Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesinde vatandaşlara yönelik bazı ekonomik kolaylıklar ve afflar içeren bir dizi yeni düzenlemeyi açıkladı. Bu düzenlemeler arasında 31 Aralık 2022'den önceki kesinleşmiş borçların yapılandırılması, çeşitli vergi ve ceza borçlarının kapsama alınması, 2 bin lirayı aşmayan vergi borçlarının silinmesi ve yaklaşık 2,5 milyon sürücünün ceza puanlarının silinerek ehliyetlerinin iadesi bulunuyor. Ayrıca, yükseköğrenim kredi borçlarının artırılmayacağı ve taksitlendirilebileceği belirtiliyor.
24 Ocak 2023

Motorin fiyatlarında 1,50 lira indirim yapıldı, ancak benzin ve otogaz (LPG) fiyatlarında bir değişiklik olmadı. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki güncel akaryakıt fiyatları listelendi. Bu indirim, özellikle motorin kullanan araç sahipleri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
11 Eylül 2024

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin açtığı dava sonucunda, İstanbul 14'üncü İdare Mahkemesi, üniversitenin Güney Kampüsü ve çevresinin koruma statüsünün düşürülmesini öngören kararı reddetti. Mahkeme, bu kararın hem kampüs bütünlüğünü hem de Boğaziçi sisteminin doğal bütünlüğünü olumsuz etkileyeceğine hükmetti. Daha önce yapılan değişiklikle koruma altındaki arazi iki bölüme ayrılmış ve koruma dereceleri düşürülmüştü. Mahkeme, alanda özellikle mezar yerleri ile ilgili bilgi eksikliği bulunduğunu ve envanter çalışması yapılmasının gerekli olduğunu belirtti. Karar oybirliğiyle alındı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın itiraz için otuz gün süresi bulunuyor.
2 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yapılan oylama sonucunda, su fiyatlarına konutlarda yüzde 53'e, iş yerlerinde ise yüzde 60'a varan oranlarda zam yapıldı. İstanbulluların yüzde 85'inin kullandığı 0-15 metreküp arası birinci kademede su birim fiyatı yüzde 36 artarak 23.72 TL'den 32.28 TL'ye çıktı. İş yerlerinde ise birinci kademe su fiyatı yüzde 36 zamla 62.14 TL'den 84.51 TL'ye yükseldi. Zam kararı, İSKİ'nin su satış ve kullanılmış suyun uzaklaştırılması bedeli tarife teklifi görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.
14 Mayıs 2024

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre, İstanbul'da eylül ayında fiyatı en çok artan ürünler okul malzemeleri oldu. Bu gruptaki artış yüzde 98'lere kadar ulaştı. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 166'sının perakende fiyatı arttı. Eylülde önceki aya göre 'Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamaları Grubu'nda yer alan defter yüzde 98,94 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.
2 Ekim 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası üniversitelerin bahar dönemi ertelenmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini duyurmuştu. Bu kararla birlikte KYK yurtları depremzedeler için kullanıma açılmış ve öğrenciler yurtlardan ayrılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK yurtlarında kalan öğrencilere 20 Şubat'a kadar olan dönem için ücret iadesi yapılacağını Twitter üzerinden açıkladı. CHP Milletvekili Murat Emir ise bu kararın daha önce alınması gerektiğini belirterek tepki gösterdi.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Nurdağı ve İslahiye'deki 8. sınıf öğrencileri için sınavlı okullarda her şubeye iki ek kontenjanın ayrılacağını belirtti. Bu düzenlemenin diğer öğrencileri etkilemeyeceğini ve mağduriyet oluşturmayacağını ifade etti. Düzenleme ile ilgili detaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Haziran Pazartesi günü yayımlanacak kılavuzda yer alacak.
25 Haziran 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin talebi üzerine, İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu ulaşım ücretlerine yüzde 48 oranında zam yapılmasını kabul etti. Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle alınan bu kararla, 8,78 lira olan ilk biniş ücreti 13 liraya yükseldi. Ayrıca, aktarma ve öğrenci bileti ücretlerinde de artışlar yaşandı.
31 Temmuz 2023

İstanbul'da yaz tatilinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu arttı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk gününde, sabah saat 08.30 civarında trafik yoğunluğu yüzde 62'lere kadar çıktı. Özellikle D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında yoğunluk yaşandı. Okulların bulunduğu bölgelerdeki ara sokaklar ve caddelerde de servis araçlarının yanı sıra ailelerin çocuklarını kendi araçlarıyla getirmesi nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı.
11 Eylül 2023

İstanbul İl Seçim Kurulu, AKP'nin CHP'ye kaybettiği Beykoz ilçe belediye başkanlığı seçimi sonuçlarına yaptığı itiraz üzerine, oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar verdi. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı reddetmesinin ardından AKP'nin İl Seçim Kurulu'na başvurusu sonucu bu karar alındı. Benzer bir durum Gaziosmanpaşa'da da yaşanırken, CHP'nin Ümraniye'deki itirazı reddedildi. Bu kararlar, İstanbul'da partiye göre farklı muamele algısını güçlendirdi.
3 Nisan 2024

Motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 1,57 liralık indirim bekleniyor. İndirimle birlikte motorinin litre fiyatı İstanbul'da yaklaşık 37,99 liraya, Ankara'da 38,58 liraya ve İzmir'de 38,73 liraya düşecek. Benzin fiyatları için ise şimdilik herhangi bir indirim ya da zam haberi bulunmamaktadır.
30 Ekim 2023

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebini değerlendirdi ve reddetti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karar sonrası yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa'da yaşandığını ve her iki süreci de dikkatle takip ettiklerini belirtti. Çelik, partilileri evlerine dönmeye ve süreci sakin bir şekilde yönetmeye davet etti.
3 Nisan 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile scooter'lara sensör takılması ve uydu üzerinden hız sınırlaması getirilmesi planlanıyor. Kadıköy Belediye Başkanı'nın scooter sayısının fazlalığına yönelik uyarısının ardından, scooter şirketleri talebin arttığını savunuyor. Yeni düzenlemeyle, hız sınırı saatte 50 km'nin üzerinde olan yollarda scooter'ların hızı uydu aracılığıyla düşürülecek ve durmaları sağlanacak. Ayrıca, iki kişinin aynı scooter'a binmesini engellemek için de sensörler kullanılacak.
24 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan 'Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nda İstanbul'da katılmak isteyen hanelerin aylık 120 bin lira gelir elde etmesi gerektiği belirtildi. Kampanya, asgari ücretliler, memurlar ve emekliler için ulaşılamaz durumda. Türkiye'de çalışanların yüzde 34'ü asgari ücret ve altında maaş alırken, emeklilerin ve memurların büyük çoğunluğu da bu kampanyadan yararlanamayacak gelir seviyesinde.
5 Ocak 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından ortaokul öğrencilerine şiddet uyguladığı tespit edilen servis şoförü A.H., 'çocuğa karşı kasten yaralama' suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen A.H., savcılık işlemleri sonrasında tutuklama talebiyle hakimliğe gönderildi ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasına karar verildi.
28 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) katılacak öğrenciler ve öğretim görevlilerinin, sınav belgelerini göstermeleri halinde, entegrasyona dahil toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabileceklerini duyurdu. Bu uygulama, sınav günü gerçekleşecek.
15 Temmuz 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki barajların doluluk oranı %18.88'e düştü. Bu durum, kentin su kaynaklarının azaldığını gösteriyor. Yetkililer, İstanbulluların su kullanımı konusunda tasarruflu olmalarını istedi.
30 Ekim 2023

İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre, ağustosta İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 8,80 arttı. Yıllık bazda artış yüzde 74,17 oldu. Aynı dönemde Toptan Eşya Fiyatları İndeksi yüzde 6,65 oranında arttı. Ağustos 2023'te perakende fiyatlarda en büyük artış yüzde 32,29 ile ulaştırma ve haberleşme harcamalarında görüldü.
1 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) alınan Yeşil Vadi Spor Tesisi, 10 yıllığına AKP'li Ümraniye Belediyesi'ne verildi. İBB seçimlerini Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasıyla tesis, otizm ve down sendromlu çocukların yararlanması için iki kültür merkezi ve bir spor yerine dönüştürülmüştü. Ancak, AKP'li üyelerin İBB Meclisi'ne sunduğu teklif ile tesisin İBB'den alınarak tekrar Ümraniye Belediyesi'ne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesi kararı alındı. İBB CHP Grup Başkan Vekili Tarık Balyalı, bu tesisin daha önce sadece AKP'li milletvekili ve üst düzey yöneticilerin yararlandığını belirtti.
27 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sırasında, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı, AKP'li milletvekilleri ve 30-40 kişilik grupların okullara baskın düzenlediğini duyurdu. CHP, partililerini oy kullandıkları sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Benzer olayların İstanbul'da da yaşandığı ve AKP'nin gezici ekiplerle sorun yaşanan yerlere gittiği belirtildi.
28 Mayıs 2023
İşaretlediklerim