İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde bir hastanenin acil servisinde beş kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı alındı. Olayda iki sivil, bir polis, bir jandarma ve bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Bakırköy Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliğinden olaya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti ve 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği bu talebi kabul etti.
31 Ağustos 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, hastane personeli ve bağımsız çalışan dört kişi gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Soruşturma, Burdur Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor.
12 Haziran 2024

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoğun bakımda tedavisi süren iki yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığını adli tıp raporuyla belirlediklerini açıkladı. Olayla ilgili olarak çocuğun annesi ve 18 yaşından küçük iki şüpheli tutuklandı. Gürcün, olayın vahameti nedeniyle kurumların hızlı bir şekilde aksiyon aldığını ve raporun kesinleştiğini belirtti. İki yaşındaki çocuğun durumu ciddiyetini korurken, annenin beş yaşındaki kızı da devlet korumasına alındı.
11 Eylül 2024

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da radikal İslamcı örgüt IŞİD'e bağlı olduğu düşünülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon, IŞİD'in Horasan Vilayeti Türkiye yapılanmasıyla bağlantılı şüphelilere yönelikti. Toplam 23 adrese yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı, operasyonun devamında 3 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklanarak ceza infaz kurumlarına gönderildi.
6 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da katıldığı bir etkinlikte Yenidoğan çetesi soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, soruşturmaya karışanların en ağır şekilde yargılanması gerektiğini belirterek, bu kişilerin hastanelerine ve mal varlıklarına kamu adına el konulmasını teklif etti. Özel, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için caydırıcı tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.
20 Ekim 2024

İstanbul, İzmir ve Samsun'da toplam sekiz aile hekiminin iki yıllık sözleşmeleri yenilenmedi. İstanbul'daki hekimler, reçetelerin geri dönmesiyle durumu fark etti. İSTAHED Başkanı Dr. Serkan Özbakış, sözleşmelerin yenilenmemesini 'hukuk katliamı' olarak nitelendirdi ve Anayasa Mahkemesi'nin ilgili yasal düzenlemeyi iptal ettiğini belirtti. AHEF Örgütlenme Komisyonu Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, sağlık il müdürlüklerinin 'kraldan çok kralcı' bir tutumla hareket ettiğini ve hukuksal dayanak olmadan kararlar aldığını ifade etti. Ayrıca Özbakış ve Eryazğan hakkında aşı yokluğuyla ilgili bilgi verdikleri için soruşturma başlatıldığı belirtildi.
3 Ocak 2023

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, diyaliz ünitesinden sorumlu hastane personeli ve bağımsız çalışan makine mühendisleri gözaltına alındı. Hastane personeli serbest bırakılırken, projede hata yaptıkları iddia edilen iki makine mühendisi tutuklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.
12 Haziran 2024

İstanbul Esenyurt'ta temizlik işçileri, çöp konteynerlerinin yanında bir direğe asılı poşeti fark etti. Poşeti açan işçiler, içinde erkek bebek cesedi olduğunu gördü ve durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alıp delil topladı ve güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Bebeğin cesedi, incelemelerin ardından bir hastanenin morguna götürüldü.
4 Nisan 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir bebek, poşet içinde sokağa terk edilmiş halde bulundu ve yapılan ilk müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis soruşturması sonucunda, bebeği sokağa bıraktığı tespit edilen anne S.M.Ö. ve anneanne N.G. gözaltına alındı. 'Kasten öldürme' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinde suçlarını kısmen kabul etti ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 Kasım 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Göztepe-Altay maçında yanıcı ve patlayıcı maddelerin stada sokulmasında kullanılan 'Alo Ses Ambulans Servisi'nin süresiz olarak kapatıldığını açıkladı. 27 Kasım'da oynanan maç sırasında yaşanan şiddet olayları sonucu bir taraftar yaralanmış ve maç tatil edilmişti. Soruşturma kapsamında ambulans görevlileri dahil 19 kişi tutuklanmış, toplamda 28 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Ocak 2023

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki bir Kuran kursunda eğitim gören 73 çocuk, yemekten sonra rahatsızlandı ve gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Çocuklar, Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Kursa yemek getiren şirketle ilgili inceleme başlatıldı.
21 Temmuz 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kadıköy'de siren çalarak acil hasta nakli yapan bir ambulansın önünü kesen motosikletli iki kişinin arandığını açıkladı. Motosikletliler, ambulansın içinde hasta olduğuna inanmadıklarını belirterek hastayı görmek istediler. Ambulans şoförü bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti ve sağlık çalışanları hastayı göstermek zorunda kaldı. Fahrettin Koca, bu kişilerin peşinde olduklarını belirtti.
11 Haziran 2024

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

İstanbul Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin acil servisinde gece saatlerinde silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda biri jandarma, biri polis memuru, biri özel güvenlik personeli ve iki sivil vatandaş olmak üzere beş kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken, saldırganlar olay yerinden kaçtı ve araçları Yenibosna'da terk edilmiş halde bulundu. Saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.
31 Ağustos 2024
İşaretlediklerim