ABD'li pop ikonu Madonna, müzik kariyerinin 40. yılını Kuzey Amerika ve Avrupa'da gerçekleştireceği bir turne ile kutlayacak. 'Madonna: The Celebration Tour' adlı turne, 15 Temmuz'da Kanada'nın Vancouver kentinde başlayıp, 1 Aralık'ta Amsterdam'da sona erecek. Turne sırasında Madonna, kariyeri boyunca Billboard Hot 100 listesinde yer alan 38 şarkısını seslendirecek ve 35 şehri ziyaret edecek. Turne biletleri 20 Ocak'ta madonna.com/tour adresinde satışa çıkacak.
19 Ocak 2023

Coldplay solisti Chris Martin, osteoartriti olan 64 yaşındaki hayranı Saundra Glenn'e 'Radio 1’in Big Weekend' festivaline giderken yardım etti. Glenn, festival alanının yakınında dinlenirken Martin'in arabasına alındı ve sanatçı alanına kadar eşlik edildi. Martin, Glenn'in hedefine ulaştığından emin olmak için golf arabası ayarladı. Glenn, Martin'in nazik ve duyarlı bir insan olduğunu belirtti ve bu deneyimi hayatının en havalı festivali olarak nitelendirdi.
28 Mayıs 2024

Piiz müzik grubunun davulcusu Mehmet Dudarık ve arkadaşı Oğuzhan Oğuz'a saldırdığı iddiasıyla yargılanan Bilge Kaan Korkmaz'ın 13 yıl altı aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, tahliye edilmesine Ankara başsavcılığı tarafından itiraz edildi. Ankara 65'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından, başsavcılık suçun vasıf ve mahiyeti ile delil durumunu gerekçe göstererek sanığın yeniden tutuklanması için itirazda bulundu. İtirazın değerlendirilmesi için dava dosyası nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderildi.
26 Nisan 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu'nda Trabzonspor'un Basel ile oynadığı maçta, taraftar grubu Vira'nın hazırladığı koreografi dikkat çekti. Koreografide, depremde yardım eden ülkelerin bayrakları ve arama kurtarma köpeği Proteo'ya teşekkür edildi. Farklı takımların taraftarları bir arada maçı izlerken, Vira grubunun yöneticisi Muhammet Onur Yazıcı, koreografinin 48 saatte hazırlandığını ve birlik mesajı vermek istediklerini belirtti. Koreografi, Meksika başta olmak üzere dünya basınında geniş yer buldu.
17 Şubat 2023

Türk sanatçı Volkan Konak, Almanya'ya giriş vizesi alamadığı için Mayıs ayında yapılacak olan Almanya konserini iptal etmek zorunda kaldı. Konak, bu durumu Twitter üzerinden duyurdu ve Türkiye'den Avrupa'ya vize almanın zorlaştığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'den yüksek oranda iltica başvurusu alındığı gerekçesiyle Batılı ülkelerin vize verme konusunda daha katı davrandığına dikkat çekildi. Pandemi sonrası artan vize başvurularında ret oranlarının yüksek olduğu ve aralarında doktor ve mühendislerin de bulunduğu birçok meslek grubunun etkilendiği belirtildi.
27 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik destek açıklamasını AKP'li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Usta alkışladı. Akşener, Usta'ya 'Sen alkışlamasaydın' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İBB tarafından hizmete açılan 'İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı'nın açılış töreninde gerçekleşti. Daha önce benzer bir durumda, İBB Başkanı İmamoğlu'na teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de AKP içinde tepkiyle karşılaşmıştı.
31 Mart 2023

Broadway'in ünlü müzikali 'Operadaki Hayalet', 35 yıl süren gösterim serüvenini sonlandırdı. Pandemi nedeniyle 18 ay kapalı kalan ve maliyetlerin artmasıyla zorluklar yaşayan Broadway, bu ikonik eserin son perdesini indirdi. Müzikalin son gösterimine eski ve yeni oyuncular katıldı ve besteci Andrew Lloyd Webber, performansı geçtiğimiz yıl kaybettiği oğlu Nick'e adadı. 'Operadaki Hayalet', Londra'da hâlâ sahnelenmeye devam ediyor ve Ekim ayında 36. yılını kutlayacak.
18 Nisan 2023

Bayram tatilinde İstanbul'u sanatla keşfetmek isteyenler için İstanbul Modern, dünyaca ünlü sergileri ve etkinlikleriyle kapılarını açıyor. Müzede, 'Yüzen Adalar', Ozan Sağdıç'ın 'Fotoğrafçının Tanıklığı' ve 'Zamansız Meraklar' gibi çeşitli sergiler ziyaretçilere sunuluyor. Ayrıca, Renzo Piano'nun yeni müze binasının yapım hikâyesini anlatan bir sergi ve Boğaziçi ile Haliç'in buluştuğu noktada yer alan yansıtma havuzu ile benzersiz bir seyir deneyimi de sunulmaktadır. İstanbul Modern, bayramın birinci günü hariç diğer günler ziyarete açık olacak.
7 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş Pazarcık'a giderek depremzedelerle görüştü ve çadır kenti ziyaret etti. Akşener, depremin ilk gününde devletin sesini duyma ve susma günü olduğunu belirtmiş ve deprem bölgesine daha sonra gideceğini, gürültüyle gidildiğinde dikkatin kişiye çekileceğini ifade etmişti.
9 Şubat 2023

Şarkıcı Teoman, Bodrum'da verdiği yeni yıl konserinde Lozan Antlaşması'nın 100. yılına atıfta bulunarak, eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'jelibon' açıklamasına esprili bir gönderme yaptı. Gökçek, bir gazetede yer alan ve aslında bir şaka olan 'jelibon rezervi' haberini ciddiye alarak televizyon programında dile getirmiş ve bu durum sosyal medyada alay konusu olmuştu. Teoman'ın bu göndermesi, konser sırasında yaptığı bir espriyle gerçekleşti.
1 Ocak 2023

ABD'li şarkıcı Madonna, ciddi bir bakteriyel enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi gördükten ve bir ay sonra taburcu edildikten sonra Instagram hesabından hayatta olduğu için şanslı hissettiğini belirtti. Tedavisi evde devam ederken, 15 Temmuz'da başlaması planlanan dünya turnesi ertelendi. Madonna, turnesine 14 Ekim'de Londra'dan başlayacak ve Avrupa'da 12 ülkeyi dolaştıktan sonra 6 Aralık'ta yine Londra konseriyle son verecek.
31 Temmuz 2023

Türkiye'de 10. yılını kutlayan Spotify, en çok dinlenen sanatçı, şarkı ve podcastleri derledi. 2013 ile 2017 yılları arasında pop müzik en çok ilgi gören tür oldu. 2017'den sonra hip hop da en çok dinlenenler listesine girdi. En çok dinlenen sanatçılar listesinde Ezhel, UZI ve Sezen Aksu öne çıkarken, en çok dinlenen şarkı Madrigal grubunun 'Seni Dert Etmeler' parçası oldu. En çok dinlenen podcast ise psikolog Beyhan Budak'ın 'Kendine İyi Davran'ı oldu.
12 Ekim 2023

İstanbul Müze Gazhane'de 3-5 Şubat tarihlerinde 'Virtual Landscapes' adlı uluslararası bir sanal gerçeklik (VR) sergisi gerçekleştirilecek. Galaxy Network tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu yedi ülkede eş zamanlı olarak sunulan sergide, uluslararası festivallerden ödüllü dokuz VR filmi sanatseverlerle buluşacak. Sergide, uzay yolculuklarından sanat eserlerine kadar çeşitli temalarda filmler yer alacak ve giriş ücretsiz olacak. 'VR Future NFT' sahiplerine girişlerde öncelik tanınacak.
23 Ocak 2023

Müzisyen Cem Adrian, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen ve 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremler sonrasında 'Hüküm' adında bir şarkı yazdı ve seslendirdi. Şarkı, Sezgin Alkan'ın piyanosu ve İsrailli sanatçı Mark Eliyahu'nun kemançesi eşliğinde tüm dijital platformlarda yayınlandı. Adrian, şarkıdan elde edilecek tüm gelirin depremzedeler için 'sonsuza dek' kullanılacağını taahhüt etti. Şarkının video klibinde deprem sonrası yıkılan kentlerin görüntüleri yer alıyor.
24 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt'ta Yaşar Kemal Meydanı'ndaki Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, vatandaşlara birlik ve beraberlik içinde hareket etme çağrısında bulundu. İmamoğlu, 'pireye kızıp yorganı yakmak' benzetmesiyle, ayrıştırıcı politikalara karşı uyarıda bulunarak, oyların ve güçlerin bölünmemesi gerektiğini vurguladı. 2019'dan bu yana değişmeyen bir muhalefetle karşı karşıya olduklarını belirterek, birlik, bütünlük ve akıllı hareket etmenin önemine dikkat çekti.
23 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

İstanbul'da İSPARK tarafından işletilen otopark ücretlerine yüzde 35'e varan zam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yapılan oylama sonucunda, yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Bu zamla birlikte bir saatlik otopark ücreti 52 liradan 70 liraya yükseldi.
12 Haziran 2024
İşaretlediklerim