Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi halinde Ankara’da 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımayacaklarını açıkladı. Kara, otobüs esnafının artan giderlerini karşılayamadığını ve 95 gündür gelir desteği almadan ücretsiz taşımacılık hizmeti verdiklerini belirtti. Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da, salgın ve artan maliyetler sonrasında otobüsçü esnafını ABB desteğiyle ayakta tutabildiklerini ifade etti.
20 Eylül 2023

İstanbul'da 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte şehir trafiğinde yoğunluk yaşanacağı öngörülerek, okulların ilk gün saat 10.00'da açılıp 15.00'te kapanmasına karar verildi. Bu değişiklik, 2 milyon 951 bin 685 öğrencinin eğitim öğretime başlayacağı ve 16 bini aşkın öğrenci servisinin trafiğe çıkacağı göz önünde bulundurularak yapıldı. Valilik, bu düzenlemenin şehir trafiğini rahatlatmayı amaçladığını belirtti.
5 Eylül 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. KYK yurtlarının depremzedeler için kullanılacağı belirtildi. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler karara karşı çıkarken, Eğitim-Sen dava açtı. YÖK henüz karardan geri adım atmadı. İBB Başkanı İmamoğlu, milyonlarca üniversiteli öğrencinin mağdur olduğunu belirterek karardan acilen dönülmesi çağrısında bulundu.
19 Şubat 2023

14 Kasım 2023 tarihinde motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 1 lira 67 kuruş indirim uygulandı. İstanbul'da motorinin yeni litre fiyatı ortalama 36 lira 38 kuruşa düşerken, benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Benzinin litre fiyatı İstanbul'da 34,43, Ankara'da 35,07, İzmir'de ise 35,16 lira olarak sabit kaldı.
14 Kasım 2023

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kentteki olumsuz hava koşulları sebebiyle sağlık çalışanları hariç, kamu kurumlarında çalışan engelli, malul, hamile personel ve 10 yaş ve daha küçük çocuğu olan kamu çalışanlarının 8 Şubat Çarşamba günü idari izinli sayılacağını duyurdu. Bu karar, meteorolojik verilere dayanarak alındı.
7 Şubat 2023

İstanbul Üniversitesi'nin rektörlük kararıyla tüm yerleşkelerinin ziyaretçilere açılmasına karşı çıkan öğrenciler, Beyazıt kampüsünde buluşmak istedi. Ancak polis, kampüs girişine barikat kurarak öğrencilerin buluşmasını engelledi. Öğrenciler, 'Bu kapı sadece bize kapalı' ve 'Aç, aç, barikatı aç' sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi. Uzun uğraşlar sonucunda polis, kapıyı açarak dışarıda bekleyen öğrencilerin içeridekilerle buluşmasını sağladı.
22 Şubat 2024

Boğaziçi Üniversitesi'nin 'kayyım yönetimi', mezunların okula girişini yasaklamaya devam ediyor. 1973 mezunu Semih Bilgin, 'eylemlerde bulunulduğu' gerekçesiyle mezun kartının süresiz iptal edildiğini belirten bir e-posta aldı. Bilgin, sadece akademisyenlerin rektörlüğe sırtını döndüğü protestoya destek verdiğini ifade ediyor. 9 Mart'a kadar toplamda 138 mezunun kartı iptal edilmiş ve bu iptaller genellikle gerekçe gösterilmeden yapılmış.
21 Mart 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen bir toplantıda, üç kamu bankasının kredi kartı komisyon oranlarında indirime gittiğini duyurdu. Bu indirim, Bankalar Birliği ile yapılan toplantının ardından, banka kartı komisyon oranlarını ve akaryakıt istasyonlarındaki komisyon oranlarını düşürme kararı olarak alındı. Ziraat Bankası, banka kartı komisyon oranını aylık yüzde 2,39'a ve akaryakıt istasyonlarındaki oranı yüzde 2,25'e düşürdü. Ayrıca, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi yüzde 50 indirdi.
17 Şubat 2024

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş'taki depremler sonrası üniversitelerde hibrit eğitime geçiş yaptığını duyurdu. Bu kararın açıklanma zamanlaması, seçmen kütüklerine kayıt için son tarihe yakın olması nedeniyle eleştirildi. Öğrenciler, adres değişikliği yapma ve oy kullanma süreçlerinde zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurtlarla ilgili geç açıklama yapması ve sınav dönemlerinin seçim tarihleriyle çakışması da öğrencilerin endişelerini artırdı.
4 Nisan 2023

Türkiye'de benzin fiyatlarına 28 kuruş, motorin fiyatlarına ise 26 kuruş zam yapıldı. Buna karşın otogaz fiyatlarında 1 lira 6 kuruşluk bir indirim gerçekleştirildi. Bu fiyat değişiklikleri, Brent petrol fiyatlarındaki ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların bir yansıması olarak görülüyor. Güncel akaryakıt fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir'de farklılık göstermekle birlikte, benzin ve motorin fiyatları yüksek seviyelerde seyrediyor.
3 Mayıs 2024

İstanbul'da bir haftalık ara tatilin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşıma aktarma istasyonlarında ve bazı ana arterlerde yolcu ve araç yoğunluğu gözlemlendi. Özellikle Cevizlibağ, E-5, D-100 kara yolu, 15 Temmuz Köprüsü bağlantı noktaları, Esenyurt ve Avcılar'da trafik sıkışıklığı dikkat çekti. Anadolu Yakası'nda da TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda yoğunluklar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 67 seviyelerindeyken, bu oran 09:40 itibarıyla yüzde 54'e düştü.
20 Kasım 2023

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan tarafından hazırlanan ve emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. Aydoğan, asgari ücretin ülkede ortalama ücret haline geldiğini ve yüzde 50'den fazla insanın asgari ücret aldığını belirtti. Teklifin doğrudan gündeme alınması önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
3 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları artırıldı. Benzine ve motorine litre başına 5 lira, LPG'ye ise 4 lira zam yapılarak yeni vergi oranları belirlendi. Bu zamlarla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 28 liradan 34 liraya, motorinin litresi ise 26 liradan 32 liraya yükseldi. Yeni fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak.
16 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öğrenci yurtlarına yapılan başvuru sonuçları açıklandı. Asil ve yedek isim listesi yurtsonuc.ibb.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı. İBB yurt ön kayıtları 28-30 Ağustos 2024 arasında yapılacak. Yedek listeden barınma hakkı kazanan öğrencilere 2 Eylül-4 Eylül 2024 arasında SMS ile bilgi verilecek. İBB yurt kesin kayıtları ise 9-11 Eylül 2024 arasında yapılacak. Yurtların bu yılki ücreti kahvaltı ve akşam yemeği dahil 1950 lira olarak belirlendi.
28 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve diğer ilgili kurumları, bir ay önce 'yüz yüze eğitime hazırız' açıklaması yapanları şimdi de açıklama yapmaya çağırdı. 6 Şubat'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini duyurmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıklamıştı. Akademisyenler ve siyasiler bu karara itiraz ederken, öğrencilerin uzaktan eğitimi takip etme imkanlarının kısıtlı olduğu belirtiliyor.
30 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) toplu ulaşımda talep ettiği yüzde 57,07'lik zam teklifi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında değerlendirildi. Karara varılamayan toplantıda teklif, alt komisyona sevk edilerek tekrar değerlendirilmesi kararlaştırıldı. İBB, enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerine yüzde 57,07 zam talep ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yüzde 40, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ise yüzde 100 zam istiyordu.
27 Temmuz 2023

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini büyük bir farkla kazanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle üzerinde durduğu İstanbul'u elinde tuttu. Ayrıca, AKP'nin elinde bulunan Üsküdar dahil olmak üzere en az 10 ilçeyi daha kazandı. Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde ise sonuçlar henüz netleşmedi ve seçimler başa baş devam ediyor. 2019 yerel seçimlerinde AKP 24, CHP ise 14 ilçe kazanmıştı.
1 Nisan 2024

Motorin fiyatlarına gece yarısından itibaren 1 lira 34 kuruş indirim uygulandı. İstanbul'da motorinin yeni litre fiyatı ortalama 36 lira 30 kuruş olarak belirlendi. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı ve benzinin litresi ortalama 34 lira 58 kuruş seviyesinde kaldı.
7 Aralık 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nin 'kayyım' yönetimi, mezunların okula girişini sağlayan mezun kartlarını iptal etmeye devam ediyor. Bu durum, mahkeme kararlarına rağmen gerçekleşiyor. 9 Mart 2023'e kadar 138 mezunun kartı iptal edilerek okula girişi yasaklandı. Mezunlar, giriş yasaklarını mahkemeye taşıyor ve bazı mezunların davalarında, giriş yasaklarının kaldırılmasına yönelik kararlar çıkmaya başladı. Ancak, mahkeme kararının üzerinden bir ay bile geçmeden bazı mezunların kartları yeniden iptal edildi.
25 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da KARTN, TURGG, YAYLA ve KLGYO hisselerine yeni tedbirler getirildi. KARTN ve TURGG hisseleri 5 Nisan'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. YAYLA hisseleri aynı dönemde emir paketi tedbiriyle, KLGYO hisseleri ise brüt takas tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirlerin uygulanmasının ardından Borsa günü düşüşle kapattı.
6 Mart 2024
İşaretlediklerim