İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Ocak'tan bu yana düzenlediği 24 bin 539 narkotik operasyonda toplam 8 ton 542 kilogram uyuşturucu madde ve 2 buçuk milyondan fazla uyuşturucu hap ele geçirdi. Türkiye'de, özellikle metamfetamin kullanımında her geçen yıl artış görülüyor. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi'nin 2022 raporuna göre, İstanbul metamfetamin kullanımında Avrupa'daki 106 merkez arasında 10'uncu sırada.
1 Ağustos 2023

İstanbul Kadıköy'de, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan ihmaller ve koordinasyonsuzluk nedeniyle hükümete karşı tepkilerini dile getirmek isteyen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin toplandığı Khalkedon Meydanı'nda polis, uyarısız müdahalede bulundu. Birçok kişi gözaltına alındı ve polis gazetecilerin olay yerinden görüntü almasını engelledi. Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
26 Şubat 2023

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 'Suflör' lakaplı örgüt elebaşı dahil 25 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşların bilgilerini alarak hesaplarından para çekildiği ve paravan şirketler kurarak dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttükleri tespit edildi.
9 Nisan 2023

Lüks bir otomobil markasının internet sitesinin tasarımını kopyalayarak oluşturdukları sahte site aracılığıyla dolandırıcılık yapan dokuz şüpheli, iki kişiyi 3 milyon 226 bin lira dolandırdıktan sonra yakalandı. Mağdurların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda İstanbul'da ikamet eden şüpheliler sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çeşitli suç unsurları ele geçirildi ve sahte sitenin arama motorlarında üst sıralarda çıktığı tespit edildi.
9 Ocak 2024

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları nedeniyle polis operasyonu gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine belediye binasında aramalar yaptı ve bazı şüphelileri gözaltına aldı. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaşananları 'algı' olarak nitelendirerek belediyede kanunsuz iş yapılmadığını ifade etti.
18 Aralık 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı sonrasında sosyal medyada paylaşım yapan 23 kişi hakkında 'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. Ankara başsavcılığı, saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya getirileceği belirtildi.
6 Ekim 2023

Sosyal medya üzerinden kedilere eziyet ettikleri görüntüleri paylaşan 'C31K' isimli gruptan beş şüpheli, kamuoyundan gelen tepkilerin ardından düzenlenen operasyonla tutuklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul, Mersin, Tekirdağ, Çorum ve Karabük'te gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin yakalandığı belirtildi. Şüpheliler, çeşitli suçlamalarla, aralarında hayvanlara kötü muamele ve suç işlemeye teşvik etme de bulunmak üzere tutuklandı.
13 Ocak 2024

Interpol tarafından dolandırıcılık suçundan difüzyon mesajı ile aranan Rus vatandaşı D.B, Mersin'de emniyet güçlerinin operasyonuyla yakalandı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin kentte olduğu bilgisine ulaşarak teknik ve fiziki takip sonucunda D.B'yi gözaltına aldı. Şüphelinin Rusya'ya iadesi için işlemler sürmektedir.
20 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Özgür Saral liderliğindeki 'Sarallar' adlı organize suç örgütüne İstanbul ve İzmir'de 'Kafes' adı verilen eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini duyurdu. Operasyon sonucunda örgüt lideri dahil 24 şüpheli gözaltına alındı. Suç örgütünün şiddet eylemleri, yağma, hırsızlık, silahlı saldırılar ve fuhuş faaliyetleri gibi çeşitli suçlar işlediği belirtildi.
14 Kasım 2023

Antalya'da gerçekleştirilen 'Kafes-24 Operasyonu' ile 'Çukur Çetesi' adıyla bilinen organize suç örgütü çökertilmiş ve örgüte ait 11 milyarlık mal varlığına el konulmuştur. Operasyonda örgüt lideri Bayram Dinçer dahil 43 şüpheli gözaltına alınmıştır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini belirtmiştir. Operasyonda çok sayıda silah, mülkiyet belgesi, para ve değerli eşya ele geçirilmiştir. Daha önce de 'Kafes' operasyonları kapsamında çeşitli suç örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar yapılmıştı.
25 Aralık 2023

İstanbul Büyükçekmece'de bir ihbarı değerlendiren polis memuru Cihat Ermiş, 32 suç kaydı bulunan Muhammet Emre Çorak tarafından öldürüldü. Çorak, ifadesinde evine kurşun isabet ettiğini düşünerek kapıyı açan kişilere ateş ettiğini belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Çorak'ın silahıyla birlikte yakalandığı ve gözaltına alındığı belirtildi.
9 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, 52 ilin emniyet müdürü değiştirildi. Bu iller arasında Ankara ve İzmir de bulunuyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne Konya'dan Engin Dinç, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne ise Elazığ'dan Celal Sel atandı. Ayrıca, 26 ilin emniyet müdürü merkeze çekildi.
2 Ağustos 2023

İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde kurşunlanmıştır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın yakalandığını Twitter üzerinden duyurmuş ve muhalefete yönelik eleştirilerde bulunmuştur. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, saldırının bir inşaat bekçisi tarafından hırsızları kovalarken yanlışlıkla gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Gözaltına alınan bekçinin işlemleri devam etmektedir.
31 Mart 2023

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, asayiş ve ilçe emniyet ekipleri saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Saldırıda kullanılan aracı bir hafta önce kullandığı tespit edilen bir şüpheli gözaltına alındı ve şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
28 Ocak 2024

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonrası, 'provokatif paylaşımda bulunma ve dezenformasyon faaliyeti yürütme' suçlamalarıyla 13 kişi gözaltına alındı. Avrasya Araştırma kurucusu Kemal Özkiraz da gözaltına alınanlar arasında. Ankara başsavcılığı, İnce'nin iddialarının araştırılması amacıyla 'şantaj', 'tehdit', 'belgede sahtecilik', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından soruşturma başlattığını ve 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Gözaltına alınanlardan dördü adliyeye sevk edildi, diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.
13 Mayıs 2023

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde SOL Parti tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşe polis müdahale etti ve aralarında İstanbul İl Başkanı'nın da bulunduğu 74 parti üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, ancak üç kişi savcılığa sevk edilecek. Bu eylem, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası hükümete yönelik öfke bağlamında gerçekleşti.
2 Mart 2023
İşaretlediklerim