Tanınmış gazeteci İrfan Değirmenci, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Değirmenci'nin adaylığını sosyal medya üzerinden duyurdu ve basın dünyasında güvenilir bir isim olarak nitelendirdiği Değirmenci'ye teşekkür etti. Değirmenci ise Halk TV'deki ana program sunuculuğunu bırakacağını ve kendisini seçmenin oylarına emanet edeceğini belirtti. Erkan Baş, bir gün önce de oyuncu Mehmet Aslantuğ'un TİP'ten milletvekili adayı olduğunu duyurmuştu.
30 Mart 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ilk turda yüzde 5,17 oy almasının ardından ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Bu karar, ittifak ortakları Adalet Partisi ve Zafer Partisi tarafından eleştirildi. Adalet Partisi, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini duyurdu ve Zafer Partisi'nin de benzer bir açıklama yapması bekleniyor. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Oğan'ın kararını yönetimde yer alma ihtimaline bağladığını ve bu durumun siyasi ahlaka uygun olmadığını ifade etti.
23 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK üyesi ve Antalya milletvekili adayı Yunus Başaran, muhalefetin yüksek oy aldığı sandıklarda yapılan sürekli itirazlar nedeniyle veri akışının yavaşladığını ve doğru verinin sisteme girilemediğini ifade etti. Bazı sandıkların yedi defa sayıldığını belirten Başaran, bu durumun seçim sonuçlarını geciktirdiğini ve muhalefetin bu engellemelere rağmen kazanacağını iddia etti. Ayrıca, iktidarın kaybettik psikolojisine girilmemesi gerektiğini ve herkesin sandığını koruması gerektiğini vurguladı.
14 Mayıs 2023

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), deprem felaketinin yönetimindeki eksiklikleri eleştiren kişilere hakaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifa çağrısında bulundu. Erdoğan, eleştirilere 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' gibi ifadelerle karşılık vermişti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eleştirenlere 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' şeklinde hitap etmişti. TİP, Erdoğan'a yönelik olarak 'Küfretme, istifa et!' ifadesini kullanarak tepkisini dile getirdi.
21 Şubat 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

1996 yılında gözaltında öldürülen gazeteci Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili adayı oldu. Daha önce memur olarak çalıştığı kurumdan ayrılarak aday adayı olan Göktepe'nin adaylığı, TİP Başkanı Erkan Baş tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Meryem Göktepe, adaylığını kabul ettiğini ve Hasan Hüseyin Korkmazgil'in bir şiiriyle ifade etti. Ayrıca, Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz'ün de TİP'ten milletvekili adayı olduğu belirtildi.
28 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partinin seçim stratejisini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını açıkladı. TİP, seçimlere kendi amblemiyle ve ittifak çatısı altında bazı bölgelerde girecek. Baş, iktidarın zayıflığı nedeniyle baskıyı artırdığını ve TİP'in gençler ve yoksullar tarafından ilgi gördüğünü belirtti. Ayrıca, 15 Mayıs'ta uçuşların iptal edilmesi teklifinde bulunarak, iktidarın güvenine meydan okudu.
13 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine yönelik iftira kampanyalarının partisinin oy oranlarını düşürdüğünü ve bu nedenle cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini belirtti. İnce, hakkında çıkan ve montaj olduğunu iddia ettiği görüntülerle ilgili olarak, bu iftiraların seçmen üzerinde etkili olduğunu ve Memleket Partisi'nin zarar görmemesi için adaylıktan çekildiğini ifade etti. Ayrıca, bu iftiraların FETÖ ve PKK ile irtibatlı kaynaklar tarafından yapıldığını ve bazı siyasetçiler ile gazetecilerin bu durumdan zevk aldığını öne sürdü.
12 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının parti yetkili kurulları tarafından onaylanmadığını ifade etti. Paçacı, sokakta Kılıçdaroğlu'na yönelik itirazları göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca, İYİ Parti'nin kendi içinden bir aday çıkarabileceğini ve partinin genel eğiliminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş, Baş aracılığıyla birlik vurgusu yapan bir mesaj gönderdi. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisi, TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmesi kararı, HDP tabanı tarafından eleştiriliyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti dışında atılacak her oyun AKP'ye yarayacağını belirtmişti.
24 Nisan 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimleri öncesinde, tiyatrocu Müjdat Gezen, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi yönünde bir açık mektup yazdı. Gezen, mektubunda İnce'nin adaylığının Millet İttifakı'nın oylarını böleceğini ve bu durumun seçimin ikinci tura kalmasına neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, İnce'nin CHP ile olan ilişkilerinde bir sonuç çıkmadığı ve Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin beklendiği ifade edildi.
29 Mart 2023

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının, Adalet Bakanlığı'nın mesai bitimine beş dakika kala yaptığı itiraz sonucu geri alındığını açıkladı. Bu durum, Zeydan'ın siyasi yasaklı konumuna düşmesine neden oldu ve başkanlığı hakkında son kararı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) vereceği belirtildi. DEM Parti, Van halkının iradesinin bu şekilde hiçe sayılmasının hukuk dışı olduğunu ifade ederek, alınan karara karşı demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırdı. Van'da daha önce de kayyım atamaları ve HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmaları yaşanmıştı.
2 Nisan 2024

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, partisinin genel idare kurulu toplantısında Sinan Oğan ile yolların ayrılabileceğini ancak iletişimin devam edeceğini söylediğini yazdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca, Oğan'ın desteğinin önemi arttı ve hem muhalefet hem de iktidar tarafından görüşmeler yürütülüyor. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve bu görüşmeyi Özdağ ile sonrasında paylaştı. Özdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini ve Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir vaatte bulunmadığını belirtti.
21 Mayıs 2023

BirGün gazetesi, TİP'in Emek ve Özgürlük İttifakı ile ilgili olarak HDP'den 20 milletvekili istediğini iddia eden bir haber yayımladı. TİP, haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek tekzip yayınladı ve haberin muhataplarına sorulmadan yazıldığını ifade etti. BirGün ise haberin yazım aşamasında TİP'li isimlerle görüşüldüğünü ve haberin Meclis'te görev yapan gazetecilerle birlikte takip edildiğini savundu. TİP üyeleri ve Sera Kadıgil, sosyal medya üzerinden haberi yalanlayarak eleştirdiler.
14 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili adayı gösterilen vergi uzmanı Ozan Bingöl, adaylığının açıklanmasından 24 saat sonra eşinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki (MEB) görevine son verildiğini duyurdu. Bingöl, bu durumu adil rekabet olmadığını belirterek eleştirdi ve bürokratların artık belli bir siyasi partinin bürokratı haline geldiğini iddia etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da MEB'in kararını eleştirdi ve yandaşlık-kayırmacılık döneminin biteceğini söyledi.
9 Mayıs 2023

Berkant Gültekin, CHP'nin Hatay'da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterme kararını, partinin siyasi değerlerden ziyade popülerlik odaklı aday belirleme stratejisine bağlıyor. Gültekin'e göre, bu durum CHP'nin siyasi iddiasının ve hikayesinin olmamasının bir sonucu olarak, anket sonuçlarına ve popülerliğe dayalı bir aday belirleme sürecini işaret ediyor. Lütfü Savaş'ın 2009'dan beri Hatay'ı yönetmesi ve geniş ekonomik imkanları ile siyasi nüfuzunun, anketlerde başka bir adayın öne çıkmasını engellediği belirtiliyor.
21 Şubat 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İstanbul il başkanlığı için adaylıklarını açıklayan isimlere bir yenisi daha eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini alan Cemal Canpolat, adaylığını Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce de Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 27 ilçe başkanının desteğiyle adaylığını açıklamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' dalgası İstanbul'daki kongrelerde öne çıkıyor.
25 Eylül 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakının seçimlere katılım şeklinin netleştiğini ve bundan sonrasının ortak karara saygı duymak ve destek olmak olduğunu belirtti. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendi amblemleriyle seçimlere katılacağını ve Yeşil Sol Parti'nin de desteklenmesi gerektiğini ifade etti. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve TİP'in belli şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden gireceği açıklanmıştı.
5 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), parti meclisinin onayladığı belediye başkan adaylarının listesini kamuoyu ile paylaştı. Malatya'dan Veli Ağbaba, Ordu'dan Zekai Sana, Kayseri'den Murat Molu ve Adıyaman'dan Abdurrahman Tutdere aday olarak gösterildi. Hatay ve İzmir gibi kamuoyunun yakından takip ettiği illerdeki adaylar ise değişiklik göstermedi. Toplamda 227 adayın ismi açıklandı.
13 Şubat 2024
İşaretlediklerim