Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın cinayetle ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Ayşe Ateş, eşinin ölümünün siyaset aracı olarak kullanıldığını ve çocuklar üzerinden duygu sömürüsü yapıldığını ifade etti. Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ayşe Ateş, gerçeklerin ortaya çıkmasını ve adaletin sağlanmasını beklediğini belirtti.
27 Ocak 2023

İstanbul Beykoz'da, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık'ın kullandığı otomobil, 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosikletle çarpıştı. Kazada motosiklette arkada oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kamera görüntülerinde motosiklettekilerin kasksız olduğu görüldü. Fatma Zehra Kınık, kazanın ardından gözaltına alındı ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
13 Temmuz 2024

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra ölü bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında, anne Selvi Yağal, kayınpederi Hasan Yağal'ın cinsel saldırısına uğradığını itiraf etti. Daha önce bu iddiaları yalanlayan Selvi Yağal, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme, Müslüme'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp raporunun beklenmesine ve dede Hasan Yağal'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.
10 Ocak 2023

2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarını sürdürüyor. Aile, Adalet Bakanlığı'na yürümek istedi ancak polisler tarafından engellendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la görüşmek isteyen aile, bakanlık binasına girişlerinin de engellendiği belirtildi.
2 Ağustos 2023

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulundu. Nevzat B., Narin'in cesedini dereye gömdüğünü itiraf etti ve amca Salim Güran'ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı ve Nevzat B. ile Salim Güran tutuklandı. Soruşturma devam ederken, Nevzat B.'nin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtildi.
10 Eylül 2024

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Ankara'da Sinan Ateş'in ailesine adliye bahçesinde saldıran M.C.K. isimli şüpheli, 'kadına karşı basit yaralama' suçundan tutuklandı. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara'da öldürülmüş ve bu olayla ilgili 22 sanığın yargılandığı davada karar açıklanmıştı. Saldırı, duruşma sırasında verilen arada gerçekleşmiş ve Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç ile yanındaki üç kişi etkilenmişti. Saldırgan, başsavcılık talimatıyla gözaltına alınarak tutuklandı.
3 Ekim 2024

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde akraba oldukları belirtilen iki grup arasında çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen silahlı kavgada Adnan Omay ve Aydın Daş isimli iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen her iki yaralı da kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde yaklaşık 30 kovan bulan polis, olayla ilgili soruşturmayı devam ettiriyor.
6 Temmuz 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ailesi, yazılı bir açıklama yaparak dış güçler ve yerli uzantıları tarafından karalandıklarını iddia etti. Narin'in amcası Salim Güran, kasten öldürme suçlamasıyla tutuklanmıştı. Aile, olayın çözümü için devletin tüm birimlerinin seferber olduğunu ve gerçeklerin ortaya çıkacağına inandıklarını belirtti. Ayrıca, medyada yer alan haberlerin aileyi ve şüpheli olarak tutulan aile fertlerini haksız yere suçladığını ifade ettiler.
12 Eylül 2024

Manisa'da kaybolan ve Uşak'ın Eşme ilçesindeki ormanlık alanda ölü bulunan 21 yaşındaki Pelin Karaca'nın öldürülmesiyle ilgili olarak şüpheli Ali U tutuklandı. Karaca'nın ailesi, 26 Eylül'de kaybolduğunu bildirerek polise başvurmuştu. Şüpheli Ali U, Karaca ile ilişkisi olduğunu ve onu barışmaya zorladığını itiraf etti. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
8 Ekim 2024

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Ahmet Demir, eşi ve dört çocuğunu tabancayla öldürdükten sonra intihar etti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gaziantep Valiliği, Ahmet Demir'in bipolar rahatsızlığı ve psikolojik sorunları olduğunu, son bir yıl içinde yedi hastane kaydı bulunduğunu açıkladı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
12 Ekim 2024

İstanbul Bağcılar'da, Barbaros Tüzün isimli şahıs, eski kız arkadaşı Filiz Çilingir ve onun 14 yaşındaki kızı Selin Akçay'ı silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından polis ekipleri, şüphelinin bulunduğu daireye girdiklerinde Tüzün'ü başından vurulmuş halde buldu ve olay yerinde intihar ettiği anlaşıldı. Tüzün'ün, olaydan sonra kız kardeşini kaybeden İlayda Akçay'a, annesi ve kız kardeşini öldürdüğünü belirten bir sesli mesaj gönderdiği bildirildi.
7 Kasım 2023

Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da eşlik etti. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmişti. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve cinayet soruşturması MHP’ye uzanmasına rağmen iddianamede bu kısım yer almamıştı.
11 Haziran 2024

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin hastanede öldürülmesi olayına ilişkin dava Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Emine Şenyaşar, oğlunun öldürülme tehlikesi konusunda uyarıda bulunduğunu ancak AKP'li Yıldız'ın ısrarıyla hastaneye götürüldüklerini ifade etti. Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar da tanık olarak dinlendi. Sağlık Bakanlığı avukatları, zarar gören iki ambulans için şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.
17 Ocak 2023
İşaretlediklerim