İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa İnegöl'de düzenlediği mitingde, öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş için adalet sözü verdi. İmamoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ileterek, Ateş'i öldüren 'kirli odakların' adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Mitingde ayrıca, ülkenin sorunlarına değinilerek, Millet İttifakı'nın çözüm odaklı yaklaşımı ve gelecek vizyonu anlatıldı. İmamoğlu, iktidara gelmeleri halinde adalet, eşitlik ve hizmette ayrım yapmayacaklarını vurguladı.
27 Nisan 2023

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezasının istinafta onandığını iddia etti. Ancak İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, bu iddiaları yalanlayarak dosyanın henüz karara bağlanmadığını ve mahkeme kalemiyle konuşarak dosyanın sırada beklediğini doğruladığını belirtti. İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
31 Mayıs 2023

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde bir temizlik işçisi, yol kenarında patlamamış bir el bombası buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak bombayı inceledi ve etkisiz hale getirdi. Bomba, daha detaylı inceleme için emniyete götürüldü ve polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı.
23 Aralık 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'ta Erzurum'da düzenlediği miting sırasında yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından taşlı saldırı gerçekleştirilmiş ve en az 17 kişi yaralanmıştı. İlk etapta 15 kişi gözaltına alınmış, ancak serbest bırakılmışlardı. Emniyet ekiplerinin kamera kayıtları üzerinden yaptığı incelemeler sonucunda dokuz şüpheli daha tespit edilerek gözaltına alındı.
9 Mayıs 2023

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde SOL Parti tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşe polis müdahale etti ve aralarında İstanbul İl Başkanı'nın da bulunduğu 74 parti üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, ancak üç kişi savcılığa sevk edilecek. Bu eylem, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası hükümete yönelik öfke bağlamında gerçekleşti.
2 Mart 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'belediyelerde terör soruşturmaları' adı altında yaptığı toplantıda kullandığı ifadeleri nedeniyle hakim ve savcıları tehdit ettiğini iddia etti. Bozdağ, İmamoğlu'na İstanbul'un sorunlarıyla ilgilenmesi yönünde tavsiyede bulundu ve yargı mensuplarının tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu, hukukun her zaman karşılık vereceğini belirtti. Ayrıca, yargı kararlarının siyasi terazide tartılamayacağını ve yargı mensuplarının devlet tarafından korunduğunu ifade etti.
4 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbullulara, 1999 öncesi yapılmış binaların taramasına izin vermeleri çağrısında bulundu. İmamoğlu, şu ana kadar 107 bin binadan sadece 29 bininin taramaya onay verdiğini belirtti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ise, İBB'nin İTÜ akademisyenleriyle yürüttüğü bilimsel analiz çalışması sonucunda 318 binanın durduğu yerde çökebilecek durumda olduğunu ve 1525 binanın yüksek risk taşıdığını açıkladı.
18 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin 37 ilinde terör örgütü IŞİD'e karşı eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 189 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki kişiler de yer alıyor.
30 Aralık 2023

İstanbul Beykoz'da bir düğün konvoyunda pompalı tüfekle havaya ateş eden bir kişi, sosyal medyada paylaşılan video sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheli C.C.B'ye yol kapatma, saygısızca araç kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve ön cam filmi kullanmak gerekçeleriyle toplam 2 bin 259 lira para cezası kesildi. Şüphelinin aracı yediemin otoparkına çektirildi ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
11 Eylül 2023

AKP'li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ağırlayan Şirinevler Mahallesi Muhtarı İbrahim Güzel'i tehdit ettiği iddia edilen videoları sosyal medyada paylaştığı için hakkında suç duyurusunda bulundu. Muhtar Güzel, Bahçelievler Kocasinan Karakolu'nda ifade verdi. İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, İBB olarak her muhtara destek verdiklerini ve İbrahim Güzel'in yanında olacaklarını belirtti.
9 Haziran 2023

İstanbul Beyoğlu'nda motosikletli kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayın nedeni henüz bilinmiyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, bir otomobile üç kurşun isabet ettiğini belirledi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
7 Ağustos 2023

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, aralarında husumet bulunan Lütfü T. ve komşusu İbrahim Bartan arasında çıkan tartışma sonucu silahlı kavga çıktı. Lütfü T., İbrahim Bartan ve eşi Nazik Bartan'ı av tüfeğiyle vurduktan sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri, üç kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi.
5 Eylül 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, durakta bekleyenleri bıçakla tehdit eden bir şahsa müdahale eden polis memurunun açığa alındığı iddialarını reddetti. Bayrampaşa'da bir otobüs durağında bekleyenleri tehdit eden Volkan L. isimli şahsa, olay yerinde bulunan polis memuru E.A. tarafından müdahale edildi. Polis memuru, şahsı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Sosyal medyada polis memurunun açığa alındığı iddiaları üzerine Vali Gül, polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.
29 Ağustos 2023

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

Büyükçekmece başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye teşkilatı görevlilerine yönelik 'örgütlü rüşvet' soruşturması başlatıldı. Soruşturma kapsamında, iş yeri ruhsatı karşılığında vatandaşlardan yüksek miktarlarda rüşvet istendiği ve bu rüşvetlerin yangın söndürme sistemleri satan bir sivile aktarıldığı belirlendi. Rüşvet verenlerin işlemlerinin kolaylaştırıldığı, vermeyenlerin ise zorlandığı tespit edildi. İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen operasyonla 18 şüpheli gözaltına alındı.
12 Ocak 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde yaşanan silahlı kavgada iki kişi ölmüş, bir kişi yaralanmıştı. Soruşturma sonucunda 10 sanık hakkında dava açıldı. Savcılık, dört şüpheliye iki kişinin ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep etti. Sanıkların ayrıca silahla ateş etme ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından da cezalandırılmaları istendi. Diğer tutuksuz sanıkların 'suçluyu kayırma' suçundan cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.
25 Aralık 2023

İstanbul Bahçelievler'de, ambulansla uyuşturucu taşıdıkları belirlenen üç sağlık çalışanı tutuklandı. Emniyet güçleri, ambulansı durdurarak iki kişiyi gözaltına aldı ve araçta 2 kilogram uyuşturucu ile silahlar ele geçirdi. Operasyon kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı. Tutuklanan zanlıların kullandığı aracın trafikten men edilmiş özel bir ambulans olduğu tespit edildi.
27 Aralık 2023
İşaretlediklerim