Netflix'in sevilen İspanyol gençlik dizisi Elite, sekizinci sezonuyla ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Dizi, kişisel gelişim, ilişkiler, farklı sosyal sınıflar arasındaki mücadeleler, aşk ve çözülmesi gereken bir vakanın etrafında dönüyor. Sekizinci sezon için onay alan dizinin aynı zamanda final yapacağı öğrenildi. Elite, Netflix'in en uzun süren İspanyolca dizisi unvanını da taşıyor.
19 Ekim 2023

IMDb, 2023 yılının en popüler dizilerini sayfa görüntülemelerine göre sıraladı. Listede birinci sırada 'The Last of Us', ikinci sırada 'Ahsoka', üçüncü sırada 'Succession' yer alıyor. Diğer popüler diziler arasında 'Black Mirror', 'The Mandalorian', 'One Piece', 'Usher Evi’nin Çöküşü', 'Ted Lasso', 'The Bear' ve 'Gen V' bulunuyor. Bu diziler çeşitli temaları ve hikayeleriyle izleyicilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.
6 Aralık 2023

Netflix'in popüler dizisi 'Wednesday'ın ikinci sezon çekimlerine Nisan 2024'te başlanacak. Dizi, yayımlandığı ilk 28 günde büyük bir izlenme başarısı göstererek Netflix'in İngilizce dizileri arasında ikinci sıraya yerleşmişti. Hollywood'da senarist ve oyuncuların grevi nedeniyle askıya alınan çekimler, grevde anlaşmaya varılmasıyla yeniden planlandı. İkinci sezonun bir kısmı İrlanda'da çekilecek ve 2024'ün son çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.
15 Kasım 2023

Netflix'in popüler distopik dizisi 'Black Mirror', dört yıl aradan sonra yayınlanan altıncı sezonunun başarısının ardından yedinci sezon onayını aldı. Yapımcı Charlie Brooker'ın yürütücü yapımcılığını üstlendiği serinin yeni sezon oyuncu kadrosu ve bölüm detayları henüz açıklanmadı. Ancak, prodüksiyonun bu yılın sonlarına doğru başlaması bekleniyor. Dizinin önceki sezonlarında birçok ünlü oyuncu yer almıştı.
21 Kasım 2023

Netflix, merakla beklenen 'Kulüp' dizisinin ikinci sezonunun 15 Eylül'de platforma yükleneceğini duyurdu. İkinci sezonda Halil Babür, Serra Arıtürk ve Ada Erma gibi yeni isimler kadroya dahil oluyor. Hikayesi 1960'lı yılların İstanbul'unda devam eden dizi, Kulüp ailesinin zorluklara karşı dimdik durma mücadelesini konu alıyor.
21 Ağustos 2023

BBC'nin kültür-sanat editörleri, 'The Last of Us', 'Succession', 'Fellow Travelers', 'The Bear' gibi çeşitli yapımları içeren 2023 yılının en iyi dizilerini belirledi. Listede yer alan diziler arasında kıyamet sonrası dramalar, politik gerilimler, komediler ve bilim kurgu türleri bulunuyor. Seçilen dizilerin birçoğu global çapta popüler streaming platformlarında izlenebiliyor ve bazıları özellikle Emmy gibi ödüllerle tanınmış durumda.
10 Aralık 2023

Popüler Türk polisiye dizisi 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi'nin ikinci sezon fragmanı izleyiciyle paylaşıldı. Dizi, 7 Aralık'ta BluTV'de yayınlanacak. İkinci sezonda, Behzat başkomiser ve ekibi Ankara'daki kaosu çözmeye devam edecek. Yeni sezonda kadroya Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi isimler katılırken, yönetmenliğini Devrim Yalçın'ın üstlendiği ve senaryosunu Ercan Uğur'un yazdığı belirtildi.
16 Kasım 2023

Çağatay Ulusoy'un başrolünde olduğu 'Terzi' dizisinin ikinci sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 28 Temmuz'da Netflix platformunda izleyiciyle buluşacak. Dizide Çağatay Ulusoy'a Salih Bademci, Olgun Şimşek, Şifanur Gül ve yeni sezonda Berrak Tüzünataç gibi isimler eşlik ediyor. İkinci sezonda, karakterlerin yaşadıkları acı, öfke ve çaresizlikle mücadeleleri ve yeni gelişmeler anlatılacak.
9 Mayıs 2023

House of Dragon dizisinin ikinci sezonu 17 Haziran’da Blu Tv’de yayınlanacak. Dizi, Game of Thrones evreninin 200 yıl öncesine giderek Targaryen hanedanlığındaki iç savaşı konu alacak. Yeni sezon, Rhaenyra ve Alicent karakterlerine odaklanacak ve daha fazla ejderha sahnesi içerecek. Blu Tv, dizinin Amerika yayınından hemen sonra Türkiye'de de izlenebileceğini duyurdu.
13 Haziran 2024

Netflix'in teknoloji distopyası temalı dizisi 'Black Mirror'ın yeni sezonu haziranda yayınlanacak. Dizinin merakla beklenen yeni sezon bölüm başlıkları ve konuları bir tanıtım videosuyla duyuruldu. Yeni sezonda Salma Hayek, Aaron Paul, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak ve farklı konular işlenecek. Bölümler; bir kadının hayatının dram uyarlamasını keşfettiği 'Joan Is Awful', gizemli bir yerel hikayeye rastlayan genç bir çiftin hikayesi 'Loch Henry', alternatif bir 1969'da geçen 'Beyond The Sea', bir trafik kazasını konu alan 'Mazey Day' ve 1979 yılında geçen 'Demon 79' olarak sıralanıyor.
12 Mayıs 2023

Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonundan ilk fragman yayınlandı. Polisiye-drama türündeki dizi, beş yıl aradan sonra ikinci sezonuyla geri dönüyor ve ilk iki bölümü 13 Kasım'da GAİN'de yayınlanacak. Yeni sezonda kadroya Erdal Özyağcılar, İlker Aksum, Nergis Öztürk ve diğer birçok isim katılıyor. İlk sezonda Bilginer'le başrolü paylaşan Cansu Dere ise bu kez konuk oyuncu olacak.
1 Kasım 2023

Netflix'in popüler distopik dizisi Black Mirror, altı yeni bölümle 2025'te geri dönüyor. Netflix Türkiye'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruya göre, dizinin yedinci sezonu izleyicilerle buluşacak. Dizinin şimdiye kadar altı sezonu yayınlandı ve her bölümüyle izleyicileri farklı distopik senaryolarla karşı karşıya bıraktı.
15 Mart 2024

BluTV'nin popüler polisiye dizisi ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi’nin ikinci sezon çekimleri Cuma günü başlayacak. Dizinin yapımcılığını Ortaks Yapım üstleniyor ve ilk sezonun başarısının ardından yeni sezonda da Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu gibi isimler yer alacak. Yeni sezonda Özge Yağız ve Selen Öztürk konuk oyuncu olarak devam ederken, Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi yeni isimler kadroya katılıyor. Dizinin yönetmenliğini Devrim Yalçın yaparken, senaryosunu Ercan Uğur yazıyor.
30 Mayıs 2023

Yönetmen David Fincher, 'Dünya Savaşı Z' devam filminin iptal edilmesinden memnun olduğunu belirtti. Fincher, devam filminin 'The Last of Us' ile benzer temaları ele alacağını ve bu nedenle iptalinin doğru bir karar olduğunu ifade etti. Fincher, 'The Last of Us'ın aynı temaları keşfetmek için daha fazla alanı olduğunu belirtti.
26 Ekim 2023

Netflix'in distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonunun iptal edildiği, dizide 'Anton' karakterini canlandıran Şevket Çoruh tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış ve yayımlandığı dönemde popülerliğini korumuştu. Netflix tarafından iptal kararıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Dizide Osman Sonant, Hazal Subaşı ve Haluk Bilginer gibi isimler rol almıştı.
3 Şubat 2023

Girey Altınok ve Kerem Özdoğan'ın yazıp oynadıkları komedi dizisi 'Prens'in ikinci sezon çekimleri başladı. BluTv'nin popüler dizisi, sevilmeyen ve umursanmayan Bongomia ülkesinin prensinin hikayelerini konu alıyor. İkinci sezonda eski oyuncu kadrosuna ek olarak Ebru Şahin, Deniz Uğur, Sarp Aydınoğlu, Oktay Korunan gibi yeni isimler katıldı. Yayın tarihi henüz açıklanmadı.
5 Aralık 2023

HBO, 'Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson ve 'The Weeknd' olarak tanınan şarkıcı Abel Tesfaye'nin tartışmalı dizisi 'The Idol'ı iptal etti. Dizinin başrollerinde Tesfaye ve Lily-Rose Depp bulunuyordu. Dizi, yönetmen Amy Seimetz'in 'kreatif farklılıklar' nedeniyle projeden ayrılmasının ardından zorluklar yaşamıştı. HBO, yapımcılar ve yaratıcı ekibin ortak kararıyla ikinci sezona devam etmeme kararı aldığını duyurdu.
29 Ağustos 2023

'Terzi' dizisinin üçüncü ve final sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 3 Kasım'da Netflix'te yayınlanacak. Dizi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami'nin hikayesini anlatıyor. Final sezonunda, karakterler arasındaki ilişkiler dönüm noktasına ulaşıyor ve bugüne dek çözümlenemeyen sorular yanıtlanıyor.
27 Ekim 2023

HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones'un öncesini anlatan House of the Dragon'un ikinci sezonu yarın tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de yayına girecek. Dizi, ejderhaların hüküm sürdüğü ve siyasi entrikaların yoğun olduğu Westeros'un çalkantılı dünyasında Targaryen hanedanının yükseliş ve düşüşünü konu alıyor. George R.R. Martin'in Ateş ve Kan kitabından uyarlanan dizinin yaratıcısı Ryan Condal ve oyuncularıyla yapılan röportaj, Kelebek okurları için Barbaros Tapan tarafından kaleme alındı.
16 Haziran 2024

ABD'li yazar George R.R. Martin, 'Game of Thrones' evreninin 200 yıl öncesini anlatan 'House of the Dragon' dizisinin setini ziyaret etti ve dizinin en az dört sezon süreceğini doğruladı. Martin, ikinci sezonun ilk iki bölümünü izlediğini ve üçüncü ile dördüncü sezon çalışmalarının başladığını belirtti. Dizi sorumlusu Ryan Condal ve yazar ekibiyle yapılan toplantılarda gelecek sezonlar hakkında tartışmalar yapıldı. Dizinin ikinci sezonunun 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
11 Aralık 2023
İşaretlediklerim