Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs'ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından Özdemir tutuklandı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi, ancak yaşı nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Özdemir'in babası Orhan Özdemir de oğlunu sakladığı iddiasıyla tutuklandı ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
23 Mayıs 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye Gençlik Vakfı ve 308 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen bir etkinlik sonrası yaşanan bir saldırıya ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle 'suçu ve suçluyu övmek' suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Altaylı'nın, saldırıyı gerçekleştiren kişiye yönelik 'Eline sağlık' mesajını paylaşması ve sonrasında bu paylaşımı silmesi üzerine İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede iki yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, bu tür eylemlerin kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu belirtildi.
7 Şubat 2024

10 Ekim Ankara gar katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptığı için yargılanan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, 'terör örgütü' propagandası yapmakla suçlanmıştı. 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi. Atalay, aynı zamanda Gezi Davası'ndan dolayı 25 Nisan 2022'den beri tutuklu bulunuyor ve Anayasa Mahkemesi'nin iki defa hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmemişti.
2 Mayıs 2024

İstanbul'da Filistin'e destek mitinginde 'Kelime-i Tevhid' bayrağı açan İsmail Aydemir'i yumrukladığı için yargılanan Ege Akersoy hakkında beraat kararı verildi. Olay, Türkiye Gençlik Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen ve 308 sivil toplum kuruluşunun katıldığı bir eylem sırasında gerçekleşti. Akersoy, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ancak daha sonra tahliye edilmişti. Mahkeme, bu suçlamadan beraatine karar verirken, 'kasten yaralama' suçundan 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.
21 Şubat 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, hakkında dokuz ayrı suçtan 174 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 17 yaşındaki A.K. polis ekipleri tarafından yakalandı. A.K.'nın çoğunluğu hırsızlık olmak üzere dokuz ayrı suç dosyasından toplam 174 yıl bir ay 19 gün hapis cezası olduğu tespit edildi. Yakalanma operasyonu İmbatlı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
4 Haziran 2024

İstanbul Ümraniye'deki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İbrahim Durmaz isimli şahıs, kız kardeşinin sınıfta kalması nedeniyle öğretmenler Vedat Kömür ve Orhan Bozkurt'a saldırdı. Olay, cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada yayıldıktan sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın gözaltına alındığını duyurdu. Durmaz, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
13 Haziran 2024

İstanbul Alibeyköy'deki bir özel lisede öğrenim gören Y.K., okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldürdü. Olay, Y.K.'nin okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu müdüre yönelik gerçekleşti. Türk vatandaşlığına geçmiş Irak asıllı Y.K., çocuk bürosunda işlemleri tamamlandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, öğretmenler arasında şiddete karşı eylemlere yol açtı.
8 Mayıs 2024

Tuzla Piyade Okulu'nda, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde bir teğmenin Atatürk'ün fotoğrafını yakasına takmaması üzerine çıkan kavga sonucu yedi personel hakkında soruşturma başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın onayı ile bu personeller 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı alınarak ihraç edildi. Bu karar, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde alındı.
9 Şubat 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, pizza teslimatı sırasında 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özdemir, kasten tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor. Ancak, 18 yaşından küçük olması nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Savcı, Özdemir için 18 yıl hapis cezası istedi.
22 Mayıs 2024

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericiler Saraçhane'de polis tarafından durdurulmuş ve arbede çıkmıştı. Olaylar sonucunda 217 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 30'u hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istenmiştir. İddianamede, şüphelilerin 'görevi yaptırmamak için direnme', 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu'na muhalefet', 'kasten yaralama' ve 'kamu malına zarar verme' suçlarından yargılanmaları talep edilmiştir. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiştir.
29 Mayıs 2024

Avukat Feyza Altun, Twitter hesabından Farsça bir şiir paylaştıktan sonra, bir kullanıcının yorumuna verdiği tepki üzerine 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Altun, sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından paylaşımını silmiş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin laik yapısını vurgulayan yorumlar yapmıştı. Beykoz başsavcılığı, Altun hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle TCK'nın 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.
20 Şubat 2024

İstanbul ve Ankara'da 23 Nisan'da gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan dokuz gazeteciden üçü tahliye edildi. Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam'dan gazeteciler Enes Sezgin, Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve Doğan Kaynak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mehmet Aslan, Esra Solin Dal ve Erdoğan Alayumat ise örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanmıştı. MA'nın haberine göre, bu üç gazeteci de tahliye edildi.
22 Mayıs 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi ve motokurye Ata Emre Akman'ın cinayeti davasının ilk duruşmasında savcı, sanık Erdoğan Özdemir için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Özdemir, 10 Mayıs'ta Akman'ı bıçaklayarak öldürmüştü. Duruşmada, Özdemir'in babası Orhan Özdemir'in de cinayete azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması istendi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 12 Temmuz'a ertelenmesine karar verdi.
28 Haziran 2024

İstanbul'da, Fatih Camisi'nin bahçesinden kedileri kaçıran ve iş yerinde ölü kediler bulunan Mehmet Fatih Öztürk, 'birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan dört yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Öztürk duruşmaya katılmadı. Cumhuriyet savcısı, sanığın iş yerinde dokuz ölü kedi bulunduğunu ve kamera kayıtlarında kedileri çantasına koyduğunun tespit edildiğini belirtti. Mahkeme, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezinin davaya katılma talebini reddetti.
13 Mayıs 2024

İstanbul Küçükçekmece'de 'Eros' isimli bir kedinin tekmeyle öldürülmesi sonrası fail İbrahim Keloğlan'ın serbest bırakılması kamuoyunda tepki çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u arayarak olaya müdahil oldu. Keloğlan'a dört yıla kadar hapis cezası istenmesine rağmen, mahkeme 'iyi hal' ve 'pişmanlık' gerekçesiyle hükmün açıklanmasını geri bırakarak sanığı serbest bıraktı. Karara itiraz edilmesi üzerine, Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi ilk kararı kaldırdı ve dosyayı mahkemeye iade etti.
25 Şubat 2024

İstanbul Sarıyer'deki Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda öğretmen N.Ö., bir öğrenciyi akran zorbalığı yapması sebebiyle uyardıktan sonra öğrencinin babası A.Ç. tarafından saldırıya uğradı. A.Ç., okula gelerek öğretmen N.Ö.'ye yumruk atıp yaraladı ve öğretmen hastaneye kaldırıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, A.Ç.'nin yakalandığını ve adalete teslim edildiğini duyurdu.
26 Nisan 2024

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, bir Atatürk heykeline balyozla zarar veren bir kişi, vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli Y.U., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve savcılık sorgusunun sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından Akyazı Belediyesi, zarar gören heykelin çevresini güvenlik şeridi ile çevirerek tadilat çalışmalarına başladı.
29 Şubat 2024

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda şeriat ile ilgili eleştirel bir yorum yapmıştır. Bir kullanıcının Farsça bir şiire yaptığı, 'Feyza hanıma şeriat atak gelmiş' yorumuna, Altun 'Şeriate s..kayım' şeklinde karşılık vermiştir. Bu paylaşımın ardından sosyal medyada hedef gösterilen Altun, paylaşımını silmiş ve 'Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacak' şeklinde yorumlar yapmıştır. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun'un paylaşımını 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla soruşturma kapsamında gözaltına alınmasına karar vermiştir.
19 Şubat 2024

İstanbul Başakşehir'de, Eros isimli kediyi öldüren İbrahim Keloğlan, iyi hal indirimi uygulanarak iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı ve serbest bırakıldı. Keloğlan'a yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Olay, 'Ağaoğlu My World Europe' sitesinde gerçekleşti ve kamuoyunda büyük tepki topladı. Hayvanseverler, Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda adalet talebiyle toplandı. Savcı, sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etmiş, ancak mahkeme iyi hal indirimi uyguladı.
13 Mart 2024

İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İbrahim Durmaz isimli bir kişi, kız kardeşinin sınıfta kalmasını okul idaresiyle konuşmak için gittiği sırada öğretmenler odasında tartışma çıkardı. Tartışma sırasında öğretmenlerden birine yumruk atan Durmaz, cep telefonu kamerasıyla kaydedilen bu olayın ardından gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın yakalandığını ve olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
12 Haziran 2024
İşaretlediklerim