6 Şubat'ta Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda birçok ülke arama-kurtarma ekiplerini Türkiye'ye gönderdi. Yunanistan, ABD, Meksika, Fransa, Rusya, Pakistan, Almanya, İsrail ve Hindistan gibi ülkelerden gelen ekipler ve yardım malzemeleri afet bölgesine sevk edildi. Bu uluslararası destek, Türkiye'de dördüncü seviye afet alarmının verilmesinin ardından organize edildi.
7 Şubat 2023

Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen depremin ardından yıkılan beş katlı Arzu Apartmanı'nın enkazından 102 saat sonra altı kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında Yasemin-Kadir Oktay çifti de bulunuyor. Enkazda sekiz kişinin olduğu tespit edildi ve dört kişiye daha ulaşıldı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye sevk edildi.
10 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu Hatay'ın Antakya ilçesi ağır hasar gördü. Diken tarafından görüntülenen yıkıntılarda birçok bina yıkılmış veya hasar görmüş durumda. Resmi yardım ve arama kurtarma ekiplerinin henüz ulaşamadığı bölgelerde vatandaşlar kendi imkanlarıyla enkaz altında kalan yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. 7 Şubat itibariyle ölü sayısı 3 bin 432, yaralı sayısı 20 bin 534 ve yıkılan bina sayısı 5 bin 775 olarak açıklandı.
7 Şubat 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan yakınlarını bekleyen Rum Ortodoks, Suriyeli ve Türk ailelerin durumu anlatılıyor. Depremlerde son güncellemeye göre 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Enkaz altından kurtarılanların hikayeleri kadar, kurtarma çalışmalarını umutla izleyen ailelerin hikayeleri de dikkat çekiyor.
12 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremin ardından arama-kurtarma ve insani yardım amacıyla Çin ve Hong Kong'dan gelen ekipler, görevlerini tamamladıktan sonra ülkelerine geri döndü. Çin Acil Durum Bakanlığı'na bağlı 82 kişilik ekip ve Hong Kong Yangın Hizmetleri Bakanlığı Şehir Arama ve Kurtarma Timi'nden 59 kişilik ekip, Pekin'e ulaştı. Bu ekipler ve 17 sivil gönüllü ekipten oluşan toplam 441 Çinli görevli, deprem bölgesindeki çalışmalarda onlarca hayatın kurtarılmasına katkı sağladı.
17 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen büyük depremlerin ardından İsrail, arama-kurtarma ve sağlık personelinden oluşan 230 kişilik bir ekip göndererek deprem bölgesinde sahra hastanesi kurmaya başladı. İsrail'den Türkiye'ye ulaşan toplam yardım personeli sayısı 450'yi aştı. İsrail ordusu, deprem bölgesindeki arama-kurtarma faaliyetleri sırasında 23 yaşında bir kadını enkazdan kurtardıklarını ve şu ana kadar toplam dört kişiyi enkaz altından çıkardıklarını duyurdu.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türkiye'ye yardım için gelen 74 ülkeden 7 binden fazla arama ve kurtarma ekibine, aralarında sanatçı ve akademisyenlerin de olduğu 516 kişi tarafından beş ayrı dilde teşekkür mesajı yayımlandı. Mesajda, yardım ekiplerinin insan hayatını kurtarmak, sahra hastaneleri kurmak ve yardım seferberliği düzenlemek gibi çeşitli yollarla destek oldukları belirtildi. İmzacılar arasında tanınmış isimler yer alıyor.
24 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde bir kadın ve iki çocuk, depremin 228'inci saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Kahramanmaraş'ta ise 227 saat sonra 74 yaşındaki Cemile Kekeç ve 222 saat sonra 42 yaşındaki Melike İmamoğlu enkazdan kurtarıldı. Kurtarılanlar sağlık ekiplerine teslim edildi.
15 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Adana'da yürütülen arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Adana'daki enkazlardan 34 kişi sağ olarak kurtarıldı, 418 kişi ise hayatını kaybetti. Türkiye genelindeki depremde ölenlerin sayısı son güncellemelere göre 31 bin 643'e ulaştı.
13 Şubat 2023

Antakya'da depremin üçüncü gününde ambulans sesleri umut kaynağı olurken, kurtarma çalışmaları gece yavaşlıyor ve gündüz hızlanıyor. İnşaat işçileri farklı şehirlerden yardıma koşuyor. AFAD ekiplerinin sayısı artmış olsa da her enkazda ekip bulunmuyor. Yardım TIR'ları bürokrasi nedeniyle kente giremeyince yardımlar dağıtılamıyor ve çöp haline geliyor. Çadırlar kurulmaya başlanırken, vatandaşlar eşyalarını taşıyacak araç arıyor. İlhan Ateş gibi bazı depremzedeler, yıkımdan yerel yönetimleri sorumlu tutuyor. Kentte tuvalet sıkıntısı yaşanıyor ve insanlar ihtiyaçlarını gidermek için çevreyi kullanıyor. Kurtarma çalışmalarında ise yerel ve yabancı ekipler arasında gerginlikler yaşanıyor.
16 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'da yıkılan Deniz Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, 24 yaşındaki öğretmen Mesude Akar enkaz altından 49 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma anında çevredeki vatandaşlar sevinç gösterisinde bulunarak kurtarma ekiplerini alkışladı. Akar, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye götürüldü ve kurtarma ekiplerinin enkazdaki çalışmaları sürüyor.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından yıkılan Üçgözler Apartmanı'nın enkazından Turan ve Aynur Ak çifti kurtarıldı. Çifte ilk müdahaleyi, enkaz altından çıkarılmadan önce, olay yerinde bulunan ve UMKE görevlisi olan kızları Pınar Ak yaptı. Pınar Ak'ın anne ve babasına destek verdiği anlar kurtarma ekiplerince görüntülendi ve çift, daha sonra hastaneye kaldırıldı.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Gözde 2 Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Ali (55), eşi Zelal (40) ve beş yaşındaki oğulları Mir Berzan Bağış enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sakarya Büyükşehir ve Isparta Belediyesi kurtarma ekiplerinin ses üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda bulunan aile, yaralı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Kurtarma anında çevredeki insanlar tarafından alkış ve tekbir sesleriyle karşılandılar.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etti. Arama kurtarma ekipleri ve askeri personel, 48 saat sonra Mona Gazel (52) ve Necla Melek (74) isimli iki kadını enkazdan sağ olarak çıkardı. Kurtarılan kadınlar sağlık kontrollerinin ardından hastaneye kaldırıldı ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında, enkaz altında kalan 61 yaşındaki Salman Aydemir, oğlu Osman Aydemir'in kepçe operatörü olarak katkı sağladığı arama kurtarma çalışmaları neticesinde 47 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Osman Aydemir, yıkılan apartmanın enkazında sesler duyduğunu ekiplere bildirdi ve kepçesiyle beton blokları kaldırarak kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu. Salman Aydemir'e ilk müdahale enkaz altında yapılırken, eşi ise maalesef hayatını kaybetti.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesindeki Kanatlı Apartmanı'nın enkazından 296 saat sonra bir aile kurtarıldı. Yabancı uyruklu Samir Muhammed Accar, eşi Ragda ve 12 yaşındaki çocukları enkaz altından çıkarıldı. Aile bireylerinden sadece çocuk enkazdan çıkarıldıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aynı enkazda çiftin iki çocuğunun daha önce hayatını kaybettiği bilgisi verildi.
18 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Bağlar ilçesindeki bir apartmanın enkazından 101 saat sonra anne Sebahat Varlı ve oğlu Serhat yaralı olarak kurtarıldı. Aynı zamanda Hatay'da inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş da enkazdan çıkarıldı. Kurtarılanlar, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
10 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 18 saat sonra bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş çaplı yıkıma yol açtı ve son resmi açıklamalara göre 3 bin 471 bina yıkıldı, 2 bin 316 kişi hayatını kaybetti ve 13 bin 293 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan yedi aylık Hamza bebek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından 140 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Ekipler, yıkılan bir apartmanın enkazından gelen sesleri takip ederek bebeğe ulaştı ve hemen hastaneye kaldırıldı. Kurtarma çalışmaları deprem bölgesinde devam ediyor.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim