Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan tüm partiler, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması ve en az 500 kişinin ölümüne sebep olması sonrası Filistin için ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, hastaneye yapılan saldırının 'insanlık suçu' olduğu belirtildi ve 'bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını tutum ve inisiyatif almaya' davet edildi.
17 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi. Abu Dabi'de gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve ekonomik işbirliği fırsatları ele alındı. Bu görüşme, Mehmet Şimşek'in bakan olduktan sonra gerçekleştirdiği ilk yurt dışı ziyareti oldu. Toplantıya Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi ve diğer yetkililer de katıldı.
23 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce bir daha görüşmeyeceğini belirttiği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Atina'da bir araya geldi. Erdoğan, Yunanistan ziyareti kapsamında önce Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile görüşmüş, ardından Miçotakis ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Erdoğan, geçmişte Miçotakis'i Türkiye'ye F-16 satışlarını engellemeye çalışmakla suçlamış ve Yunanistan'ın Ege'deki adaları silahlandırmasına yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Miçotakis ise iki liderin kaçınılmaz olarak bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etmişti.
7 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Türkiye'ye ziyaretinin ekim-kasım gibi gerçekleşebileceğini belirtti. Netanyahu'nun Türkiye ziyareti, kalp pili takılması nedeniyle ertelenmişti. Erdoğan ve Netanyahu, geçmişte birbirlerini sık sık ağır sözlerle eleştirmişlerdi.
26 Eylül 2023

Ersin Çelik, İsmail Heniyye'nin cenaze töreni için Katar'a gidenler arasında yer aldı. Törene Türkiye'den TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un öncülüğünde kalabalık bir heyet katıldı. Cenaze namazı sırasında camide büyük bir hüzün hakim oldu ve Filistinli gençler, liderlerini uğurlarken öfkelerinin dinmeyeceğini belirttiler. Heniyye'nin Lusail'deki özel bir mezarlığa defnedilmesi, Katar'ın Filistin davasına verdiği desteğin bir göstergesi olarak değerlendirildi.
3 Ağustos 2024

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'da başladı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İstanbul'daki yemekte Berlinli döner ustası Arif Keleş tarafından döner servis edildi. Alman medyası, Steinmeier'ın ziyaretinin İstanbul'dan başlamasını Türkiye hükümetine bir sinyal olarak yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier'ı Ankara'da ağırlayarak öğle yemeğinde Ankara döneri sundu ve bu durumu basın açıklamasında esprili bir dille dile getirdi.
24 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki AFAD konteyner bölgesini ziyaret etti. Bu sırada, taleplerini dile getiren depremzedelere sert bir şekilde tepki göstererek, Cumhurbaşkanının ziyaretini sabote etmeye hakları olmadığını belirtti ve sessizlik isteyerek depremzedelerin dağıtılmasını istedi. Erdoğan da daha önce depremle ilgili eleştirilere sert bir dille karşılık vermişti.
28 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın toplantısında AFAD'dan randevu talep ettiğini ancak dönüş alamadığını belirttikten sonra AFAD genel merkezine davet edildi. Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde parti yardımcıları eşlik etti ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve ilgili genel müdür ile görüştü. AFAD Başkanı Sezer, Kılıçdaroğlu'na bilgi sundu ve Kılıçdaroğlu herhangi bir açıklama yapmadan kurumdan ayrıldı.
6 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen bir resepsiyonda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Bu görüşme, iki lider arasında gerçekleşen önemli bir siyasi diyalog olarak kaydedildi. Görüşmenin içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi.
23 Nisan 2024

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'da başlayarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İmamoğlu ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Steinmeier'i Sirkeci Tren Garı'nda karşıladı. İki lider basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi ve ardından İstanbul Valisi Davut Gül ile birlikte Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti. Müze gezisi tarihçi İlber Ortaylı'nın rehberliğinde gerçekleşti.
22 Nisan 2024

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi bir ziyaret için Ankara'ya geldi. Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından karşılanan Sisi'nin ziyareti, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi açısından önem taşıyor. Ziyaretin detayları ve görüşmelerin içeriği henüz açıklanmadı.
4 Eylül 2024

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrıldığını duyurdu. Bu karar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve insani yardım girişine izin vermemesi nedeniyle alındı. İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucunda binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. İsrail ayrıca Gazze'deki en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'ni de hedef aldı.
4 Kasım 2023

Türk Tabipler Birliği (TTB) heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ederek, iktidarın seçilmişlere yönelik baskı politikaları ve TTB'ye açılan davalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca İmamoğlu, 11 Ocak'ta Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandığı dava için davet edildi.
5 Ocak 2023

Türkiye'nin, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından alıkonan İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'la görüştüğü iddia edildi. AFP'nin bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'la müzakere sürecini başlattı. Erdoğan'ın aynı zamanda barışın sağlanması için diplomasi trafiğini sürdürdüğü belirtildi.
11 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye'den Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, MİT Başkanı ve diğer yetkililer de hazır bulundu. Erdoğan, Biden'a yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerini iletti ve stratejik mekanizma kapsamında devlet başkanları düzeyinde istişarelerin zamanının geldiğini belirtti. Biden ise Erdoğan'a İsveç ile ilgili diplomasi çabaları ve liderlik için teşekkür etti.
11 Temmuz 2023

Filistin-İsrail çatışması alevlenirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki devletli çözüm önerisini yineledi. Erdoğan, Ortadoğu'daki sorunların temelinde Filistin meselesinin bulunduğunu belirtti ve 1967 sınırlarına uygun, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulmasının artık ertelenemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan kaçınılması gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin gerilimin düşmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.
8 Ekim 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla İstanbul Maltepe'de bir miting düzenlendi. Mitinge, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Mitinge katılımın yoğun olduğu ve İstanbulluların etkinlik başlamadan saatler önce alana geldiği belirtildi.
6 Mayıs 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Görüşme yaklaşık iki saat sürdü ve karşılıklı kitap hediyeleşmesi yapıldı. Davutoğlu, seçimlere giderken altı genel başkan, cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve iki büyükşehir belediye başkanının birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı ve siyasette nezaketin güçlenmesi gerektiğini belirtti.
29 Mart 2023

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri ve Demokrat Parti üyesi Chuck Schumer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Demokrat senatörlerle bir toplantıda video konferans yoluyla konuşma talebini reddetti. Netanyahu, aynı gün Cumhuriyetçi senatörlerle bir toplantıda Gazze konusunu ele almıştı. Schumer, İsrail konusunun iki partinin ortak meselesi olması gerektiğini vurgulayarak, Netanyahu'nun talebini geri çevirdi. Schumer, daha önce Netanyahu'nun politikalarını eleştirerek, onun siyasi çıkarlarını İsrail'in çıkarlarının önüne koyduğunu belirtmişti.
20 Mart 2024

ABD Kongresi'nde toplanan yüzlerce Yahudi aktivist, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti. Göstericiler, Gazze'de ateşkes talep eden pankartlar açarak 'Gazze yaşasın', 'özgür Filistin' ve 'soykırımı durdurun' şeklinde sloganlar attı. Kongre polisi bazı göstericileri gözaltına aldı. Netanyahu'nun yarın Kongre'nin ortak oturumuna hitap etmesi bekleniyor.
24 Temmuz 2024
İşaretlediklerim