Komedyen Doğu Demirkol'un kendi yaşam öyküsünden esinlenerek senaryosunu yazdığı 'Doğu' adlı dizi, iki yıl aradan sonra ikinci sezonuyla 18 Nisan'da Blu TV'de izleyiciyle buluşacak. Dizide, ailesi ve çevresi tarafından destek görmeyen bir gencin komedyen olma hayalini kovalaması konu alınıyor. Yeni sezonda Demirkol'a Evliya Aykan, Ege Kökenli, Banu Fatocan, Kubilay Tuncer ve Keremcem gibi isimler eşlik edecek.
3 Nisan 2023

Netflix, Aralık ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Bu içerikler arasında 'La Casa de Papel' dizisinin spin-off'u 'Berlin', Birce Akalay ve Miray Daner'in başrollerini paylaştığı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu ve Zack Snyder'ın yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon – Part One: A Child of Fire' bulunuyor. Ayrıca, 'The Crown' dizisinin son sezonunun ikinci kısmı, Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan 'Maestro' filmi ve çeşitli stand-up gösterileri de Aralık ayında izleyicilerle buluşacak.
24 Kasım 2023

GameMill Entertainment ve AMC, 'The Walking Dead: Destinies' adlı yeni video oyununu duyurdu. Oyun, 'The Walking Dead' dizisinin ilk dört sezonunu kapsıyor ve oyunculara, dizide ve çizgi romanda daha önce görülen olayların yönünü değiştirme imkanı sunuyor. Oyunun tam işleyişi ve farklı hikayeleri keşfetmek için geri dönüş olup olmadığına dair detaylar henüz açıklanmadı. Oyunun çıkış tarihi ve platformları da henüz belirlenmedi.
21 Ağustos 2023

Altın Küre ödüllü Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisi, FX kanalından üçüncü sezon onayını aldı. Dramedi türündeki dizi, izleyicilere görsel bir şölen sunuyor ve yeni sezonun 2024 yılında yayınlanması planlanıyor. Dizinin ikinci sezonunda, ana karakterlerin bir sandviç dükkanını üst düzey bir restorana dönüştürme çabaları konu edilmişti.
6 Kasım 2023

'Sex and the City' dizisinin devamı niteliğindeki 'And Just Like That'ın ikinci sezon fragmanı yayınlandı. Fragmanda, Carrie'nin eski aşkı Aidan'ın dönüşüne işaret ediliyor. İlk sezonda yer almayan Samantha karakterinin durumu belirsizliğini korurken, dizinin Haziran ayında HBO Max'ta yayınlanacağı belirtiliyor. Ayrıca, Chris Noth'un cinsel saldırı suçlamaları nedeniyle dizinin finalinden çıkarıldığı hatırlatılıyor.
27 Nisan 2023

Netflix'in 2 Aralık'ta yayımlanan ve Afşin Kum'un romanından uyarlanan distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonu iptal edildi. Dizinin yaratıcısı Mert Baykal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hikayelerinin yarım kaldığını ve daha anlatacakları olduğunu ifade etti. Baykal, yeni bir şeyler denemeye cesaret ettiklerini ve risk aldıklarının farkında olduklarını belirtti. Ayrıca, bu süreçte öğrendiklerini gelecekte kullanacaklarını ve 'Sıcak Kafa'nın bir öncü olduğunu söyledi.
5 Şubat 2023

The Last of Us oyununun yardımcı yönetmeni Bruce Straley, oyun şirketlerinde sendikalaşmanın gerekliliğini dile getirdi. Straley, oyunun dizi uyarlamasının prömiyerinde yaptığı konuşmada, oyun dünyasının ve karakterlerinin yaratılmasında emeği geçen kişilerin isimlerinin anılmaması ve yeterli ödeme alamamalarının sendikalaşma ihtiyacını ortaya koyduğunu belirtti. Ayrıca, Straley'in isminin The Last of Us dizisinde yeterince anılmadığına dikkat çekildi.
23 Ocak 2023

Netflix, 2022'nin dördüncü çeyreğinde abone sayısını 7,7 milyon artırarak toplamda 230,8 milyon aboneye ulaştı ve piyasa beklentilerini aştı. Aynı dönemde şirketin geliri yüzde 1,9 artarak 7,9 milyar dolara yükseldi. Ancak net karı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 91 azalarak 55 milyon dolara düştü. Şirketin hisse başına düşen karı da 1,33 dolardan 0,12 dolara geriledi.
20 Ocak 2023

2023 Emmy Ödülleri adaylıkları açıklandı ve HBO'nun 'Succession' dizisi 27 adaylıkla en çok aday gösterilen yapım oldu. 'The Last of Us' ve 'The White Lotus' dizileri de sırasıyla 24 ve 23 adaylıkla HBO'nun başarısını takip etti. 'Succession' dizisinden üç oyuncunun 'En İyi Erkek Oyuncu' kategorisinde aday gösterilmesi Emmy tarihinde bir ilke imza attı. Kazananlar 18 Eylül'de açıklanacak ancak ABD'de Oyuncular Sendikası'nın grev kararı bu tarihin ertelenmesine neden olabilir.
13 Temmuz 2023

Altın Küre ödüllü aktör Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisinin ikinci sezonu, 19 Temmuz'da Disney+ üzerinden izleyicilerle buluşacak. Dizi, dram ve komedi türlerini harmanlayan bir yapım olarak tanımlanıyor. Yeni sezonda Emmy ödüllü Bob Odenkirk konuk oyuncu olarak yer alacak ve başarılı oyuncu Molly Gordon da kadroya katılacak.
11 Mayıs 2023

Netflix'in popüler dizisi 'La Casa de Papel'in karakteri Berlin'in hayatını konu alacak olan 'Berlin' dizisinin ilk tanıtımı yayınlandı. Sekiz bölüm olarak planlanan dizi, Pedro Alonso'nun canlandırdığı Berlin karakterinin yeni bir soygun macerasını anlatacak. Dizi, Aralık ayında izleyiciyle buluşacak ve bu kez hikaye, Paris sokaklarında geçecek.
20 Mart 2023

Alacakaranlık serisinin yönetmeni Catherine Hardwicke, serinin yeniden çekilmesi durumunda başrollerde Jenna Ortega ve Jacob Elordi'yi görmek istediğini ifade etti. Hardwicke, bir podcast programında bu düşüncesini paylaştı ve ayrıca Robert Pattinson'ın Edward rolü için ilk başta stüdyonun tereddütlerini ve sonrasında nasıl ikna olduklarını anlattı. Yönetmen, Pattinson'ın fiziksel değişimine ve potansiyeline olan inancını dile getirdi.
27 Kasım 2023

HBO'nun popüler dizisi The White Lotus, ilk iki sezonu Hawaii ve İtalya'da geçtikten sonra üçüncü sezon için Tayland'a yöneliyor. Dizi, Four Seasons tatil beldelerinde çekiliyor ve Tayland'daki dört Four Seasons otelinden biri yeni sezonun muhtemel çekim yeri olarak gösteriliyor. Dizinin yaratıcısı Mike White, yeni sezonun Doğu maneviyatı ve ölüm üzerine bir hiciv olabileceğini belirtti. Yeni sezonun çekimleri ve kadrosu hakkında henüz detaylar açıklanmadı.
28 Mart 2023

Absürt komedi türündeki 'Leyla ile Mecnun' dizisi, dördüncü sezonun sonunda Exxen platformundaki yayın hayatını sonlandırdı. Dizinin senaristi Burak Aksak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla vedayı duyurdu ve sitemlerinin şükranlardan fazla olduğunu belirtti. Dizi, daha önce TRT 1'de üç sezon yayınlandıktan sonra Gezi eylemlerine destek verilmesi nedeniyle yayından kaldırılmış ve daha sonra Exxen'de izleyiciyle buluşmuştu.
2 Nisan 2023

Netflix'in İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu alan dizisi 'The Crown'ın final sezonundan ilk fragman yayınlandı. Altıncı ve final sezonunun ilk dört bölümü 16 Kasım'da, diğer altı bölüm ise 14 Aralık'ta yayınlanacak. Dizi, 90'ların sonu ve 2000'lerin başını, Prenses Diana'nın trajik ölümüyle tanımlanan dönemi anlatacak. Ayrıca Prens William ve Kate Middleton'ın St Andrews Üniversitesi'nde başlayan aşklarını da işleyecek.
9 Ekim 2023

'Kaybedenler Kulübü Yolda' filmi, vizyona girdikten beş yıl sonra 13 Ocak Cuma günü Netflix'te yayınlandı. İlk filmi büyük ilgi gören ve 485 bin 580 kişi tarafından izlenen 'Kaybedenler Kulübü'nün devam filmi, 570 bin 373 kişi tarafından izlenmiş ve 10 hafta gösterimde kalmıştı. Nejat İşler ve Yiğit Özşener'in başrollerini paylaştığı film, televizyonlarda ve dijital platformlarda gösterilmeyi bekleyen izleyiciler için Netflix kütüphanesine eklendi.
9 Ocak 2023

Kim Cattrall, hayranlarını hayal kırıklığına uğratan 'Sex and the City' devam dizisi 'And Just Like That'ın ilk sezonunda yer almamıştı. Bu durum dizinin reytinglerinin düşmesine neden olmuştu. Ancak karakter, dizinin ikinci sezonunun final bölümünde tekrar izleyici karşısına çıkacak. Cattrall, daha önce 2016 yılında karakterine hakkının verilmediğini düşünerek planlanan üçüncü film projesinden ayrılmıştı.
1 Haziran 2023

Bethesda'nın popüler oyun serisi Fallout'un dizi uyarlaması hakkında yeni fotoğraflar ve bilgiler paylaşıldı. Dizinin çekimleri devam ederken, setten sızan fotoğraflar ve bilgiler dizinin konusu ve oyuncu kadrosu hakkında ipuçları veriyor. Dizinin başrolünde Walton Goggins, Moises Arias, Ella Purnell, Kyle MacLachlan ve Johnny Pemberton gibi isimler yer alacak. Dizinin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor ancak 2024'ün ilk yarısı öne çıkıyor.
1 Ağustos 2023

Tom Clancy'nin ajan karakteri 'Jack Ryan'ın hikayesini anlatan dizi, dördüncü ve final sezonuyla sona erdi. Dizi, 16 farklı ülkede çekildi ve her sezonu, Tom Clancy'nin farklı romanlarından ilham alarak oluşturuldu. Oyuncular, diziye daha gerçekçi bir his vermek için o sezon kullanılan farklı dilleri öğrendi. Dizinin final sezonunda, Jack Ryan, hem yerli hem yabancı düşmanlarla karşı karşıya gelirken, bir komployu açığa çıkarmakla görevlendirilir.
20 Temmuz 2023

ABD'de oyuncular birliği SAG-AFTRA'nın grev kararı almasına rağmen, 'House of the Dragon' dizisinin ikinci sezon çekimleri devam ediyor. Dizinin oyuncu kadrosunun çoğunluğu Britanya'daki yerel sendika 'Equity'ye bağlı olduğu için teknik olarak çekimlere devam edebiliyor. Equity'nin ABD sendikasıyla dayanışma içinde olmasına rağmen, Britanya mevzuatı gereği yasal olarak greve çağrı yapamıyor ve bu durum sendikanın kapsamlı bir dayanışma göstermesini engelliyor.
18 Temmuz 2023
İşaretlediklerim