Tokyo Üniversitesi'ndeki bilim insanları, laboratuvar ortamında insan cildine benzeyen, kendi kendini onarabilen ve gülümseyebilen bir robot yüz üretti. Bu sentetik deri, kolajen bazında insan derisi hücresinden yapılarak robota yapışıyor ve insan bağlarını taklit ediyor. Araştırmacılar, ileride ter bezleri, gözenekler ve sinir gibi özellikler ekleyerek cildi gerçek cilde en yakın hale getirmeyi hedefliyor. Bu gelişme, insansı robotların geliştirilmesi ve kozmetik ürünlerin test edilmesinde yenilikçi uygulamalara fırsat verebilir.
1 Temmuz 2024

İtalya, yapay zeka alanında büyük bir adım atarak 1 milyar avroluk bir yatırım fonu oluşturma kararı aldı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, bu yatırımın yanı sıra yapay zeka sektörüne ilişkin yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını ve yapay zekaya endeksli teknolojilerin kullanımında yetkili kurumu belirlemek için çalışacaklarını açıkladı. Bu hamle, İtalya'nın yapay zeka teknolojilerine olan ilgisini ve bu alandaki gelişmeleri destekleme konusundaki kararlılığını gösteriyor.
12 Mart 2024

Danimarka, kadınları ilk defa zorunlu askerliğe dahil etmeyi ve askerlik süresini 4 aydan 11 aya çıkarmayı planladığını duyurdu. 2026'da başlayacak olan bu uygulama ile Danimarka, Norveç ve İsveç'in ardından kadınlar için askerliğin zorunlu olduğu üçüncü Avrupa ülkesi olacak. Başbakan Mette Frederiksen, bu adımla tam bir cinsiyet eşitliği sağlanacağını belirtti. Ayrıca, Danimarka'nın savunma bütçesini önümüzdeki beş yılda 6 milyar dolar artırarak NATO hedeflerine ulaşmayı ve böylece savaştan korunmayı amaçladığı ifade edildi.
14 Mart 2024
İşaretlediklerim