İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Bornova'da bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD üyelerine düzenlenen operasyonda 10 şüpheliden 5'inin tutuklandığını duyurdu. Operasyon, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Dağlık arazide yapılan aramalarda silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
22 Eylül 2023

İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü uluslararası casusluk soruşturması kapsamında, Mossad adına Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma faaliyetlerinde bulunduğu öne sürülen 46 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı. İstanbul merkezli sekiz ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 57 adrese baskın yapıldı ve halen 13 şüphelinin arandığı belirtildi.
2 Ocak 2024

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

Adana'da Seyhan ve Çukurova belediyelerine 'imar yolsuzluğu' ve 'rüşvet alındığı' iddiaları üzerine operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri, her iki belediyeye sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenledi. Belediye binalarında arama yapıldı ve bazı şüpheliler gözaltına alındı.
29 Eylül 2023

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuk istismarı içerikli yayınlarla ilgili bir soruşturma kapsamında 20 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlarda, müstehcen yayınları temin eden, dağıtan ve satan 35 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, bir şüphelinin cep telefonunda çocuk istismarı içeriğine rastlanması ve sohbet uygulamalarındaki gruplarda aktif olduğunun belirlenmesiyle başlatıldı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerin yanı sıra ruhsatsız silah ve av tüfeği de ele geçirildi.
26 Ocak 2024

İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü uluslararası casusluk soruşturması kapsamında, İsrail dış istihbarat servisi Mossad adına casusluk yaptıkları şüphesiyle 34 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli sekiz ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 15'i tutuklanırken, 11'ine adli kontrol kararı verildi. Kalan 8 şüphelinin sınır dışı edilmesi planlanıyor. Şüphelilerin 'siyasal ve askeri casusluk' suçlamasıyla hakimliğe sevk edildikleri belirtildi.
6 Ocak 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda, çatışma bölgelerindeki IŞİD mensuplarıyla irtibatlı olduğu tespit edilen 17 yabancı uyruklu zanlıdan 14'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, 'yabancı terörist savaşçı' kategorisinde değerlendirilerek işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Başkanlığı'na teslim edilecekler. ABD'nin Türkiye'de olası misilleme saldırılarına karşı güvenlik uyarısını güncellemesi ve İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik tedbirlerini artırdığını açıklaması bu operasyonla aynı döneme denk gelmiştir.
31 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes Operasyonu' ile 15 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah ve malzeme temini sağlayan 24 farklı suç grubunun çökertildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 307 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, operasyonların halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacaklarını ve her an enselerinde olacaklarını ifade etti.
6 Ekim 2023

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Erzurum merkezli ve 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 'sazan sarmalı' yöntemiyle internet üzerinden araç satışı yaparak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, dolandırıcılık yoluyla elde ettikleri parayı kripto hesaplara aktararak izini kaybettirmeye çalıştıkları belirlendi. Toplamda 6 milyon liradan fazla para dolandırdıkları tespit edilen bu kişilerden sekizi tutuklanırken, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-23' operasyonuyla beş yerel organize suç örgütünün çökertildiğini ve 93 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, suç örgütü üyelerinin yabancı turistleri eğlence mekanlarına götürerek yüksek hesap ödemeye zorladıklarını belirtti. Daha önceki 'Kafes' operasyonlarında da çeşitli suç örgütlerine yönelik başarılı sonuçlar alındığı ve çok sayıda şüphelinin yakalandığı bilgisi verildi.
22 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında Baygaralar suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon sonucunda 55 şüpheli yakalandı. Örgütün, yedi cinayet, 13 yaralama, uyuşturucu ticareti, haraç, mal varlıklarına çökme, sözde mahkeme kurma gibi çok sayıda suça karıştığı belirtildi. Operasyonlar Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Osmaniye ve Mardin'de gerçekleştirildi.
23 Ekim 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, IŞİD'in Horasan Vilayeti lider kadrosunun İstanbul'daki İsveç ve Hollanda başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşların ibadethanelerine saldırı talimatı verdiği iddiasıyla 15 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin IŞİD ve çatışma bölgeleriyle bağlantıları olduğu ancak somut tehditlerin tespit edilemediği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Bu operasyon, İsveç'te Kuran'ın yakılmasına verilen tepkiler ve Türkiye'de terör saldırısı uyarıları sonrasında gerçekleşti.
5 Şubat 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'nitelikli dolandırıcılık', 'rüşvet' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında, Büyükçekmece Belediyesi'nde gözaltına alınan 22 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevk edildiler. 18 Ocak'ta İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün başlattığı operasyonda, aralarında belediyenin imardan sorumlu başkan yardımcısı ve İmar ve Şehircilik Müdürü'nün de olduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı. Savcılık, ilçe belediyesindeki rüşvet soruşturması kapsamında yaklaşık 8 milyar 640 milyon lira mali değere sahip 144 villanın yıkılmasını talep etmişti.
21 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, Diyarbakır ve Balıkesir'de eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-14' operasyonuyla 'Yolyemezler' adlı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin çok sayıda suç işlediği tespit edildi ve operasyon sırasında silahlar, mühimmat, uyuşturucu, bilgisayarlar ve dijital materyaller ele geçirildi. Operasyonların devam ettiği belirtildi.
21 Kasım 2023

Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet güçlerinin ortak operasyonu sonucunda, Türkiye'deki sinagog ve kiliselere ve Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığında olduğu belirlenen IŞİD'in Türkiye yapılanmasının üç sorumlusu dahil olmak üzere toplam 32 şüpheli yakalandı. Operasyonda ayrıca örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
29 Aralık 2023

Diyarbakır merkezli yapılan ve 21 ilde gerçekleşen şafak operasyonunda, gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu en az 128 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun bir terör operasyonu olduğunu açıkladı. Özgürlük için Hukukçular Derneği ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, gözaltına alınanlar arasında kendi üyelerinin ve çok sayıda avukatın olduğunu duyurdu. HDP Sözcüsü Ebru Günay ve 33 baro, operasyona tepki gösterdi.
25 Nisan 2023
İşaretlediklerim