Manisa'nın Akhisar ilçesinde, üstü çıplak halde zeytin tankına girdiği görüntüleri paylaşılan kişi tutuklandı. Şüpheli M.A., dün gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Görüntülerin çekildiği zeytin işletmesi mühürlenerek faaliyetten men edildi ve işletme sahibine idari ceza uygulandı.
30 Temmuz 2023

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden hakkında vergi kaçırma ve uyuşturucu kullanma suçlamaları bulunmaktadır. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden'ın oğlu için af yetkisini kullanmayacağını belirtti. Hunter Biden, Delaware'de bu suçlamalar için mahkemeye çıktı. Mahkeme, Hunter Biden'ın savcılarla yaptığı anlaşmayı onaylamadı ve Biden suçlamaları reddetti.
28 Temmuz 2023

Pamela Anderson, 31 Ocak'ta yayımlanacak 'Love, Pamela' adlı anı kitabında, 1991 yılında 'Ev Tadilatı' adlı sitcom'un setinde Tim Allen tarafından tacize uğradığını iddia ediyor. Anderson, Allen'ın sette kendisine penisini gösterdiğini ve 'Şimdi ödeştik' dediğini yazıyor. Bu iddia, Allen'ın Anderson'ın Playboy'da çıplak pozlar vermesine atıfta bulunarak yaptığı bir eylem olarak gösteriliyor.
23 Ocak 2023

TikTok kullanıcısı '@ghostwriter', yapay zeka araçlarını kullanarak Drake ve The Weeknd'in seslerini taklit edip yeni bir şarkı oluşturdu ve bu şarkı çeşitli müzik platformlarında yayınlandı. Şarkı sosyal medyada viral olmasının ardından, şarkıcıların telif haklarını elinde bulunduran Universal'ın başvurusu üzerine Apple Müzik, Spotify, Deezer ve Tidal gibi platformlardan kaldırıldı. Universal Music, sanatçılara zarar verecek faaliyetleri engellemek için müzik platformlarının yasal ve ahlaki sorumluluğu olduğunu belirtti. Ayrıca Universal Music'in de yapay zeka üzerine çalışmalar yaptığı ancak sanatçıların seslerinin izinsiz kullanılmasının itibar kaybına yol açabileceği görüşünde olduğu ifade edildi.
19 Nisan 2023

İstanbul'da 2021 yılında gerçekleşen Onur Yürüyüşü sırasında polis tarafından gözaltına alınan AFP foto muhabiri Bülent Kılıç hakkında 'görevi yaptırmamak için direnmek' ve 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçlamalarıyla dava açıldı. MLSA'nın polisler hakkında yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlanırken, Kılıç'ın polislere direndiği ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına karar verildi. İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin polis müdahalesinin orantısız güç kullanımı olduğuna hükmettiği karar savcı tarafından dikkate alınmadı. Türkiye Gazeteciler Sendikası konuya tepki gösterdi.
24 Mart 2023

ABD'de bir mahkeme, 'intikam pornosu' kurbanı olan bir kadına 1,2 milyar dolar tazminat ödenmesine hükmetti. Kadın, eski erkek arkadaşının özel fotoğraflarını izinsiz bir şekilde internette paylaştığını iddia etmişti. Sanık, kadının fotoğraflarını sosyal medya platformlarında ve yetişkinlere yönelik web sitelerinde rızası olmadan yayınladı ve ayrıca Dropbox aracılığıyla arkadaşlarına ve ailesine gönderdi. Sanığın mahkemeye çıkmadığı belirtildi.
16 Ağustos 2023

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşmasında, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Anne-oğul, kazadan sonra Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmış ve Boston'da yakalanmıştı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan ikilinin bir sonraki duruşması 27 Haziran'a ertelendi.
18 Haziran 2024

Eski kick boksçu Andrew Tate ve kardeşi, Romanya'da insan ticareti, tecavüz ve organize suç örgütü kurma suçlamalarıyla gözaltına alındıktan sonra, serbest bırakılmaları için yaptıkları temyiz başvurusu reddedildi. İklim aktivisti Greta Thunberg ile yaşanan bir tartışmanın ardından gözaltına alınan Tate kardeşler, Romanya'da 'Cehennem Deliği' olarak bilinen hapishanede ek 30 günlük gözaltı süresini tamamlayacaklar. Andrew Tate, ayrıca cinsiyetçi açıklamaları ve aşırı sağ ideolojiye sahip çevrelerdeki popülaritesiyle biliniyor ve birçok sosyal medya platformunda yasaklanmış durumda.
11 Ocak 2023

Hukukçu Kerem Altıparmak, İstanbul Valiliği'nin kentteki park, piknik yeri, plaj ve sahilde içki yasağının muğlak, ölçülülük ve yasallık ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Altıparmak, bu düzenlemeyle kamu düzeninin bozulmadığı bir durumda içki tüketilmesinin de kamu düzenine aykırı hale geldiğini ifade etti. Valilik, tepkilerin ardından kararın yeni olmadığını, ilgili kurumlara yükümlülüklerin hatırlatıldığını savundu. Altıparmak, hatırlatmanın da hukuka uygun olması gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2023

ABD'nin New York kentinde, 2010 yılından bu yana çözülemeyen ve en az 10 kişinin ölümüyle ilişkilendirilen Gilgo Beach cinayetleriyle bağlantılı olduğu düşünülen mimar Rex Heuermann gözaltına alındı. Suffolk ilçe yöneticisi ve New York Valisi, gözaltıyı doğrulayarak adaletin sağlanacağını belirtti. Heuermann, Long Island'da büyümüş ve kendi mimarlık firmasının sahibi olarak biliniyor. Zanlı, gelişmiş telefon verilerinin analizi sonucunda tespit edildi ve evi arandı.
15 Temmuz 2023

İstanbul Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi sonucu 25 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, serbest bırakılan 22 kişiden 3'ünün, daha önce şiddet ve tacizle suçlanan polis amiri Hanefi Zengin'in şikayeti üzerine gözaltında kaldığını ve gözaltı otobüsünde Zengin ve ekibi tarafından darp edildiklerini iddia etti. Zengin daha önce de çeşitli olaylarda adı geçen ve hakkında soruşturma açılan bir polis şefidir, ancak İstanbul Valiliği tarafından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma kapatılmıştır.
21 Şubat 2023

ABD'nin Detroit kentinde polis tarafından kullanılan yüz tanıma sistemi, altı siyah vatandaşı yanlışlıkla gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında sekiz aylık hamile bir kadın da bulunuyor. Yüz tanıma teknolojisi DataWorks Plus, kadının sekiz yaşında çekilen fotoğrafını araç çalan bir zanlıyla eşleştirdi. Mağdurlar, haksız gözaltı ve yapay zekanın ırksal ayrımcılığa yol açtığı gerekçesiyle dava açmayı planlıyor.
9 Ağustos 2023

Muharrem İnce'nin sosyal medya hesabındaki iddialar üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde, 'Ankara Kuşu' adlı Twitter hesabının kullanıcısı O.Y. gözaltına alındı. Bu hesap, İnce'yi hedef alan paylaşımlar yapmış ve ona ait olduğu iddia edilen görüntüleri paylaşmıştı. İnce'nin çağrısı üzerine daha önce 13 kişi gözaltına alınmış, biri tutuklanmış ve 12'si serbest bırakılmıştı.
17 Mayıs 2023

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın seçim kampanyası sırasında Türkiye'den yasa dışı bağış alıp almadığını soruşturuyor. Soruşturma kapsamında, Adams'ın seçim kampanyası bağış sorumlusu Brianna Suggs'ın evi arandı ve Suggs kamu yolsuzluğu soruşturmasında sorgulandı. Soruşturma, Adams'ın 2021 belediye başkanlığı seçimi kampanyasında, bir inşaat şirketi ve Türkiye hükümetiyle yasa dışı işbirliği yapıp yapmadığını araştırıyor. Ancak, Adams'a yönelik herhangi bir suçlama bulunmuyor.
3 Kasım 2023

Britanya Kralı 3'üncü Charles'ın oğlu Sussex Dükü Prens Harry, Britanya'da polis korumasının kaldırılması kararına itiraz ederek açtığı davayı kaybetti. Yüksek Mahkeme, Britanya hükümetinin bu kararında hukuka aykırı bir durum olmadığına hükmetti. Prens Harry ve eşi Megan Markle, 2020'de Kraliyet'teki görevlerinden ayrılarak ABD'ye taşınmış ve bu süreçte Kraliyet ailesi mensuplarına tanınan polis korumasından mahrum bırakılmıştı. Britanya içişleri bakanlığı, masrafları Prens Harry tarafından karşılansa bile, onun Britanya'dayken kişisel polis koruması almasına son verilmesine karar vermişti.
28 Şubat 2024

Apple, CEO Tim Cook'un Çin'deki işler hakkında yanlış ve yanıltıcı açıklamalar yapması nedeniyle bir grup yatırımcının zarar gördüğü iddiasıyla açılan davada 490 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Cook, 2018'de yaptığı bir analist görüşmesinde, Apple'ın zayıf para birimlerinin etkilediği pazarlarda satış baskısı altında olmasına rağmen Çin'i bu durumdan muaf tuttuğunu belirtmişti. Ancak, 2019'da ABD-Çin ticaret gerilimi nedeniyle şirketin üç aylık gelir tahminini düşürmesi, hisselerin yüzde 10 değer kaybetmesine ve yatırımcıların zarar görmesine neden oldu.
15 Mart 2024

İstanbul'da bir camide içki içtiğini gösteren fotoğraf paylaşan 19 yaşındaki S.Y.Ö. hakkında 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından dört yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. S.Y.Ö., savunmasında paylaşımı mizah amaçlı yaptığını ve pişman olduğunu belirtti. Savcı İsmail Teker, S.Y.Ö.'nün daha önce de benzer paylaşımlar yaptığını belirterek, suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarına itibar edilemeyeceğini ifade etti.
28 Eylül 2023

ABD'de federal bir yargıç, eski başkan Donald Trump'ın malikanesinden ele geçirilen devlete ait gizli belgelerle ilgili olarak Trump'ın avukatı Evan Corcoran'ı büyük jüri önünde ifade vermeye çağırdı. Avukat-müvekkil gizliliği ilkesinin, avukatların müvekkillerinin suç işleme niyetinde olduğunu bildikleri durumlarda uygulanmaması çerçevesinde bu çağrı yapıldı. Soruşturmaları siyasi olarak nitelendiren Trump, belgelerin bağımsız bir hakem veya özel bir hakim tarafından incelenmesini talep etmişti. Trump, soruşturmalar devam ederken 2024 başkanlık seçimleri için adaylığını ilan etmişti.
18 Mart 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 1996 yılında New York'ta bir mağazada magazin dergisi yazarı E. Jean Carroll'a tecavüz etmekle suçlanmıştı. Trump, bu iddiaları reddetmesine rağmen tecavüz ve hakaret davasında 5 milyon dolar ve ek olarak 83,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Trump, bu tazminat cezasının ertelenmesini talep etti ancak Federal Yargıç Lewis A. Kaplan tarafından bu talep reddedildi. Ayrıca, Trump dolandırıcılık davasından da 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve bu cezanın ertelenmesi talebi de reddedilmişti.
8 Mart 2024

AKP İstanbul İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yer aldığı ve Togg markasını içeren bir videoyu Twitter üzerinden paylaştı. Videoda Kenan Doğulu'nun 'Yaparım Bilirsin' şarkısı kullanıldı. Doğulu, Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şarkısının izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan sosyal medya üzerinden haberdar olduğunu belirtti. Şarkının kullanımı için kendisinden herhangi bir yazılı veya sözlü izin alınmadığını ifade etti.
28 Mart 2023
İşaretlediklerim