Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Galatasaray’ın Napoli’den kiraladığı yıldız forvet Victor Osimhen’in kendilerine de önerildiğini belirtti. Doğan, Tivibu Spor’da Çiğdem Günal’ın sorularını yanıtlarken, Osimhen’in yüksek maliyetleri nedeniyle transferin gerçekleşmediğini ifade etti. Galatasaray, Osimhen’i bedelsiz kiralarken, oyuncuya bir sezon için 6 milyon avro maaş ödeyeceğini duyurmuştu.
11 Eylül 2024

Fenerbahçe, Fiorentina'da forma giyen Faslı futbolcu Sofyan Amrabat'ı kiraladığını duyurdu. Kulüp, Amrabat'ın sağlık kontrolleri ve ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini belirtti. Geçen sezonu Manchester United'da geçiren Amrabat, tüm kulvarlarda 30 maça çıkmıştı.
30 Ağustos 2024

Galatasaray Kulübü, transfer görüşmelerinde bulunmak üzere Faslı futbolcu Hakim Ziyech’i İstanbul’a getirdi. 30 yaşındaki futbolcu, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne özel uçakla geldi ve Galatasaray Kulübü'nün temsilcileri tarafından karşılandı. Ziyech, geçen sezon İngiltere Premier Lig’de Chelsea formasıyla 18 lig maçında 3 asist yaptı.
19 Ağustos 2023

Galatasaray, bu sezon en zorlandığı maçlardan birini Adana Demirspor karşısında oynadı. Maç boyunca kalesinde birçok şut gören ve rakibe pozisyon veren Galatasaray, Fernando Muslera'nın kurtarışları sayesinde skoru 0-0 tutmayı başardı. Maçın 53. dakikasında Hakim Ziyech'in attığı golle öne geçen Galatasaray, ardından Kerem Demirbay'ın golüyle rahatladı ve maçı kazandı. Bu galibiyetle Galatasaray, 14 maçlık galibiyet serisini sürdürdü ve takımda yüksek bir özgüven oluştu.
27 Nisan 2024

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, milli futbolcu Barış Alper Yılmaz'a gelen transfer tekliflerini düşünmeden reddettiklerini açıkladı. Hatipoğlu, EURO 2024'te gösterdiği performansla dikkat çeken Barış'ın satılık olmadığını belirtti. Ayrıca, Kerem Aktürkoğlu'na da teklifler geldiğini ve onu da bırakmak istemediklerini ifade etti. Hatipoğlu, transfer çalışmalarının devam ettiğini ve sağ bek ile orta saha pozisyonları için alternatifli oyuncularla görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
14 Temmuz 2024

Fenerbahçe, milli futbolcu Cengiz Ünder ile dört yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Cengiz'in bonservisi için Olimpik Marsilya Kulübüne 15 milyon avro bonservis bedeli ödenecek. Bu bedel, dört yıl içinde ödenecek. Cengiz Ünder, imza töreninin ardından Fenerbahçe forması giyecek olmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.
13 Ağustos 2023

Eryaman Stadı'nın zemininin bir hafta boyunca konuşulduğu ve yapılan çalışmalar sonucunda iyileştirildiği belirtiliyor. Galatasaray'ın Sparta Prag karşısında sergilediği performans ve önde baskı yaparak rakibini pas yapamaz hale getirmesi, zeminin kalitesinin önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Ankaragücü'nün pahalı kadrosuna rağmen Galatasaray karşısında çaresiz kalması ve bu durumun taraftarlarını üzdüğü ifade ediliyor.
19 Şubat 2024

İngiltere Premier Lig ekibi Bournemouth, milli futbolcu Enes Ünal ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Geçen sezon İspanya'nın Getafe takımından kiralanan Ünal'ın zorunlu satın alma opsiyonu kullanıldı. 27 yaşındaki forvet, Bournemouth formasıyla bu sezon 16 maçta iki gol attı. Ünal, daha önce 'yoklama kaçağı' olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
29 Mayıs 2024

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Beşiktaş, futbolcusu Tayfur Bingöl'ün 2024-2025 sezonu sonuna kadar Eyüpspor'a kiralandığını duyurdu. Geçen sezon Beşiktaş formasıyla 17 resmi maçta görev alan Bingöl, bir gol kaydetmişti. Beşiktaş, Bingöl'e yeni kulübünde başarılar diledi.
30 Temmuz 2024

Türkiye'nin dört büyük futbol kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un toplam borcu 29,93 milyar lira olarak açıklandı. En fazla borcu olan kulüp 9,59 milyar lira ile Galatasaray oldu. Fenerbahçe'nin borcu 8,63 milyar, Beşiktaş'ın 7,05 milyar ve Trabzonspor'un 4,66 milyar lira. Kulüplerin toplam alacakları ise 12,45 milyar lira olarak belirtildi.
11 Ekim 2023

Fenerbahçe, İtalya'nın Fiorentina takımından Faslı orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat'ı kiralık olarak transfer etti. Ülker Stadı'nda düzenlenen imza töreninde Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Amrabat'ın transfer sürecinin uzun ve zorlu geçtiğini belirtti. Amrabat, Fenerbahçe'ye transfer olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve kulübün bir parçası gibi hissettiğini ifade etti. Teknik Direktör Jose Mourinho'nun da Amrabat'ı çok istediği ve bu transferin Fenerbahçe'nin vizyonunu gösterdiği vurgulandı.
31 Ağustos 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Dünyaca ünlü futbolcu Neymar, Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımına transfer oldu. Al-Hilal, bu transfer için PSG'ye 80 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek. Neymar, Al-Hilal takımından iki yılda 300 milyon avro kazanacak. Reklam ve sponsor gelirleriyle bu bedelin 400 milyon avroya kadar çıkması bekleniyor. Suudi Arabistan kulüplerinin son dönemde gerçekleştirdiği yıldız transferler arasında Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sadio Mane, N’Golo Kante, Riyad Mahrez, Ruben Neves, Roberto Firmino ve Jordan Henderson gibi isimler yer alıyor.
15 Ağustos 2023

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Tüpraş ile 2023-2024 sezonundan başlamak üzere üç sezon için geçerli olacak stadyum isim hakkı ve reklam sözleşmesi imzalandığını duyurdu. 2023-2024 sezonu için anlaşma bedelinin başarı primi dahil toplam 230 milyon 383 bin 150 lira ve artı KDV olduğu belirtildi. 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarına ilişkin tutarlar, 2023-2024 sezonuna ilişkin belirlenen tutarlara Türkiye İstatistik Kurumunca yayınlanan TÜFE oranı eklenmesi suretiyle bulunacak.
26 Eylül 2023

İspanya'nın önde gelen futbol kulüplerinden Atletico Madrid, Türk milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün transferini resmi olarak duyurdu. Stoper mevkiinde oynayan Söyüncü ile dört yıllık bir sözleşme imzalandığı açıklandı.
6 Temmuz 2023

İtalya'nın Atalanta takımından milli futbolcu Merih Demiral, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Al Ahli, daha önce de Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe altyapısında yetişen ve daha sonra Portekiz ve İtalya'da forma giyen 25 yaşındaki Merih, Atalanta kariyerinde 70 maça çıktı ve üç gol attı.
19 Ağustos 2023

Sky News, Getir'in Britanya pazarından çekilirken Tottenham Hotspur'a beş milyon sterlin borcu olduğunu iddia etti. Getir, bu iddiaları yalanlayarak Tottenham Hotspur'a herhangi bir borçlarının olmadığını belirtti. Ayrıca, Getir'in Türkiye Varlık Fonu ile ortaklık iddialarına dair bir açıklama yapılmadı.
20 Mayıs 2024

Eski Barcelona ve Atletico Madrid oyuncusu Arda Turan, İspanya'da 2015 ve 2016 yıllarında işlediği kişisel gelir vergisi dolandırıcılığı suçları nedeniyle 633 bin avro para cezasına çarptırıldı. Ayrıca hapis cezası da alan Turan, cezası iki yıldan az olduğu için sadece para cezası ödeyecek. Arda Turan'ın suçlamaları kabul ettiği ve vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı belirtildi.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim