Aşırı sağcı söylemleriyle tanınan Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate, insan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurma suçlamalarıyla Romanya'nın başkenti Bükreş'te gözaltında tutuluyordu. BBC'nin haberine göre, Tate kardeşler ve iki yardımcıları, adli izin almadıkça evlerini terk etmeme şartıyla ev hapsine çıkarıldı. Andrew Tate, ev hapsinde çektiği bir videoyu Twitter üzerinden paylaştı ve gözaltı sürecindeki deneyimlerini anlattı. Kardeşi Tristan da Twitter'da gözaltındaki zorlukları dile getirdi.
1 Nisan 2023

Oyuncu Orçun İynemli, eşi Eda İynemli ile yaşadığı tartışma sonrası eşe şiddet ve uyuşturucu bulundurma iddiasıyla gözaltına alındı. Eda İynemli'nin, eşinin evde uyuşturucu madde yetiştirdiğini iddia ettiği, Orçun İynemli'nin ise sadece içici olduğunu ifade ederek, bir miktar uyuşturucu maddeyi polise teslim ettiği belirtildi. İşlemlerinin ardından hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İynemli'nin durumu, magazin gündemine damga vurdu.
26 Ekim 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, ağır ceza mahkemesinde görülen bir dava nedeniyle yakalama kararı bulunan C.K. gözaltına alındı. Arkadaşları B.Y. ve A.D. tarafından ziyaret sırasında getirilen simit içerisinde uyuşturucu haplar bulundu. İki şüpheli gözaltına alındı ve uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem başlatıldı. B.Y. serbest bırakılırken, yaşı küçük olan A.D. tutuklandı. Gözaltında bulunan C.K. ise adliyeden serbest bırakıldı.
15 Ocak 2023

İstanbul Başsavcılığı, TikTok platformunda deprem bölgesindeki seçmenlere hakaret içeren bir video yayınlayan kişiye yönelik 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Söz konusu şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve yurt dışında olma ihtimaline karşı yakalama kararı çıkarıldı.
16 Mayıs 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla gözaltına alındı ve sabıka fotoğrafı çekildi. Bu, bir ABD başkanının sabıka fotoğrafının çekildiği ilk olay oldu. Trump daha önce üç ayrı dava için yetkili makamlara teslim olmuştu ancak sabıka fotoğrafı çekilmemişti. Trump'ın yanı sıra, eski avukatı Rudy Giuliani ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows dahil 18 kişiye daha suçlama yöneltilmiştir.
25 Ağustos 2023

Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan ve serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle şarkıcı Tan Taşçı hakkında dava açıldı. Taşçı, 65 gün adli para cezası karşılığında 1300 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Taşçı'nın paylaşım yaptığı tarihte Orhan'ın dava dosyasının istinaf aşamasında olduğunu ve aleyhine kesinleşmiş mahkumiyet kararının bulunmadığını belirtti. Bu sebepten Taşçı'nın sosyal medya hesabından 'tecavüzcü' ithamında bulunulmasının 'yazılı iletiyle hakaret suçu'nu oluşturduğuna karar verildi.
11 Eylül 2023

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı görevlisi olan Stuart Seldowitz, New York'ta bir Mısırlı satıcıya 'terörist' diyerek hakaret ettiği ve nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Seldowitz'in bu söylemleri sosyal medyada yayıldıktan sonra New York Polis Departmanı tarafından 'nefret suçu' ve 'ağırlaştırılmış taciz ve takip ederek tacizde bulunma' suçlamalarıyla gözaltına alınmasına yol açtı. New York Belediye Başkanı Eric Adams, olaya ilişkin yaptığı açıklamada İslamofobiye karşı olduklarını ve bu tür saygısız söylemlerin şehirde yeri olmadığını belirtti.
23 Kasım 2023

İstanbul'da camide vodkayla fotoğraf paylaştığı için tutuklanan 19 yaşındaki S.Y.Ö., yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın tahliyesine karar verdi. S.Y.Ö., duruşmada pişman olduğunu ve bir daha bu tarz bir paylaşım yapmayacağını belirtti.
11 Ekim 2023

ABD'li şarkıcı Pink, Florida'da cinsellik ve ırk temalı kitapların kütüphane ve okullardan kaldırılmasına tepki göstererek, konserlerinde bu kitaplardan iki bin adet dağıtacağını açıkladı. PEN America ile işbirliği yaparak, Miami ve Sunrise'daki konserlerinde yasaklanan kitapların yeni kopyalarını hayranlarına hediye edecek. Pink, kitapların kendisi için önemli olduğunu ve bu yasaklamalara sessiz kalmak istemediğini ifade etti. Florida yetkilileri ise materyalleri kısıtlamak istediklerini ancak kitapları yasaklamadıklarını savunuyor.
14 Kasım 2023

Alacakaranlık film serisiyle ünlenen oyuncu Taylor Lautner, eşi Taylor Dome ile başlattıkları 'The Squeeze' isimli podcastin ilk bölümünde, 2009 MTV Müzik Ödülleri'nde yaşanan ve eski sevgilisi Taylor Swift'in ödül konuşmasını Kanye West'in böldüğü olaya müdahale etmediği için duyduğu pişmanlığı dile getirdi. Lautner, o an yaşananların bir skeç olduğunu düşündüğünü ve bu yüzden müdahale etmediğini belirtti. Kanye West'in olayı, Swift'in ödül konuşması sırasında mikrofonu alarak Beyonce'nin klibinin ödülü daha çok hak ettiğini söylemesiyle gerçekleşmişti.
2 Şubat 2023

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Türkiye'de 2013 yılından beri uygulanan ve akşam 10 ile sabah 6 arasında alkollü içki satışını yasaklayan düzenlemeye aykırı davrananlara uygulanan idari para cezalarının artırıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle cezaların alt limiti 215 bin 337 TL, üst limiti ise 1 milyon 60 bin TL'ye çıkarıldı. Aybaş, bu artışın yüzde 230 oranında olduğunu ve dünyada benzeri görülmemiş bir ölçüde olduğunu belirtti.
3 Ocak 2023

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Murat Kurum, bir televizyon programında geçmişte ehliyetsiz araba kullandığını itiraf etti. Program sunucusu Mehmet Akif Ersoy'un soruları üzerine Kurum, gençlik yıllarında Ankara'da ehliyetsiz olarak araba kullandığını belirtti. Ayrıca, bu tür itirafların siyasi olarak kullanılabileceğini ve basında çarpıtılabileceğini ifade etti.
11 Mart 2024

ABD'li iş insanı Elon Musk'ın şirketi X, aynı isimli bir başka şirket olan 'X Social Media LLC' tarafından dava edildi. Florida merkezli reklam ajansı, Musk'ın şirketinin 'haksız rekabet ve ticari marka ihlali' nedeniyle Florida eyalet yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, Musk'ın 'X' ismini kullanmasının yasaklanması ve yüklü miktarda tazminat talep ediliyor. Twitter'ın isminin 'X' olarak değiştirilmesiyle reklam ajansının gelir kaybı yaşadığı belirtiliyor.
3 Ekim 2023

İstanbul Kartal'da bir otomobil sürücüsünün bisikletli bir kadını takip ederek cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından polis ekipleri harekete geçti. Görüntülerin incelenmesi sonucunda kimliği tespit edilen 55 yaşındaki E.N.K. gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinde kadını özellikle takip etmediğini ve tacizde bulunmadığını, sadece korna çaldığını savundu. Araçta gizlenmiş başka bir kadının da olduğunu iddia etti. Şüpheli hakkında 'hayasızca hareket, cinsel taciz' suçlarından soruşturma sürüyor.
14 Kasım 2023

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşması bugün Boston'da yapıldı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan anne ve oğul, ABD'de sürekli yer değiştirdikten sonra Boston'da yakalandı. Duruşmada Türkiye'nin sunduğu deliller ve iade talebi görüşülecek. Cihantimur 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama', Tok ise 'suçluyu korumak' suçlamalarıyla tutuklandı.
18 Haziran 2024

İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

Harvard Tıp Fakültesi morgunun eski müdürü Cedrick Lodge ve eşi, bağışlanan kadavralardan alınan parçaları internet üzerinden satmakla suçlanıyor. Bu durumdan etkilenen aileler, Harvard Üniversitesi rektörü ve diğer yetkililere karşı toplu dava açtı. Lodge'un potansiyel alıcıları morga sokarak kadavraları incelemelerine izin verdiği ve vücut parçalarının satışı için PayPal üzerinden ödemeler alındığı iddia ediliyor. Harvard Üniversitesi, konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.
20 Haziran 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Twitter'ın satın alımına ilişkin soruşturmada ifade vermediği gerekçesiyle Elon Musk'a dava açtı. SEC, Musk'ın Twitter hisselerini satın alması ve yaptığı yatırıma ilişkin beyanlarını inceledi. Musk'ın ifade vermemesi, federal menkul kıymetler yasalarının ihlal edilip edilmediğinin belirlenmesine yönelik soruşturmayı engellediği ve geciktirdiği belirtildi. Musk'a son zamanlarda 'karalama' ve 'haksız rekabetle ticari marka ihlali' nedenleriyle de dava açılmıştı.
6 Ekim 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Twitter hesabıyla ilgili bir arama emri çıkarıldı ve platform, talebi zamanında yerine getirmediği için 350 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, platformun arama emrinin varlığı ve içeriği hakkında herhangi bir açıklama yapmasını yasakladı. Trump, bu durumu kendi sosyal medya platformu TruthSocial'dan yaptığı açıklamada medeni haklarına saldırı olarak nitelendirdi.
10 Ağustos 2023
İşaretlediklerim