Yedi Grammy ödülüne sahip Amerikalı şarkıcı Christina Aguilera, 8 Ağustos'ta Antalya'da Regnum Live in Concert kapsamında konser verecek. Belek Turizm Merkezi'ndeki Regnum Carya'da konaklayacak olan Aguilera, otelde sahne alacak ve bilinen şarkılarını seslendirecek. Daha önce bu etkinlik kapsamında Jennifer Lopez, Dua Lipa, Tom Jones gibi isimler de Antalya'da konserler düzenlemişti.
5 Temmuz 2023

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Beyoncé'nin yeni ve iddialı Country tarzındaki albümü 'Cowboy Carter' hakkında övgü dolu sözler paylaştı. Beyoncé, 42 yaşında, albümün basın bülteninde projenin arkasındaki ilham kaynaklarını ve her bir şarkının yeniden tasarlanmış bir Western filmi versiyonu olduğunu belirtti. Harris, X platformunda yaptığı paylaşımda, Beyoncé'nin müziğinin ilham kaynağı olduğunu ve Country müziğin Siyah kökenlerini geri kazandırdığını ifade etti.
31 Mart 2024

Britanya'da Richard Hutter isimli bir kişi, altı yıl boyunca Beatles, Nirvana gibi ünlü grupların korsan plaklarını satarak 1,2 milyon Sterlin kazandı. Bir Clash hayranının, satın aldığı plakla ilgili şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Hutter'ın binlerce sahte plak sattığı ortaya çıktı. Hutter, ticaret standartları sorumluları tarafından yapılan inceleme sonucu yakalandı ve ertelenmiş hapis cezası ile 250 saat ücretsiz çalışma cezasına çarptırıldı.
6 Nisan 2023

BSD Crown, eskiden Emblaze olarak bilinen bir şirket, Twitch ve Amazon'u canlı yayın teknolojileriyle ilgili bir patent ihlali yapmakla suçlayarak dava açtı. Şirket, 1994'te kurulduğunu ve canlı yayın teknolojisini geliştirdiğini iddia ediyor. BSD, Amazon'un NFL maçları ve Twitch yayınlarında kullanılan video kalitesini ayarlama teknolojisi nedeniyle patent haklarını ihlal ettiğini öne sürüyor ve mahkemeden belirsiz bir miktarda maddi tazminat talep ediyor. Amazon, Twitch'i 2014 yılında 970 milyon dolara satın almıştı ve Emblaze daha önce Apple ve Microsoft'a da patent ihlali gerekçesiyle dava açmıştı.
7 Ocak 2023

ABD'li şarkıcı Madonna, ciddi bir bakteriyel enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi gördükten ve bir ay sonra taburcu edildikten sonra Instagram hesabından hayatta olduğu için şanslı hissettiğini belirtti. Tedavisi evde devam ederken, 15 Temmuz'da başlaması planlanan dünya turnesi ertelendi. Madonna, turnesine 14 Ekim'de Londra'dan başlayacak ve Avrupa'da 12 ülkeyi dolaştıktan sonra 6 Aralık'ta yine Londra konseriyle son verecek.
31 Temmuz 2023

Deutsche Bank, 2023 sonu için dolar/TL beklentisini 27’den 32’ye yükseltti. Bu, Türkiye'nin politika değişikliği sonrasında uluslararası kurumların dolar kuru tahminlerini güncellemeleri trendinin bir parçasıdır. Önceden, Britanya merkezli banka HSBC, 2023 sonu için dolar/TL beklentisini 27’den 29’a, 2024 sonu içinse 32’ye çıkarmıştı. Deutsche Bank'ın 2024 sonu tahmini ise 35 oldu.
5 Ağustos 2023

Ticketmaster’ın sahibi Live Nation, ShinyHunters adlı hacker grubunun 560 milyon müşterinin kişisel verilerini çaldığını doğruladı. Çalınan veriler arasında kullanıcıların isimleri, adresleri, telefon numaraları ve kısmi kredi kartı bilgileri bulunuyor. Hacker grup, verileri satmamak için 500 bin dolar fidye talep ediyor. Şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na durumu bildirdi ve soruşturma başlattı. Avustralya hükümeti ve FBI da olaya müdahil oldu.
1 Haziran 2024

Netflix, bugünden itibaren şifre paylaşımı kısıtlamasını tüm ülkelerde uygulamaya başladı. Bu uygulama, platformun gelirinin yüzde 80'inden fazlasının elde edildiği 100'den fazla ülkede mayıs ayında başlatılmıştı. Netflix, uygulamanın başlatılmasının ardından her bölgedeki gelirin ve kayıt sayısının arttığını belirtti. Şirket, 2023'ün ikinci yarısında gelir artışının hızlanmasını bekliyor.
20 Temmuz 2023

ABD'li teknoloji şirketi Apple, 2024 mali yılının ilk çeyreğinde gelirinin yüzde 4 azalarak 90,8 milyar dolara gerilediğini açıkladı. Bu düşüş, piyasa beklentilerinin hafif üzerinde gerçekleşti. Şirketin net karı da yüzde 2 azalarak 23,6 milyar dolara düştü. Aynı dönemde iPhone satışları yüzde 10,5, iPad satışları yüzde 16,7 azalırken, Mac satışları yüzde 3,9 arttı.
3 Mayıs 2024

ABD merkezli dijital yayın platformu Paramount+ Türkiye'de marka başvurusu yaptı. Ücretli aboneliğe dayanan video-dizi-film sağlayıcısı Paramount+'ın 11 Ekim 2023'te Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yaptığı belirtildi. Başvurunun henüz giriş aşamasında olduğu ve başvuru kararının yaklaşık altı ay sonra sonuçlanacağı ifade edildi.
5 Kasım 2023

Müzik sektöründe 70 yaşını aşmış ancak enerjilerini kaybetmeyen ve kariyerlerine devam eden yedi sanatçı bulunmaktadır. Bu sanatçılar arasında Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters, The Beatles'ın kurucusu Paul McCartney, The Rolling Stones'un frontman'i Mick Jagger, ABD'li müzisyen Bob Dylan, Bruce Springsteen, Fleetwood Mac grubunun üyesi Stevie Nicks ve Eagles'la bilinen Joe Walsh bulunmaktadır. Bu sanatçılar, yaşlarına rağmen hala konserler veriyor, albüm çıkarıyor ve müzik sektörüne katkıda bulunuyorlar.
25 Eylül 2023

Dijital yayın platformu Netflix, maliyetlerini düşürmek amacıyla bu yıl harcamalarında 300 milyon dolarlık bir azaltma planlıyor. Şirket, ilk çeyrekte tahminlerin biraz üzerinde bir büyüme gösterdi ve şifre paylaşımını engellemek için planlarını ikinci çeyreğe erteledi. Ayrıca, reklam destekli hizmet gibi yeni gelir modelleri üzerinde çalışıyor ve geçen yıl iş gücünün %4'ünü azaltmıştı. Şu an için ek işten çıkarmalar veya işe alım dondurma gibi adımlar gündemde değil.
13 Mayıs 2023

ABD'li özel sermaye şirketi Apollo Global Management Inc., Starbucks'ın Kuveytli AlShaya Group'a ait Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'daki hisselerinin yüzde 30'unu satın almayı planlıyor. Kuveytli şirket, azınlık hisselerinin yüzde 30'unu satışa çıkardı ve aralarında Suudi Arabistan'ın egemen varlık fonu Kamu Yatırım Fonu'nun da bulunduğu birkaç alıcı adayı kısa listeye alındı. Starbucks, İsrail-Hamas savaşının bölgedeki işlerine zarar verdiğini ve satışlarının önemli ölçüde etkilendiğini açıklamıştı. AlShaya Group, 13 ülkede yaklaşık 2 bin Starbucks mağazası işletiyor.
8 Şubat 2024

Broadway'in ünlü müzikali 'Operadaki Hayalet', 35 yıl süren gösterim serüvenini sonlandırdı. Pandemi nedeniyle 18 ay kapalı kalan ve maliyetlerin artmasıyla zorluklar yaşayan Broadway, bu ikonik eserin son perdesini indirdi. Müzikalin son gösterimine eski ve yeni oyuncular katıldı ve besteci Andrew Lloyd Webber, performansı geçtiğimiz yıl kaybettiği oğlu Nick'e adadı. 'Operadaki Hayalet', Londra'da hâlâ sahnelenmeye devam ediyor ve Ekim ayında 36. yılını kutlayacak.
18 Nisan 2023

Dünyaca ünlü kutu oyunu Monopoly, beyazperdeye uyarlanıyor. Barbie filmiyle gündeme gelen Margot Robbie'nin kurucusu olduğu LuckyChap yapım şirketi, filmin yapımcılığını üstleniyor. Hasbro Entertainment da ortak yapımcı olarak projede yer alıyor. Oyunun sinemaya nasıl uyarlanacağına dair detaylar henüz belirsiz.
12 Nisan 2024

Kripto para borsası Binance, iflas eden kripto para aracı kurumu Voyager Digital'in varlıklarını satın almak için yaptığı 1,3 milyar dolarlık anlaşmayı iptal etti. Binance.US, bu kararın gerekçesi olarak ABD'deki düzenleyici ortamın 'düşmanca ve belirsiz' olmasını gösterdi. Voyager Digital, iflasını geçen yıl temmuz ayında duyurmuş ve aralık ayında varlıkları için en yüksek teklifi Binance.US'ten almıştı. Satışın iptali sonrasında Voyager, Binance.US tarafından yapılan 10 milyon dolarlık depozito ve fesih ücretiyle ilgili haklarını saklı tuttuğunu belirtti.
26 Nisan 2023

Netflix'in İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu alan dizisi 'The Crown'ın final sezonundan ilk fragman yayınlandı. Altıncı ve final sezonunun ilk dört bölümü 16 Kasım'da, diğer altı bölüm ise 14 Aralık'ta yayınlanacak. Dizi, 90'ların sonu ve 2000'lerin başını, Prenses Diana'nın trajik ölümüyle tanımlanan dönemi anlatacak. Ayrıca Prens William ve Kate Middleton'ın St Andrews Üniversitesi'nde başlayan aşklarını da işleyecek.
9 Ekim 2023

Albayrak grubu, şirket verilerini yurt dışına taşımaya zorlandığı gerekçesiyle Microsoft’a açtığı davada 1,5 milyon lira tazminat kazandı. İstanbul 5’inci Asliye Ticaret Mahkemesi, Microsoft Corporation ve Türkiye temsilcisi ETG Bilgisayar Danışmanlık Eğitim Hizmetleri ve Yayıncılık Sanayi Ltd. Şti.’nin tazminat ödemesine hükmetti. Albayrak grubunun avukatı, bu davanın veri güvenliği farkındalığını artırmak adına önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun Huawei'ye yurt dışına veri aktarımı izni vermesi de tartışma konusu oldu.
4 Haziran 2024

Sony'nin bu yıl Playstation 5'in ince versiyonunu çıkarabileceği konuşuluyordu ve bu söylenti resmi belgelere de yansımıştı. Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almak istemesi ve oluşabilecek 'haksız rekabet' ve 'tekelleşme' iddiaları mahkemelik olmuştu. Bu durumda, şirket temsilcileri Sony'nin bu yılın sonuna doğru 'PS5 Slim' çıkarmasını beklediklerini belirtmişlerdi. PS5 Slim'in ilk görüntüleri bir Çin forumunda sızdırıldı.
12 Ağustos 2023

ABD'li pop yıldızı Britney Spears, altı yıllık birlikteliklerinin ardından geçen yıl evlendiği Sam Asghari'den ayrıldığını Instagram hesabından duyurdu. Ayrılık nedenini 'kimseyi ilgilendirmez' diyerek açıklamayan Spears, 'bu acıya daha fazla dayanamadığını' belirtti. Ayrıca, 2021 yılına kadar 10 yılı aşkın bir süredir kendisini vesayet altında tutan babasına da seslenerek, 'Eğer babamın güçlü askeri olmasaydım, doktorlar tarafından iyileştirilmem için uzak yerlere gönderilirdim' dedi.
20 Ağustos 2023
İşaretlediklerim