2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 29 Temmuz'da Türkiye'nin programında voleybol, atıcılık, okçuluk, eskrim, yüzme ve yelken gibi çeşitli spor dallarında karşılaşmalar yer alıyor. Günün öne çıkan etkinlikleri arasında Türkiye-Hollanda voleybol maçı ve Mete Gazoz'un okçuluk müsabakası bulunuyor.
29 Temmuz 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden 102 sporcudan 27'si Fenerbahçe Spor Kulübü'nden. İstanbul Büyükşehir Belediye SK 11 sporcu ile ikinci sırada yer alırken, Enka Spor Kulübü ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi SK 10'ar sporcu ile üçüncü sırada bulunuyor. Diğer kulüplerin temsilci sayıları ise daha düşük. Bu durum, Fenerbahçe'nin Türk sporundaki önemli rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
23 Temmuz 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türk bayrağını milli boksör Busenaz Sürmeneli ve milli okçu Mete Gazoz taşıyacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan bu iki sporcunun bayrağı taşıyacağını duyurdu. Türkiye, Paris 2024'te 102 sporcu ile 18 farklı spor dalında temsil edilecek.
21 Temmuz 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 31 Temmuz'da Türkiye'nin olimpiyat programında atıcılık, judo, kürek, yelken ve okçuluk gibi branşlarda yarışmalar yer alıyor. Gün boyunca çeşitli saatlerde Türk sporcular, elemelerden finallere kadar farklı aşamalarda yarışacak. Bu program, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansını ve sporcularının başarılarını takip etmek isteyenler için önemli bir rehber niteliğinde.
31 Temmuz 2024

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 3 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında judo, atıcılık, okçuluk, atletizm, bisiklet, yüzme, yelken ve boks gibi çeşitli branşlarda müsabakalar yer alıyor. Milli sporcuların performansları ve elde ettikleri başarılar da dikkat çekiyor. Ayrıca, olimpiyat oyunlarıyla ilgili çeşitli haberler ve gelişmeler de paylaşılıyor.
3 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Fransa, Fransız sporcuların başörtüsü takmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Uluslararası Af Örgütü, bu kararı 'ayrımcı' ve 'ikiyüzlü' olarak nitelendirdi. Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra, laiklik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle bu yasağı savundu. Tepkiler üzerine, sporcuların sadece yarışma sırasında başörtüsü takamayacağı, olimpik kasabada ise serbest olacağı belirtildi.
19 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 11 Ağustos'ta 18 dalda toplam 101 sporcu ile mücadele ediyor. Günün programında modern pentatlon, güreş ve kapanış seremonisi yer alıyor. Milli sporcular Hatice Akbaş, Nafia Kuş, Taha Akgül, Esra Yıldız Kahraman ve Buse Tosun Çavuşoğlu madalya kazandı. Ayrıca, Ersu Şaşma sırıkla atlamada beşinci oldu ve Kuzey Tunçelli dünya gençler rekoru kırarak Olimpiyat beşincisi oldu.
11 Ağustos 2024

Fransız yüzücü Leon Marchand, Japonya'nın Fukuoka kentinde düzenlenen Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda erkekler 400 metre karışıkta yeni bir dünya rekoru kırdı. 21 yaşındaki sporcu, 4.02.50'lik derecesiyle ABD'li Michael Phelps'in 2008 yılında kırdığı ve 15 yıl boyunca elinde tuttuğu rekoru geçti. Phelps, kendi rekorunu kıran Marchand'ı ayakta alkışladı.
23 Temmuz 2023

Sağlık Bakanlığı, 2022 yüzme sezonunda yürütülen izleme çalışmalarını değerlendirdi. Bakanlık, 1445 izleme noktasından 1140'ını 'mükemmel' olarak sınıflandırdı. Ayrıca, 'iyi' sınıfında 165, 'yeterli' sınıfında 86, 'zayıf' sınıfında 54 izleme noktası tespit edildi. Türkiye'nin yüzme suyu kalitesini Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu şekilde izlediği belirtildi.
5 Ağustos 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli sporcu Buse Savaşkan, kadınlar yüksek atlamada 1,92 metrelik atlayışıyla finalde yarışmaya hak kazandı. Savaşkan, Burcu Ayhan’dan sonra kadınlar atlamada olimpiyat finaline yükselen Türkiye tarihindeki ikinci milli sporcu oldu. Kadınlar yüksek atlama finali 4 Ağustos Pazar günü saat 20.55’te başlayacak.
2 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 28 Temmuz'da Türkiye'nin olimpiyat programında kürek, judo, badminton, yüzme, atıcılık ve yelken gibi branşlarda müsabakalar yer alıyor. Müsabakalar TRT Spor ve TRT Yıldız kanallarında canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca, olimpiyatlarla ilgili çeşitli konular ve sporcular hakkında bilgiler de makalede yer alıyor.
28 Temmuz 2024

ABD'li rapçi Snoop Dogg, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde yakılan olimpiyat meşalesini taşıyacak. Meşale, Paris'in Saint-Denis banliyösünden geçerek Eyfel Kulesi'ne ulaşacak. Snoop Dogg, olimpiyat boyunca Fransa'da kalacak ve NBC haber kanalının spor muhabirliğini yapacak. Rapçi, olimpiyatları izleyerek büyüdüğünü ve Paris'te inanılmaz sporcuların performanslarını görmek için heyecanlı olduğunu belirtti.
23 Temmuz 2024

Milli boksör Hatice Akbaş, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 54 kilo yarı finalinde Güney Koreli Aeji Im'i mağlup ederek finale yükseldi. İlk raundu 3-2, ikinci raundu 4-1 ve son raundu 3-2 kazanan Akbaş, toplamda 3-2'lik üstünlükle finale adını yazdırdı. Hatice Akbaş, 8 Ağustos Perşembe günü Çinli Yuan Chang ile altın madalya için mücadele edecek.
4 Ağustos 2024

Milli sporcu Özlem Becerek, Portekiz'in Leiria kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası'nda 23 yaş altı kadınlar disk atma branşında altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun açıklamasına göre, Becerek ikinci atışında 55.07 metrelik derecesiyle bu başarıya ulaştı. Bu sonuç, Türkiye'nin atletizm alanındaki uluslararası başarılarına önemli bir katkı sağladı.
10 Mart 2024

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale çıktı. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, çeyrek finalde Estonyalı Heiki Nabi'yi, yarı finalde ise Çinli Lingzhe Meng'i yenerek finale yükseldi. Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan Rıza, finalde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaşacak.
21 Eylül 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları 26 Haziran'da başladı ve Türkiye, 'Team Türkiye' adı altında 18 dalda toplam 101 sporcu ile katılıyor. Bu yıl, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan sonra ikinci kez kadın sporcu sayısı erkeklerden fazla. Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle oyunlara katılamıyor. Oyunlar TRT Spor ve TRT Yıldız kanallarında canlı olarak yayınlanıyor.
27 Temmuz 2024

Giresun'un Espiye ilçesinde denize giren 41 yaşındaki Feyza Alya Turan, akıntıya kapılarak yaklaşık 3 kilometre sürüklendi. Sahildeki bir kişi, Turan'ın sürekli çalan cep telefonunu yanıtlayarak, durumu yakınlarına bildirdi. Yakınları durumu jandarma ve sahil güvenlik ekiplerine ihbar etti. Turan, ekiplerin denizde arama yaptığı sırada yüzerek kıyıya çıktı ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra taburcu edildi.
5 Ağustos 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, çeyrek finalde Güney Koreli rakibine 6-4 mağlup olarak elendi. Bu sonuçla Gazoz, olimpiyatlardaki mücadelesine veda etti. Türkiye'nin olimpiyat programında yer alan diğer etkinlikler ve sporcuların performansları da dikkat çekiyor.
4 Ağustos 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli tekvandocu Merve Dinçel Kavurat, çeyrek finale yükseldi. Grand Palais'te yapılan müsabakalarda, kadınlar 49 kilo son 16 turunda İtalyan rakibi Ilennia Elisabetta Motanti'yi 5-1 ve 3-1'lik setlerle 2-0 mağlup etti. Milli sporcu, çeyrek finalde Çinli Quing Guo ile karşılaşacak.
7 Ağustos 2024
İşaretlediklerim