Türk Hava Yolları, 6-28 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve 9 Şubat 2023'ten önce düzenlenmiş yurt içi uçuş biletlerinin ücretsiz olarak değiştirilebileceğini veya iadesinin yapılabileceğini açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve çevre illerde de hissedilen deprem sebebiyle üzüntülerini dile getirdi ve depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara ise geçmiş olsun temennisinde bulundu. Bilet değişiklikleri ve iadeleri 31 Mart 2023 tarihine kadar THY'nin internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.
10 Şubat 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları ve teknik arıza sebebiyle yapılamayacak. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Daha önce de benzer sebeplerle seferler iptal edilmişti.
19 Ocak 2023

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Ortadoğu'daki mevcut güvenlik durumu nedeniyle Tahran'a olan uçuşlarını geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Şirket, bu kararı titiz bir değerlendirme sonucunda aldığını ve 11 Nisan'a kadar Tahran'a yapılan ve bu kentten gerçekleştirilen uçuşları askıya aldığını belirtti. Lufthansa sözcüsü, şirketin misafirlerinin ve mürettebatının güvenliğini birinci öncelik olarak gördüğünü ve durumun 11 Nisan'da tekrar değerlendirileceğini ifade etti.
11 Nisan 2024

Türk Hava Yolları, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında başlattığı tahliye uçuşlarını 1 Mart 2023 tarihine kadar sürdüreceğini duyurdu. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'dan çıkışlı uçuşlar ücretsiz olacak. Yolcuların havaalanına rezervasyon yaparak gelmeleri gerekiyor ve rezervasyonu olanlara öncelik tanınacak. Şimdiye kadar bu uçuşlarla 265 bin kişi taşınmış.
19 Şubat 2023

Havalimanı çalışanları, Meclis’te görüşülen havacılık yasasına tepki olarak iş yavaşlatma eylemi başlatacak. Sendikalar ve dernekler tarafından düzenlenen toplantıda, 6 Haziran’dan itibaren uluslararası standart ve mevzuatlara aykırı işlerin yapılmayacağı kararlaştırıldı. Talepler karşılanmazsa iş bırakma eylemi yapılacak. Eylemler, İstanbul Havalimanı'ndaki iş cinayetine tepki olarak da destekleniyor.
5 Haziran 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Daha önce de benzer bir sebepten dolayı sabah 08.00'deki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferi gerçekleştirilememişti.
2 Şubat 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsü (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında saat 08:00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Bursa (Mudanya), 09:30 Bursa (Mudanya) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 09:30 Bursa (Mudanya) – Armutlu (İhlas), 10:00 Armutlu (İhlas) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve 10:30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Bursa (Mudanya) seferleri bulunuyor. Ayrıca, BUDO'nun 07:00'deki Bursa (Mudanya) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi de aynı gerekçeyle iptal edildi.
6 Kasım 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruda, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Adalar, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Avcılar-Bostancı güzergahlarında bazı vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Yolculara hava muhalefeti sebebiyle seferlerde iptaller ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda bilgi verildi ve anlayışları için teşekkür edildi.
17 Ocak 2023

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İzmir Seferihisar ve Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos adasına seferler düzenleyecek. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Atina'da gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında, Yunan adaları için vize kolaylığı anlaşmasının ardından geldi. Seferihisar-Samos ve Kuşadası-Samos seferleri, belirli günlerde sabah gidiş akşam dönüş şeklinde planlanmıştır. Seferlerin fiyatları, gidiş-dönüş ve kalış süresine göre değişiklik göstermektedir.
8 Şubat 2024

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024

Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattında seferler normale döndü. Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bu istasyonların 23 Haziran'da kapatılacağını duyurmuştu. Kapatma kararının, Taksim'de düzenlenmesi planlanan 10'uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı düşünülüyordu. Seferler, bir günlük aranın ardından yeniden başladı.
23 Haziran 2024

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
10 Mart 2023

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının Kadıköy istasyonunda teknik bir arıza meydana geldi. Bu nedenle seferler Ayrılık Çeşmesi-Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonları arasında yapılmaya başlandı. Arıza giderilene kadar Kadıköy-Ayrılık Çeşmesi istasyonları arasında İETT otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.
25 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları (THY), dünya çapında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle mağdur olan yolcuların biletlerini iade edebileceğini veya rezervasyonlarını ücretsiz olarak değiştirebileceğini açıkladı. Bu sorun, Microsoft dahil birçok şirkete hizmet veren CrowdStrike adlı siber güvenlik şirketinin çökmesiyle ortaya çıktı. THY, uçuşları iptal edilen yolcuların mağdur edilmeyeceğini ve ek haklar tanımlandığını belirtti. Yolcular, uçuş durumlarını THY'nin mobil uygulamasından kontrol edebilirler.
19 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına, Kıyı Ege için kuvvetli sağanak uyarısı yapmasının ardından, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) yarınki 12 seferini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas) güzergahları bulunuyor. Seferlerin iptal edilme saatleri 07.00 ile 19.30 arasında olacak.
27 Kasım 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), kötü hava koşulları sebebiyle Bursa ile İstanbul arasındaki 07:00 ile 18:30 saatleri arasında planlanan 12 seferini iptal ettiğini duyurdu. İptaller, BUDO'nun resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı.
13 Mart 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Adalar-Beşiktaş arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
18 Şubat 2023

Türk Hava Yolları (THY), 2021 yılında ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrasında durdurduğu İstanbul-Kabil uçuşlarını 21 Mayıs'ta yeniden başlatacak. Uçuşlar haftada dört gün; salı, çarşamba, cuma ve pazar günleri gerçekleştirilecek. THY, Taliban'ın Afganistan'da iktidarı ele geçirmesi sonrası güvenlik endişeleri nedeniyle bu uçuşları durdurmuştu.
29 Nisan 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa-İstanbul arası deniz otobüsü seferleri, kuvvetli lodos nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) güzergahlarında 08.00-19.30 saatleri arasında planlanan toplam 14 sefer iptal edildi.
25 Kasım 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler BUDO'nun internet sitesinde duyuruldu ve iptaller Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas) güzergahlarını kapsıyor.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim