Microsoft, ABD Gelir İdaresi'nden (IRS) 28,9 milyar dolarlık ek vergi ödemesi için bildirim aldığını duyurdu. Bu bildirim, şirketin karlarını farklı ülkeler ve bölgeler arasında nasıl dağıttığını denetlemeye yönelik IRS ile devam eden bir anlaşmazlıkla ilgili. Microsoft, IRS'in ek vergi talebine katılmadığını ve gerekirse adli makamlara itiraz edeceğini belirtti. Şirket, 2004'ten bu yana ABD'ye 67 milyar doların üzerinde vergi ödediğini ifade etti.
12 Ekim 2023

Pearl Jam, 34 yıl önce kurulduğu günden bu yana müzik dünyasında önemli bir yer edindi. Grup, müzik endüstrisindeki değişimlere rağmen popülerliğini koruyor ve yeni albümü 'Dark Matter' ile farklı kuşaklara hitap etmeye devam ediyor. Konser bilet fiyatları oldukça yüksek olmasına rağmen, her kesimden insan bu konserlere büyük ilgi gösteriyor. Albüm, sadece müzikal bir eser olmanın ötesinde, zaman içinde değişen toplumsal ve teknolojik dönüşümleri de yansıtıyor.
28 Nisan 2024

ABD'nin haftalık yayınlanan Time dergisi, her yıl düzenlediği 'yılın kişisi' anketinde 2023 yılı için pop şarkıcısı Taylor Swift'i seçti. Swift, Eras turnesiyle gişe rekorları kırmasının yanı sıra, online bilet satış sitesi Ticketmaster hakkında soruşturma açılmasına neden oldu. Ayrıca, '1989 (Taylor’s Version)' albümü 2023'ün en çok satan albümü oldu ve 'yılın şarkısı' dalında yedi Grammy adaylığı ile tarihe geçti. Swift'in Eras turnesi, sinemada da 'Taylor Swift: The Eras Tour' adıyla gösterilerek 200 milyon dolar hasılat elde etti.
6 Aralık 2023

Taylor Swift'in 11'inci albümü 'The Tortured Poets Department', yayınlandığı günden itibaren önemli başarılara imza atıyor. Albüm, Spotify'da bir günde 300 milyon dinlenme ile en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı ve aynı zamanda Apple Music ve Amazon Music'te de ilk gün rekorlarına ulaştı. Albümün çıkış single'ı 'Fortnight (feat. Post Malone)', Spotify'da bir günde en çok dinlenen şarkı oldu. Ayrıca, albümün fiziksel satışları da ABD'de 1,4 milyon kopya ile büyük bir başarı gösterdi.
23 Nisan 2024

Disney Plus, son üç ayda 11,7 milyon üye kaybetti. Bu yılın üçüncü çeyrek finans raporunu açıklayan platform, küresel kullanıcı sayısının 1 Temmuz itibarıyla yüzde 7,4 gerilediğini belirtti. Üye kayıplarının büyük çoğunluğu, ulusal içeriklerin kaldırıldığı Hindistan’dan geldi. Ayrıca, Disney Plus'ın üçüncü çeyrekte 512 milyon dolar zarara uğradığı belirtildi.
10 Ağustos 2023

Rapçi Nicki Minaj, Titanik enkazına turistik amaçla sefer düzenleyen ve beş kişinin ölümüne neden olan 'Titan' denizaltısına kişi başı 250 bin dolar ödenmesini eleştirdi. Minaj, bu durumu eleştirerek, bazı insanların hayatları boyunca çalışmalarına rağmen 250 bin dolar biriktiremediğini ve bu paranın bir denizaltıya atlayıp, içerisindeki hemen hemen herkesin öldüğü bir geminin enkazını görmeye gitmek için harcandığını belirtti. Minaj'ın bu sözleri bir kesimin tepkisini çekerken, bir kesim de Minaj'a hak verdiğini belirtti.
25 Haziran 2023

Rock’n Roll'un Kraliçesi olarak bilinen ABD'li müzisyen Tina Turner, 83 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık sorunları arasında kanser, inme ve böbrek yetmezliği bulunan Turner, 1980'lerde hit şarkılarıyla tanınmış ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştu. Ike & Tina Turner grubuyla müziğe adım atan ve solo kariyerinde büyük başarılar elde eden Turner, 180 milyondan fazla albüm satışı ve sekiz Grammy Ödülü ile müzik dünyasında önemli bir yer edinmişti.
24 Mayıs 2023

Apple, Apple Music abonelik ücretlerine yüzde 100 zam yaptı. Yıllık planın fiyatı 199,00 liradan 399,00 liraya yükseldi. Kullanıcılar bu fiyat artışını uygulama üzerinden bildirimle öğrendi. Yeni fiyatlar 25 Haziran'dan itibaren geçerli olacak.
29 Mayıs 2024

Raye, BRIT Ödülleri'nde yedi ödülden altısını kazanarak Harry Styles, Adele ve Blue gibi isimlerin rekorunu geçti ve yılın söz yazarı ödülünü alan ilk kadın oldu. Sanatçı, ödüllerini alırken büyükannesi Agatha'ya teşekkür etti ve plak şirketi tarafından yıllarca reddedildikten sonra özgür kaldığını ve şarkılarını kendisi yayınlamaya başladığını belirtti. Ayrıca, Dua Lipa en iyi pop sanatçısı, Kylie Minogue küresel ikon ödülünü aldı ve SZA en iyi uluslararası sanatçı ödülünü kazandı.
3 Mart 2024

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Kolombiyalı pop yıldızı Shakira, İspanya'da vergi kaçakçılığı yapmakla suçlanmış ve savcılar tarafından 6,6 milyon avro dolandırmakla itham edilmişti. Shakira, suçlamaların ardından borcunu ödeyerek soruşturmanın düşürülmesini sağladı. Mahkeme, delil yetersizliği ve Shakira'nın dolandırma niyeti olmadığına karar vererek soruşturmayı kapattı. Ayrıca, Shakira daha önce de benzer bir suçlamadan dolayı savcılarla uzlaşmış ve büyük bir meblağ ödemişti.
9 Mayıs 2024

Disney klasikleri için unutulmaz şarkılar yazan besteci Richard M. Sherman, 95 yaşında Los Angeles'taki bir hastanede yaşa bağlı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Sherman, kardeşi Robert ile birlikte 'Mary Poppins' filmi için iki Oscar kazanmış ve 'Jungle Book' ile 'Chitty Chitty Bang Bang' gibi filmler için de ünlü şarkılar bestelemişti. Sherman kardeşler, 2005 yılında Songwriters Hall of Fame'e dahil edilmiş ve 2008'de ABD Ulusal Sanat Madalyası'nı almışlardı. Disney, Sherman'ın ölümünü resmi bir açıklamayla duyurdu.
27 Mayıs 2024

The Guardian gazetesinin incelemesine göre, İngiliz Kraliyet Ailesi, Lancaster ve Cornwall düklüklerinden yıllık 1,2 milyar sterlin gelir elde ediyor. Bu gelir, 70 yıllık bir süreçte toplanan ve Ortaçağ'dan kalma ayrıcalıklara dayanan geniş arazi ve mülk portföylerinden kaynaklanıyor. Lancaster Düklüğü'nün gelirleri İngiliz tahtında oturan kişiye, Cornwall Düklüğü'nün gelirleri ise tahtın erkek varisine geçiyor. Kraliçe 2'nci Elizabeth'in ölümünden sonra tahta çıkan Charles'ın yerine Cornwall Düklüğü oğlu Prens William'a geçti. Britanya'da düklük gelirlerinin halka aktarılması ve kraliyet harcamalarının denetlenmesi konuları politikacılar tarafından tartışılmakta.
5 Nisan 2023

Glastonbury Festivali için beklenen açıklama yapıldı ve bu yılın yıldız isimleri Dua Lipa, Coldplay ve SZA olarak duyuruldu. Festivalde ayrıca Shania Twain, Piramit Sahnesi'nde 'efsaneler slotu'nda performans sergileyecek. Festival kadrosu, Dua Lipa, SZA, Little Simz, Avril Lavigne, Jessie Ware, Janelle Monae, Cyndi Lauper, PJ Harvey ve Camila Cabello gibi isimlerle kadın sanatçıların ağırlıkta olduğu bir liste sunuyor. Coldplay, festivalde beşinci kez 'headliner' olarak sahne alarak The Cure ile paylaştıkları rekoru geride bırakacak.
14 Mart 2024

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filmi, Warner Bros.'un şimdiye kadarki en başarılı filmi oldu. Film, başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve sekizinci Harry Potter filmi 'Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2'yi geride bırakarak bu başarıya ulaştı. Barbie'nin 1 milyar 342 milyon dolar hasılatla Warner Bros. tarihine geçmesi bekleniyor. Film ayrıca, Gerwig'e 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' unvanını kazandırdı.
29 Ağustos 2023

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı 'Barbie' filmi, küresel hasılatı 1 milyar doları aşarak büyük bir başarıya imza attı. Film, vizyona girdiği ilk hafta 51 milyon dolar hasılat elde etmişti. Şimdiye kadar 25 farklı ülkede gösterime giren film, toplamda 1,03 milyar dolar hasılat elde etti. Bu başarı ile film, 1,35 milyar dolarlık bilet satışı yapılan Süper Mario Kardeşler filminin ardından ikinci sıraya yerleşti.
7 Ağustos 2023

ABD'li teknoloji devi Apple, piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi olmaya devam ediyor ve piyasa değeri yeniden 3 trilyon doların üzerine çıktı. Dünya genelinde 1 trilyon dolar değerlemeyi aşan altı şirket bulunmakta ve bunların beşi ABD merkezli. İlk ondaki diğer şirketler arasında Microsoft, Suudi Aramco, Alphabet, Amazon, NVIDIA, Berkshire Hathaway, Meta Platforms, Tesla ve TSMC yer alıyor.
3 Temmuz 2023

Birleşik Krallık'ta yaşayan 14 yaşındaki tekir kedi Bella, en yüksek sesle mırıldanarak Guinness Dünya Rekoru'nu kırdı. Bella'nın rekoru, Guinness Dünya Rekorları hakemi ve bir ses mühendisi tarafından kaydedildi. Bella, rekoru elde etmek için gereken 50 desibelden daha yüksek bir ses çıkardı ve 54,6 desibellik mırıldamasıyla hedefi aştı.
18 Ekim 2023

Şirket çalışanlarından oluşan müzik gruplarının katılabileceği 'Ofisten Sahneye' müzik yarışması için başvurular devam ediyor. Yarışma 20 Kasım 2023'te başlayacak ve en fazla 30 şirket katılabilecek. Büyük ödül, Fransa'nın Lyon şehrine seyahat ve Coldplay konseri biletleri olacak. Başvurular, şirketlerin insan kaynakları departmanları aracılığıyla 30 Ekim 2023 tarihine kadar yapılabiliyor.
16 Ekim 2023

Netflix, 1997 yılında başladığı ve müşterilere kırmızı zarflar içinde DVD göndererek hizmet verdiği DVD kiralama işini sonlandıracağını açıkladı. Şirket, bu hizmetin son kırmızı zarfını 29 Eylül 2023 tarihinde postalayacağını duyurdu. Netflix CEO'su Ted Sarandos, şirketin blog sayfasında 25 yıllık bu hizmeti yıl sonunda kapatma kararı aldıklarını belirtti.
19 Nisan 2023
İşaretlediklerim