Fransız elektronik müzik ikilisi Daft Punk, 2013 yılında yayımlanan ve büyük beğeni toplayan son stüdyo albümü Random Access Memories'in 10. yıl dönümünü, albüme dokuz yeni şarkı ekleyerek kutlamaya hazırlanıyor. Yenilenmiş albümün tamamı 12 Mayıs'ta dinlenebilecek, ancak şarkılardan 'Fragments of Time'ın yapım süreci ve ham hali şimdiden ikilinin web sitesinde yer alıyor. Daft Punk, 2021 yılında müziğe devam edeceklerini ancak ikili olarak yollarını ayırdıklarını duyurmuştu.
23 Mart 2023

İstanbul'da bulunan Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Dünya Denizcilik Günü nedeniyle mavi renkle ışıklandırıldı. Bu özel gün için yapılan aydınlatma, denizciliğin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Aydınlatma, sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek.
29 Eylül 2023

Kıbrıslı müzik grubu Sol Anahtarı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri için 'Sesimi Duyan Var mı?' isimli bir şarkı yazıp klip çekti. Grup, şarkıyı depremde hayatını kaybedenlere ithaf ederek, inşaat sermayesi ve yetkililere karşı mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca Türkiye'deki ilerici güçlerin mücadelesine destek mesajı verdi.
17 Nisan 2023

Şarkıcı Melek Mosso, aldığı ödülü kadınlara adayarak, seslerinin kısılmayacağını belirtti. Bu sözler iktidara yakın kesimlerin tepkisini çekti ve sosyal medya üzerinden Mosso'nun AKP'li belediyeler tarafından düzenlenen konserlerinin iptal edilmesi için baskı yapıldı. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği festivaldeki konseri için de iptal baskısı yapıldı ancak Paradise Production Yönetim Kurulu Başkanı Esat Kaba, konserin iptal edilmediğini açıkladı.
7 Haziran 2023

ENKA Sanat, 17 Ekim'de başlayacak olan yeni sezonunu geniş bir yelpazeyle açıyor. Program, caz ve klasik müzik konserlerinden oluşuyor ve birçok ünlü sanatçıyı ağırlayacak. Yeni sezon, Ceylan Ertem, Coşkun Karademir ve Cenk Erdoğan'dan oluşan 'Yekpâre Trio' konseriyle başlayacak. Ayrıca, Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlamak için özel etkinlikler düzenlenecek. Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Atatürk Haftası'nda ENKA Oditoryumu'na konuk olacak. Borusan Quartet, sezon konserlerinin Avrupa yakası ayağı için ENKA Oditoryumu'nda iki konser verecek.
16 Ekim 2023

Amerikalı heavy metal grubu Metallica, altı yıl sonra piyasaya süreceği yeni albümü '72 Seasons'ın ikinci teklisi 'Screaming Suicide'ı dijital müzik platformlarında yayımladı. Şarkının video klibi de YouTube üzerinden izleyicilere sunuldu ve klip Tim Saccenti tarafından yönetildi. Grup, daha önce albümden 'Lux Æterna' isimli bir başka şarkıyı da tekli olarak piyasaya sürmüştü. Yeni albüm, 12 parçadan oluşacak ve 77 dakika sürecek.
20 Ocak 2023

İzlandalı-Danimarkalı sanatçı Olafur Eliasson'un Türkiye'deki ilk sergisi 'Senin beklenmedik karşılaşman', İstanbul Modern'de açıldı ve yoğun ilgi gördü. Sergide, Eliasson'un su, ışık, renk, algı, hareket, geometri ve çevre gibi konulara odaklanan 40'a yakın yapıtı yer alıyor. Sergi, 9 Şubat 2025'e kadar ziyaret edilebilecek. Açılışa yaklaşık 2 bin sanatsever katıldı ve İstanbul Modern en kalabalık akşamlarından birini yaşadı.
7 Haziran 2024

Şarkıcı Melek Mosso, aldığı ödülü kadınlara adadıktan sonra iktidara yakın sosyal medya hesapları tarafından hedef gösterildi. Bu tepkilerin ardından, 8 Haziran'da yapılması planlanan Kuruçeşme Açıkhava konserini iptal ettiğini duyurdu. Mosso, konuşmasının siyasi bir amaç taşımadığını ve sadece acıların tekrar yaşanmamasını dilemek istediğini belirtti. Ayrıca, bu süreçte birleştirici olmak istediğini ve kırdığı herkesten özür dilediğini ifade etti.
7 Haziran 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15-21 Mart tarihleri arasında düzenlediği 'İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi' kapsamında sanatçı Karsu, depremzedeler yararına bir konser verdi. Karsu, konuşmakta zorlandığını belirterek yanında '25 yıllık arkadaşı' olan piyanosunu getirdiğini ifade etti. Repertuvarında 'Gesi Bağları', 'Uzun İnce Bir Yoldayım' ve 'Neredesin Sen' gibi eserleri seslendiren Karsu, Neşet Ertaş'ın ailesinin kendisine destek verdiğini de sözlerine ekledi. Konserin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karsu'ya bir hediye takdim etti.
15 Mart 2023

İzmir Valiliği, kent genelinde kapalı mekanlarda uygulanan müzik yasağının başlama saatini 01:00'den 04:00'e çekti. Açık mekanlar için herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu karar, Antalya'da alınan benzer bir kararın ardından geldi ve turizm sezonunun başlamasıyla yabancı turistlerin eğlencelerinin kesintiye uğramaması amaçlanıyor. İzmir Valililiği Mahali Çevre Kurulu'nda alınan karara il müftülüğü ve İzmir Ticaret Odası Başkanlığı şerh düştü.
22 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki hastane saldırısı nedeniyle ilan ettiği üç günlük milli yas sürecinde, sadece konserlerin iptal edilmesi müzisyenler tarafından eleştirildi. Müzisyenler, milli yasın en zor para kazanan kesimi çalışamaz hale getirdiğini belirtti ve 'Şarkılarımızı söylerken de savaşa karşı çıkabiliriz' dedi. Müzisyenler, konser iptallerinin sadece müzik sektörünü etkilediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

Türk rock müziğinin tanınmış isimlerinden Teoman, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, emeklilik hayatı yaşadığını ve 'tembellik kariyeri' yapmayı planladığını belirtti. İki gün önce yedi şarkıdan oluşan bir cover albümü çıkardığını ve yaz sonunda yeni bir albüm daha yayınlayacağını ifade etti. Ayrıca, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda yapılan esprilere olumlu yaklaştığını ve bu durumdan hoşlandığını dile getirdi.
6 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 18-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği tüm konserleri, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları nedeniyle ertelediğini duyurdu. İsrail'in saldırıları, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufan' operasyonunun ardından başlamıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu.
18 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayı süresince İstanbulluların iftardan sonra Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih müzelerini ücretsiz ziyaret edebileceklerini duyurdu. Ziyaretler için Radar İstanbul uygulaması üzerinden kayıt yapılması gerekiyor. Bu uygulama aracılığıyla İBB Kültür A.Ş.'ye bağlı tüm müzeler iftardan saat 22.00'ye kadar ücretsiz gezilebilecek.
23 Mart 2023

Heavy metal grubu Metallica, kendi yardım kuruluşu 'All Within My Hands' aracılığıyla Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgesine toplamda 250 bin dolar bağışta bulundu. Grup, depremzedelere tıbbi yardım ve yiyecek sağlayan 'Direct Relief' ve 'World Central Kitchen' adlı iki kuruluşa 125'er bin dolarlık destek verdiğini açıkladı.
15 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te düzenlenen toplu açılış töreninde Cengiz Kurtoğlu'nun 'Duyanlara duymayanlara' şarkısını söyledi. Sahnede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da bulunuyordu, ancak onlar şarkıya katılmadı. Erdoğan'ın performansı sosyal medyada ve Ekşi Sözlük'te gündem oldu ve çeşitli yorumlar alındı. Şarkının sözleri de makalede yer aldı.
28 Ocak 2023

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Getir'de kurye olarak çalışan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muharrem Can İncir, sipariş teslimi sonrası bir otelde piyano çalarken çekilen videosuyla sosyal medyada dikkat çekti. Mozart'ın 'Türk Marşı'nı çalan İncir, piyano çalmayı kendi kendine internetten öğrendiğini ve ileride piyanist olmak istediğini belirtti. Tasarım ve modelleme bölümünde okuyan İncir, konservatuvara gitme isteğine rağmen eğitimi olmadığı için kazanma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyor. Sosyal medyadaki olumlu yorumlar karşısında duygulanan İncir, bu ülkede keşfedilmesi gereken birçok gencin olduğunu ifade etti.
11 Ocak 2023

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen ve 130'dan fazla kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıyı radikal İslamcı örgüt IŞİD üstlenirken, dört saldırgan yakalandı. Putin, radikal İslamcıların ramazan ayında nasıl suç işleyebildiklerini sorguladı ve bu eylemlerin İslam dünyasının ideolojisiyle çeliştiğini belirtti. Ayrıca, ABD'nin saldırıyla ilgili yanıltıcı bilgiler yaymaya çalıştığını iddia etti.
25 Mart 2024

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi Parkı protestolarının 10. yıl dönümünde Taksim'de bulunan Makine Mühendisleri Odası önünde toplandı. Çok sayıda siyasi parti temsilcisinin de katıldığı eylemde 'Karanlık gider, Gezi kalır' yazılı pankart açıldı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, direnişle gurur duyduklarını ifade etti ve Gezi'nin haksızlıklara karşı duranların simgesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, hapiste tutulan Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularıyla gurur duyulduğu belirtildi.
31 Mayıs 2023
İşaretlediklerim