Şampiyonlar Ligi grup etabının 5. haftasında Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid ve Lazio, son 16 turuna çıkmayı garantiledi. Manchester City, Leipzig karşısında geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak Erling Haaland'ın rekor kırdığı bir gece yaşadı. Borussia Dortmund, Milan'ı deplasmanda 3-1 yenerek gruptan çıkmayı başardı. PSG ise Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı ve grupta ikinci sırada yer aldı.
29 Kasım 2023

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak 2024 Turkcell Süper Kupa Finali'nin hakemleri belli oldu. Maçı Atilla Karaoğlan yönetecek, yardımcıları ise Abdullah Bora Özkara ve Volkan Ahmet Narinç olacak. Dördüncü hakem olarak Mehmet Türkmen görev alacak. Karşılaşma 3 Ağustos Cuma günü saat 20.45'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.
1 Ağustos 2024

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2023-2024 sezonunun en başarılı kulüplerini açıkladı. Listenin zirvesinde Real Madrid yer alırken, Türkiye'den Galatasaray 29'uncu ve Fenerbahçe 30'uncu sırada yer aldı. Diğer Türk takımlarından Beşiktaş 82, Trabzonspor 157 ve Rams Başakşehir 248'inci sırada yer aldı. Avrupa kulüplerinin damga vurduğu listenin ilk 10 sıralamasında Real Madrid, Manchester City ve Bayer 04 Leverkusen ilk üçte yer aldı.
8 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 50 maç geride kaldı ve toplamda 114 gol atıldı. En fazla gol 16 ile 30'uncu dakikalar arasında atıldı. İspanya, 13 golle en skorer takım olurken, Almanya 11 golle onu takip etti. Gol krallığında Harry Kane ve Dani Olmo üçer golle zirvede yer alıyor. Asist krallığında ise Lamine Yamal üç asistle önde. Gürcistan kalecisi Giorgi Mamardaşvili, 29 kurtarışla en fazla kurtarış yapan kaleci oldu.
11 Temmuz 2024

Juventus futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi projesinden ayrılma kararı aldığını ve bu yönde müzakerelerin başladığını duyurdu. Kulüp, Real Madrid ve Barcelona ile yapılan müzakereler sonucunda projeden çıkış prosedürünü başlattığını teyit etti. Juventus'un eski başkanı Andrea Agnelli, mali yolsuzluk soruşturması nedeniyle futboldan men cezası almış ve kulüp de puan silme ve para cezasına çarptırılmıştı. Avrupa Süper Ligi projesi, spor camiasında büyük tepki toplamış ve çoğu kulüp projeden çekilmişti.
14 Temmuz 2023

Real Madrid, 2023/2024 sezonu sonrası gelirlerini açıklayarak tarihi bir rekor kırdı. Kulüp, futbolcu satışlarından elde edilen gelirler hariç 1 milyar 73 milyon avro gelir elde ettiğini duyurdu. Bu, Real Madrid'i tarihte 1 milyar avronun üzerinde gelir elde eden ilk kulüp yapıyor. Bir önceki sezon olan 2022/2023'te kulüp 843 milyon avro gelir açıklamıştı.
23 Temmuz 2024

Galler Milli Takımı ve Los Angeles takımının oyuncusu Gareth Bale, futbol kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Kariyerinde Real Madrid ile 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ve Galler Milli Takımı'nın en skorer oyuncusu olan Bale, bu kararı almanın kariyerinin en zor kararı olduğunu belirtti. Southampton altyapısında yetişen ve Tottenham'da önemli başarılar elde eden Bale, 2013'te rekor bir bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olmuştu.
9 Ocak 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B grubu mücadelesinde İspanya, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup etti. Maça baskılı başlayan İspanya, ilk yarıda Alvaro Morata, Fabian Ruiz ve Dani Carvajal'in attığı gollerle galibiyete ulaştı. İspanya, gruptaki ikinci maçında son şampiyon İtalya ile karşılaşacak, Hırvatistan ise Arnavutluk ile mücadele edecek.
15 Haziran 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2'nci haftasında deplasmanda Manchester United'ı 3-2 yendi. A Grubu'ndaki ilk maçında Kopenhag ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, Old Trafford Stadyumu'nda istediği sonucu elde etti. Sarı-Kırmızılılar iki kere geriye düştükten sonra beraberliği yakalayıp öne geçtiği maçta bir de penaltı kaçırdı.
3 Ekim 2023

Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın üçüncü dakikasında sahadan çekildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali öncesinde fikstür sıkışıklığı nedeniyle maçın ertelenmesini talep etmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu bu talebi reddetmişti. Fenerbahçe'nin ayrıca maça yabancı hakem atanması ve talepler kabul edilmezse U19 takımıyla maça çıkacağı yönündeki talepleri de reddedildi. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle Galatasaray hükmen galip ilan edildi ve kupayı kazandı.
7 Nisan 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i Michy Batshuayi'nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek kupayı yedinci kez kazandı. Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı ve ikinci yarıda herhangi bir gol olmadı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bu zaferle futbol branşında ilk kupasını kazanmış oldu. Ayrıca Fenerbahçe, bu galibiyetle TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile karşılaşacak.
11 Haziran 2023

Paris Saint-Germain (PSG), Suudi Arabistan'ın Al-Nassr ve Al Hilal takımlarının karması ile oynadığı Riyad Sezon Kupası maçını 5-4 kazandı. Maç, futbol dünyasının iki büyük yıldızı Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'yu karşı karşıya getirdi. Messi maçın 3. dakikasında gol atarak PSG'yi öne geçirdi, Ronaldo ise 34. dakikada penaltıdan skoru eşitledi ve ilk yarı 2-2 sona erdi. İkinci yarıda atılan karşılıklı gollerle PSG, maçı 5-4 kazanarak sahadan galip ayrıldı.
20 Ocak 2023

Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Ankaragücü'nü 1-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maç Ankara'da golsüz berabere sonuçlanmıştı. Finale yükselten golü 70. dakikada Muçi attı. Finalde Beşiktaş'ın rakibi, Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçın galibi olacak.
7 Mayıs 2024

Galatasaray, Türkiye Kupası çeyrek final maçında kendi evinde Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup oldu ve kupadan elendi. Bu sonuçla birlikte, Galatasaray organizasyona veda eden büyük İstanbul takımlarından biri oldu. Daha önce de Fenerbahçe, Ankaragücü'ne 3-0 yenilerek kupadan elenmişti. Bu sonuçlar, Türkiye Kupası'nda büyük sürprizlere sahne olmasına neden oldu.
29 Şubat 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Norveç temsilcisi Molde'yi 2-1 yendi ve grup aşamasına yükseldi. Maçta Galatasaray'ın gollerini Mauro Icardi ve Angelino attı. Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17. kez grup aşamasında mücadele etme hakkı kazandı ve en az 25 milyon avro gelir elde etti.
30 Ağustos 2023

EURO 2024'te toplam 331 milyon avro para ödülü dağıtıldı ve şampiyon İspanya 28 milyon 250 bin avro kazandı. Turnuvaya katılan takımlara katılım ücreti olarak 9 milyon 250 bin avro ödendi ve gruptaki her galibiyet için 1 milyon avro verildi. Türkiye A Milli Futbol Takımı çeyrek finalde Hollanda'ya elenerek 15 milyon 250 bin avro ödül kazandı. İspanya, turnuvada tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu ve toplamda 28 milyon 250 bin avroluk ödülü aldı.
15 Temmuz 2024

Dortmund'da oynanan Avrupa Şampiyonası maçında Türkiye'nin genç futbolcuları Arda ve Kenan'ın performansı öne çıktı. Arda'nın 67. dakikada attığı sol şut, Gürcü kaleciye zor anlar yaşattı. Teknik direktör Vincenzo Montella'nın genç oyuncuları sahaya sürme kararı övgü aldı. Uğur Meleke, Hamit Altıntop'un genç futbolcularla ilgili açıklamalarını eleştirerek, milli takımın en iyi oyuncuları seçmesi gerektiğini vurguladı.
19 Haziran 2024

Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe, Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Maç, Fenerbahçe'nin 3-0'lık mağlubiyetiyle sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, Türkiye Kupası'na veda etti. Maçın detayları ve takımların performansı spor kamuoyu tarafından yakından takip edildi.
27 Şubat 2024

İspanya'nın önde gelen futbol kulüplerinden Atletico Madrid, Türk milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün transferini resmi olarak duyurdu. Stoper mevkiinde oynayan Söyüncü ile dört yıllık bir sözleşme imzalandığı açıklandı.
6 Temmuz 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonu, yeni formatıyla ilk hafta maçlarıyla başladı. Juventus, PSV Eindhoven'ı 3-1 yenerken, Kenan Yıldız maçın oyuncusu seçildi ve Şampiyonlar Ligi tarihinde gol atan en genç Juventus oyuncusu oldu. Diğer maçlarda Aston Villa, Young Boys'u 3-0 yendi; Bayern Münih, Dinamo Zagreb'i 9-2 mağlup etti; Real Madrid, Stuttgart'ı 3-1 yendi; Liverpool, Milan'ı 3-1 yendi.
18 Eylül 2024
İşaretlediklerim