Borsa ve yatırım forum sitelerinde 'ücretsiz forex eğitimi' vaadiyle dolandırıcılık yapan 38 şüpheliden 29'u gözaltına alındı. Şüpheliler, gerçek yatırım sitelerinin ara yüzünü kullanarak sahte borsa siteleri oluşturmuş ve yüksek kazanç vaadiyle birçok kişiyi dolandırmış. Elde ettikleri paraları yurt dışı kripto borsa hesaplarına transfer ederek izlerini kaybettirmeye çalışmışlar. Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.
26 Eylül 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da başlatılan ve 21 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 144 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, 216 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor ve şu ana kadar 48 kişi tutuklanırken, 91 kişi serbest bırakıldı. Geriye kalan kişilerle ilgili işlemler sürüyor.
29 Nisan 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'Esendere-1' adlı operasyon kapsamında, aralarında polis ve gümrük muhafaza memurlarının da olduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'rüşvet', 'göçmen kaçakçılığı', 'resmi belgede sahtecilik', 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' ve 'zimmet' suçlarından yakalandıkları bildirildi. Operasyonda ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Altı şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
15 Haziran 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından duyurduğu üzere, Türkiye'nin 46 ilinde 'Narkogüç-42' adlı uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu illerde uyuşturucu madde üretimi ve satışı yapanlara yönelik düzenlenen operasyona 332 ekip, bin 375 personel, bir hava aracı ve 9 dedektör köpek katıldı. Operasyon sonucunda 1 ton 340 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilirken, 364 zehir taciri ve sokak satıcısı gözaltına alındı.
6 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli üç ilde gerçekleştirilen 'Kafes-27' operasyonuyla 'Şahinler' adlı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda örgüt lideri İlkay Yılmaz dahil 15 şüpheli gözaltına alındı. Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelede kararlı olduklarını belirtti ve örgütün işletmelere baskı kurarak hakimiyet sağladığı, halk üzerinde baskı oluşturduğu ve silahlar ele geçirildiği bilgisini verdi.
2 Ocak 2024

Ankara merkezli 10 ilde, 'Coinbase' isimli kripto para borsasını taklit ederek oluşturulan sahte yatırım uygulamaları aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 24 şüpheliden 20'si gözaltına alındı. Şüphelilerin, mağdurları yüklü miktarda dolandırdıkları ve suçlardan elde edilen paraları sanal paralar üzerinden akladıkları belirtildi. Operasyonlar sonucunda şüphelilerin işlem yaptığı kripto cüzdanları bloke edildi ve mağdurların yaklaşık 1,8 milyon dolarlık zararları giderildi.
13 Ekim 2023

İstanbul Sarıyer'deki bir kafede silahlı çatışma çıktı. Plakası belirlenemeyen bir motosikletten kafeye ateş açılması sonucu, kafedeki bir grup da silahla karşılık verdi. Olayın ardından düzenlenen operasyonda altısı İsveç uyruklu yedi kişi yakalandı. Araç ve adreslerinde üç ruhsatsız tabanca, havalı tüfek, 169 mermi ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. İsveç uyruklu beş kişi tutuklandı, bir kişi hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı. Çatışma sırasında yaralanan bir Azerbaycan uyruklu kişi hastaneye kaldırıldı.
15 Eylül 2023

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter üzerindeki bazı haber hesaplarının seçimle ilgili paylaşımlarında dezenformasyon yaptığı iddiasıyla soruşturma açtı. Savcılık, kamu düzenini ve barışını bozacak yanıltıcı bilgiler yaydığı öne sürülen beş şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise diğer hesapların kimlik tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
28 Mayıs 2023

Diyarbakır merkezli bir operasyonda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 48'i tutuklandı. İstanbul Kadıköy'de, tutuklanan meslektaşları için basın açıklaması yapmak isteyen gazetecilere polis müdahale etti ve altı gazeteci gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteciler arasında Pınar Gayıp, Zeynep Kuray ve diğer dört gazeteci bulunuyor.
29 Nisan 2023

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

İzmir'de yürütülen bir soruşturma kapsamında, suç gelirlerinin aklanması ve diğer suçlarla ilgili düzenlenen operasyonda altı kişi tutuklandı. Bu kişiler arasında dört gümrük memuru da bulunuyor. Operasyon, 1 milyar 142 milyon 510 bin dolar, 18 milyon avro ve 6 milyon 950 bin Danimarka kronunun sahte belgelerle ülkeye giriş yapılmış gibi gösterilerek sisteme dahil edilmesi üzerine gerçekleştirildi. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte bir MİT kimliği, sahte dolarlar, ziynet eşyası ve dijital materyaller ele geçirildi.
16 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işlediği değerlendiriliyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para, çek ve senet ele geçirildi.
17 Ekim 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, IŞİD'in önemli isimlerinden Lübnan uyruklu A.A'nın Amasya'da düzenlenen bir operasyon sonucunda yakalandığını duyurdu. Operasyon, İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda ve Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlemler devam ediyor.
28 Temmuz 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Halil Menci, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan 154 sayfalık iddianamede olayla ilgili altı kişi maktul, 123 kişi müşteki, 36 kişi şüpheli olarak yer alıyor.
24 Şubat 2023

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

İstanbul merkezli olarak Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, SMA ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerini üreten 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerinin üretilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda çok sayıda sahte kanser, diabet, hormon, MS ve sporcu protein ilaçları ele geçirildi.
21 Ekim 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

Kırşehir'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, Irak uyruklu dört zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan ikisi, 'asker' ve 'polis' olarak görev yaptıkları belirlenerek tutuklandı. Diğer iki zanlı ise sınır dışı edilmek üzere Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. Tutuklanan zanlıların 2014-2016 yıllarında IŞİD içerisinde faaliyet gösterdikleri ve kısa süre önce Kırşehir'e geldikleri belirtildi.
15 Eylül 2023
İşaretlediklerim