Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynayacağı maç için 23 kişilik kamp kadrosunu açıkladı. Hatayspor maçında ayağına darbe alan Rodrigo Becao, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Kadroda önemli isimler ve yeni transferler bulunuyor.
6 Mart 2024

Olaylı geçen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler, bu hafta İstanbulspor-Çaykur Rizespor maçında VAR hakemi olarak görev yapacak. Süper Lig'in 31'inci haftasında görev alacak diğer VAR hakemleri de açıklandı. Bu hafta için Galatasaray-Atakaş Hatayspor maçına Serkan Tokat, Gaziantep FK-Corendon Alanyaspor maçına Alper Ulusoy, ve Bitexen Antalyaspor-MKE Ankaragücü maçına Tugay Kaan Numanoğlu atandı.
2 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finalinin 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Bu nedenle, Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan maçlar, 32'nci haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanacak. Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç öncesinde yaşanan kriz nedeniyle iptal edilmiş ve Türkiye'de oynanması kararlaştırılmıştı.
22 Şubat 2024

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında gerçekleşecek olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da bulunan 11 Nisan Stadı'nda yapılacak. Bu karşılaşma, iki büyük takımın taraftarları için önemli bir etkinlik olarak görülüyor. Müsabakanın Şanlıurfa'da yapılması, şehrin spor turizmi açısından da olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
21 Şubat 2024

Futbolun Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları, 182 milyon dolarlık teklif ile beIN Media Group tarafından kazanıldı. İhale bedelinin yarısı güncel döviz kurundan, diğer yarısı ise 31,3 liralık sabit kurdan ödenecek. Yeni ihale sonucuyla birlikte yayın gelirleri artarken, gelir dağılımı Kulüpler Birliği tarafından belirlenecek. Eğer dağılım kıstaslarında bir değişiklik olmazsa, takımların kazancı yüzde 113 ila 141 oranında artacak.
5 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen Süper Lig ve 1'inci Lig yayın hakları ihalesi, beIN Sports tarafından kazanıldı. İhale, Saran Medya ve beIN Sports arasında rekabetle geçmiş, ancak TFF'nin teklif bedellerini yetersiz bulması nedeniyle iptal edildiği açıklanmıştı. Saran Holding, en yüksek teklifi kendilerinin verdiğini iddia ederek ihale sürecinin iptaline itiraz ettiğini ve hukuki yollara başvuracağını belirtti. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, beIN Sports'un 5,7 milyar TL karşılığında ihaleyi kazandığını ve imzayı attığını duyurdu.
2 Mart 2024

Süper Lig'in 29. haftasının maç programı ve bu maçlarda görev alacak hakemlerin isimleri açıklandı. Program, haftanın önemli karşılaşmalarını ve bu karşılaşmalarda düdük çalacak hakemleri içeriyor. Futbolseverler, bu bilgilere göre hafta sonu oynanacak maçların tarihlerini ve saatlerini öğrenebilirler. Ayrıca, her maç için atanan hakemlerin deneyimleri ve geçmiş performansları da futbol takipçileri tarafından merak konusu olmaktadır.
8 Mart 2024

Ali Gültiken, Beşiktaş'ın Konyaspor ile oynadığı maçta gösterdiği performansı ve takımın gelecekte başarılı olabileceğine dair ipuçlarını ele aldı. Yazısında, Semih'in golcülüğü ve kendine olan güveninin takımın başarısında önemli bir rol oynadığını, Rashica ve Cenk Tosun gibi diğer oyuncuların da maçın kazanılmasında etkili olduğunu belirtti. Gültiken, Beşiktaş'ın bu maçtaki performansıyla 'bu takım olacak' duygusunu taraftarlarına gösterdiğini ifade etti.
20 Şubat 2024

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ten transfer edilen 23 yaşındaki sol bek Levent Mercan ile dört yıllık, Mert Hakan Yandaş ile ise iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Levent Mercan, 2021'den bu yana Fatih Karagümrük'te 93 maça çıkmış ve dört gol atma başarısı göstermişti. Bu transferlerin, Galatasaray'ın da ilgilendiği iddia edilen Levent Mercan'ı da kapsaması dikkat çekti.
21 Haziran 2024

Araştırma şirketi Brand Finance tarafından yapılan bir çalışmada, dünyanın en değerli 500 bankası belirlendi. Listede, Türkiye'den yedi banka yer aldı. Bu bankalar arasında Türkiye İş Bankası, Garanti BBVA, Ziraat Bankası, Yapı Kredi, Akbank, Vakıfbank ve Halkbank bulunuyor. Listede en değerli bankaların büyük bir kısmı Çin ve ABD merkezli bankalar oluşturuyor.
7 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'de forma giyen Michy Batshuayi'yi kadrosuna kattığını açıkladı. 30 yaşındaki santrfor ile üç yıllık anlaşma yapıldığı ve sezon başına 3 milyon avro ödeneceği belirtildi. Ayrıca Batshuayi'nin ilk yıl 1,5 milyon avro, ikinci yıl 1 milyon avro ve üçüncü yıl 500 bin avro imza parası alacağı kaydedildi. Fenerbahçe ise Batshuayi'yi isteseler tutabileceklerini belirtti.
1 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) lig maçlarının yayın hakları için düzenlediği ihale, Saran Medya ve beIN arasındaki rekabet sonucunda iptal edildi. TFF ve Kulüpler Birliği, ihale için yıllık en az 150 milyon avro talep ediyordu. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Saran Medya'nın 5 yıllık anlaşma talep ederek teklifini yıllık ortalama 150 milyon avroya yükselttiğini, ancak TFF'nin beIN'den karşı teklif beklediğini bildirdi. İhalenin iptal edilmesinin nedeni olarak, iki firmanın da TFF'nin 'Rakam artırın' talebine yanaşmaması gösterildi.
29 Şubat 2024

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde Başakşehir ile oynadığı maçta sezonun en iyi performansını gösterdi. Takım, forvet dışında her mevkiden verim alarak taraftarını memnun etti ve maçı Visca'nın bireysel becerisiyle bulduğu golle kazandı. Engin Kehale'nin değerlendirmesine göre, Trabzonspor eğer forvet hattını da daha etkin kullanmaya başlarsa, başarısını daha da artırabilir.
29 Şubat 2024

Eryaman Stadı'nın zemininin bir hafta boyunca konuşulduğu ve yapılan çalışmalar sonucunda iyileştirildiği belirtiliyor. Galatasaray'ın Sparta Prag karşısında sergilediği performans ve önde baskı yaparak rakibini pas yapamaz hale getirmesi, zeminin kalitesinin önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Ankaragücü'nün pahalı kadrosuna rağmen Galatasaray karşısında çaresiz kalması ve bu durumun taraftarlarını üzdüğü ifade ediliyor.
19 Şubat 2024

Inter'in yıldız oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, Serie A'da sezonun en iyi orta saha oyuncusu seçildi. Bu sezon 31 maçta 13 gol ve 3 asistle oynayan Çalhanoğlu, takımının şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı. Ayrıca, A Milli Takım Kaptanı olan Çalhanoğlu, İtalya'daki başarısına rağmen Türkiye'de dışlanmış gibi hissettiğini belirtti.
24 Mayıs 2024

Türkiye'nin en üst futbol ligi olan Süper Lig'de 28'inci hafta maçları, MKE Ankaragücü ile Sivasspor arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak. Maç, bugün akşam saat 20:00'de başlayacak. Haftanın maç programı ve hakem atamaları duyuruldu, ancak detaylı bilgiler verilmedi.
1 Mart 2024

Beşiktaş, sözleşmesini 4 Kasım 2022 tarihinde fesheden eski futbolcusu Tyler Boyd'a, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararı gereğince 956 bin avro tazminat ödeyecek. Bu ödeme, fesih tarihinden itibaren yıllık yüzde faiz ile birlikte yapılacak. Boyd, Beşiktaş'a 2019 yılında transfer olmuş ve 2020-21 sezonunda Sivasspor'a kiralanmıştı. İlgili hukuki süreç halen devam etmektedir.
12 Mart 2024

A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen Çağlar Söyüncü, sakatlığı nedeniyle 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) için belirlenen geniş aday kadrodan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, tecrübeli savunma oyuncusunun Fenerbahçe'nin İstanbulspor ile oynadığı maçta sakatlandığı belirtildi. Bu sakatlık nedeniyle Çağlar'ın kadrodan çıkarıldığı ifade edildi.
29 Mayıs 2024

Galatasaray futbol takımı, Avrupa Ligi'nde deplasmanda karşılaştığı Sparta Prag takımına 4-1 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Galatasaray, Avrupa Ligi'ne veda etti. Maç, Galatasaray'ın Avrupa arenasındaki bu sezonki performansının sonunu işaret etti.
23 Şubat 2024

Levent Tüzemen, Türkiye'deki modern statların zemin kalitesinin sporcu sağlığını tehdit ettiğini ve kulüplerin iyi oyun sergilemesine engel olduğunu belirtiyor. Antep, Antalya, Ankara gibi şehirlerdeki statların zeminlerinin kötü olduğunu vurgulayan Tüzemen, bazı yerlerde mükemmel, bazı yerlerde ise oldukça kötü zeminler olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), futbolun marka değerini korumak ve oyuncuların sağlığını düşünmek adına bu soruna müdahale etmesi gerektiğini ifade ediyor.
10 Şubat 2024
İşaretlediklerim