Türkiye Futbol Federasyonu, 22 Haziran Perşembe günü Ankara'da JW Marriott Hotel'de olağan seçimli genel kurul toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda, yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin seçimi yapılacak ve 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 dönemi bütçesi onaylanacak. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa, 23 Haziran'da ikinci toplantı ve gerekirse 30 Haziran'da çoğunluk aranmaksızın üçüncü toplantı yapılacak.
6 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'deki futbol liglerinin 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı. Ayrıca, Ankaragücü'nün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini ve ilgili kararın PFDK tarafından açıklanacağını belirtti. Büyükekşi, hafta sonu hakemler için bir kamp düzenleneceğini ve bu kampın hakemlerin psikolojilerini ve özgüvenlerini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.
13 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki şampiyonluk ve kümede kalma mücadelelerinin kritik bir aşamaya gelmesi nedeniyle, hakemlerin 5 haftada en fazla 3 maça atanma kriterini kaldırdığını duyurdu. Bu değişiklik, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan bir açıklama ile kamuoyuna bildirildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Türk hakemlerle ilgili eleştirileri ve yabancı VAR hakemleri getirilmesi gerektiğine dair görüşleri de gündeme geldi.
27 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi, maçın başlamasına saatler kala Suudi yönetiminin Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne itiraz etmesi üzerine eleştirilere neden oldu. Fenerbahçe'nin maça çıkmama kararı alması ve TFF'nin sadece İstiklal Marşı ile maçın başlayacağını duyurması, Twitter'da TFF'ye ve maça çıkmama çağrısı yapanlara yönelik eleştirilere yol açtı.
29 Aralık 2023

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Tüpraş ile 2023-2024 sezonundan başlamak üzere üç sezon için geçerli olacak stadyum isim hakkı ve reklam sözleşmesi imzalandığını duyurdu. 2023-2024 sezonu için anlaşma bedelinin başarı primi dahil toplam 230 milyon 383 bin 150 lira ve artı KDV olduğu belirtildi. 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarına ilişkin tutarlar, 2023-2024 sezonuna ilişkin belirlenen tutarlara Türkiye İstatistik Kurumunca yayınlanan TÜFE oranı eklenmesi suretiyle bulunacak.
26 Eylül 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle düzenlenen bir yardım ve dayanışma kampanyasının açılışında, Spor Toto Süper Lig maçlarının önümüzdeki iki hafta boyunca şifresiz yayınlanacağını duyurdu. Bu karar, futbolun birleştirici gücünü vurgulamak amacıyla alındı. Ayrıca, son dönemde futbol müsabakalarında hükümete yönelik protestolar ve bu protestolara verilen tepkiler de gündemde yer almıştı.
1 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci eleme turu kura çekimini düzenledi. Kura çekimine, 4'üncü turu geçen 28 takım ve geçen sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan 4 Süper Lig takımı olmak üzere toplam 32 ekip katıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Kupası'nın formatıyla ilgili değişiklikler üzerinde çalıştıklarını ve yeni formatı yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Beşinci tur maçları 9, 10 ve 11 Ocak 2024 tarihlerinde oynanacak.
8 Aralık 2023

Galatasaray, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi bir başvuruda bulundu. Kulüp, maçın İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasını talep etti. Daha önce Fenerbahçe ile birlikte maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrı yapmışlardı.
17 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci tur maçlarının programını duyurdu. Tek maç eleme usulüyle oynanacak olan karşılaşmalar, 16, 17 ve 18 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Programda, Türkiye'nin önde gelen futbol takımlarının maçları yer almakta ve her gün birden fazla maç oynanacak.
26 Aralık 2023

FIFA, 2025 yılından itibaren Kulüpler Dünya Kupası'nın 32 takımla ve yeni bir formatla düzenleneceğini duyurdu. 15 Haziran-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında ABD'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek turnuvada, 6 konfederasyondan 32 takım 4'erli 8 grupta mücadele edecek. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, tek maç eleme usulüyle sonraki turlarda yarışacak. Ayrıca FIFA, 14-18 Aralık 2024 tarihlerinde düzenlenecek Kıtalararası Kupa'nın formatını ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonunun da yer alacağını açıkladı.
17 Aralık 2023

Fenerbahçe ve Galatasaray futbol kulüpleri, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan yerine Türkiye'de oynanması gerektiğini belirten çağrılarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha önce maçın Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurmasına rağmen, her iki kulüp de Cumhuriyet'in 100. yılı anısına maçın Türkiye'de oynanmasını ve stat kapasitesinin belirli bir kısmının toplumun farklı kesimlerine ayrılmasını önerdi. Fenerbahçe ve Galatasaray, bu konudaki önerilerini kendi Divan Kurulu toplantılarında kabul etti.
7 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itirazı sonucu iptal edildi. Her iki kulüp de maçın Türkiye'de oynanmasını istemiş, ancak TFF geri adım atmamıştı. Kriz, maçın başlamasına saatler kala ortaya çıktı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in TFF yetkilileriyle yaptığı toplantı sonrasında, maçın oynanmayacağı oyunculara tebliğ edildi.
29 Aralık 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, takımın 28 Türkiye şampiyonluğunu temsil eden beş yıldızlı armayı kullanmaya başlayacağını açıkladı. Kulübün genel sekreteri Burak Kızılhan, armalarının resmi olarak tescillendiğini ve Türkiye Futbol Federasyonu'na yapılan sürecin devam ettiğini belirtti. Fenerbahçe, 1959'dan önce kazanılan şampiyonlukların da resmi lig şampiyonluklarına dahil edilmesini istiyor. Daha önce beş yıldızlı forma ile Türkiye Kupası kutlaması yapmaları nedeniyle PFDK'ye sevk edilmişlerdi.
17 Haziran 2023

Fenerbahçe, 26 yaşındaki futbolcusu Emre Mor'u 2023-2024 sezonunun sonuna kadar V. Fatih Karagümrük kulübüne kiraladı. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, takımın yapılanmasına devam edildiği ve Emre Mor'a ligin geri kalan bölümünde başarılar dilendiği belirtildi. Transfer, Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabı üzerinden de duyuruldu.
1 Şubat 2024

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023

Madrid, 2026 yılından başlayarak 2035 yılına kadar her yıl Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak. Bu karar, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Madrid özerk hükümeti ve Madrid Belediyesi arasında imzalanan bir anlaşma ile kesinleşti. Yeni pistin tasarımı 5 bin 474 metre uzunluğunda ve 20 virajlı olacak şekilde planlanıyor ve 110 bin seyirci kapasitesine sahip olacak. Formula 1 yarışlarının Madrid'e ekonomik katkısının yıllık yaklaşık 450 milyon avro olması bekleniyor.
23 Ocak 2024

Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu olan Britanyalı pilot Lewis Hamilton, 2025 sezonundan itibaren Ferrari takımında yarışacağını açıkladı. Bu sezon Mercedes takımı ile yarışmaya devam edecek olan Hamilton için Ferrari ve Formula 1 resmi açıklamalar yaptı. Ferrari, Hamilton ile uzun süreli bir sözleşme imzalandığını sosyal medya hesabından duyurdu.
1 Şubat 2024

Son olarak Japonya’nın Vissel Kobe takımında oynayan İspanyol futbolcu Andres Iniesta, 39 yaşında Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Emirates Club’a transfer oldu. Iniesta, Barcelona formasıyla dokuz lig ve dört Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2018 yılında Vissel Kobe ile anlaşmış ve 2021’de iki yıllık sözleşme yenilemişti. 39 yaşındaki yıldız futbolcu, kariyerinde İspanya ile dört Dünya Kupası’na katılmış ve FIFA 2010 Güney Afrika’da kupayı kaldırmıştı.
10 Ağustos 2023

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Benfica'nın Arjantinli futbolcusu Enzo Fernandez'i 121 milyon avro karşılığında transfer etti. Bu transfer, Premier Lig tarihindeki en yüksek transfer ücreti olarak kayıtlara geçti ve daha önce Jack Grealish'in Manchester City'ye transferi sırasında kırılan rekoru geçti. Fernandez, 2022 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin Milli Takımı'nın da bir üyesiydi.
1 Şubat 2023

FIFA, finansal fair play kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle bir Süper Lig takımına süresiz, dört Süper Lig ve bir 1'inci Lig takımına ise üç dönem transfer yasağı uygulama kararı aldı. Bu kararla etkilenen takımlar arasında Kayserispor (süresiz yasak), Adana Demirspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Konyaspor ve Eyüpspor (her biri üç dönem yasak) bulunmaktadır. Bu yasaklar, takımların transfer piyasasındaki hareketliliğini önemli ölçüde kısıtlayacak ve sportif performansları üzerinde etkili olabilir.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim