Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Prof. Evren Balta'nın paylaştığı ve kendisini diğer liderlere göre daha olumlu bir ışıkta gösteren 'pozitif oy' anketini beğendi. Anket, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yüksek oranda 'negatif' oy aldığını, buna karşın Yavaş'ın en düşük 'negatif' oy oranına sahip olduğunu gösteriyor. Bu beğeni, CHP içindeki adaylık tartışmaları devam ederken gerçekleşti.
11 Haziran 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Eski milli futbolcu Gökhan Zan, İYİ Parti Hatay ikinci sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiş ancak parti Hatay'dan yüzde 8,09 oy alarak sadece bir milletvekili çıkarabildiği için Meclis'e giremedi. Öte yandan, İYİ Parti Konya birinci sıra milletvekili adayı olan eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman, milletvekilliğini garantiledi. İYİ Parti Konya'dan da bir milletvekili çıkarabildi.
15 Mayıs 2023

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 52,16'sını alarak yeniden seçildi. Rakibi Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 oy oranında kaldı. Erdoğan, Türkiye genelinde 52 ilde birinci olurken, Kılıçdaroğlu 29 ilde en çok oyu aldı. Erdoğan, önceki seçimlere kıyasla bu sefer Hatay'da da önde tamamladı.
29 Mayıs 2023

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin CEO'su Özer Sencar tarafından yayınlanan verilere göre, AKP Kasım 2015'ten Aralık 2022'ye kadar yüzde 12,5 oranında oy kaybetti. Araştırma, Türkiye genelinde 26 bölgede, 28 ilde, 2 bin 77 kişiyle yapıldı ve CATI yöntemi kullanılarak gerçekleştirildi. Ankette, diğer partilerin oy oranları ve kararsız, protesto oy ve cevapsız oyların dağılımı da yer aldı.
1 Ocak 2023

CHP listelerinden seçilen DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekilleri, Meclis başkanı seçimlerinde kendi adaylarını çıkardılar ve CHP'nin adayına oy vermediler. Bu durum, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından 'siyasi nezaketsizlik' olarak değerlendirildi. Erol, partisinin bu 'devşirme siyasetini' bırakması gerektiğini belirtti. Seçimlerde AKP ve MHP'nin adayı Numan Kurtulmuş başkan seçilirken, CHP'nin adayı Tekin Bingöl ise sadece Demokrat Parti'nin desteğiyle 131 oy aldı.
8 Haziran 2023

MetroPOLL Araştırma'nın nisan ayı anket sonuçlarına göre, millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 42,6 oy oranıyla cumhur ittifakı adayı Tayyip Erdoğan'ı (yüzde 41,1) geride bırakıyor. Ankette Muharrem İnce yüzde 5, Sinan Oğan yüzde 2,2 oy alırken, kararsızlar yüzde 4,4 ve protesto oylar yüzde 1,6 olarak belirlendi. MHP ve Memleket Partisi seçmenlerinin sırasıyla yüzde 13,7 ve yüzde 14,5'i Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade ediyor. İYİ Partililerin yüzde 80,4'ü Kılıçdaroğlu'nu desteklerken, HDP'lilerin desteği yüzde 1,2 puan daha fazla. Anket, 26 bölgede 28 ilde 2 bin 610 kişiyle yapıldı ve hata payı +/- 1,88.
8 Nisan 2023

Ata ittifakının dağılmasının ardından, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklamasına Twitter üzerinden tepki gösterdi. Öz, 'Herkes kendine yakışanı yaptı' ifadesini kullanarak, vatan ve vicdanı seçtiğini ve demokrasiye ile Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeye devam edeceğini belirtti. Sinan Oğan'ın ikinci turdaki tercihi ve Ata ittifakının diğer bileşeni Zafer Partisi'nin kararı, seçim sonuçları üzerinde etkili olabilecek faktörler arasında görülüyor.
22 Mayıs 2023

Manisa'da gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu 3 bin 700 oy farkla geçerek yarışı kazandı. Erdoğan yüzde 50,19 oy oranına ulaşırken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 46 olarak kaydedildi. Üçüncü aday Sinan Oğan ise yüzde 6 oy aldı. Seçim sonuçları hem ANKA hem de AA verilerine göre belirlendi.
28 Mayıs 2023

Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs'taki genel seçimlerde beklenen oy oranının altında kalmasının ardından bazı bölgelerde usulsüzlükler tespit ettiklerini duyurdu. Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa, Batman, Mardin ve Diyarbakır'da, partinin aldığı oyların başka partilere yazıldığına dair örnekler paylaşıldı. Parti, bu usulsüzlüklere karşı gerekli girişimlerde bulunduğunu ve süreci takip ettiğini belirtti.
16 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Gökhan Zan, adaylıktan çekilmediğini açıkladı. Bu açıklama, TİP'in Zan'ın adaylığını 'partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar' nedeniyle geri çektiğini duyurmasının ardından geldi. CHP'nin mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı depremdeki sorumluluklarına rağmen yeniden aday göstermesi eleştirilmiş, bu durum TİP'in Zan'ı aday göstermesine yol açmıştı.
18 Mart 2024

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP listesinden Erzincan'da seçime girerek milletvekili olmayı garantiledi. 2018 seçimlerinde AKP'nin yüzde 44,71 oy alarak iki milletvekilliği kazandığı Erzincan'da, bu seçimde CHP yüzde 36,28 oy oranıyla sandıkların yüzde 100'ü açıldığında Sarıgül'ün seçilmesini sağladı. Sarıgül, seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamıştı.
14 Mayıs 2023

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılan yerel seçimlerde, AKP adayı açık ara önde giderken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı ve genel başkanı Erkan Baş üçüncü sırada yer aldı. Gebze, emekçilerin yoğun yaşadığı ve yüksek nüfusa sahip bir ilçe olmasına rağmen, TİP'in güçlü kozu olarak görülen Erkan Baş, beklenen başarıyı elde edemedi. Açılan sandıkların yüzde 81,05'ine göre, AKP yüzde 37,43 ile önde, İYİ Parti yüzde 19,81 ile ikinci, TİP ise yüzde 19,69 ile üçüncü sırada.
1 Nisan 2024

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy oranı yüzde 50'nin altına düşerek yüzde 49,94 olarak kaydedildi. Erdoğan'ın rakiplerinden Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 44,30, Sinan Oğan'ınki ise yüzde 5,30 olarak açıklandı. Sandıkların yüzde 89,24'ü açıldığı belirtilirken, Erdoğan'ın oy oranının yüzde 50'nin altında kalması durumunda seçimin ikinci tura kalacağı ifade edildi.
14 Mayıs 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması ve adayları Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesinin ardından, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erbakan'a imza vermeyi düşünen seçmenleri ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'a imza vermeye davet etti. Özdağ, bu çağrıyı Twitter üzerinden yapmıştır. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre, Sinan Oğan için toplanan imza sayısı 25 bin 925'tir ve imza verme işlemi 27 Mart saat 20:00'de sona erecektir.
24 Mart 2023

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılan yerel seçimlerde, AKP adayı açık ara önde bitirirken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) lideri Erkan Baş üçüncü sırada yer aldı. Gebze, emekçilerin yoğun yaşadığı ve yüksek nüfusa sahip bir ilçe olmasına rağmen, TİP'in güçlü kozu olarak görülen Erkan Baş, beklenen başarıyı elde edemedi. Seçim sonuçlarına göre AKP yüzde 36,94, İYİ Parti yüzde 19,99 ve TİP yüzde 19,92 oy aldı.
1 Nisan 2024

CHP Genel Merkezi tarafından yapılan ve İstanbul'un ilçe ilçe, mahalle mahalle analiz edilen 484 sayfalık bir ankete göre, Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un 4.5 puan önünde yer alıyor. Ankete göre İmamoğlu, CHP, DEM Parti ve İYİ Parti seçmenlerinin büyük bir kısmının desteğini alırken, Kurum ise AK Parti, MHP ve YRP seçmenlerinin çoğunluğunun oyunu alıyor. İstanbul'da Sancaktepe ilçesinin CHP'ye geçmesi bekleniyor ve Bayrampaşa, Tuzla ve Üsküdar'da AK Parti ile CHP arasındaki fark bir puanın altına inmiş durumda.
11 Mart 2024

MetroPOLL Araştırma şirketi, 1-3 Nisan tarihlerini kapsayan ve toplam oy oranları yüzde 102,3 olarak hesaplanan anket sonuçlarını düzeltti. Şirketin kurucusu Özer Sencar, hatanın sayıların küsuratından kaynaklanabileceğini belirtti. Düzeltilen ankette CHP'nin oy oranı yüzde 24,9'dan yüzde 24,6'ya, 'diğer partiler' seçeneği ise yüzde 2,7'den yüzde 0,7'ye düşürüldü. Ayrıca, anketin kim tarafından finanse edildiği gibi bilgilerin yer almadığı editör notu ile belirtildi.
15 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçlarını Resmi Gazete'de yayımladı. Yayımlanan sonuçlara göre, Tayyip Erdoğan yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan yüzde 5,17 ve Muharrem İnce yüzde 0,43 oy aldı. Seçime katılım oranı ise yüzde 87,04 olarak belirlendi.
19 Mayıs 2023
İşaretlediklerim