Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Paraguay, Fransa, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı, Mısır, İspanya ve Cezayir nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine yeni atamalar yapıldı. Atanan isimler arasında Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Kül, Yunus Demirer, Nevzat Uyanık, Salih Mutlu Şen, Nüket Küçükel Ezberci ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Muhammet Mücahit Küçükyılmaz bulunuyor.
22 Temmuz 2023

AKP Teşkilat Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Antalya İl Başkanlığı'na Ali Çetin, Aydın İl Başkanlığı'na Gökhan Ökten, Burdur İl Başkanlığı'na Mustafa Özboyacı ve Düzce İl Başkanlığı'na Hasan Şengüloğlu'nun atandığını duyurdu. Bu atamalar, söz konusu illerdeki eski il başkanlarının milletvekili adayı olabilmek için istifa etmelerinin ardından gerçekleşti. Parti, eski il başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni atanan başkanlara başarılar diledi.
25 Ocak 2023

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin Mali Cumhuriyeti Nezdindeki Büyükelçisi Murat Mustafa Onart merkeze çekildi ve yerine Efe Ceylan atandı. Dışişleri Bakanlığı Orta Avrupa, İskandinavya ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığı'na Ali Tolga Kaya getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise Başmüfettişlik kadrolarına beş yeni atama yapıldı.
6 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi'ne yeni rektörler atadı. Atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri uyarınca gerçekleştirildi.
11 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararnamesiyle Merkez Bankası'nda üç başkan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni isimler atandı. Görevden alınan isimler Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman iken, yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu değişiklikler, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın kendi ekibini kurduğuna işaret ediyor.
28 Temmuz 2023

İçişleri Bakanlığı tarafından 38 mülki idare amirinin birinci sınıf mülki idare amirliğine terfi ettirilmesine karar verildiği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararda terfi eden mülki idare amirlerinin isimleri ve görev yerleri belirtilmiştir. Bu kararla birlikte, çeşitli valiliklerde, kaymakamlıklarda ve genel müdürlüklerde görev yapan amirlerin yeni pozisyonları resmiyet kazanmıştır.
27 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 10 ilin milli eğitim müdürlerini görevden alarak yerlerine yeni atamalar yaptı. Görevden alınan ve yeni atanan milli eğitim müdürlerinin isimleri Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla duyuruldu. Bu değişikliklerle birlikte toplam 28 ilin milli eğitim müdürlüğü pozisyonunda yeni isimler göreve başladı.
20 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 57 ilin valisi değiştirildi. Kararnameye göre, 57 kente yeni vali atandı ve 16 vali mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirildi. Bu durumda toplamda 73 valinin görev yeri değişmiş oldu. Ayrıca, AFAD Başkanı Yunus Sezer Edirne Valisi ve TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valisi olarak atandı.
10 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yedi üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre; Altınbaş Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi'nin yeni rektörleri belirlendi.
15 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Uğur Kızılca asil üye, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun yedek üye olarak atandı. Bu atamalar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 54'üncü maddesi gereğince yapıldı. Yüksek Hakem Kurulu, grevin yasak olduğu iş yeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine toplu sözleşmenin imzalanmasına yetkili kuruldur.
16 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın üç başkan yardımcısını görevden alarak, yerlerine yeni isimler atadı. Görevden alınan isimler Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman oldu. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.
28 Temmuz 2023

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) genel başkanvekilliği, genel başkan yardımcılığı ve danışmanlık pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Efkan Ala genel başkanvekili olarak atandı. Zafer Sırakaya Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Mehmet Ali Zengin ise İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Yusuf Ziya Yılmaz yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan danışmanı, Betül Sayan ve Kasım Gülpınar ise genel başkan danışmanı olarak atandılar.
20 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelge, 14 Mayıs 2023'te yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin düzenli ve dürüst bir şekilde yürütülmesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve ilgili seçim kurullarına kamu kurum ve kuruluşlarınca işgücü, araç ve gereç desteği sağlanmasının önemini vurguluyor. Genelgede, seçimlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve millet iradesinin sandığa sağlıklı yansıması için gerekli tüm önlemlerin alınacağı ve bu konuda kamu kurum ve kuruluşları, kamu bankaları yöneticileri ve güvenlik güçlerinin amirlerinin azami gayret göstereceği belirtiliyor.
15 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört farklı üniversiteye rektör ataması gerçekleştirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre atanan isimler Antalya Belek Üniversitesi için Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi için Prof. Dr. İsmail Boz, İstanbul Esenyurt Üniversitesi için Prof. Dr. Selman Öğüt ve İstanbul Okan Üniversitesi için Prof. Dr. Güliz Muğan olarak belirlendi.
1 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atamalar yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki atamalara göre, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak Genelkurmay Başkanı, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Kara Kuvvetleri Komutanı ve Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Yüksel Özgen ve Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğüne Rahmi Güney atandı.
4 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararnamesiyle Merkez Bankası'nın üç başkan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu değişiklikler, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın kendi ekibini kurduğuna işaret ediyor. Yeni atanan isimlere sosyal medyadan övgü dolu sözler geldi. Bu atamaların, Merkez Bankası'nda köklü bir değişime işaret ettiği belirtildi.
28 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Has Üniversitesi'ne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz'i, MEF Üniversitesi'ne ise Prof. Dr. Muhammed Şahin'i rektör olarak atadı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Arzu Gür görevden alındı ve diğer bazı il müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda da Kars ve Tunceli İl Müdürleri görevden alınarak yerlerine yeni isimler getirildi.
28 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında yeni dönemde görev yapacak kabine üyelerinin isimlerini duyurdu. Açıklanan kabine listesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı olarak Yılmaz Tunç ve diğer önemli bakanlıklara yeni atamalar yapıldı. Bazı bakanlar önceki görevlerine devam ederken, bazıları ise yeni isimlerden oluştu.
3 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 farklı üniversiteye rektör atadı. Atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Atananlar arasında AKP ile bağlantılı isimlerin olması dikkat çekti. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, Giresun Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Yılmaz Can ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kemalettin Aydın'ın AKP ile geçmiş bağlantıları bulunuyor.
1 Ağustos 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu üyeliklerine Çiğdem Uçar ve Şeref Safa atandı. Ayrıca, Savunma Sanayii Başkanlığında Başkan Yardımcılıklarına Hüseyin Avşar, Hakan Karataş, İhsan Kaya, Gökhan Uçar, ve Mustafa Murat Şeker getirildi.
26 Haziran 2023
İşaretlediklerim