Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, kasten öldürme şüphesiyle tutuklu olan amca Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, davadan çekildiğini duyurdu. Narin Güran’ın cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alınmış ve Nevzat B., Narin’in amcası tarafından tehdit edilerek cesedi gömdüğünü itiraf etmişti. Avukat Seda Toğrul, dosyada gelinen aşamada sanık beyanları ve yeni deliller nedeniyle savunmaya devam edemeyeceğini belirtti.
11 Eylül 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Kadıköy'de, Doğanay Güzelgün adlı bisiklet sürücüsüne çarpan ve henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Güzelgün'ün ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından olay yerine gelen bir kişi suçu üstlendi ancak MOBESE kameraları bu kişinin kazayı yapmadığını ortaya çıkardı. Görgü tanıkları ve Güzelgün'ün arkadaşları, kazanın olduğu yerde ve polis merkezi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, trafikteki hız sorununa ve Karayolları Trafik Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
18 Temmuz 2023

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından adliye binası önünde bıçaklanan iki çocuk annesi N.K. (23) hayatını kaybetti. Saldırgan A.K. (27) polis tarafından gözaltına alındı. N.K., saldırı sonrası önce Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Kasım 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Veysel Ö., Ankara'da izinli olduğu sırada Keçiören ilçesindeki evinde eşi ve iki çocuğunu öldürdü ve ardından intihar etti. Olay, Veysel Ö. eşiyle tartışmaya başladıktan sonra gerçekleşti. Aile yakınları olay yerine geldiklerinde büyük üzüntü ve şok yaşadı. Veysel Ö. daha önce Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapmıştı.
13 Mayıs 2024

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 944. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, eyleme müdahale ederek en az 25 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Sevil Turgut, Ümit Efe ve diğer bazı isimler bulunuyor.
29 Nisan 2023

2018 yılında Şanlıurfa'da Şenyaşar ailesine yönelik saldırı davasında, Fadıl Şenyaşar ve diğer sanıklar için tahliye kararı verildi. Dava, dönemin AKP milletvekili Halil Yıldız'ın esnaf ziyareti sırasında çıkan silahlı kavga sonucu Şenyaşar ailesinden üç kişinin öldürülmesiyle ilgiliydi. Emine Şenyaşar, adalet arayışını sürdürmüş ve oğlu Fadıl Şenyaşar'ın tahliyesi için mücadele etmişti. Mahkeme, sanıkların tahliyesine ve ev hapsine karar verdi.
18 Ekim 2024

Batman'ın Cudi Mahallesi'nde Murat E. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi Aysel E.'yi tabancayla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, beş çocuk annesi Aysel E.'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Murat E. gözaltına alındı ve Aysel E.'nin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
8 Temmuz 2023

Bayrampaşa’da Altıntepsi Mahallesi’nde bir babayla oğlu, araç park etme tartışması sonrasında silahla vurularak öldürüldü. 56 yaşındaki Orhan B. ile 75 yaşındaki dükkan sahibi Lütfü Er arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Ertesi gün Orhan B, Lütfü Er’i ve kendisini bıçaklayan Er’in oğlu Ramazan Er’i silahla vurdu. Hastaneye kaldırılan baba ve oğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
6 Ağustos 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturmada şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Narin'in amcası Salim Güran 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer şüpheliler arasında aile üyeleri de bulunuyor. Şüphelilerden Nevzat Bahtiyar, Narin'in cesedini Eğertutmaz Deresi'ne gömdüğünü ve Salim Güran'ın cesedi saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini itiraf etti. Soruşturma kapsamında toplamda 24 kişi gözaltına alınmış, 10 kişi tutuklanmış ve diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.
13 Eylül 2024

Adana'nın Sarıçam ilçesinde U.C. isimli şahıs, boşanma aşamasında olduğu eşi Burcu C. ile kayınbiraderleri S.Ş., H.Ş. ve halası M.Ç.'yi silahla yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan yaralılardan Burcu C., yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Zanlı U.C. gözaltına alındı ve kullandığı silaha el konuldu. Burcu C.'nin ölmeden önce çocukları için yakınlarına emanet sözleri verdiği belirtildi.
16 Mayıs 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş'in Bursa Ülkü Ocakları üyeleri tarafından takip edildiği tespit edildi. Selma Ateş, avukatıyla birlikte oturduğu kafede iki ayrı araçla takip edildiğini belirterek şikayetçi oldu. Takip edenlerin arasında Bursa Ülkü Ocakları başkan yardımcılarının da bulunduğu öğrenildi. Bu gelişme, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasının seyrini değiştirebilecek nitelikte olup, Ateş ailesinin siyasi liderlerle görüşme trafiğini hızlandırdı.
12 Haziran 2024

Batman'da 43 yaşındaki dört çocuk annesi Zeynep A., evinde bıçaklanarak öldürüldü. Eşi tarafından bıçaklanmış halde bulunan Zeynep A.'nın ölümü sağlık görevlileri tarafından tespit edildi. Polis, cinayet zanlısı olarak kadının ağabeyini arama çalışmalarına başladı. Zeynep A.'nın cesedi otopsi için hastaneye kaldırıldı.
24 Mart 2023

Yozgat'ta M.T. isimli bir erkek, boşanma sürecinde olduğu eşi R.T. ile tartıştıktan sonra onu bıçaklayarak öldürdü ve kayınvalidesi G.G.'yi ağır yaraladı. Olay, R.T.'nin ailesinin evinde gerçekleşti. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri R.T.'nin öldüğünü tespit etti ve G.G. hastaneye kaldırıldı. Şüpheli M.T. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
28 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve kızları ile bir araya geldi. Ayşe Ateş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulacağını ve kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını vurguladı. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.
11 Haziran 2024

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde cezaevinden izinli çıkan hükümlü H.S., babası Bünyamin S.'yi silahla vurarak öldürdü. Olay, Pınarkaya köyünde H.S. ile annesi A.S. arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri, Bünyamin S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli H.S. ve annesi A.S. gözaltına alındı.
27 Ağustos 2024

İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında, Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir'in kullandığı otomobil ile çarpışan motosikletteki 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kaza sonrası gözaltına alınan Demir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve ifadesinde kendini kusursuz bulduğunu belirtti. Kaza tespit raporunda, Demir ve motosiklet sürücüsü yüzde 50'şer kusurlu bulundu.
18 Temmuz 2024

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olarak yargılanan Tolgahan Demirbaş ile tetikçilikle suçlanan Eray Özyağcı’nın cezaevindeki görüşmelerinin kayıt altına alındığı öğrenildi. Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan dinleme kararıyla, sanıkların iletişimleri ve kamuya açık yerlerdeki faaliyetleri teknik araçlarla izlendi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP’ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı.
31 Mayıs 2024
İşaretlediklerim