İstanbul'da çay ocağı işleten ve 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin, iş yerinde bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polis ekipleri, 24 yaşındaki inşaat işçisi E.B.'yi şüpheli olarak tespit edip gözaltına aldı. Şüphelinin daha önce de çeşitli suçlardan kaydı olduğu ve cinayette kullanılan bıçağın ele geçirildiği belirtildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlının olay sonrası izlediği güzergahı belirleyerek operasyon düzenledi.
1 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin İSKİ Genel Kurulu sırasında, İBB çalışanları ile bazı AKP'li meclis üyeleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bu kavgayı görüntülemek isteyen Medyascope muhabiri Ali Macit, AKP'li meclis üyeleri tarafından darp edildi. Olay yerine müdahale eden güvenlik görevlileri ve diğer meclis üyeleri sayesinde Macit, bölgeden uzaklaştırıldı ve sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi. Macit, saldırıya uğradığı için şikayetçi olacağını belirtti.
30 Mayıs 2023

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Şirinyer Hipodromu'nda, Melih Döleneken isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı temizlik personeli İrfan G.'ye tokat attı. Olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı ve büyük tepki topladı. Döleneken, Twitter üzerinden yaptığı savunmada suçlamaları reddetti. Polis tarafından gözaltına alınan Döleneken, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Ocak 2023

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Sultanbeyli'de hayatını kaybeden işçiler için açıklama yapmak üzereyken gözaltına alındı. EMEP, Barbaros'un gözaltına alınma sebebi olarak sosyal medya paylaşımları ve çeşitli açıklamaların gösterildiğini ifade etti. Barbaros, adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Olay, Sultanbeyli'de bir konteynerde çıkan yangında üç işçinin ölümüyle ilgiliydi.
15 Ocak 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki bir iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Yusuf Günbay, pres makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Günbay'ın öldüğünü tespit etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ocak 2023

Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, bir restoranda yemek yedikten sonra döner, pilav ve sütlacı beğenmediğini belirterek hesabı ödemeden işletmeyi terk ettiği iddiasıyla gündeme geldi. İşletme sahibi Ferhat Kodat'ın yanında müşterilere duyurulacak şekilde hesabı ödemeyeceğini ifade etmesi üzerine, Artvin Valiliği tarafından İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Meral hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.
7 Kasım 2023

Burdur Halk Sağlığı Merkezi'nde 10 Kasım Atatürk'ü anma gününde sağlık çalışanları tarafından düzenlenen çiğ köfte partisi, sosyal medyada tepki topladı. Bu tepkilerin ardından Burdur Valiliği, olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, olayın yerel ve ulusal basın ile sosyal medya hesaplarına yansımasının ardından soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.
13 Kasım 2023

Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir iş yerinde yapılan operasyonda 11 ton sahte zeytinyağı bulundu. İş yerinde sahte zeytinyağı üretildiği bilgisi üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taklit markalarla satışa hazırlanmış ürünleri ele geçirdi. İş yeri sahibine adli ve idari işlemler başlatılırken, içerisinde pamuk ve ayçiçeği yağı karışımı bulunan yağ tankları da mühürlendi.
19 Ocak 2024

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde çöp konteynerlerinin kaybolması üzerine Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ünlü televizyon programcısı Müge Anlı'dan yardım talebinde bulundu. Kanar, Twitter üzerinden yaptığı çağrıda Anlı'dan kayıp konteynerleri bulmasını istedi ve vatandaşlardan da yardım çağrısında bulundu. Ayrıca, çöp konteynerlerinin çalınmasına tanıklık eden vatandaşların belediyenin çağrı merkezine bilgi vermelerini rica etti ve kamu malına verilen zararı kınadı.
6 Haziran 2023

Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'ne bağlı Kapısuyu Köyü'nde bulunan ve halkın ücretsiz olarak kullandığı kamuya ait plaj, kaymakamlık tarafından on yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarıldı. İhale, 19 Haziran'da yapılacak ve yıllık kira bedeli olarak 150 bin TL isteniyor. Yerel halk ve Kapısuyu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Fırtına, ihaleye çıkarılan plaja karşı olduklarını belirtti.
13 Haziran 2023

Pakistan'ın Pencap ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde federal hükümetin sınırlı sayıda ücretsiz un dağıtımı yapacağını açıklamasının ardından izdihamlar meydana geldi. Multan, Muzaffergarh, Faysalabad, Bannu ve Çarsadda şehirlerinde yaşanan izdihamlar sonucunda ikisi kadın olmak üzere toplam yedi kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde insanların un kamyonlarına tırmanarak unları almaya çalıştıkları ve yollara attıkları görüldü. Hükümete ve polise, dağıtımda gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle tepki gösterildi.
27 Mart 2023

Bir adam, Britanya'nın Lincolnshire kentindeki bir kafede yerde yoga yapanları öldü sanarak polise toplu katliam ihbarında bulundu. Kafenin yöneticileri ve yoga dersi öğrencileri, beklenmedik polis baskınıyla şaşkınlığa uğradı. Lincolnshire polisi, herkesin güvende ve iyi durumda olduğunu teyit etti ve ihbarın iyi niyetle yapıldığını belirtti.
8 Eylül 2023

İstanbul Fatih'te iş yerinde öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in katil zanlısı E.B, cinayeti kendisine cinsel istismarda bulunduğunu düşündüğü Afgan uyruklu bir kişi zannettiği için işlediğini belirtti. E.B, 2017-2021 yılları arasında cinsel istismara uğradığını ve bu durumu sadece ailesine anlattığını ifade etti. Olay günü Pişkin'i yanlışlıkla Saboor Muradi sandığını ve onu yaralamak amacıyla yanına gittiğini, taş atıp ardından bıçakla yaraladığını söyledi. E.B, öldürme kastı olmadığını ve pişman olduğunu belirtti.
2 Şubat 2024

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, camı açık unutulan bir araçtan 16 bin 200 dolar çalındı. Araç sahibi durumu fark edince polise başvurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüpheliyi 14 bin 650 dolarla yakaladı. Çalınan paranın bir kısmı sahibine iade edildi.
31 Ekim 2023

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Brandenburg Kapısı, 'Son Nesil' isimli iklim aktivistleri tarafından turuncuya boyandı. Eylem sırasında 13 aktivist gözaltına alındı. Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner, eylemi tarihi sütunlara zarar verdiği gerekçesiyle eleştirdi. Eylemin ardından kapıdaki boya temizlendi.
18 Eylül 2023

Delaware'de bir bilgisayar tamir dükkanı sahibi olan John Paul Mac Isaac, Hunter Biden'ın avukatının bilgisayardaki bilgilerin çalınması ve paylaşılması hakkında savcılara yaptığı cezai soruşturma çağrısını değerlendirdi. Mac Isaac, kendisine yönelik tehdit iddialarını reddederek, Hunter Biden'ın bilgisayarını tamir etmek ve içeriklere erişmek için gerekli izne sahip olduklarını belirtti. 2020'de New York Post'un haberine göre, Hunter Biden'ın bilgisayarında babası Joe Biden'ın Ukrayna politikalarına müdahalesine dair iddialar ve kişisel içerikler bulunmuştu. Hunter Biden'ın avukatı, bilgisayarın içeriğinin çalınması ve dağıtılması konusunda dükkan sahibi ve Trump'ın ekibinden bazı isimleri suçlamıştı.
4 Şubat 2023

ABD'nin Washington eyaletinde bir kişi, evinin garajında eski ve paslanmış bir nükleer füze buldu. Ohio'daki bir askeri müzeye bağışlamak isteyen kişi, polise haber verdi. Bellevue kenti polisi, bomba imha ekibiyle olay yerine giderek durumu inceledi. Polis, bulunan füzenin aktif olmadığını ve herhangi bir tehlike yaratmadığını açıkladı.
3 Şubat 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki ruhsatsız inşaatın yıkılacağını açıkladı. İBB, bir hafta önce yapı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bakanlık, inşaatın izinsiz olduğunu belirleyerek durdurmuş ve bugün yıkım işlemlerinin gerçekleştirileceğini duyurdu.
4 Eylül 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesi Vaniköy Mahallesi’nde, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan bir yapıya ilişkin suç duyurusunda bulundu. Yapının inşaat izin belgesinin ibraz edilmemesi ve ruhsatsız inşa faaliyetlerinin tespit edilmesi üzerine çalışmalar durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de benzer bir suç duyurusunda bulunmuş ve yasal süreç başlatılmıştı. Bakanlık, yapının imar kirliliğine neden olduğu ve korunması gerekli alanlara zarar verdiği gerekçesiyle iki ayrı suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
23 Ağustos 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki izinsiz inşaat faaliyetleriyle ilgili inceleme başlattı. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, gerekli cezai işlemlerin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne uyarı yazısı gönderildiğini belirtti. İnşaat faaliyetlerinin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde gerçekleştiği tespit edildi.
22 Ağustos 2024
İşaretlediklerim