Türkiye İşçi Partisi'nden Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık yeniden milletvekili olarak seçildi. Barış Atay meclise giremezken, Gezi Parkı davasında hüküm giymiş avukat Can Atalay Hatay'dan seçilerek TİP'in Meclis'teki koltuk sayısını korumasını sağladı. TİP, İstanbul'dan üç milletvekili çıkarırken, İzmir, Ankara, Muğla, Antalya, Mersin gibi şehirlerden vekil çıkaramadı.
15 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin milletvekilleri, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelerek seçim takvimi ve ittifaklar hakkında soruları yanıtladı. Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, aynı zamanda bir mücadele ittifakı olduğunu belirtti. 15 Ocak'ta Kartal'da yapılacak mitingin ittifak için önemli olduğunu ve adaylık konusunun bu mitingden sonra netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kapatılması durumunda seçimlere katılım için mevcut seçenekler ve İyi Parti'nin HDP'ye yönelik yaklaşımı hakkında görüşlerini paylaştı.
9 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim bölgeleri için yaptığı taktik önerilere şartlı destek verdiklerini açıkladı. Demirtaş, bazı kritik seçim bölgelerinde partilerin birbirlerinin lehine adaylarını geri çekmesini önermişti. Ergün, TİP'in muhalefete kaybettirmemek için bazı illerde seçime girmeme kararı aldığını ve Yeşil Sol'un da benzer bir tutum sergilemesi durumunda memnuniyet duyacaklarını belirtti. Ayrıca, muhalefeti birbirine düşürmeye çalışanlara karşı birlik çağrısı yaptı.
17 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından, seçimi ikinci tura bırakabilecek tek aday olarak kalan Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda bakanlık gibi taleplerde bulunacaklarını ifade etti. Oğan, destek verecekleri adayın 'bedavaya' olmayacağını, kamuoyu ve destekçileriyle istişare ederek karar vereceklerini söyledi. Ayrıca, hükümet içinde yer almak için anlaşma sağlanması gerektiğini, aksi takdirde kendi yollarına bakacaklarını belirtti.
13 Mayıs 2023

HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesi beklenirken, emek ve özgürlük ittifakında yer alan TİP, bazı şehirlerde kendi logo ve adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceğini açıkladı. HDP'li Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, TİP'e ortak liste çağrısında bulundu. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, TİP'in hiçbir imtiyaz talep etmediğini ve HDP'ye zarar verebilecek yerlerde seçime girmeyerek Yeşil Sol Partiyi destekleyeceklerini ifade etti.
4 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, anketlerde düşük oy oranları gösterilmesine rağmen seçmenlere partiye oy vermeleri konusunda güven verdi. Emek ve özgürlük ittifakı çatısı altında seçime giren TİP, bazı bölgelerde kendi listesiyle yarışacak. Baş, seçim sisteminin değiştiğini ve ittifak sayesinde baraj sorunu olmadığını belirterek, özellikle büyük şehirlerde yeterli oyu alabileceklerini ifade etti. Ayrıca, seçmenlere 'Bir ilki başaracağız, gelin bunun parçası olun' diyerek TİP'e oy vermeleri için çağrıda bulundu.
6 Mayıs 2023

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılan yerel seçimlerde, AKP adayı açık ara önde bitirirken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) lideri Erkan Baş üçüncü sırada yer aldı. Gebze, emekçilerin yoğun yaşadığı ve yüksek nüfusa sahip bir ilçe olmasına rağmen, TİP'in güçlü kozu olarak görülen Erkan Baş, beklenen başarıyı elde edemedi. Seçim sonuçlarına göre AKP yüzde 36,94, İYİ Parti yüzde 19,99 ve TİP yüzde 19,92 oy aldı.
1 Nisan 2024

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Twitter hesabı üzerinden 'Payız is coming...' mesajını paylaşarak, muhalefetin 'Baharlar gelecek' kampanyasına atıfta bulundu. 'Payız', Azerbaycan Türkçesinde 'sonbahar' anlamına gelmekte ve Oğan bu mesajla 'Sonbahar geliyor' demek istemiş. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Oğan'ın oy oranı %5,3 civarında. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası ikinci tura kalabilecek tek aday olan Oğan, seçim öncesi pazarlık yapma hedefinden bahsetmiş ve bu ifadeleri eleştiri almıştı.
14 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın desteklediği bağımsız cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi'nin Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile 'ata ittifakı' kurduğunu açıkladı. Özdağ daha önce Memleket Partisi ile ittifak yapacaklarını ve adaylarının Muharrem İnce olacağını belirtmiş, ancak İnce ittifaktan ayrılmıştı. Oğan, sığınmacıların Türkiye için demografik bir tehdit olduğunu ve bu sorunun AKP ile millet ittifakının çözemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, arkalarında dış güçlerin olmadığını vurgulayarak, her şeyin Türkiye için olduğunu söyledi.
11 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için çağrıda bulundu. Baş, seçimlerin ilk turda sonuçlanabileceğini ve İnce'nin desteğinin bu zaferde önemli bir katkı sağlayabileceğini ifade etti. Anketlere göre İnce'nin adaylığı seçimlerin ikinci tura kalmasına neden oluyor, İnce ise daha önce ikinci turu hedeflediğini belirtmişti.
3 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Halk TV'de yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde bazı bölgelerde MHP ile işbirliği yapabileceklerini belirtti. Özdağ, anket şirketlerinin Zafer Partisi'ni bilerek düşük gösterdiğini iddia etti ve partisinin Türk milliyetçiliğini siyasete taşıdığını savundu. Ayrıca, Tuğrul Türkeş'in 'milliyetçi lig' fikrine değinerek, bu tür bir tartışmanın Zafer Partisi çevresinde gerçekleşebileceğini ifade etti. Sinan Oğan'ın kabineye girebileceği iddiaları hakkında ise yorum yapmaktan kaçındı.
30 Mayıs 2023

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de katıldığı bir programda İYİ Parti ve CHP'den belediye başkanı adaylığı teklifi aldığını ancak bu teklifleri reddettiğini açıkladı. İYİ Parti'nin İstanbul büyükşehir belediyesi başkan adaylığı ve CHP'nin Elazığ belediyesi başkan adaylığı tekliflerini aldığını belirten Görür, siyaset üstü bir pozisyon almayı tercih ettiğini ve bu nedenle teklifleri kabul etmediğini ifade etti.
7 Şubat 2024

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın kendisine yaptığı cumhurbaşkanı adaylığından çekilme çağrısına, Baş'ın kendisini daha önce kale almadığını belirterek yanıt verdi. İnce, Baş'a İstanbul 3. Bölge adaylığından çekilip kendi partisinin adayını destekleme teklifinde bulundu. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avantaj kazanabileceği ve İnce'nin adaylığının Kılıçdaroğlu'nun birinci turda kazanmasının önündeki en büyük engel olduğu belirtiliyor.
4 Mayıs 2023

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın aldığı oy sayısına rağmen mazbatanın AKP adayı Arvas'a verilmesine tepki gösterdi. Adalet Bakanlığı'nın Zeydan'ın seçilme hakkı olmadığına dair son dakika kararı sonrası, İl Seçim Kurulu mazbatayı ikinci sıradaki adaya verdi. Poyraz, bu durumu seçmen iradesinin gaspı olarak değerlendirerek, Van'da seçimlerin yenilenmesi gerektiğini belirtti.
3 Nisan 2024

Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde en çok oyu alan DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan'ın mazbatası, Adalet Bakanlığı'nın son dakika kararıyla verilmedi. Bakanlık, Zeydan'ın seçilme hakkının olmadığını belirtti ve mazbata ikinci sıradaki AKP adayı Abdullah Arvas'a verildi. Bu karara, cumhur ittifakının ortaklarından HÜDA-PAR da tepki gösterdi. HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı, mazbatanın verilmemesini 'halk iradesinin gasp edilmesi' olarak nitelendirdi ve YSK'nın adaylığı neden kesinleştirdiğini sorguladı.
2 Nisan 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partinin eski üyesi Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının kişisel bir tercih olduğunu ve partiyi bağlamadığını belirtti. Özdağ, Zafer Partisi'nin resmi tutumunu kendisinin açıklayacağını duyurdu. Ata İttifakı'nın diğer bileşeni Adalet Partisi ise Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Özdağ'ın kimi destekleyeceği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, ittifaklar ve seçim stratejileri hakkında açıklamalarda bulundu. Kadıgil, bazı şehirlerde TİP listesinden seçime girilmesinin daha uygun olacağını belirtti. Özellikle HDP'nin milletvekili çıkaramayacağı illerde TİP'in seçime girmesinin HDP'ye zarar vermeyeceğini ifade etti. Kadıgil, İstanbul gibi stratejik illerde de TİP'in yarışabileceğini söyledi. Sosyal medyada Kadıgil'in bu yaklaşımı eleştirilere neden oldu. Eleştiriler, TİP'in HDP sayesinde mecliste temsil edildiğini ve kendi başına yeterli desteği olmadığını öne sürdü.
15 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Sinan Oğan, ikinci turda destekleyeceği adayı pazartesi günü açıklayacağını duyurdu. Oğan, her iki ittifakla da görüştüğünü ve destek karşılığında bazı talepleri olduğunu belirtti. Talepler arasında sığınmacıların gönderilmesi, terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması, cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık pozisyonları bulunuyor. Gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı görüşmede henüz bir karar vermediğini ifade eden Oğan'a, kararını geç açıkladığı için tepkiler olduğu da belirtiliyor.
20 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partileri İYİ Parti ve CHP'nin milletvekili aday listelerini eleştirdi. İnce, CHP'nin Ankara ve İzmir'deki adaylarını kendi partisinin adaylarıyla karşılaştırarak eleştirdi ve CHP'nin adaylarını geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilişkilendirdi. Özdağ ise İYİ Parti'nin aday listesinde eski eşi olduğunu iddia ettiği bir ismin yer almasını eleştirerek siyasi dostluklar hakkında sert yorumlarda bulundu. Her iki lider de Cumhur İttifakı'nın aday listeleri hakkında yorum yapmadı.
10 Nisan 2023
İşaretlediklerim