Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan görüntülerde, Malatya'da meydana gelen deprem sonucu yıkılan binaların enkazı dronla çekildi. Görüntülerde, enkaz altında kalan kişilerin olup olmadığını kontrol etmek için bir vatandaşın enkazda seslenerek arama yaptığı görülüyor. Kurtarma çalışmalarına vatandaşların da katıldığı anlaşılıyor.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da devam eden arama kurtarma çalışmalarında, Eski Saray Mahallesi'ndeki bir enkazdan sesler gelmesi üzerine başlatılan operasyonda 38 yaşındaki Fatma Tanık enkaz altından çıkarıldı. Fatma Tanık'ın, daha önce aynı enkazdan kurtarılan ve hastaneye kaldırılan 3,5 yaşındaki Muhammed Yusuf Tanık'ın annesi olduğu belirtildi.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye'nin on şehrinde devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında, Adıyaman'ın Besni ilçesinde yıkılan bir binanın enkazında kalan altı yaşındaki Hacer Kaçmaz, Kastamonu Taşköprü Belediyesi itfaiye ekibinin çabaları sonucu 47 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan çocuk sağlık ekiplerine teslim edilerek tedavi için hastaneye sevk edildi. Hacer Kaçmaz'ın annesi Rukiye Kaçmaz da üç saat önce aynı ekipler tarafından kurtarılmıştı.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde, arama kurtarma ekipleri, Ürgan Paşa Mahallesi'nde yıkılan Huzur Apartmanı enkazında bebek sesi duydu. Ekiplerin yoğunlaştırdığı çalışmalar sonucunda 1,5 yaşındaki Sela Elbarazi, annesi, babası, kardeşi ve dayısı enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Bu kurtarma operasyonu depremden 96 saat sonra gerçekleşti.
10 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası Türkiye'ye gelen Alman arama kurtarma ekipleri, çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine geri dönüyor. Alman Teknik Yardım Kuruluşu (THW), ISAR, BRH ve '@fire' adlı gönüllü ekiplerin geri dönüşüne ilişkin bir gerekçe belirtilmemiş, ancak bu kuruluşlar deprem bölgesindeki yardımlarını sürdüreceklerini belirtmişler. Daha önce Avusturya ve İsrail ekiplerinin de güvenlik endişeleri nedeniyle bölgeden ayrıldıkları duyurulmuştu.
13 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonucu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yıkılan Özpolatlar Apartmanı'nın enkazından Ülkü Doğan isimli bir yaralı, yaklaşık 44 saat sonra kurtarıldı. Daha önce enkazdan beş kişi daha kurtarılmış ve kurtarılanların sayısı altıya ulaşmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
8 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen ve büyüklükleri sırasıyla 7,7 ve 7,6 olan iki deprem sonrasında, Adıyaman'da devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında 45 yaşındaki Ramazan Yücel isimli bir kişi, depremin 207'nci saatinde enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Bu arada depremler sonucu can kaybının 31 bin 974'e yükseldiği bildirildi.
14 Şubat 2023

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen depremden 278 saat sonra, yıkılan Tolga Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma ekipleri 45 yaşındaki Hakan Yasinoğlu'nu canlı olarak buldu. PAK, AFAD, CEKUT ve İstanbul İtfaiyesi gibi ekiplerin katıldığı yoğun çalışmalar sonucunda Yasinoğlu enkazdan çıkarıldı ve ilk müdahalesinin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yasinoğlu'nun bilincinin açık olduğunu ve ilk tıbbi müdahalesinin sahra hastanesinde yapıldığını bildirdi.
17 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çevre illerin itfaiye, arama ve kurtarma ekipleri, deprem bölgesine yardım için yola çıktı. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan tarifeli seferlerle bölgeye gönderilen ekipler arasında 80 AFAD görevlisi, 968 arama kurtarma gönüllüsü ve 4 K9 köpeği bulunuyor. Ayrıca Azerbaycan'dan 370 kişilik bir arama kurtarma ekibi de deprem bölgesine intikal ediyor.
6 Şubat 2023

Güneydoğu Türkiye'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay'da profesyonel arama-kurtarma ekiplerinin henüz ulaşamadığı bildirildi. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, bölgede 300'ün üzerinde enkaz olduğunu ve ekipman eksikliği yaşandığını belirtti. Depremin etkilediği diğer iller arasında Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis bulunuyor. En az 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiği, bir o kadar kişinin de yaralandığı aktarıldı. Bölgede barınma, ısınma, yiyecek ve sağlık malzemeleri gibi temel ihtiyaçlar da yetersiz durumda.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu Osmaniye'de yıkım meydana geldi. Ekipler, yıkılan 10 katlı Bilge Sitesi enkazında 30 yaşındaki Kubilay isimli bir yurttaşı yaklaşık 26 saat sonra buldu ve kurtardı. Kurtarılan yaralı, hastaneye kaldırıldı.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan Zamanlar Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD ve diğer arama kurtarma ekipleri, 170 saat sonra enkaz altında kalan Sibel Kaya isimli kadını sağ olarak çıkardı. Kurtarılan kadın, ambulansla hastaneye sevk edildi.
13 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay Antakya'da yaşanan yardım ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler olduğu belirtiliyor. CHP Meclis üyesi Eren Erdem, bölgede ekskavatör ve vinç gibi önemli arama kurtarma ekipmanlarının olmadığını, çok az enkazda çalışma yapıldığını ve su bile bulunamadığını ifade ediyor. Depremzedelerden Nihat Okuyan, yardım araçlarının Hatay'ın girişinden geri gönderildiğini ve ulaşımın engellendiğini söylüyor. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ise yardımların yetersiz olduğunu ve bir sisteme oturmadığını belirtiyor.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından devam eden arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, Muş ekibi tarafından iki keçi enkaz altından canlı olarak kurtarıldı. Keçiler, besici Cennet Polat'a ait olup, veteriner hekimlerin müdahalesinin ardından su ve yemle beslendi. Sahibi şehir dışında olan keçiler, mahalle muhtarına teslim edildi.
4 Mart 2023

Kahramanmaraş'ta bir TikTok kullanıcısının paylaştığı video, deprem sonrası arama kurtarma ekiplerinin ve enkaz altında kalanların yakınlarının, hayatta kalanları bulmak için umutla ve kararlılıkla çalışmalarını gözler önüne seriyor. Madencilerin de dahil olduğu ekipler ve yakınları, enkaz altında kalanların sesini duymak için sessizleşip dikkat kesiliyorlar. Bir ses duyulduğunda hemen harekete geçerek kurtarma çalışmalarına başlıyorlar.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş ve Adıyaman'da meydana gelen depremler sonrasında 198'inci saatte üç kişi daha kurtarıldı. Uzmanlar, enkaz altında hayatta kalma süresinin yaralanma derecesi, mevsim koşulları, enkaz altındaki koşullar, su ve temiz hava erişimi, genel sağlık ve mental durum gibi değişkenlere bağlı olduğunu belirtiyor. Genellikle ilk 24 saat içinde kurtarmalar gerçekleşirken, beşinci ila yedinci günlerden sonra hayatta kalanları bulmak nadirdir. Ancak, geçmişte 27 gün sonra bile sağ kurtulanlar olmuştur.
14 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük depremler sonrasında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Ancak koordinasyon eksikliği nedeniyle kurtarılan bazı kişilerin ambulans beklerken hayatını kaybettiği bildiriliyor. Enkaz altından çıkarılan bir kadın, ambulansın geç gelmesi sonucu yaşamını yitirdi. Arama-kurtarma ekipleri ve gönüllüler, ekipman ve gıda desteğinin gecikmesi ve koordinasyonsuzluk nedeniyle can kayıplarının arttığını ifade ediyor.
8 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 22 gün sonra 'Aleks' isimli Sibirya kurdu cinsi köpek kurtarıldı. Köpeğin sahibi Murat Arıcı'nın sesini duyması üzerine kurtarma ekipleri harekete geçti ve yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucunda köpek enkazdan çıkarıldı. Bitkin durumda bulunan Aleks, tedavi için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) sahra hastanesine götürüldü. HAYTAP gönüllüsü Osman Polat, köpeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve kilo kaybettiğini belirtti.
1 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Malatya'da yıkılan Sevgi Apartmanı'nın enkazında arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, 5 yaşındaki Furkan Özbay ve 11 yaşındaki ağabeyi Doğukan Özbay 82 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan çocuklar hemen hastaneye kaldırılırken, onlarla birlikte kurtarılan kedileri 'Asit' ise enkazdan kaçtı.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da yıkılan bir binanın enkazından 37 yaşındaki Sabit Babacan isimli kişi, 87 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz kaldırma işlemleri sırasında bir gönüllü kepçe operatörünün dikkati sayesinde fark edilen Babacan, ANDA Arama Kurtarma Derneği ekiplerinin iki saatlik çalışması sonucu çıkarıldı ve hastaneye sevk edildi.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim