Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 50 kilo çeyrek final mücadelesinde Fin rakibi Pihla Kaivo-Oja'yı 5-0 yenerek yarı finale yükseldi. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansını olumlu yönde etkiledi. Çakıroğlu'nun yarı finale çıkması, Türk spor camiasında büyük bir sevinçle karşılandı.
3 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, erkekler bireysel son 16 karşılaşmasında Fransa'dan Thomas Chirault'u beraberlik atışı sonunda 6-5 yenerek çeyrek finale yükseldi. Gazoz'un çeyrek final karşılaşması saat 14.13'te yapılacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına önemli bir katkı sağladı.
4 Ağustos 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda okçuluk karışık takım kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Mete Gazoz ve Elif Berra Gökkır, Japonya'ya 5-4 mağlup olarak elendi. Les Invalides'te gerçekleşen mücadelede, milliler ilk seti 38-37 kaybetti, ikinci sette 39-38'lik skorla eşitliği sağladı. Üçüncü seti Japonya 39-37 kazanırken, dördüncü seti Türkiye 40-36 aldı. Final seti 19-19 beraberlikle sonuçlandı ve Japonya, 'merkeze yakın ok' kuralıyla çeyrek finale yükseldi.
2 Ağustos 2024

Modern Olimpiyat Oyunları, 100 yıl sonra doğduğu topraklar olan Paris'e geri dönüyor. Bu, aynı zamanda Türkiye'nin olimpiyat katılımının da 100. yılına denk geliyor. Yazıda, modern olimpiyatların kurucusu Baron Pierre de Coubertin'in vizyonu ve Atatürk'ün Türkiye'de sporu yaygınlaştırma çabaları vurgulanıyor. Paris 2024'te Türkiye'nin sporcularının sahada iyi mücadele etmesi ve farklı branşlarda madalya kazanması umut ediliyor.
25 Temmuz 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek 12+1 kişilik kadrosu açıklandı. Kadroda pasörler Cansu Özbay ve Elif Şahin, smaçörler Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin ve Derya Cebecioğlu, orta oyuncular Eda Erdem Dündar (kaptan), Zehra Güneş ve Aslı Kalaç, pasör çaprazı Melissa Vargas ve libero Gizem Örge yer alıyor. +1 oyuncu olarak Beyza Arıcı kadroya dahil edildi. Türkiye, C grubunda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek.
8 Temmuz 2024

Fransa'yı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda temsil edecek olan Sounkamba Sylla, başörtüsü taktığı için açılış törenine katılmasına izin verilmemişti. Fransız hükümeti ve Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, sporcunun dini sembol olarak nitelenemeyecek bir şey giymesi konusunda uzlaşmaya vardı. Sylla, açılış törenine şapka takarak katılmayı kabul etti. Bu durum, sporcular ve sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.
25 Temmuz 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli tekvandocu Nafia Kuş Aydın, kadınlar +67 kilo kategorisinde Şilili rakibi Fernanda Aguirre'yi 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Müsabaka Grand Palais'ta gerçekleşti. Nafia Kuş Aydın, çeyrek finalde Ürdünlü Rama Abo-Alrub ile karşılaşacak.
10 Ağustos 2024

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 57 kilo çeyrek final karşılaşmasında Brezilyalı Jucielen Romeu'yu yenerek yarı finale yükseldi. İlk raundu 5-0 kazanan Kahraman, ikinci raundu 4-1 kaybetti ancak son rauntta üstünlük sağlayarak 4-1'lik galibiyetle adını yarı finale yazdırdı. Kahraman, olimpiyat madalyasını garantiledi ve 7 Ağustos'ta Tayvanlı boksör Lin Yu Ting ile finale yükselme maçına çıkacak.
4 Ağustos 2024

Vatikan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde yapılan gösteriler nedeniyle üzüntü duyduğunu belirtti. Açılış töreninde drag queen performansı ve Hz. İsa'yı konu alan 'Son Akşam Yemeği' tablosunun tasviri, dini inanca saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle tepki topladı. Törenin sanat yönetmeni Thomas Jolly, sahnede 'Son Akşam Yemeği' tablosunun değil bir pagan şenliğinin canlandırıldığını savundu. Olimpiyat komitesi, gösteri nedeniyle özür diledi.
3 Ağustos 2024

2024 Olimpiyat Oyunları'nda Cezayirli kadın boksör Imane Khelif, cinsel kimlik tartışmalarının hedefi oldu. Khelif, İtalyan rakibi Angela Carini'nin çekilmesiyle kazandığı maçın ardından, yüksek testosteron nedeniyle cinsel kimlik tartışmalarına maruz kaldı. Khelif'in interseks olduğu belirtilse de, tartışmalar devam etti. Khelif, sporculara yönelik zorbalığın insan hayatını mahvedebileceğini vurguladı.
5 Ağustos 2024

Paris’teki 2024 Olimpiyat Oyunları açılışında drag queen’ler ve transseksüel modellerin yer aldığı gösteri, muhafazakar Hristiyanlar ve Katolikler tarafından tepkiyle karşılandı. Gösteriyi yöneten sanat yönetmeni Thomas Jolly, ölüm tehditleri aldığını belirterek emniyete başvurdu. Paris Savcılığı, Jolly’nin sosyal medya aracılığıyla tehdit ve hakaret mesajları aldığını açıkladı. Jolly, eleştirilen sahnenin Yunan mitolojisindeki tanrı Dionysos’u çevreleyen bir ziyafetin tasviri olduğunu ifade etti.
2 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 8 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında taekwondo, atletizm, modern pentatlon, halter, voleybol ve boks gibi çeşitli spor dallarında yarışmalar yer alıyor. A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finalde İtalya ile karşılaşacak. Ayrıca, Hatice Akbaş boks dalında finalde Çinli Yuan Chang ile mücadele edecek.
8 Ağustos 2024

Lady Gaga, Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için bulunduğu sırada, henüz yayınlanmamış yeni albümünden bazı şarkıları hayranlarıyla paylaştı. Cuma günkü açılış töreninde bir kabare şarkısı seslendiren Gaga, hafta sonu boyunca yüzme ve kadın jimnastiği izledi. Ayrıca sevgilisi Michael Polansky ile nişanlandığını duyurdu. Otelinin önünde toplanan hayranlarına limuzininin tavanından yeni albümünden kısa kesitler çalarak sürpriz yaptı.
29 Temmuz 2024

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda İsrail ile Paraguay arasında oynanan futbol maçında, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto eden taraftarlar hakkında 'Yahudi karşıtı' oldukları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Fransa Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi, ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve 'Soykırım Olimpiyatları' yazılı pankart açan taraftarlar hakkında şikayette bulundu. Paris savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattığını doğruladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e Rusya'ya uygulanan yaptırımların uygulanamayacağını belirtti.
29 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 68 kiloda mücadele eden milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalya kazandı. Çavuşoğlu, repesaj maçında Polonyalı Viktorya Choluj’u 4-3 yenerek akşam seansında Kuzey Koreli Sol Gum Park’ı mağlup etti. Maçın bitişiyle birlikte Çavuşoğlu, annesine ithafen duygusal bir mesaj verdi. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına önemli bir katkı sağladı.
6 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yarışan milli okçu Berra Elif Gökkır, ilk turda Malezyalı rakibi Nurul Azreena Mohamad Fazıl'ı 6-0 mağlup ederek ikinci tura yükseldi. Müsabakalar Fransa'nın başkenti Paris'teki Invalides alanında düzenlendi. Gökkır, ikinci turda İranlı Mobina Fallah ile karşılaşacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına olumlu bir katkı sağladı.
1 Ağustos 2024

Hacettepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında su şebekelerinin kontrol edilmesi gerektiğini, kaynağı belirsiz suların içilmemesi ve kullanılmaması gerektiğini belirtti. Depremlerin su dağıtım sistemlerine zarar verebileceğini ve bulaşıcı hastalık riskini artırabileceğini ifade etti. Ayrıca, zarar gören borulardan kanalizasyon ve endüstriyel atıkların su sistemine karışma riskine dikkat çekti. Güvenli olmayan suların kaynatılarak kullanılması gerektiğini vurguladı.
7 Şubat 2023

Japonya'nın Şizuoka eyaletinde denize girdikten sonra 80 kilometre sürüklenen 21 yaşındaki Çinli kadın, 36 saat sonra kurtarıldı. Sahil güvenlik ekipleri, kadını helikopter yardımıyla aradı ve yerini bir nakliye gemisi mürettebatı tespit etti. Kadın, Tokyo'nun doğusunda Boso Yarımadası açıklarında bulundu ve acil müdahale sonrasında Yokohoma'daki bir hastaneye götürüldü. Kadın, yüzmeye başladıktan yaklaşık 30 dakika sonra sürüklendiğini fark ettiğini ama plaja dönmeyi başaramadığını belirtti.
11 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Meksikalı rakibi Fatima Herrera'yı 5-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maç, Fransa'nın başkenti Paris'teki North Paris Arena'da gerçekleşti. Çakıroğlu, çeyrek finalde Finlandiyalı Pihla Kaivo-Oja ile karşılaşacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına olumlu bir katkı sağladı.
1 Ağustos 2024
İşaretlediklerim