Cehennem Silahı film serisi ve Kızıl Ekim gibi yapımlarla tanınan İngiliz aktör Joss Ackland, 95 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından 'huzur içinde öldü' ifadesiyle duyurulan ölüm haberi, BBC tarafından aktarıldı. Ackland, kariyeri boyunca 100'den fazla filmde rol aldı ve 1985 yapımı Shadowlands filminde yazar C.S. Lewis'i canlandırdı. 1980'ler ve 1990'lar boyunca pek çok popüler filmde yer alan Ackland, bir röportajında işkolik olduğunu ve bazen kötü filmlerde de oynadığını belirtmişti.
20 Kasım 2023

Dame Edna Everage karakteriyle tanınan Avustralyalı komedyen Barry Humphries, 89 yaşında hayatını kaybetti. Mart ayında geçirdiği kalça ameliyatının ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Humphries'in ölümü, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese tarafından da üzüntüyle karşılandı. Humphries, sahne ve ekran kariyeri boyunca birçok önemli yapımda yer aldı ve 'Kayıp Balık Nemo' gibi animasyon filmlerinde seslendirme yaptı. Dört kez evlenen ve dört çocuk babası olan sanatçı, geride eşi Lizzie Spender'ı bıraktı.
22 Nisan 2023

Gaziantep'te, annesi fuhuşa zorlanan ve şüpheliler tarafından öldürüldükten sonra cesedi derin dondurucuda saklanan üç yaşındaki Lina'nın ölümüne ilişkin dava yarın başlayacak. İki tutuklu sanık 'çocuğa karşı kasten öldürme' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılanacak. Lina'nın vücudunda darp, ısırık izleri ve sigara yanıkları tespit edilmişti. Doktorlar, Lina'nın hayati tehlikesi olmasına rağmen taburcu edilmesine izin verdikleri için soruşturma altında. Anne Melissa İlhan'ın fuhuş iddiaları ve Lina'nın ablasına yönelik darp eylemleriyle ilgili de ayrı soruşturmalar yürütülüyor.
8 Haziran 2023

Ay Yapım tarafından hazırlanan 'Aile' adlı yeni dizi, Show TV'de izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya yer alıyor. Hakan Bonomo'nun senaryosunu yazdığı, Ahmet Katıksız'ın yönetmenliğini üstlendiği dizide, tanınmış Soykanlar ailesinin hikayesi ve aile kavramının tartışmalı yönleri işlenecek. Dizinin yayın tarihi henüz açıklanmadı.
16 Ocak 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşanan bir olayda, 25 yaşındaki Dilara Alagöz, tartıştığı annesi Ayşe Alagöz'ü bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından Dilara Alagöz, inşaat halindeki bir binanın çatısından atlayarak yaşamına son verdi.
3 Ekim 2023

ABD'li oyuncu ve aktivist Jane Fonda, 'Call Her Daddy' adlı podcast'te gençlik yıllarının zorluklarından ve hayatın erken dönemlerindeki bağımsızlık arayışından bahsetti. Fonda, genç insanların cevaplaması gereken zor sorular olduğunu ve yaşlandıkça bu soruların kolaylaştığını ifade etti. Ayrıca, bulimik olduğu gençlik dönemlerinde çok mutsuz olduğunu ve 30 yaşına kadar yaşamayı beklemediğini, ancak şimdi 85 yaşında kanserle mücadele ederken kendini 'yenilmez' hissettiğini dile getirdi. Fonda'nın yeni filmi '80 for Brady' ABD'de gösterime girecek.
2 Şubat 2023

Şili'nin başkenti Santiago'da, Maria Angelica Gonzalez, doğumun hemen ardından çalınıp evlatlık verilen oğlu Jimmy Lippert Thyden'la 42 yıl sonra buluştu. Thyden, DNA testi sonucunda biyolojik ailesini buldu ve Şili'ye giderek ailesiyle tanıştı. Thyden ve 'Nos Buscamos' kuruluşunun yöneticisi Constanza del Rio, usulsüz evlat edinme vakaları üzerine çalışan araştırmacılarla ve Şili'nin Washington Büyükelçisi Juan Gabriel Valdes ile görüştü. Thyden, biyolojik ailesiyle tanışmak için kamyonunu sattığını ve evlat edinilenlerin bir Şili vatandaşının sahip olduğu tüm hak ve ayrıcalıklara sahip olmaları gerektiğini vurguladı.
28 Ağustos 2023

Türk televizyon dizisi Kurtlar Vadisi'nde 'Bedir' karakteriyle tanınan ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan Levent Güner, 58 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güner aynı zamanda şarkıcılık yapmakta ve 'Eski Bir Sevda' adında bir albüme sahipti. Oyuncu, Mem û Zîn, Böcek, Aylaklar, Dudaktan Kalbe gibi birçok dizi ve tiyatro oyununda rol almıştır.
26 Ocak 2023

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan ve 1919 doğumlu 'Cumhuriyet anne' lakaplı Hörü Çobanoğlu, 31 Aralık 2023 tarihinde evinde hayatını kaybetti. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Çobanoğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana yaşanan tarihi olaylara tanıklık ettiğini ve ilçenin değerli bir simasını kaybettiğini ifade etti.
31 Aralık 2023

Kült korku serisi 'Çığlık'ın yedinci filminin yönetmeni Christopher Landon, projeden ayrıldığını açıkladı. Landon, projeden ayrılma kararını 'kabusa dönüşen rüya gibi bir iş' olarak nitelendirdi. Daha önce, serinin başkarakterlerinden Sam Carpenter'ı canlandıran Melissa Barrera, Filistin'e desteği nedeniyle yapım şirketi Spyglass tarafından kovulmuş ve Jenna Ortega da 'takvim uyuşmazlığı' gerekçesiyle kadrodan ayrılmıştı. Şimdi filmin geleceği, senaryoyu yazan James Vanderbilt'e bağlı.
25 Aralık 2023

Cumartesi Anneleri, 30 Ağustos 2022'de Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü'nde gözaltında öldürülen kişiler için basın açıklaması yapmak istemiş, ancak polis tarafından güvenlik çemberine alınarak engellenmişlerdir. Bu olayın ardından gözaltına alınan Cumartesi Anneleri hakkında 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamasıyla Küçükçekmece savcılığı tarafından dava açılmıştır. Davanın ilk duruşması 4 Mayıs'ta gerçekleşecek.
28 Nisan 2023

Popüler zombi temalı dizi 'The Walking Dead' 12 yıl süren yayın hayatının ardından sona erdi. Ancak dizinin evreni, spin-off yapımlarla genişlemeye devam ediyor. İlk spin-off dizisi olan 'The Walking Dead: Dead City', Maggie ve Negan karakterlerinin Manhattan'daki maceralarını konu alacak ve 18 Haziran'da AMC'de izleyiciyle buluşacak. Dizinin ilk tanıtımı da yayınlandı.
26 Mart 2023

Rick and Morty animasyon dizisinin ana karakterlerini seslendiren Justin Roiland, ev içi şiddet suçlamaları nedeniyle diziden çıkarıldı. Roiland, 2020 yılında birlikte yaşadığı kimliği belirsiz bir kadına karşı ağır ev içi şiddet suçlamalarıyla yargılanmayı bekliyor. Dizinin dağıtımcısı Adult Swim, Roiland'ın yerine yeni bir seslendirme sanatçısı arayışına girdiğini duyurdu. Rick and Morty, 2013 yılında yayına başlamış ve büyük bir popülerlik kazanmıştı.
25 Ocak 2023

Aşk-ı Memnu dizisinde 'Süleyman Efendi' karakteriyle tanınan Türk oyuncu Rana Cabbar, 78 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede yoğun bakımda tedavi gören Cabbar'ın ölüm haberi Oyuncular Sendikası tarafından duyuruldu. Sendika, Cabbar'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.
20 Nisan 2023

'Kızılcık Şerbeti' dizisinde Doğukan Güngör'ün canlandırdığı 'Fatih' karakteri, çocuğunun velayetini zorla alıp eşi 'Doğa'yı psikolojik sorunlu biri gibi göstermeye çalıştığı için izleyicilerin öfkesini çekiyor. Bu durum üzerine dizinin fanları 'fatihitokatla.com' adlı bir site açtı. Siteye girenler, Fatih karakterine sinirlenip tokatlamak isteyenler için bir stres atma platformu oluşturdu. Doğukan Güngör, karakterine karşı duyulan öfke karşısında şaşkın olduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

Dünyanın en yaşlı insanı unvanına sahip olan 118 yaşındaki Fransız rahibe Lucile Randon, Fransa'nın Toulon kentindeki bir bakımevinde hayatını kaybetti. Rahibe Randon, 25 Nisan 2021'den itibaren bu unvanı taşıyordu ve 2021 yılının başında Covid-19'u atlatmıştı. Bakımevi yetkilileri, Rahibe Randon'un ölümüyle ilgili üzüntülerini dile getirirken, Randon'un uzun süredir ölümü arzuladığını belirttiler.
18 Ocak 2023

Avustralya'nın Victoria eyaletinde kısa bir gezintiye çıkan 48 yaşındaki Lillian Ip, yanlış bir dönüş yaparak çamura saplandı ve beş gün boyunca aracında mahsur kaldı. Bu süre zarfında annesine hediye etmek için taşıdığı bir şişe şarabı tüketti. Geçen cuma havadan yapılan arama sonucu acil durum hizmetleri tarafından bulunan Ip, hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
9 Mayıs 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından atılan gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün dokuzuncu yılında ailesi, dostları ve çeşitli kişi ve gruplar tarafından anıldı. Şişli Feriköy Mezarlığı'nda bir tören düzenlenirken, sosyal medyada da Berkin Elvan'ı anma mesajları yayınlandı. Ailesi ve destekçileri adalet arayışlarını sürdüreceklerini ve yaşananları unutmayacaklarını ifade ettiler.
11 Mart 2023

Telif süresi dolan klasik çocuk karakterleri, korku filmi yönetmenlerinin elinde yeni birer korku filmi karakterine dönüşmeye başladı. 'Winnie the Pooh: Kan ve Bal' filmiyle başlayan bu akım, 'Sindirella'nın Laneti' ve şimdi de 'Uyuyan Güzel'in Katliamı' ile devam ediyor. Louisa Warren'ın yönetmenliğini üstlendiği bu yeni film, Uyuyan Güzel karakterinin karanlık bir katil olarak yeniden yorumlanmasını konu alacak. Film, 2023 yılının ilerleyen aylarında vizyona girecek ve Lora Hristova başta olmak üzere birçok oyuncuyu kadrosunda barındıracak.
2 Haziran 2023

İstanbul Maltepe'de bir alışveriş merkezinde 'Açım, çocuklarım aç, borcum var' diyerek intihar girişiminde bulunan Yılmaz Çakır'ın eşi Leyla Gedik, devlet büyüklerinin fakirin durumunu anlamadığını söyledi. Çakır'ın ağır yaralı olarak hastanede tedavi gördüğü ve yürüme ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. Gedik, ailesinin geçimini kağıt toplayarak sağladığını ve maddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca, devletin çocukları için aldıkları sosyal yardımdan kesinti yaptığını ve ev kirasının arttığını dile getirdi.
30 Aralık 2023
İşaretlediklerim