MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) terör örgütleriyle ilişkisi olmadığını savunarak eski içişleri bakanı Sadettin Tantan'dan açıklama yapmasını istedi. Tantan, HÜDA-PAR'ın geçmişte terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğunu ve bugün siyasi partiye dönüştüğünü belirterek, Bahçeli'nin HÜDA-PAR'ın ayrımcı politikalarını nasıl kabullendiğini sorguladı. HÜDA-PAR'ın geçmişi, Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu ve 1990'larda işlenen cinayetlerle bağlantılı olduğu ifade edildi. HÜDA-PAR, cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'ı destekleme ve milletvekili seçimlerine AKP listesinden katılma kararı aldı.
26 Mart 2023

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin durumu ve kendi politik geleceği hakkında eleştirilerde bulunarak aktif politikayı bıraktığını açıkladı. Demirtaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı talebinin reddedilmesinden bahsetti. HDP Eş Sözcüsü Ebru Günay, Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunun hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmediğini ve Demirtaş'ın bir kadın aday önerdiğini belirtti. Günay, partinin özeleştiri sürecinde olduğunu ve diyalog sorunu olmadığını ifade etti.
1 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, seçimlerin ilk turda sonuçlandırılması gerektiğini ve devlette dirlik, millette birlik sağlanacağını belirtti. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte kullandığı 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' ifadesine atıfta bulunarak, 'Üsküdar da bizim at da bizim' dedi ve seçim zaferine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, 15 Mayıs'ta Türkiye için yeni ve aydınlık bir dönemin başlayacağını ifade etti.
12 Mayıs 2023

Yeni seçilen CHP üst yönetimi, Kasım ayında yerel seçimlerde adayların önseçimle belirleneceği vaadinde bulunmuştu. Ancak, bu söz kısa sürede unutuldu ve İstanbul, Ankara ve Aydın büyükşehir belediye başkan adayları, önceki genel başkanın isteğiyle, önseçim yapılmadan belirlendi. İlçe belediye başkanı adaylarının belirlenmesi de büyükşehir başkan adaylarına bırakıldı. Ayrıca, belediye meclisi üyelikleri için yapılan önseçimde, üyelerin sadece yarısını belirleme hakkı verildi, bu da katılımcı demokrasi anlayışına ters düştü.
18 Şubat 2024

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 4. Olağanüstü Kongresi'nde Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak partinin yeni eş genel başkanları olarak seçildi. Kongrede eski eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar son konuşmalarını yaptılar. Buldan, partinin mücadelesinin devam edeceğini belirtirken, Sancar, HDP'nin birikimini ve mücadele tecrübesini Yeşil Sol Parti'ye aktaracaklarını ifade etti. Kırkazak ve Özcan, görevlerini onur nişanesi olarak taşıyacaklarını ve partinin varoluşunu koruyacaklarını belirttiler.
27 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş için kullandığı 'Selo' ifadesine, Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş tepki gösterdi. Başak Demirtaş, Erdoğan'ın sözlerinin sadece Selahattin Demirtaş'a değil, kendilerine oy veren herkese yönelik bir hakaret olduğunu ifade etti ve halkın 14 Mayıs'ta sandıkta güçlü bir cevap vereceğine inandığını belirtti. Selahattin Demirtaş da Erdoğan'ın sözlerine Twitter üzerinden yanıt vererek, seçmenlere seslendi.
19 Nisan 2023

İstanbul İl Seçim Kurulu, AKP'nin CHP'ye kaybettiği Beykoz ilçe belediye başkanlığı seçimi sonuçlarına yaptığı itiraz üzerine, oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar verdi. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı reddetmesinin ardından AKP'nin İl Seçim Kurulu'na başvurusu sonucu bu karar alındı. Benzer bir durum Gaziosmanpaşa'da da yaşanırken, CHP'nin Ümraniye'deki itirazı reddedildi. Bu kararlar, İstanbul'da partiye göre farklı muamele algısını güçlendirdi.
3 Nisan 2024

Ahmet Hakan, İstanbul seçimlerinde tırtıklayıcı olarak adlandırılan küçük partilerin önemli bir rol oynayacağını belirtiyor. İmamoğlu'nun desteklediği DEM Parti ve İYİ Parti ile Murat Kurum'un desteklediği Yeniden Refah Partisi'nin performanslarının seçim sonuçları üzerinde belirleyici olacağına dikkat çekiyor. Hakan, seçimlerin son dönemlerinde her iki adayın da bu partilere özel bir önem vermesi gerektiğini vurguluyor.
25 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim zaferini kutladığı balkon konuşmasında tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı 'terörist' olarak nitelendirdi ve alandakiler 'Selo'ya idam' sloganları attı. HDP bu duruma tepki göstererek, Erdoğan'ın tehditlerinin ne kendilerini ne de tutuklu arkadaşlarını yıldıramayacağını ve özgürlük, demokrasi ve barışı getirme yolunda yürümeye devam edeceklerini belirtti.
29 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre Tayyip Erdoğan'ın önde bitirdiği seçimlerle ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Yavaş, milletin tercihine saygı duyduklarını belirtti ve Ankara halkı için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca seçim sürecinde görev alan herkese ve kendilerini yalnız bırakmayan Ankaralılara teşekkürlerini sundu.
28 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Hatay'da devam eden sayım sürecinde hukukun hakim olmasını beklediğini ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre İBB başkanı olarak yeniden seçilen İmamoğlu, partisinin kazanan diğer adaylarını tebrik etti ve özellikle Hatay'da CHP adayı Lütfü Savaş'ın AKP adayı Mehmet Öntürk'ün gerisinde kaldığı seçimle ilgili hukukun üstünlüğünün önemini vurguladı.
1 Nisan 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde İstanbul halkına hitaben bir konuşma yaparak, yerel seçimlerde gösterdikleri performansı tekrarlamalarını istedi. Kaftancıoğlu, CHP İstanbul'un yeni kampanya klibini de paylaşarak, İstanbulluların değişim umudu olduğunu ve bu değişimi gerçekleştirebilecek güce sahip olduklarını vurguladı. Ayrıca, yabancılara vatandaşlık verilmesi, yüksek kira fiyatları ve kadınların güvenliği gibi konulara değinerek halkı harekete geçmeye çağırdı.
24 Mayıs 2023

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının, Adalet Bakanlığı'nın mesai bitimine beş dakika kala yaptığı itiraz sonucu geri alındığını açıkladı. Bu durum, Zeydan'ın siyasi yasaklı konumuna düşmesine neden oldu ve başkanlığı hakkında son kararı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) vereceği belirtildi. DEM Parti, Van halkının iradesinin bu şekilde hiçe sayılmasının hukuk dışı olduğunu ifade ederek, alınan karara karşı demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırdı. Van'da daha önce de kayyım atamaları ve HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmaları yaşanmıştı.
2 Nisan 2024

İstanbul Sarıyer'de 52 yaşındaki Ümmiye Güzel, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oy kullanmak için evinde beslediği kuzusunu, Pamuk'u da yanında getirdi. Pamuk ile birlikte seçim kabinine giren Güzel, kuzuyu iki ay önce sahiplenmiş ve onu evladı gibi görmeye başlamış. Pamuk, Güzel'in komutlarını anlayabiliyor ve onunla güçlü bir bağ kurmuş durumda. Olay, sandık müşahidi Erdal Aslım tarafından kaydedildi.
28 Mayıs 2023

Barış Terkoğlu, Türkiye'de yargı mensuplarının ve devlet kurumlarının siyasi tarafsızlığını yitirdiğini ve adaletin militanlaştığını iddia ediyor. Gökçeada Belediye Başkanı örneği üzerinden, seçim kurulu başkanının İYİ Parti'ye karşı tarafsızlığını ihlal ettiğini ve sonrasında ödül gibi yeni bir göreve tayin edildiğini belirtiyor. Ayrıca, Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin uzun süre sonuçlanmaması ve Yargıtay üyelerinin ideolojik bağlarla oy kullanmasının tehlike sinyalleri verdiğini vurguluyor.
28 Mart 2024

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP-MHP bloğunun HDP'yi seçim sürecinden dışlamaya çalıştığını ancak bunun başarısız olacağını ifade etti. Buldan, HDP'nin gündemini sadece partinin ve halkın belirleyeceğini ve iktidarı sandıkta yeneceklerini söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim tarihi konusunda kararsız olduğunu ve haziran ayından korktuklarını dile getirdi. HDP'nin kendi adayını çıkaracağını daha önce belirten Buldan, seçimlerin ikinci turunun kesinlikle haziranda olacağını vurguladı.
17 Ocak 2023

Yeşil Sol Parti ve HDP Parti Meclisi, seçimlerdeki başarısızlık üzerine ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, seçmen tepkisinin yanlış okunduğu ve popülist siyaset tarzının yıpratıcılığına karşı çıkılacağı belirtildi. Ayrıca, siyasetin 'bedel karşılığında ödül' anlayışından uzaklaştırılacağı ve ittifak politikalarının yeniden değerlendirileceği ifade edildi. Kürt sorunu ve demokratik cumhuriyet inşası gibi konulara da değinilen bildiride, ideolojik aşınmaların onarılacağı ve Üçüncü Yol siyasetinin güçlendirileceği vurgulandı.
11 Haziran 2023

31 Mart yerel seçimlerinde muhtarlık için yarışan ve başarısız olan Aydın Battal, oyunculuğa adım attı. Battal, popüler Türk televizyon dizisi 'Gönül Dağı'nda rol aldı. Kırşehir'in Aşağı Homurlu köyünde muhtarlık seçimlerinde sadece 29 oy alabilen Battal, destek vermeyen köylülere yazdığı şiirle dikkat çekmiş ve bu şiir sosyal medyada viral olmuştu.
13 Mayıs 2024

31 Mart'ta ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, seçim sonrası ilk icraat olarak kadınlara ücretsiz hijyenik ped desteği sağlama kararı aldı. Bu destek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi aracılığıyla ayda bir kez sağlanacak. Daha önce belediye, 9-30 yaş arası kadınlara ücretsiz HPV aşısı sağlama kararını da duyurmuş ve bu uygulama kamuoyundan destek görmüştü.
4 Nisan 2024
İşaretlediklerim