartesi günü anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.
2 Ekim 2023

Van'da, yüzde 55 oy oranıyla Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçimi, İl Seçim Kurulu kararıyla iptal edildi ve ikinci sıradaki AK Partili aday Abdülahat Arvas Belediye Başkanı olarak açıklandı. Zeydan, daha önce 'örgüt propagandası' suçundan hüküm giymiş ve kamu haklarından yasaklılık cezası almıştı. Ancak, cezasının bitimine dair mahkeme kararı üzerine aday olmuş ve seçilmişti. Adalet Bakanlığı'nın son dakika müdahalesiyle, Zeydan'ın kamu haklarından yasaklılığının devam ettiği ve seçiminin iptal edilmesi gerektiği belirtildi.
3 Nisan 2024

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023

Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Nisan 2021'de yayınladığı ve halkın eylemler sırasında cep telefonuyla ses ve görüntü kaydetmesini engelleyen genelgesini iptal etti. Bu genelge, polislerin orantısız şiddet görüntülerinin artması üzerine çıkmış ve gazetecilik örgütleri tarafından eleştirilmişti. Diyarbakır Barosu tarafından paylaşılan kararda, iptalin haberleşme ve basın hürriyeti haklarının kanunla sınırlanması gerektiği gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. Danıştay daha önce de bu genelgenin yürütmesini durdurma kararı almıştı.
8 Mayıs 2024

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, park, piknik yeri, plaj ve sahilde içki içme yasağının yeni bir karar olmadığını, ilgili kurumlara yükümlülüklerin hatırlatıldığını belirtti. Valilik, emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin şekilde denetim yapması ve halkın huzur ve güvenliğini bozacak olaylara meydan verilmemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğini ilgili kurumlara hatırlattı.
30 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da uygulanacak ulaşım kısıtlamalarını duyurdu. Taksim Meydanı ve çevresine ulaşım sağlayan birçok metro, tramvay ve otobüs hattı geçici olarak hizmet dışı bırakılacak. Ayrıca, Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınacak, ancak Anadolu yakasından Avrupa yakasına bazı iskelelerden yolcu ve araç taşınmayacak. Güvenlik önlemleri kapsamında, çöp konteynırları kaldırılacak ve muhtemel yürüyüş güzergahları temizlenecek.
30 Nisan 2024
İşaretlediklerim